tiistai 9. marraskuuta 2021

Maria Ohisalon ratkaisut jengirikollisuuteen: perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen sekä nuorisorikoskoordinaattorin rekrytoiminen

MTV3 uutisoi sisäministeri Maria Ohisalon twiitin Puolan ja Valko-Venäjän rajatilanteesta. Sen mukaan "Valko-Venäjän toiminta Puolan ja muiden EU-maiden (Latvia, Liettua) rajoilla on erittäin tuomittavaa. Hybridivaikuttaminen menettelynä on valtiojohtoista laitonta toimintaa, jossa uhreina ovat vaikuttamisen välineinä käytetyt ihmiset."

Tämä vaikuttaa kohtuullisen hyvältä, mutta ei ole koko totuus. Näin siksi, että Ohisalo jatkoi kirjoitusta vielä viidellä muulla viestillä, joista viimeisessä luki seuraavaa. 

"Suomessa on varauduttu laajamittaiseen maahantuloon monin tavoin. Tämän varautumisen perustana ovat kv-sopimukset ja perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen sekä erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten suojeleminen muun muassa tällaiselta hyväksikäytöltä."

Nähtäväksi jää, mitä Ohisalo tarkoitti. Eli jos vastaava tilanne syntyisi maamme rajoille, suljettaisiinko rajat tulijoilta Puolan, Liettuan ja Latvian tavoin, vai komennettaisiinko varusmiehet kantamaan tulijoiden tavaroita samaan tapaan kuin tapahtui Ruotsin vastaisella rajalla vuonna 2015?

* * *

Ilta-Sanomat puolestaan kertoi sisäministerimme olevan valmis ajamaan kovia keinoja jengi­rikollisuuden kaitsemiseksi. Hänen mukaansa "jengirikollisuus on saanut vuoden aikana uusia, huolestuttavia muotoja, ja mukana on aiempaa vahvemmin aseita, väkivaltaa ja viranomaisvastaisuutta".

Ohisalo uhkasi jengiläisiä sillä, että "pahimmassa tapauksessa tulee vankeutta, jos lähtee tähän toimintaan mukaan". Lisäksi hän tunnusti, "että osa jengeissä mukana olevista nuorista on saattanut käydä läpi ennaltaehkäisevän polun. Eli matkan varrella on ollut mukana nuorisotyötä, sosiaalitointa, poliisi ja koulua. Mutta nuoria ei ole saatu haaviin sielläkään."

Ja lopulta Ohisalo tuo esille ongelmaan ratkaisuehdotuksen. Se on - uskokaa tai älkää - nuorisorikoskoordinaattorin tehtävän perustaminen. Siis sellaisen viranomaisen palkkaamisen, joka seuraisi päätyönään nuorten tilannetta ja keräisi tietoa yhteen.

* * *

Edelle kirjoittamiani kannanottoja luettuani jäin ihmettelemään missä todellisuudessa sisäministerimme mahtaa elää. Hän ei mainitse humanitaarista maahanmuuttoa jengirikollisuuden nousun syyksi, eikä tunnu olevan tietoinen niistä varoituksista, joita ns. maahanmuuttokriittiset ovat esittäneet jo yli vuosikymmen sitten. 

Itse en ollut mitenkään ensimmäinen, mutta kirjoitinhan minäkin jo vuonna 2010 seuraavasti.

"Onko 110 000 islamilaista henkilöä sellainen lukumäärä, jonka seurauksena pohjoismainen yhteiskunta muuttuu vääjäämättä, syvällisesti ja kokonaisuudessaan? Ja mikäli vastaus on kyllä, onko tällainen muutos toivottava? Toivoisin kysymyksiä analysoitavan avoimesti, julkisesti, tosiasioihin tukeutuen sekä epärealistista haihattelua ja älyllistä epärehellisyyttä välttäen. Samalla toivoisin näin saatuja johtopäätöksiä sovellettavan suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan."

Toivettani ei yksikään Suomessa sen jälkeen valtaa pitänyt hallitus ole ottanut todesta. Eikä näyttäisi ottavan edelleenkään, vaikka yli yksitoista vuotta sitten kirjoittamani näkemys on toteutunut piirulleen - Ruotsi on tänä päivänä maahanmuuttajiensa kanssa syvällä keltaisessa nesteessä ja me Suomessa olemme nykyisin melko lailla samassa tilanteessa kuin Ruotsi oli tuolloin. 

Nähtäväksi siis jää, mitä Ohisalon puheet Suomen varautumisesta laajamittaiseen maahantuloon kv-sopimusten, perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen sekä erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksikäytöltä suojelemisen kannalta tarkoittavat. Rajojen sulkemista vai matkalaukkujen kantamista?

Niin myös se, millä tavalla nuorisorikoskoordinaattori tulee toimimaan estääkseen Ruotsin viimeisen yhdentoista vuoden aikana tekemät virheet. Ja onnistuuko hän todellakin estämään Ohisalon puheiden perusteella minun mielestäni - ja toivon todella olevani väärässä - vääjäämättömältä näyttävän kehityksen, jonka lopputuloksena myös Suomi joutuu syvälle keltaiseen nesteeseen viimeistään 2030-luvun alkupuolella.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä: 
Erikoinen demari ja virtahepo olohuoneessamme
Juolahduksia, ajatuksia ja mietteitä Göteborgin tapaukseen liittyen
Onko Pohjoismaiden muutos käsillä nyt?

