sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Esimerkin voimattomuus sai vahvistuksen

Glasgown ilmastoneuvottelut saatiin sitten päätökseen. Pohjoismaalaisista siellä onnistui parhaiten Greta Thunberg, joka sai jälleen julkisuutta "blah, blah blah" kommentillaan. 

Vakavammat asiat uutisoi esimerkiksi Helsingin Sanomat, jonka mukaan kokouksessa tehdyssä sopimuksessa päätettiin kiristää päästövähennyksistä ilmoittamisen tahtia jokavuotiseksi, mainittiin ensi kertaa fossiilisten polttoaineiden tukien ja hiilenpolton vähentäminen, luvattiin kehitysmaille lisää sopeutumisrahaa ja vahvistettiin, että lämpeneminen halutaan yhä rajoittaa 1,5 asteeseen. 

Sopimuksen sanamuodot olivat HS:n mukaan vesitettyjä, minkä takia kokouksen puheenjohtaja päätti palaverin pyytämällä anteeksi. Päällimmäisenä syynä tähän lienee ollut se, että yli kolmannesta maailman väestöstä edustavat Intia ja Kiina huolehtivat hiilen vähentämistä ja fossiilisten polttoaineiden tukia koskevan kirjauksen vesittämisestä. 

Meidän suomalaisten kannalta kokouksen merkittävin opetus oli se, etteivät maailman hiilipäätötilastoissa toisena ja seitsemäntenä olevat Kiina ja Intia välittäneet Suomen tai edes Euroopan Unionin esimerkistä. Niinpä EU:n edustajat ilmaisivat pettymyksensä Glasgown kokouksen lopputuloksiin. 

Nähtäväksi siis jää, vaikuttaako tämä konkreettinen tulos siihen, kuinka innokkaasti suomalaispoliitikot vaativat jatkossa maatamme kiristämään omaa ilmastopolitiikkaamme perustellen sitä muulle maailmalle annettavalla esimerkillä. Jos ja kun Glasgown lopputuloksella ei ole siihen vaikutusta, vaan saman virren veisuuta jatketaan myös tulevaisuudesta huolimatta nyt ilmeiseksi käyneestä perustelun kelvottomuudesta, saamme vahvistuksen heidän älyllisestä epärehellisyydestään. 

Enkä tällä tarkoita sitä, etteikö fossiilisesta energiasta olisi syytä luopua - se olisi järkevää, vaikka niistä lähtevällä hiilidioksidilla ei olisi tuon taivaallista merkitystä ilmaston lämpötilan kannalta. Mutta - ja tämä on oleellista - sitä ei kannata tehdä uhraamalla Euroopan taloudellinen kilpailukyky vaan tieteellistaloudellisten innovaatioiden kautta siten, että parannamme samalla oman elämämme edellytyksiä.

Lopuksi - tämän kirjoituksen pääasiaan millään tavalla liittymättä - toivotan kaikille lapsellisille miehille hyvää isänpäivää. Pitäkää itsenne miehinä ja hyvinä esimerkkeinä jälkipolville! 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hyviä uutisia Glasgowsta ja muualta
Niin makaa kuin petaa - mutta nuorten kannattaisi tehdä lakanoiden välissä muutakin
Pari sanaa Pariisin ilmastosopimuksen seurauksista ja taustoista

9 kommenttia:

 1. Kun pitempikestoisina yhteiskunnille kestämättömät sulkutoimet, joita koronan takia on tehty, eivät YK:n ja IPCC:n raporttien mukaan ole riittäviä, voidaan todeta, ettei nykyisellä teknologialla ole mahdollista ratkaista ongelmaa ilman yhteiskuntien romahdusta. Näin ollen olisi parempi panostaa tutkimukseen ja teknologian kehitykseen kestävän ratkaisun löytämiseksi, kuin tuhlata käytettävissä olevat varat nykyiseen teknoligiaan.

  VastaaPoista
 2. Toistelen vain käsitystäni siitä, että ilmastonmuutoseskatologia on maallistuneen aikamme uusi suuri maailmanuskonto, joka hoitelee ihmisen alitajunnassa asuvasta ikuisesta uskonnollisesta tarpeesta sen syntiin, syyllisyyteen ja viimeiseen tuomioon kuuluvan osuuden. Lähnnä kysymykset kannattaa asettaa koskemaan sitä, onko tämä "tiedollisesti" ellei peräti "tieteellisesti" perusteltu kultti enemmän tai vähemmän vaarallinen kuin jokin toinen uskonnon korvike.

  Aikamme varsinainen uusi maailmanlaaja valtauskontohan on taloususkonto, mutta se tyytyy vain operoimaan "rahaan" kuuluvalla, pohjimmiltaan uskonnollislaatuisella kaikkivoipaisuuskuvitelmalla, eikä siihen sisälly varsinaista muotoiltua eskatologiaa. Niin ollen sen rinnalle on tarvittu tämä "vihreä ajattelu", joka alusta alkaen on tuottanut nimenomaan toinen toistaan puhuttelevampia ja myös "perustellumpia" mielikuvia maailmanlopusta.

