tiistai 2. marraskuuta 2021

Erikoinen demari ja virtahepo olohuoneessamme

Olen jo aiemmin ihmetellyt Kamala Jafin (sd) kannanottoja sosiaalisessa mediassa. Eilen vastaan tuli jälleen yksi sellainen, sillä hänen mukaansa "fakta on se, että Suomessa joutuu maksamaan tolkuttoman paljon veroja. Verotus vaikuttaa yrittäjyyteen, palkansaajan ja köyhien elämään."

Kurditaustainen Jafi jatkoi edelleen, että "verotuloista saa palveluja, mutta verotus ei saa olla itseisarvo ja vastaus kaikkeen. Ja totesi vielä jatkuneessa keskustelussa, että "verotuksella on oma roolinsa hyvinvointivaltiossa. Veroja on korotettu vuosien varrella ihan riittävän paljon. Nyt olisi korkea aika pitää se ennallaan tai laskea mahdollisuuksien mukaan. Järjen ääntä pitää saada tähän!"

Kuulostaa kovin paljon samankaltaiselta puheelta kuin äskettäin samasta asiasta julkisuudessa puhuneen Kokoomuksen Elina Valtosen retoriikka. Lisäksi Jafi on aiemmin ottanut kantaa myös kulttuureiden välisiin eroihin ja haittamaahanmuuttoon tavalla, jota on totuttu kuulemaan pikemminkin perussuomalaisten kuin sosiaalidemokraattien riveistä. Ja nyt siis veroihin kokoomuslaisittain. 

Nähtäväksi jää, minkälainen tulevaisuus Jafilla tulee jatkossa olemaan puolueessaan. Toistaiseksi hänen kannanottojaan ei ole kommentoitu lainkaan valtamediassa (tai ainakaan minun tietokoneeltani tehty Google-haku ei löydä sellaisia). 

Ehkäpä SDP:n johto ei siksi ole huomannut hänen lausuntojaan, vaikka miehellä näyttää olevan Twitterissä peräti 5 182 seuraajaa. Siis lähes yhtä paljon kuin esimerkiksi saman puolueen helsinkiläisellä valtuutetulla Ville Jalovaaralla ja kaksinkertaisesti verrattuna toiseen puolueen valtuutettuun Elisa Gebhardiin.

Jääkäämme siis jännityksellä seuraamaan, koska valtamediamme huomaa Jafin ulostulot ja millä tavalla hänen puolueensa johtoporras siihen reagoi. 

Pientä toivoa saattaa olla, sillä suomalaismedia näyttäisi olevan hiljalleen tiellä, joka johtaa pois takavuosien ummehtuneisuudesta. Tästä tuorein esimerkki on Iltalehden pääkirjoitus, jossa sen kirjoittanut toimittaja nosti viime vuosien suurimman olohuoneessamme rymistelevän virtahevon eli lehdistöltä muka huomaamatta jääneen heikon maahanmuuttaja-aineksen mukanaan tuoman väkivaltaongelman näkyvästi esille.

Pääkirjoituksen johtopäätös oli suoraa puhetta, sillä sen mukaan "ensin pitäisi tunnustaa, että Suomi ottaa jo ensiaskeleitaan Ruotsin tiellä. Ongelman peittely tai selittely koronalla ei auta mitään. On erikoista, että esimerkiksi valtioneuvoston toukokuussa tullut selonteko sisäisestä turvallisuudesta sivuutti maahanmuuttajataustaisen jengiväkivallan tyystin. Erityisen vaikea aihe tuntuu olevan sisäministeri Maria Ohisalolle (vihr)."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Paskoja kulttuureita ja älyllistä epärehellisyyttä?
Lähes koko valtamedia vaikeni Rikosylikomisarion viestistä
Onnittelut SDP:lle ja Sanna Marinille onnistuneesta rekrytoinnista

10 kommenttia:

 1. Bloggeriin johtavat linkit ovat rikki.

  VastaaPoista
 2. Ohisalo pitäisi lähettää Saudi-Arabiaan kysymään sikäläisiltä rikkailta muhamettilaisilta, voisivatko he auttaa pakolaisiksi lähteviä uskonveljiään alueellaan. Ei tarvitsisi tänne pakkasiin raahautua ja sopeutua sianlihaa syövien vääräuskoisten sekaan. Milloinkahan vihreät muuten ottavat silmätikukseen näiden islamilaisten halal-lihan, jota saadaan kiduttamaĺla tapetuista eläimistä? Vai onko halal vähäpäästöisempää kuin suomipossu?

  VastaaPoista
 3. Eipä tuossa halal-teurastuksessa ole mitään kärsimystä. Muistan lapsuudesta kun maatilallamme teurastettiin sikoja ja lampaita. Pulttipistooli,eläin taintuu. Kaulavaltimot viilletään auki, veri valuu pois.
  Verrattavissa ihan teurastamojen toimintaan. Tosin teurastamoissa on enemmän steressiä eläimillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halal-teurastuksessa eläintä ei tainnuteta, vaan kaula sahataan katki eläimen ollessa tajuissaan.

