torstai 25. maaliskuuta 2021

Mahtavatkohan vihreät ymmärtää politiikkansa seurauksia?

Vihreä puolue jatkaa omalla tuhoisalla talouspoliittisella linjallaan. Nyt sen edustajat ovat vaatineet lopettamaan metsien hakkuut kesäaikana huhtikuun puolesta välistä aina heinäkuun loppuun asti, jotta linnuilla olisi pesimärauha.

Se on kaunis ajatus, joka kuitenkin käytännössä tarkoittaisi metsistä sahoille ja tehtaille puuta toimittavalle ketjulle - ja erityisesti puiden kaadosta vastaaville metsäkoneyrittäjille - kolmen ja puolen kuukauden jokavuotista seisokkia. Lienee sanomatta selvää, että tällainen ajaisi ketjussa toimivia yrityksiä joukoittain konkurssiin ja halvaannuttaisi koko metsäsektorimme kansainvälisen kilpailukyvyn. Ja katkaisisi samalla Suomen talouden selkärangan.

Ei ole kauan siitä kun vihreät europarlamentaarikot yhdessä Sirpa Pietikäisen (kok) ja Silvia Modigin (vas) kanssa asettuivat suomalaista metsätaloutta vastaan koko Unionin tasolla. Silloin kyse oli siitä, että pitäisikö metsämme suojella talouskäytöltä, jotta öttiäisillä olisi enemmän elintilaa ja muut EU-maat voisivat jatkaa fossiilisen energian käyttöä vapaammin. 

Onneksi järki voitti tuolloin. Ja niin se voittaa epäilemättä vihreiden poliitikkojen uudenkin aloitteen suhteen. Mutta se ei olekaan tämän kirjoituksen aihe.

Tuhoisimpien vihreiden aloitteiden läpimenon pelon sijasta jäin pohtimaan, että ymmärtävätköhän puolueen lähinnä naisista koostuvat kannattajat oikeasti, mihin heidän kannattamansa puolueen politiikka lopulta johtaisi? Tai itse asiassa, mahtavatkohan vihreät poliitikot itsekään ymmärtää?  

Puolueen suunnaltahan ei ole kuultu vakavasti otettavia vaihtoehtoja alas ajettavan metsäsektorin tuoman hyvinvoinnin korvaamiseksi. Sen koosta saa käsityksen esimerkiksi maa- ja metsätalousministeriön nettisivulta, jonka mukaan metsäteollisuuden tuotannon bruttoarvo oli vuonna 2018 yli 23 miljardia euroa ja maamme tavaraviennistä sen osuus oli noin 20 prosenttia. 

Lisäksi metsäteollisuuden taloudellista merkitystä korostaa myös se, että tuotannon tarvitsemat panokset ja palvelut hankitaan valtaosin kotimaasta. Esimerkiksi vuonna 2018 puunkorjuun ja puutavaran kaukokuljetuksen palveluita hankittiin yli 980 miljoonalla eurolla ja metsäteollisuuden ja metsätalouden vuotuinen arvonlisäys oli noin 9 miljardia euroa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hyviä metsäuutisia
Epärehellisyyden vihreä pesä
Suomalaisvastaiset EU-parlamentaarikot


8 kommenttia:

 1. Vihreät ovat niin säälittävän lapsellisia kaikesta realismista irrallaan olevassa haihattelussaan, että sitä on vaikea uskoa täysi-ikäisten puolueeksi. Raivostuttavaksi asian tekee se, että tällainen henkisesti teinityttöjen tasolle jäänyt naisjoukko on Suomen hallituksessa. Ryhmä, jonka pitäisi oikeasti olla aikuisten holhouksessa.

  VastaaPoista
 2. Tuhkaa hieman tympäisee se että Vihreillä olisi paikka puolustaa luontoa ja ihmisoikeuksia, koventamalla linjaansa Kiinaa kohtaan. Alkamalla irrottaa riippuvuutta Kiinasta ja sen teollisuudesta sekä kansanmurhasta. Voitaisiin siirtää saastuttvat tehtaat pois maasta ja puolustaa ihmisoikeuksia.

  samoin vihreöt voisivat valtia kumpi on pahempi. Karkuun päässyt ilmastomuutos vai ydinonnettomuuden vaara. Ydinvoima poistaisi päästöjä ja uudet voimalat käyttäisivät vanhojen ydinjätettä.

  Tuhka kyllä pelkää että mitään ei tapahdu, suuriin asioihin he eivät uskalla koskea, koska silloin joutuisi oikeasti maksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja maksu olisi vallan menetys, luulen ma.

   Poista
 3. Käännytyspuuhiin ja talkoisiin sitten vaan. Samallahan voitais laittaa muutkin lahkolaiset ojennukseen. Pohjanmaaltahan löytyisi varmaan työnsarkaa ainakin telttakansan keskuudesta. Sataakohan huomenna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se huominen sade riippuu ihan ilmastonmuutosen etenemisestä.
   Huru-ukko

   Poista
 4. Aikanaan kansantuomioistuin tutkii myös Modigin ja Pietikäisen, kuten monen muunkin tekemiset.

  VastaaPoista
 5. Yhdentekevää tässä vaiheessa ymmärtävätkö vihreät stalinistit seurauksia vai eivät.Typeryys ei ole puolustus.Vihreitä stalinisteja tullaan rankaisemaan ilveilystään ankarimman mukaan.Joko sen tekee vähemmän mädäntynyt maanpetturihallinto tai sen tekevät kansalaiset - asein.

  VastaaPoista
 6. Jos he eivät ymmärrä, he ovat tyhmiä. Jos he ymmärtävät, ovat pahoja.

  Huonoimmassa tapauksessa he ovat tyhmiä ja pahoja.

  Tulevaisuus näyttää huonolta.

  Acc

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!