15 kommenttia:

 1. Professori kirjoitti:
  "... ja keräisi tietoa yhteen."

  Tässä aamulla lukemani uutinen totesi Ohisalon sanoin:

  "Poliisi on erityisesti syksyn aikana kerännyt tietoa, joka on muuttanut käsitystä ilmiön yleisyydestä Suomessa."

  Tietoa on siis jo olemassa. Sitähän on ollut jo yli kymmenen vuotta kuten blogistakin voi lukea.
  Sen taakse ei voi mennä etteikö tietoa ole tai että tietoa pitäisi alkaa nyt keräämään uuden valtuutetun toimesta.

  Koska tietoa on, nyt ei tarvita muuta kuin toimenpiteitä, joilla estetään haittamaahanmuuton aiheuttamat ongelmat ja Ruotsin tie.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000008390380.html

  VastaaPoista
 2. Lukisiko nuorisorikoskoordinaattori Maxia ja Moritzia vai olisiko hänellä valtuudet pistää tarinan loppu toteen?

  VastaaPoista
 3. Ei Ohhohsalolla ole tietoa, koska hän saa "tietonsa" valtamediasta ja sen päivystäviltä asiantuntijoilta, joiden mukaan ainoa uhka on pikkuriikkinen harrastelijanatsiryhmä. Onneksi muija keksi kuolemattoman idean, jonka toivottavasti on jo lähettänyt ainakin Ruotsiin, USA:an ja Meksikoon. Sielläkin vaan koordinaattorit hillitsemään jengejä ja kohta maat ovat rauhallisia. Aivan ihanaa. Pusi pusi.

  VastaaPoista
 4. Ohisalo on nainen. Hänelle tunteet ja toiveet ovat todellisuutta.

  VastaaPoista
 5. Lisää virkamiehiä, joiden työ päätyy suoraan roskakoriin. Eli nk. suojatyöpaikka jollekin.

  VastaaPoista
 6. Kuulostikin liian hyvältä, kun näin IS:n otsikon Hutisalosta eilen. Arvelin heti, että koira on haudattuna ja niin olikin.

  VastaaPoista
 7. Arvon Professori hukkasi nyt hilpeän Huti-Maisan pointin keinovalikoiman järeimmästä astalosta:

  aselainsäädäntöä täytyy muuttaa.

  Se myös tapahtuu.
  Viherkommunistien märkä uni, lainkuuliaisten kansalaisten ampuma-aseenomistuksen täyskielto on taas pari askelta lähempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltapäivälehden uutisessa mainittiin erikseen, että toimenpiteitä aiotaan kohdistaa "laittomien aseiden ja räjähteiden torjuntaan". No joo, eiköhän ne rajoitukset ja kiristykset osu kuitenkin (taas kerran) tavallisiin, lainkuuliaisiin suomalaisiin ammunnanharrastajiin.

   Poista
  2. Sitä mukaan kun arabi-ja afrikan ganstakädellisillä alkaa olemaan riittävästi rahaa niin aseista niillä ei tule olemaan pulaa. Länsinaapurin lajitoverit myy niitä tänne ihan mielellään.
   Suomen vanhanajan rikollisilla on yllättävän vähän kierrossa laittomia aseita. Ei se tarjonta mihinkään ihquun jengisotaan riitä.
   Vihreä hutimaisa toki tarkoitti uusilla aselakiesityksillä luvallisia aseita.
   Ihannetilannehan mätämaisalle olisi lakinkuuliaisten kansalaisten 100% aseriisunta ja ganstojen aseistaminen.
   Ei mätäsalo aja muuta kuin vihreiden agendaa eli edelleen maamme talouden ja sisäisen turvallisuuden tuhoamista.
   Kaikki laisunnothan sen todistavat.

   Poista
 8. Ohisalon tähänastisen toiminnan perusteella hänen ajattelunsa muutoksen todennäköisyys on sama kuin sillä, että koiras poikii. Vireillähän on kai edelleen mm ankkurilapsisysteemin revisiointi sataprosenttisen perheenyhdistämisen varmistamiseksi, ja niin edelleen. Jos puheissa jotain ongelmia myönnettäisiinkin,niin johtopäätökset ja toimenpiteet ovat aina totaalisen järjettömiä. Pääperiaate on että on kehitysmaalaisen ihmisoikeus tulla suomalaisen veronmaksajan elätettäväksi.

