maanantai 29. marraskuuta 2021

Palauttaako Etelä-Afrikan uusi omicron-koronamuunnos meidät pandemialta?

Viime viikon suuri uutinen oli uusi koronavirusvariantti, joka sai nimekseen omicron. Ensin sen kerrottiin levinneen nopeasti Etelä-Afrikassa ja sittemmin saapuneen myös Eurooppaan. Ja tänään kuulimme sen saapuneen ehkä myös Suomeen.

WHO:n tuoreen päivityksen mukaan ei vielä ole tiedossa tarttuuko omicron aiempia SARS-CoV-19-kantoja nopeammin tai pystyykö se kiertämään rokotteiden tai aiemman tartunnan aiheuttaman immuniteetin. Eikä liioin onko se aiempia virusmuotoja virulentimpi vai lauhkeampi. 

Koska asia kiinnostaa minua kovasti, päätin ryhtyä seuraamaan koronaviruksiin liittyviä tilastoja Etelä-Afrikasta. Niinpä kokosin alla oleviin kuvaajiin uusien tartuntoja määrät, kuolleiden määrät sekä näiden välisen suhteen. Olkaapa siis hyvät, arvoisat lukijani!


Itse olen taipuvainen näkemään kuvaajista kolme asiaa. Ensimmäinen niistä osoittaa uusien tartuntojen määrän alkaneen lisääntyä noin 24. marraskuuta eli vajaa viikko sitten. 

Toinen kuvaaja taas osoittaa, että hiukan tuota käännettä aiemmin (22. marraskuuta) kuolleiden määrä oli romahtanut aiemmalta tasoltaan, mutta sen jälkeen noussut uudelleen tuota piikkiä edeltävälle tasolle. Tartuntojen ja kuolleiden määrän uuden nousun välistä parin päivän aikaeroa voisi selittää oireiden ilmaantumisen ja viruksen testaamisen välinen viive - mutta varmaa tämä ei ole. 

Kolmas kuvaaja on mielestäni kaikista tärkein. Sen mukaan kuolleiden osuus suhteessa tartuntoihin on alkanut romahtaa jo 10. marraskuuta eli selvästi ennen kuin tautitapausten määrä lähti uuteen nousuun. Eikä ole sen jälkeen noussut aiemmalle tasolleen, vaan on jatkanut laskuaan tartuntojen määrän lisääntymisestä huolimatta. 

Kolmannesta kuvaajasta voisikin tehdä oikopäätä sen johtopäätöksen, että omicron olisi oleellisesti lauhkeampi eli vähemmän virulentti kuin koronaviruksen aiemmat versiot. Sen perusteella voisi jopa ennustaa, että omicron on se tekijä, joka meidät lopulta pelastaa kuolettavalta koronavirukselta ja siihen liittyvältä elämisen hankaluudelta! 

En kuitenkaan vielä tee näitä johtopäätöksiä ja ennusteita monestakaan syystä - enkä suosittele sitä teillekään, arvoisat lukijani. Näin siksi, ettemme esimerkiksi tiedä omicron-tartunnan saaneiden eteläafrikkalaisten ikää eli alttiutta vakavalle tautimuodolle, vaikka sillä tiedetään olevan kuolleisuuteen todella radikaali vaikutus. Emmekä tiedä paljon muitakaan yksityiskohtia. 

Lisäksi on syytä huomata, että SARS-CoV-19 aiheuttaa kuoleman tyypillisesti vasta yli 17 päivän kuluttua tartunnasta eli viikon tai kahden kuluttua oireiden ilmaantumisesta. Siksi se ei välttämättä näy vielä lainkaan Etelä-Afrikan tilastoissa, jotka kääntymällä uuteen nousuun osoittaisivat edellä tekemäni ennusteen vääräksi - eli falsifioisivat sen. 

Tämä kaikki synnytti minussa niin paljon ajatuksia, että päätin kirjoittaa tämän ajatukseni heti työpäivän jälkeen ja jakaa tuotokseni päivän toisena bloggauksena (ensimmäinen tässä). Ja siksi aion lähiaikoina myös seurata tarkasti Etelä-Afrikan koronatilanteen jatkokehitystä ja mahdollista pandemian nopeaa päättymistä. 

