lauantai 27. marraskuuta 2021

Uhmaikäisen käytös, mutta aikuisen valta

Maa- ja metsätalousministeriö perusti työryhmän, jonka tarkoituksena oli suunnitella Evon retkeilyalueen matkailu-, virkistys-, tutkimus- ja opetuskäyttöä. Työryhmään oli kutsuttu edustajia opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Luonnonvarakeskuksesta, ympäristöministeriöstä, luonnonsuojelujärjestöistä, Metsähallituksen luontopalveluista, Asikkalan ja Padasjoen kunnista, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta, Suomen Partiolaiset ry:stä, Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK), Hämeen metsänhoitajista, Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen piiristä, Suomen Ladusta, Helsingin yliopistosta ja alueen yrittäjistä.

Nyt kävi kuitenkin niin, ettei ympäristöpuolen väki - siis ympäristöministeriö ja luonnonsuojelujärjestöt - halunnutkaan mukaan. Syynä oli normaalille uhmaikäiselle lapselle tyypillinen käyttäytymiskoodisto, jossa "mä en leiki sun kanssa, ellei leikitä sitä, mitä mä tahdon". Ympäristöväki kun tahtoi tehdä alueesta kansallispuiston.

Ajatus kansallispuistosta on herättänyt voimakasta vastustusta muun muassa alueen maanomistajien ja metsästäjien parissa. Mutta ympäristöväki - tapansa mukaan - haluaisi omistajia kuulematta ja perustuslaissa taattua omaisuuden suojaa kunnioittamatta sosialisoida halunsa kohteen.

Tapaus on sikäli erityisen mielenkiintoinen, että se täydentää nykyajan äärimmäisen vihervasemmiston kuvaa, josta yksi puoli nähtiin taannoisessa Sannikka-ohjelmassa, jossa wokeltajia edustanut naishenkilö vaati puheoikeuden kieltämistä kanssakeskustelijaltaan. Ja nyt siis ympäristöministeriö ja ympäristöjärjestöt ovat ilmaisseet asian toisen puolen, eli evänneet itseltään asiansa edistämisen muiden kanssa tehtävän yhteistyön kautta. 

Omituisinta asiassa on, että evänneiden mukana on Suomen hallituksen johtama ministeriö. Siis taho, jonka tehtävänä on panna toimeen kansalaisten tahto maan kehittämisessä - mutta joka kieltäytyy toimeksiannosta edellä kuvaamaani uhmaikäisen lapsen käytöstä muistuttavalla tavalla. 

Hämmästyttävintä taas on se, kuinka suuri osa suomalaisista (lähinnä naisista) on valmis antamaan uhmaikäisten tasolla ja keinoilla toimivalle puhavihreiden joukolle äänensä vaaleissa. Ihan oikeastiko he ajattelevat tällä tavoin rakentavansa parempaa tulevaisuuden Suomea? 

11 kommenttia:

 1. Luulen, että hyvin monet vihreitä äänestävät naiset eivät ollenkaan seuraa, mitä politiikassa oikeasti tapahtuu. He äänestävät vihreitä pelkästään näiden vanhan luonnon-ja ympäristönsuojeluimagon vuoksi, eli ajattelevat näiden ajavan hyviä asioita, eli olevan hyviä ihmisiä. Vihreitä äänestämällä voi kuvitella antaneensa äänensä turvallisesti yhteiskuntaa suojelevalle taholle, ikäänkuin neutraalille ei-politikoivalle naisväelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika ilmeistä, että kyse on laumailmiöstä eli tiettyyn laumaan identifioitumisesta, jossa politiikan sisällöllä ei ole mitään roolia. Kannattaa kuitenkin huomata, että kyseessä on vain kymmenen prosentin puolue ja silloin on tärkeämpää se, miten muut puolueet siihen suhtautuvat. Kuuntelevatko ja ottavat tosissaan vai tunnistavatko tuon uhmaikäisyyden ja jättävät omaan arvoonsa. Vihreiden yhteistyökyvyttömyys ja -haluttomuus on nähty jo useammissa hallituksissa joista he ovat lähteneet kiukkuaan kiljuen ja ovet paukkuen. Nyt äärisuuntaus näyttää vahvistuvan enemmän kuin koskaan asikaisemmin. Jopa puolueen sisällä oikeastaan kaikki miespuoliset, Pekka Haavisto mukaan luettuna, on työnnetty sivuraiteelle, ulos puolueen päätöksenteosta. Hyvänä näyttönä tästä suhtautuminen laittomaan maahantuloon, jossa Haavistokin näyttää (tosin varovaisin sanakääntein) irtaantuneen näiden Karien, Mikkosten ja Ohisalojen linjasta. Niinpä tuohon puolueeseen olisi järkevintä shtautua marginalisoituvana ääriryhmänä, jonka mielipiteille ei kannata panna oikeastaan mitään painoa.Jäljelle jää se käytännön ongelma joka aiheutuu näistä parista ministerin paikalle istutetusta sabotööristä.