  VastaaPoista
 9. Nykyiset "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" ovat syntyneet sen trauman torjumiseksi ja terapiayrityksinä jonka natsi-Saksassa harjoitetun ihmistuhonnan paljastuminen aiheutti. Nämä ihmisoikeusideologiat eivät ole pystyneet muotoilemaan mitään ihmisyyteen liittyviä kysymyksiä niin että varsinaisten ongelmien ratkaisut mahdollistuisivat, vaan ideologioiden ainoa tehtävä on ollut suunnata moraalinen pahuus pois sieltä mistä se sai kaiken valtuutuksensa, sinne missä se voitiin henkilöidä muutamaan korkeimpaan johtajaan, jotka voitiin tuomita kuolemaan.

  Näin ollen koko se sosiologia, joka koskee kansakunnan taantumista totalitaristiseen tunnustuksellisen ajattelun tilaan, jäi käsittelemättä. Ja tuon trauman vaikutus ei ole mihinkään hävinnyt -- ne varsinaiset ongelmat ovat edelleen käsittelemättä, koska nimenomaan "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" ovat toimineet ja toimivat tarvittavana älyllisenä torjunta- ja väistöliikkeenä, jotka yhä edelleen mahdollistavat kaiken syyllisyyden henkilöimisen ja kaiken pahuuden projisoimisen joihinkin yksilöihin jotka voidaan leimata ja tuomita.

  Ihmisarvo- ja -oikeusideologiat ovat natsien pirullisin perintö joka elää keskuudessamme ja voi hyvin.

  Ja älylliset väistäliikkeet ja epärehellisyys ovat niin vahvoja ja voimissaan, ettei jonkun ministerin täydellistä fuulaa olevat puheet joistakin "kansanvälisistä sopimuksista" tai monikulttuurisuuden mukana väistämättä tulevista sosiaalisen häiriön ja yhteiskunnallisen eheyden romahtamisen ongelmista tarvitse edelleen puhua. Kukaan ei kysy, mitä varten on tehty kansainvälisiä sopimuksia joiden seurauksena kansakunnat romahtavat sosiaalisesti, taloudellisti, terveydellisesti, ja paha kyllä, myös tiedollis-kognitiivisesti? Mitä virkaa tai yleensäkään legitiimisyyttä sellaisilla sopimuksilla voi olla?

  Eikä juuri kukaan -- näitä muutamia korvessa huutavien ääniä lukuun ottamatta -- kysy, mitä virkaa on tuollaisilla ministereillä, jotka yrittävät ihan tosissaan ratkaista sosiologisia yhteisövoimia koskevia ongelmia tuijottamalla harhaisen ihmiskuvan vallassa yli-ihannoituihin yksilöihin, ja kuvittelemalla, että yhä uusia virkanimityksiä keksimällä voitaisiin täysin väärät ja harhaiset ajattelupremissit oikaista?

  Juristeria tai muu virkavaltaisuus ei kuitenkaan kykene ratkaisemaan mitään. Ne ovat vain harhaisen ajattelumme nyt ainoat legitiimit keinot toimia. tilannettamme kuvaa hyvin se, että olemme säätäneet itsellemme jopa laikipykälän, jossa tänne tulevien toiskulttuuristen taipumukset vastata omia "pyhiä arvojaan" koskeviin loukkauksiin väkivallalla otetaan lähtökohtaisesti hyväksyttyinä ja ragaistavaksi määrätään se, joka ei tuollaisia "pyhiä arvoja" osaa pyhinä arvostaa.

  Siinä lakipykälässä natsien jättämä pirullinen perintö todistaa oman, yhä yli kaiken todellisen ihmisyyden käyvän mahtinsa.

  VastaaPoista
 10. Ihan selväsanaisesti tuo Oharin viesti on sanottu. On siis varauduttu matujen maahantuloon, muttei maahantulon estämiseen

  VastaaPoista
 11. Ohisalo lupaa televisiossa, että yksi rajanylityspaikka pidetään aina auki turvapaikanhakijoille, ja Haavisto kertoo, että rajaa ei suljeta, kuin kutsuna kehitysmaiden joutoväelle. Vuoden 2015 katastrofi ei näköjään näille kaheleille riittänyt, vaan lisää pitää saada. Hallitus on nykyään tässä maassa se, jonka tekemisiä joutuu eniten pelkäämään.

  VastaaPoista
 12. Onkohan näistä tomppeleista kiihottavaa, kun maahan tulee vaarallisia murjaaneja? Eliitillähän on ainakin rapakon takana ollut taipumusta kaikenkarvaisiin perversioihin.

  VastaaPoista
 13. kKn lapseni oli Itäkeskuksen kielikoulussa sammalla luokalla jonkun Sinnemäen pojan, kouluhallituksen toimistopäällikön pojan ja prof. Pulmun pojan kanssa, jotka häiriköivät tunneilla niin, ettei kenenkään opiskelusta tullut mitään. Vanhempain illassa ehdotin häiriköiden laittamista erityisluokalle. Sinnemäen pojan äiti teki vastaehdotuksen, Hänen mukaan koululle pitää palkata koulukuraattori tai joku muu tukihenkilö keskustelemaan ja tukemaan ko. oppilaita. Helsingin kaupungille lähetettiin kirjelmä tukihenkilön palkkaamiseksi. Tuolloin ongelma ratkesi, kun peruskoulu päättyi ja oppilaat lähtivät muihin kouluihin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!