Sitä ennen haluan painottaa, ettei edelle kirjoittamastani huolimatta ole vielä syytä huoahtaa. Sen sijaan edelleen on syytä huolehtia omasta ja läheisten turvallisuudesta kaikin tarjolla olevin keinoin! 

20 kommenttia:

 1. Lisäksi on syytä huomata, kuten olemme huomanneetkin, että SARS-CoV-19:ään kuolleiden mediaani-ikä on maassamme 82 vuotta ja heillä on ollut enemmän tai vähemmän muita vaikeita sairauksia.

  Huomaamme siis, ettei se körinä ole oikeasti mikään Musta Surma, vaikka sitä sellaisena raivokkaasti mainostetaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä korona on vakava asia, ja kuolleita olisi paljon ilman varotoimia. Mutta katsotaan nyt, kuinka tilanne muuttuu omicronin myötä.

   Poista
 2. "Kuolleita olisi paljon ilman varotoimia"

  Tuo lause jää yleensä perustelematta useimmilta, jotka sen ovat esittäneet.

  Onko esimerkiksi maskien tai käsidesin tehosta epidemian torjunnassa jotakin näyttöä mutun lisäksi.

  Miten paljon koronan torjunnassa käytetyt sulkutoimiet ovat vähentäneet sairastumisia?

  Sulkutoimien hinta konkursseina, työttömyytenä ja tulonmenetyksinä voidaan ehkä laskea helpommin.

  Kuolleiden mediaani-ikä on reilusti yli 80 vuotta. Miksi ei ole keskitytty pelkästään vanhusten ja sairaiden suojeluun. Miksi on käytetty koko yhteiskuntaa koskevia sulkutoimia, vaikka näytöt niiden tehosta ovat heikkoja mutta niiden aiheuttamat vahingot ovat konkreettisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koronan vaarallisuuden ymmärtämiseen riittää kun vertaa Suomen kuolleisuuslukuja Ruotsin vastaaviin. Ja muistaa, ettei Ruotsissa ole rajoitettu yhteiskuntaa kuten meillä. Mutta toki osa käytetyistä keinoista on voinut olla käytännössä tehottomia. Ja kyllä: hinta on ollut aika kova ja lisäksi jakautunut epätasaisesti.

   Poista
  2. Toivottavasti Vasarahammerkin katsoi illan a-studion, oli sen verran viihdyttävää settiä.

   Poista
  3. Kyllä käsidesistä ja maskeista on ollut hyötyä. Ja ihmisten välttelystä. Viime talvena taisi influenssaa olla vain muutama tapaus. Toivoa sopii, että omikron-variantti ennustaa heikompien covid-19-virusten tuloa ja ennen pitkää tauti hiipuu vaikka ei katoa. Mers, Sars ja jotain muuta katosivat hetkessä kun olivat aikansa myllänneet.

   Poista
 3. Toivottavasti nämä tiedot tehokkaasti leviävästä, mutta lievästä tautimuunnoksesta osoittautuvat todeksi. Silloin voisimme päästä rokotuskierteestä taudin antaman luonnollisen immuniteetin kautta.

  VastaaPoista
 4. "Koronan vaarallisuuden ymmärtämiseen riittää kun vertaa Suomen kuolleisuuslukuja Ruotsin vastaaviin."

  Ruotsissa korona päästettiin vanhainkohteihin, joissa se tappoi paljon ihmisiä. Lisäksi näitä ihmisiä hoidettiin morfiinilla eikä heille ollut saatavilla lisähappea.

  Suuri kuolleisuus on koronassa mahdollista vain, jos virus pääsee tarttumaan suureen joukkoon yli 80-vuotiaita.

  VastaaPoista
 5. "Toivottavasti Vasarahammerkin katsoi illan a-studion, oli sen verran viihdyttävää settiä." En katso enkä kuuntele Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmia.

  VastaaPoista
 6. Kävin vilkaisemassa, millainen A-studio siellä oli tarjolla. Jakson nimi oli koronapotilaan synkkä tarina. On aivan ilmeistä, että kyseessä oli jakso, jossa ihmisiä tarkoituksellisesti pelotellaan koronalla, jotta nämä hyväksyisivät helpommin rajoitustoimet tai jopa vaatisivat niitä. Paniikinlietsonta ja rokottamattomien demonisointi on näkynyt valtamediassa jo muutaman viikon ajan.

