keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Mitä yhteistä on raiskauksella, joukkoraiskauksella ja puiston siivoamisella?

Lueskelin eilen aikani kuluksi Twitter-viestejä. Vastaan tulivat seuraavat kaksi tekstinpätkää, jotka lukaisin nopeasti - kuten sosiaalisessa mediassa kuuluukin - ja siirryin eteenpäin.

Ensin oli turkkilainen virastopäällikkö. "Venäjän joukot pitivät ryhmää naisia ​​ja tyttöjä talon kellarissa 25 päivää ja raiskasivat heidät toistuvasti. Yhdeksän heistä on nyt raskaana. Poliisi löysi viisi perheenjäsentä, joiden joukossa oli kaksi naista ja lapsi, ruumiit heitettyinä ja poltettuina."

Ja toisena Puolan lipulla koristeltu nimimerkki, joka oli jakanut myös valokuvan. "Nämä ovat ukrainalaisia ​​pakolaisia ​​siivottuaan puiston Puolassa kiitoksena majoituksestaan. He järjestävät näitä asioita nyt kaikkialla Puolassa."

Tänä aamuna luin sitten Ilta-Sanomien uutisen. Sen mukaan eräs Saman Safari oli tuomittu Pohjanmaan käräjäoikeudessa 5,5 vuoden vankeuteen törkeästä lapsenraiskauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Jostain syystä nuo edelle kääntämäni kaksi Twitter-viestiä nousivat mieleeni juuri tämän jutun luettuani. 

Ihmisen aivot toimivat aika mielenkiintoisella tavalla, vai mitä? Yhdistelevät asioita oudolla tavalla ja löytävät kytkentöjä sieltä, missä niitä ei oikeastaan ole. Kuten ei ollut noissa kolmessa viestissäkään. Eihän?

20 kommenttia:

  1. Outs Stöks stök. Eikös Helsingin kaisaniemen puistossa pitäny leikata/ hävittää pensaat pois puskaraiskausten vaikeuttamiseksi muutama vuos sitten? Ennen monikluttuuria ei puistojen pensaissa syntyny suurenpii ongelmii.. On se todella rikastavaa ...kulttuurinrikastaminen ja kulttuurinrikastajat...emme voisi tulla toimeen ilman rikastajia täh?

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Keskimmäisessä tapauksessa toimijat eivät olleet miehittäjiä.

    VastaaPoista
  3. Nuorukainen Saman Safari on rasismin takia oireillut raiskailemalla. Ukrainalaiset sen sijaan eivät ole joutuneet rasismin kohteeksi ja ovat sen takia välttyneet raiskauksella oirehtimisesta.

    VastaaPoista
  4. Kun ukrainalaiset pakolaiset alkoivat saapua Suomeen sankenmissa joukoin, oli "suvaitsevaiston" puolelta nähtävissä äärimmäistä mustasukkaisuutta, ellei peräti joukkorääkymistä, eikä varmaan vähiten siksi, että nämä tulijat ovat lähes sataprosenttisesti naisia ja lapsia ja sen lisäksi ihan niitä oikeita pakolaisia.

    Ensimmäiset reaktiot oli mm. Hesarin julkaisemat älyttömät jutut siitä kuinka suomalaiset ottavat ukrainalaiset pakolaiset avosylin vastaan kun taas partalapsien suhteen vastaanottamisen kanssa on ollut vähän niin ja näin - sattuneista syistä.

    Ukrainalaista on ollut nähtävissä se, että mihin tahansa maahan he pakolaisiksi menevätkään, haluavat he välittömästi alkaa tekemään jotakin yleishyödyllistä. Olkoon se sitten vaikka nurmikon rapsuttamista mutta jouten he eivät suostu olemaan, saatikka heittäytyä ikuisen elatusautomaatin pariin. Ja monet ovat jo palaamassa Kiovaan vaikka kaupunki ei ole vielä läheskään turvallinen mutta viittaa siihen, että sodan ollessa joko loppunut tai keskittynyt Ukrainan itäisiin suurin, suuri osa ukrainalais pakolaisista tulee palaamaan takaisin kotiinsa, kuten pakolaisen kuuluukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen yliopistokoulutus tuottaa paljon naispuolisia turhakemaistereita, joilla on aikaa ja epäreilun rahoituksen vuoksi myös varaa tutkia kaikenmaailman sortorakenteita ja muita käsienheiluttelutieteiden keksimiä ongelmia. Oikeisiin töihin tulee sitten ukrainalaisia, joiden ahkeruuden totesin omin silmin entisessä työssäni. Merkillistä, että nyt tämän ahkeran kansan väliaikaiset pakolaiset saavat näiltä hyväkkäiltä niin nuivan vastaanoton.

      Poista
    2. Näinpä. Ja tämä yliopistojen turhakekoulutus tulee, etenkin tämän hallituksen panostusten myötä lisääntymään, sillä nykyinen hallitushan naiivisti uskoo korkeaan koulutukseen. Eikä siinä mitään jos kyseessä olisi ns. kovat tieteet, ongelma on vain nyt siinä, että nämä kaikenmaailman maisterit valmistuvat markkinoille jossa kysyntää on vain julkisella sektorilla joka jo muutenkin on pitkään ollut ylipaisutettu. Kuten tiedämme, palkan näille maksaa ne jotka tämän yhteisen kakun leipovat, eli nettoveronmaksajat.