   Poista
  2. Kurkun leikkauksen yhteydessä lausutaan rukous "Allahu akbar".

   https://kevinservin.wordpress.com/2015/11/09/rituaaliteurastukset/

   acc

   Poista
 4. Vihreiltä on turha odottaa mitään loogista, oikeaan todellisuuteen pohjaavaa ajattelua. Ohisalon harhaisuus ja fanaattisuus haittamaahanmuuton edistämisessä on jo nähty niin monta kertaa. Kuvaava oli lausunto ranskalaisen opettajan mestauksen yhteydessä, jossa hän esitti lisää tulijoiden paapomista, "ettei heidän tarvitse turvautua tällaisiin tekoihin". Mielipuolihan tuollaisia puhuva on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota minäkin pidän kaikkein järjettömimpänä kommenttina, mitä ikinä on Suomessa ministeritasolla k.o. aiheesta sanottu. Että pitää muka oikein "turvautua" kaulan katkaisemiseen, voi pyhä yksinkertaisuus..

   Poista
 5. Aina kun törmäämme tuohon havaintoon, joka ei edes ole mitenkään harvinainen vaan nimenomaan enemmän sääntö kuin poikkeus, että keskuuteemme tullut toiskulttuurinen voi puhua suomalaisille ominaisista ongelmista paljon vapaammin kuin suomalaiset keskenään, meidän pitäisi jäädä pohtimaan mistä tämä johtuu.

  Viime aikoina paljon Joycea ja Joycesta lukeneena olen taas tösmännyt tähän surilliseen totuuteen. Irlantilaisissa on paljon samanlaista kuin suomalaisissa -- myös irlantilaiset ovat esimerkiksi ajaneet "vapaaehtoiseen" maanpakoon kansallisia nerojaan -- ja Irlannilla on samanlainen 800 vuoden alistushistoria takanaan kuin suomalaisilla.

  Ja tuollaisesta historiasta kansa on sitten sisäistänyt selviytymiskeinoikseen
  kaikkea kahtia jakavat antagonistiset asenteet -- kaikissa kipeissä kysymyksissä kansa jakautuu alistamis- ja alistumisasenteiden pohjalta aina kahtia.

  Siksi olemme valtaosin kiltejä konformisteja ja toisaalta ääriliikkeisiin taipuvaisia, siksi olemme "maailman onnellisin kansa" joka esimerkiksi työpaikoilla kiusaa toinen toisiaan kaksi kertaa enemmän kuin eurooppalaiset keskimäärin. Siksi mitä idealistisinta "tasa-arvoa" manifestoivat ideologiat puhuttelevat meitä, ja sellaisten nimissä olemme nyt jopa ajamassa yhteiskuntaamme totalitaristiseen tilaan.

  Ei tuossa sinänsä ole mitään ihmiselle yleensä vierasta. Muistakaa, että Breivik ampui omiaan, ei vihaamiansa maahanmuuttajia. Myös meillä syyttäjä syyttää omiaan, ei väkivaltataipumuksia omaavia vieraskulttuurisia. Ongelmat ovat tosiaan omia, aina rajuun asenteelliseen kahtiajakautumiseen johtavia sisäisen jakautumisen ongelmia.

  Kansainvaellus ja haittamaahanmuutto keskuuteemme saa tosiaan jatkua niin kaun kun se tarjoaa meille yhden mahdollisuuden irrota reaalimaailmassa kasvavista ongelmista ja keskittyä leimaamaan ja ryöpyttämään toinen toisiamme puhtaalla asennetasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin Breivik koki ampuvansa omiaan, vaan paremminkin uusquislingeja:

   maahantunkeutuneen vihollisen puolelle siirtyneitä oman kansansa pettureita.
   Jonkin sortin partisaaninahan tuo itseään piti.

   Poista
  2. Juu, se omakohtainen kokemusmaailma nimenomaan sulkee sisäänsä "omien" piirin -- tarkkailevan silmän suunnasta nähdään, että norjalainen Breivik ampui norjalaisia, ei suinkaan niitä toiskulttuurisia joita varsinaisesti vihasi.

   Ja juuri näin ne asiat ovat noin niinkuin yleisemminkin. Kaikissa sodissa ne rintamalinjat, jotka muodostuvat sotaa käyvien maiden sisällä, ovat ratkaisevampia kuin se rintamalinja joka on sotaa käyvien maiden välillä. Kaikista sodista juuri sisällissodat ovat raaimpia ja varisimpiä.

   Tälle on olemassa erinomaisen selvät sosiologiset perustelut -- lähisuhteet rakentuvat paljon vahvempien ja intensiivisempien sosiaalisten voimien varaan kuin suhteet loitompiin piireihin. Tämä pätee sekä rakkaudessa että vihassa, eikä maailmaa voi rakentaa pelkästään näistä jomman kumman varaan. Siksi kaikkea kaukana olevaa, myös toiskulttuurista voidaan ja käytännössä juuri idealisoidaankin niin sydämen sokaisemana.

   Oma valtakuntamme on siinä tilassa, että meillä sokeimmat viranomaiset soveltavat fanaattisesti lakipykälää, joka ottaa legitiimisesti hyväksytyksi lähtökohdaksi sellaisen kulttuurin jolla on taipumusta vastata loukkauksiin väkivallalla ja asettaa syytteeseen sen "oman" kansamme kriittisen kirjoittajan tai puhujan, joka tohtii asettaa tämän "omia" jahtaavan lainkäytön kyseenalaiseksi.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!