  VastaaPoista
 7. Kovasti kiinnostaisi, millaisella kompetenssilla ja/tai koulutuksella vasarahammer puhuu. Nykyisinhän tosin jokainen on somessa asiantuntija, ja jälkiviisaus on tunnetusti sitä imelintä viisautta. Katsomosta on helppo huudella. Mitä tulee Ylen uutisointiin, tällä kertaa se antoi taudin luonteesta ja sairaanhoidon tilanteesta realistisen kuvan. Tosiasioiden kertominen ei ole paniikinlietsontaa eikä demonisointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi vastaisin mitään kirjoittajalle, joka ei vaivaudu edes nimimerkkiä keksimään itselleen vaan kirjoittaa täysin anonyymina.

   Kuka tahansa voi lukea kuolleisuustilastoista, että koronakuolleisuus rajoittuu pääsääntööisesti kaikkein iäkkäimpiin. Toki siihen nuoremmatkin voivat kuolla mutta todennäköisyys, että alle 40-vuotias kuolee koronaan on melkoisen pieni. A-studion potilaasta en tiedä mitään, mutta hänen esittelynsä on puhdasta pelottelupropagandaa, vaikka tapaus itsessään olisi ihan todellinen.

   Poista
  2. Minä luotan tässä rokoteasiassa enemmän lahjomattomiin lääketieteen asiantuntijoihin, kuin vaikka metsätieteen tohtoriin tai Ylen ääneen päästämiin rokotetehtailijoiden juoksupoikiin. A-studio voisi aivan hyvin tehdä pelotteluohjelman rokotehaitoista, joista Fimeaan on tullut ilmoituksia yli 20 000, mutta joita virasto itsekin peittelee käsittelemällä niitä hitaasti.

   https://koronarealistit.com/ovatko-rokotehaitat-aitoja/

   Itse olen lukenut solun sisällä toimivista molekyylitason nanokoneista, jotka huolehtivat muun muassa perintöaineksen kopioinnista ja siinä tapahtuvien virheiden korjaamisesta sekä solun sisäisestä siisteydestä. Toiminta on uskomattoman hienoa. Nyt näillä vasta kokeiluasteella olevilla rokotteilla tuonne loistavaan järjestelmään ollaan kuljettamassa geenipätkiä, jotka saavat solun tuottamaan vaarallista piikkiproteiinia.

   Covid-rokotetta epäilevät lääkärit eivät pääse valtamediassa kertomaan huoltansa siitä, että kehon valkosolut alkavatkin syömään rokotetun omia soluja tunnistaessaan ne piikkiproteiinia tuottaviksi taudinaiheuttajiksi. Vaarana on sydän- ja verisuonitulehdukset sekä kuolleisuuden lisääntyminen, mistä on jo viitteitä Suomessakin. Perinteiset rokotukset eivät toimi tällä tavalla, vaan niissä käytetään heikennettyjä taudinaiheuttajia aktivoimaan kehon immuunijärjestelmää.

   https://koronarealistit.com/viruses-lehti-koronapiikki-heikentaa-immuniteettia-ja-dna-vaurioiden-korjaamista/

   Itse olen ottanut kaikki perinteiset tarpeelliset rokotukset. Samoin lapsemme on rokotettu näillä turvallisilla rokotteilla, joita on kehitetty yli kymmenenkin vuotta ennen käyttöön päästämistä. Tätä täysin uuteen teknologiaan perustuvaa solun sisälle mellastamaan pääsevää pistosta en ota, koska se kyhättiin ja päästettiin markkinoille hätäisesti, eivätkä miljardeja hyötyvät lääkefirmat edes mene takuuseen siitä. Sen takia olen nyt sitten ”rokotevastainen”. Kääntäen sama kuin haukuttaisiin hääjuhlassa samppanjalasillisen juonutta alkoholistiksi.

   Poista
  3. Täytyy nyt kerrankin kehua Yleä, että se näytti edes rajoitetusti yleisölle, millainen tauti on kysymyksessä, ja millaiset ovat todelliset rajoitukset vaikean version hoitamisessa. Siis tehohoitokaan ei välttämättä auta, kun keuhkot tuhoutuvät. Uskon kyllä ohjelmassa esiintyneitä aika vakavia ja huolestuneita lääkäreitä ja hoitajia, jotka ihan aikuisten oikeasti joutuvat tämän sairauden kanssa painimaan päivittäin. Rokotukset auttavat vaikean version välttämisessä, ja olisin taipuvainen uskomaan, että lääkärikunta ei puhu suuren ihmiskunnan tappamiseen tähtäävän salaliiton puolesta, kun se suosittelee niiden ottamista.