      Kun Ukrainan sota alkoi ja ensimmäiset pakolaiset alkoivat saapua Suomeen, oli aina yhtä luotettavan valtamediamme ensimmäiset jutut sitä kuinka suomalaiset suhtautuvat ukrainalaisiin paljon suopeammin kuin meidän partalapsiin. No mikä ihme tuo on? Meille on kulunut 30 vuotta opettanut mitä nämä partalapset ovat ja mitä he meille antaa, tai pikemminkin ottaa. Mutta joo, on ollut mielenkiintoista seurata kuinka meidän Hyvät Ihmiset ovat suhtautuneet ukrainalaisten pakolaisten tuloon ja siihen kuinka suomalaiset heihin reagoi.

      Poista
    3. Eräs mielenkiintoinen kuvaus Hyvistä Ihmisistä on jo hivenen vanha, mutta terävä ja tuore dikotomia "Cloud People vs Dirt People"
      https://www.pulaskicitizen.com/opinion/letters_to_editor/letter-dirt-people-or-cloud-people-watch-and-learn/article_dedb56ae-9c89-11eb-880e-27ee2ff0b382.html

      Poista
  5. Ruotsin hallituksen tulos 7 viimeisen vuoden aikana: 54900 våldtäckter, 774 mord, 1184 bombexplosioner, 2202 sjutningar, 60165 rån, 77331 villainbrott, 25909 bilbränder, 1522836 bedrägerier, 29949 häleribrott, 510574 anmälda stölder. Kuinka Suomessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh. Kylläpä ruotsalaiset ovat rasisteja, kun noin paljon pakolaisraukat oireilevat. Kruunuja lisää kotottamiseen, mikä lienee itsestään selvä ja ainoa järkevä keino tilanteen hoitamiseksi.
      Toivoo sosiaalitäti

      Poista
  6. IL 12.4.2022

    "Mantaqa-syytetty rikkoi pannan ja karkasi ulkomaille – dramaattinen kiinniotto tallentui videolle, muttei johtanut mihinkään"

    Kahdessa Mantaqa-jengiin kytkeytyvässä huumejutussa syytetty Jesse Shipley on paennut Espanjaan.
    24-vuotias Shipley tuomittiin Mantaqa-jengiin kytkeytyvässä jutussa joulukuussa kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta 7 vuoden vankeusrangaistukseen.
    Tässä asiassa Shipley oli vangittuna tutkinnan aikana, mutta käräjäoikeus päästi hänet sittemmin vapaaksi odottamaan tuomiota.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f98054ab-4627-4332-9c2c-bf98d715cfb4

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaisi olla parempi jättää mies sinne ja elinikäinen maahantulokielto; säästyisi iso kasa suomalaisten veronmaksajien rahaa.

      Poista
  7. Kommentti:

    Professorin englanninkielinen linkki johtaa aina sivulle

    A nurse´s question: who deserves health care, and who does not

    Eikö tarkoitus olisi linkata siihen tekstiin minkä otsikko on näkyvissä?

    VastaaPoista
  8. Yhteisövoimien, yhteisövoimien ja yhteisöilmiöiden olemassaolon kieltäminen -- eli sosiologian kieltäminen autonomisena tiedonalana -- on omassakin maassamme ihan sotalakipykälien perusteella kielletty.

    "Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" tai "uskonrauhan rikkomisesta" annettavat rangaistukset eivät ole ihan 20 vuoden vakaustuomioiden mittaisia, mutta ihan samassa tarkoituksessa omat "oikeudenpalvojamme" rangaistuksiaan mätkivät.

    Ja se tarkoitus on tietysti sensuuri.

    Ei saa nostaa esille tosiasiaa, että kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä. Ei saa kysyä, miten siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", muka jotenkin seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään. Ei saa puhua kulttuurisista hylkimisreaktioista. Pitää julistaa valhetta totuutena, kuten sitä valhetta, että kulttuurisesta rikollisuudesta puhuminenkin voisi johtaa ihmistuhontaan.

    Svejk aikanaan ihmetteli, miten keisarin pilkkaamisesta voi saada 20 vuotta tyrmää. "Kymmenen vuotta vielä jotenkin käsittäisi, mutta että kaksikymmentä." -- No niin, keisari Putin todisti, ettei kirjailija koskaan voi keksiä mitään niin absurdia, etteikö todellisuus aina panisi paremmaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pitää julistaa valhetta totuutena, kuten sitä valhetta, että kulttuurisesta rikollisuudesta puhuminenkin voisi johtaa ihmistuhontaan. "

      Tässä olisi nyt saatavissa mielenkiintoisia ennakkotapauksia, tai ainakin tuskallista käsienvääntelyä demlasiskoille. Toivottavasti joku älyää tehdä tutkintapyyntöjä näistä venäläistä kansanryhmää vastaan kiihottamisista. Toiveeni on siis ainoastaan saada aikaan kognitiivista peppukipuilua tietyille tahoille, ei hankaluuksia kirjoittajille, enkä itse aio koskaan minkäänlaisiin ilmiantamisiin lähteä.