  Jossain mainittiin, että hyvät herrat kaikkialta maapallolta lensivät Glaskowiin 400 suihkukoneella, mikä sinänsä on ihan hyvä voimannäyttä tämän uuden uskonnon omaamasta yhteiskunnallisesta vallasta. Ei kai tuollaista nyt mitenkään ykskaks pysäyttääkään voi? Ihminen on lajityypillisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, ja yhteisölliset instituutiot puuskuttavat etteenpäin varsin vahvasta raudasta valetuilla kiskoilla. Moni Greta ehtii tuota aina kymmenen suoden päähän sijoittuvaa maailmanloppua odotettaessa kasvaa aikuiseksi yhtään viisastumatta ennen kuin ihmiskunta saa taas jotain uutta tai muuta ajateltavaa. Kehitysmaalaisten kansainvaellus kai nyt ainakin kehittyneen maailman kehittyneisyydestä tekee lopun ennen kuin ilmasto.


  VastaaPoista
 3. Alittui tai ylittyi 1,5 asteen raja,kaksi asiaa on varmaa. Maksumiehiksi joutuvat suomalaiset verojen maksajat ja rahat päätyy kehitysmaiden kleptokraattien ja heidän lähipiiriensä käsiin. Eikä koira perään hauku missä eurot "luuraa".

  VastaaPoista
 4. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja14. marraskuuta 2021 klo 18.38

  Taitaa taas joku Itävaltalainen sattumakorpraali olla hihamerkittämässä vähemmistöjä, kuten vajaat 90 vuotta sitten.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008404388.html

  VastaaPoista
 5. Kun lapset päästetään johtamaan, saadaan aikaan fantastisia suuruudenhulluja kuvitelmia siitä, että muu maailma seuraisi herkeämättä, miten me olemme esimerkkinä heille, ja kuinka olemme kokoamme suurempia. Miten meillä voi olla täysi-ikäisiä naisia, joiden ajattelu on teinityttöjen mielikuvituskuvitelmien tasolla. Ja se on kaikkein älyttömintä, että nämä kahelit naiset johtavat Suomen hallitusta. Täällä eletään hullujenhuoneessa, jota potilaat johtavat.

  VastaaPoista
 6. Taitaa pyhällä Reetalla alkaa pissisrekoinnit ...

  VastaaPoista
 7. Kiitos ajatuksen lukemisesta,,ota ny helvettiiin toi..ehkä ensimmäiseksi haluat kiittää kaikkia, jotka lukee näitä?

  Vittuakos kiitttelet, maksa sit rahaa.Mikä ihmeellinen kiittely? ei näitä kukaan lue jossain kiitollisuuden merkitksesssä

  VastaaPoista
 8. Muuten olen sitä mieltä, että tuo Gretan "blaah, blaah, blaah" kommentti kuvaa erinomaisen hyvin hänen asennettaan ja kehitystasoaan. Sen nostaminen suuriin otsikoihin puolestaan kuvaa hyvin median tasoa.

  VastaaPoista
 9. Edellä "Vittuuntunut NettoVeronmaksaja14" marraskuuta 2021 klo 18.38
  totesi todella osuvasti:
  "Taitaa taas joku Itävaltalainen sattumakorpraali olla hihamerkittämässä vähemmistöjä, kuten vajaat 90 vuotta sitten."

  Asian tekee moninverroin pahemmaksi, että noita "itävaltalaisia sattumakorpraaleja" on alkanut monistettuina "jälleensyntyä" eri puolilla maailmaa ja suomalaisten kannalta on vielä pahempaa, että myös meillä, kuten seuraavan artikkelin loppupuliskossa todetaan:

  "Australialainen kauhutarina; pandemialaki johtaa Australian osavaltion Victorian totalitarismiin", https://www.magneettimedia.com/australialainen-kauhutarina-pandemialaki-johtaa-australian-osavaltion-victorian-totalitarismiin/

  [Oma kommenttini viittaamaani artikkeliin: Muuten OK, mutta en hyväksy KAIKKIEN juutalaisten negatiivista leimaamista, vaikka osa niistä kuuluukin ylimpään globaaliin rikolliseen "eliittiin" - samoin kuin monet ei-juutalaisetkin!]

  Tälläkin sivustolla professori uskollisine opetuslapsineen on huolissaan maassamme alkuaskelia ottaneesta totalitarismista, mutta ei näe, lue: ei halua nähdä sen olevan ottamassa vauhtia maailmanlaajuisen myrkyllisen koronapiikitys-massamurha-agendan edistämiseksi, ylimpien globalistirikollisten toimesta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!