   Poista
  4. Et sitten uskaltanut lukea ajatuksella edellisen kommentin linkkejä.

   Poista
  5. Rokotehullutuksen loppu alkaa häämöttää?

   https://mvlehti.net/2021/11/29/bill-gatesia-syytetaan-intian-korkeimmassa-oikeudessa-rokotekuolemasta/

   Poista
  6. Tuosta MV-lehdestä tuli mieleen, että eräs normaalisti luotettava taho esitti epäilyksen, että rokotevastaisuus olisi venäläisten trollien masinoimaa. Vieläkö MV-lehdessä toimii muuan henkilö, joka on toiminut Venäjän hommissa Ukrainassa.

   Poista
  7. Niin, että ammutaan huonon viestin tuoja, eikä oteta itse viestiä huomioon. Miksihän Suomeen ei hankittu venäläistä perinteiseen tekniikkaan perustuvaa Sputnik-rokotetta? Nato-trollitko kielsivät?

   Poista
 8. Kolmisenkymmentä vuotta sitten itävaltalainen politiikantutkija Karl Steinhauser nimesi yhden kirjoistaan "EU: Huomispäivän super-Neuvostoliitto", ks. www.kielletytkirjat.com/product/euhuomispaivan-super-neuvostoliitto/

  Steinhauserin ennakointi näyttää entistä oikeaanosuneemmalta:

  "Kommentti: Saksan EU-linjaan tulossa radikaali käänne – maan seuraava hallitus haluaa muuttaa EU:n oikeaksi liittovaltioksi.
  Saksan seuraava hallitus haluaa avata EU:n perussopimukset ja muuttaa EU:n liittovaltioksi. Se panee Suomenkin EU-linjan lujille, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.,
  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008434043.html

  Sen enempää kuin tsaari Putinin - ja häntä kannattelevien oligarkki-rosvojen - rautaisella kädellä ohjaamalla Venäjällä ei Stalinin KGB ole kuollut, ei Saksassakaan koipussista esille kaivettu Hitlerin GESTAPOkaan näytä kuolleen:

  "Kemisti, tohtori Andreas Noack: GRAFEENIhydroxidi Covid-rokotteissa partakoneen terän kaltaisena nanolevynä
  maanantai, 29 marraskuu 2021 14:40

  Saimme tiedon [www.bitchute.com/video/pEBQm4hCh5cz/] , että tohtori Andreas Noack, jonka tunnen henkilökohtaisesti ja jota arvostan suuresti, on SALAMURHATTU säteilyaseilla heti tämän luennon jälkeen, johon linkitin edellisessä viestissä, jossa se oli vain saksaksi.
  White TV odottaa luotettavista saksalaisista lähteistä lisätietoja siitä, mitä Andreasille, yhdelle Saksan ylivoimaisesti lahjakkaimmista biokemisteistä, on tapahtunut."

  http://whitetv.se/en/mind-control-mk-ultra/2765.html
  (Whitetv-sivustoa ylläpitävä saksalais-ruotsalainen oikeustiet.toht. Henning Witte on toiminut mm. Ruotsin rikoshistorian suurimman terroriteon, tapaus Estonian uhrien omaisten oikeusavustajana.)
  *

  Saksalainen poliisi pidättää lukituskriitikon(lockdown critic) tohtori Andreas Noackin, järkyttävä video: https://insiderpaper.com/german-doctor-andreas-noack-arrest-video/
  Siis henkiinherätetty GESTAPO, Die Geheime Staatspolizei eli salainen valtionpoliisi asialla?!
  *

  Transmissioelektronimikroskooppi paljastaa grafeenioksidin COVID-19-"rokotteissa":
  https://stateofthenation.co/?p=80137

  "Salaliittoteoriaa", sanovat Suomen monilukuiset Pravda-uskovaiset, joten siitä vaan grafeenioksidi-piikille - kolmannelle, neljännelle, viidennelle...

  VastaaPoista
 9. Sydänkohtaukset terveillä nuorilla ja huippu-urheilijoilla näyttävät yleistyvän
  https://oikeamedia.com/o1-169003

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!