   Poista
 2. Vihreiden kanssa täytyy ymmärtää se, että he eivät ole poliitikkoja, he ovat fanaatikkoja.
  Poliitikko hoitaisi yhteisiä asioita.

  Usein puhutaan virkavastuusta. Kummallista, että ympäristöministeriön virkahenkilöt eivät nyt ole virkavastuulla hoitamassa ympäristömme kehittämistä?

  Mikkonen sai perustettua Sallatunturin eli Sallan kansallispuiston, joka on laatuaan 41. Suomessa. Kuinka monta niitä pitää Suomessa olla?

  Vihreiden aika hallitusvastussa lähenee loppuaan joten siinä mielessä tällainen itku-potku-raivari oli täysin odotettu.

  VastaaPoista
 3. Uhmaikäisiksihän vihreät ovat jääneetkin. He nimittäin pidättelivät taaperoina henkeään liian pitkään ja liian usein saadakseen tahtomansa. Vaurioitahan se on ilmiselvästi aiheuttanut.

  VastaaPoista
 4. Tätä yhteiskuntaa ja sivilisaatiota ei enää voi eikä kannata pelastaa. Tulevaisuuden sivilisaation kannalta onkin erittäin tärkeää, että muistetaan, mitä tapahtui, kun naiset päästettiin mukaan päätöksentekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se muistetaan miten tähän alennustilaan päädyttiin ja kenen toimesta, jonkin aikaa. Kunhan olot vakiintuvat ja hyvinvointi lisääntyy, alkaa taas tuttu kierros uudestaan. Ei ihminen opi, eikä muutu. Vain tyhmyys ja ahneus pysyvät vakioina, elleivät ajoittain peräti lisäänny.

   Poista

  2. Kyllä on parempi, että tämä sivilisaatio yritetään pelastaa, jos se suinkin osoittautuu mahdolliseksi. Ihmiskunnan tai ihmisjoukon kollektiivisen muistin varaan ei kannata laskea. Nämä ääriliikkeet ovat kuin kulkutauti joka tulee, tekee tuhonsa ja katoaa jättäen jälkeensä paremman tai huonomman immuniteetin. Aikanaan kasvaa uusi sukupolvi jolla ei ole tätä kokemusta eikä immuniteettia ja kierros toistuu. Länsimaisen kulttuurin piirissä tämä on toistunut Ranskan jakobiineista alkaen, pääosin samanlaisena pienin eroavuuksin. Viimeiksi tämä epidemia raivosi meillä 70-luvulla taistolaisuuden nimisenä ja siitä toivuttiin.

   Poista
 5. Feministinen politiikka on pelkkää kiukuttelua ja performanssia. Mutta ei tarvitse olla mikään Nostadamus, jos ennustaa että tosipaikan tullen nämä modernit feministit tulevat olemaan hiljaa ja katselemaan ympärilleen.

  Seuraavalla videolla ruotsalaiset feministit vastustavat patriarkaattia sekä miehisiä ratsastajapatsaita: https://www.youtube.com/watch?v=QrT9dkTUKQ0

  VastaaPoista
 6. Onneksi en ole metsänomistaja. Mielummin polttaisin koko roskan kuin alkasin ituhippien kanssa vääntämään.
  Ostaisivat sitä metsää ja antaisivat rämettyä. Ai niin, eläteillä ei ole rahaa.

  VastaaPoista
 7. Ei sitä polttaa parane, ituhipit vaan innostuu kun "luonnonmukaisesti" hoidetaan.

  Kaadetaan pois ja myydään sellutehtaalle / sahalle.
  Saadaan edes suolarahat takaisin.
  (No ehkä tämän jälkeen vois polttaa.)

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!