      Poista
    2. Kompastelen näköjään yhä useammin omiin kielimuotoihini. Tarkoitin, että pykälät "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta" de facto kieltävät yhteisövoimista, yhteisöominaisuuksista ja yhteisöilmiöistä puhumisen -- eli kieltävät sosiologian autonomisena tiedonalana.

      Ja kuten nyt keisari Putinin Venäjällä, niin meilläkin suuri kansa elää sensuurin pimentämässä todellisuudessa, jossa ei koskaan ole voinut edes syntyä sellaista käsitteistöä, jolla noita kulttuurien yhteismitattomuuden ja yhteensopimattomuuden ongelmia voitaisiin käsitellä. Niitä on sallittua käsitellä vain jonkinlaisella jaritaposkielellä, jolla kyllä voidaan ilmaista hyväihmisten ikiomaa keskinäistä tunnustuksellisuutta, mutta jolla ei voi kuvata eikä selittää sitä mitä todellisuudessa tapahtuu.

      Yrjöperskeles kirjoittaa tuosta tapostapauksesta tämän päivän blogitekstissään. Sensuurin vallassa eläneille ihmisille -- kuten tämän päivän venäläiselle kansalle -- on ihan mahdotonta ja siis turhaakin yrittää kertoa tosiasioita siitä mitä tapahtuu. Tilanne on jokseenkin sama kuin Saksassa sodan jälkeen, kun ihmistuhonta alkoi paljastua. Eivät he uskoneet. Günter Grassia ja Heinrich Bölliä pommitettiin mädillä hedelmillä siellä missä he totuutta tavoittelevina kirjailijoina kävivät omaa tuotantoaan esittelemässä.

      Tarve pitää omista käsitteistään ja omasta ajattelustaan kiinni on perusihmisyyttä -- ja se on itse asiassa kaiken pahuuden takana. Kulttuurisesta yhteismitattomuudesta ja yhteensopimattomuudesta puhuminen -- eikä edes niin sanottu vihapuhe -- ei johda väkivaltaan, vaan aivan päinvastoin. Juuri sensuuri ja puhumattomuus johtavat sairaisiin asenteisiin ja patoavat tunteet niin että väkivaltaiset purkaukset alkavat. Jos vihapuhe padotaan, silloin psyyke taantuu ja alkaa kiehua omissa liemissään -- ja juuri taantuneessa mielessä -- aivan samoin kuin kehittymättömässä kulttuurissa -- alkaa ajatusten, sanojen ja tekojen ketju sulaa yhteen.

      Poista
    3. Kannattaa vaan huomata, että sodan jälkeen hyväksyttiin täytenä totena mitä mielikuviksellisimpia tarinoita, jotka nykyään herättävät lähinnä kiusaantuneita myötähäpeän tuntemuksia, mutta joita ei voi mennä edes historiallista syistä ruotimaan, sillä häkki ja sakot rapsahtavat heti.

      Poista
  9. Oli tuossa muutama päivä sitten kyydissä eräs harvoista jäljellä olevista sotaveteraaneista. Ei kyllä ihmetellyt Venäjän propagandaa yhtään. Mainilan laukauksissa noudatettiin samaa metodia aikoinaan. Tällä veteraanilla oli omakohtaista kokemusta ko.tapauksesta, kun oli itse ollut paikan päällä.

    VastaaPoista
  10. IL 14.4.2022

    Veli ruoski siskonsa, ei hyväksynyt tämän miesystävää: ”Sharia-lain piirteitä”
    Oikeuden mukaan kyse oli kulttuuriin liittyvästä perhe- ja kunniaväkivallasta.

    Pahoinpitelystä syytetyn pikkuveljen sekä vanhempien selitykset ulkopuolisesta pahoinpitelijästä ja raiskaajasta eivät vakuuttaneet Länsi-Uudenmaan käräjäoikeutta.

    Oikeus katsoi, että veli oli hakannut sisarensa kotona Espoossa nyrkein ja ruoskinut tämän vyöllä täyteen mustelmia.
    Syynä oli kunniaväkivalta, jonka vanhemmat halusivat salata.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1a404641-859a-4362-a0a9-aa30b0b4af4e

    VastaaPoista
  11. IL 14.4.2022

    Kauppias juotti lapset humalaan ja käytti häikäilemättä hyväkseen
    Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 60-vuotiaan Hossein Najafin neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

    * Jyväskyläinen kauppias juotti kaksi esiteini-ikäistä tyttöä humalaan ja käytti sitten heitä hyväkseen.
    * Ensimmäisen tytön kanssa hän oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä.
    * Toista lasta hän käytti hyväkseen ulkopuolisten ihmisten nähden.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/18e8f647-d680-4368-adba-07ed2e676093

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!