keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Puoluebaromeri toi toivoa suomalaisille

Näyttää siltä, että se kaikki Vihreiden politiikkaan liittyvä outo ja suorastaan Suomen kansalaisten vastainen toiminta - jota minäkin olen tässä blogissa ihmetellyt (esimerkki, toinen ja kolmas) - on huomattu myös Suomen kansan syvissä riveissä. Tarkoitan Ylen julkaisemia tietoja suomalaisten puolueiden julkikuvasta, joiden perusteella Vihreiden imago on kaikista huonoin.

Erityisen surkea vihreiden imago on sen toiminnan ihmiskeskeisyydessä, johtajissa (yllättyikö joku?), ihmisten luottamuksessa (vain 8%), koko maan kannalta tärkeiden asioiden ajamisessa, tehokkuudessa ja aikaansaavuudessa, turvallisuuden tunteen luomisessa sekä järkevien ja toteuttamiskelpoisten ideoiden esittämisessä. Puoluetta ei koeta erityisen positiiviseksi missään suhteessa. 

Blogikollega Jaska kirjoitti eilen oivaltavan, mutta vähemmän mairittelevan, kirjoituksen naisista politiikassa. Siitä huolimatta minun on tässä tuotava esille se, että edellä kirjoittamani perusteella vaikuttaisi siltä kuin tunnetusti naisten äänillä elävien vihreidenkin kannattajat olisivat tulleet jälkiinsä. Toivottavasti tämä näkyy jatkossa myös puolueen kannatuksessa, joka tuoreimman HS-gallupin mukaan olisi noussut hiukkasen edellisestä mittauksesta. 

* * *

Ylen julkaisemassa puoluebarometrissä muista puolueista positiivisimmin suhtauduttiin Kokoomukseen. Se oli erityisen vahva yhteiskuntaa uudistavana ja kansalaisten turvallisuutta lisäävänä voimana ja järkevien ehdotusten tekijänä. 

Toisena tulivat Sosialidemokraatit ja kolmantena Perussuomalaiset. SDP:tä pidettiin parhaana ihmiskeskeisyytensä, koko maan etujen ajamisen ja johtajiensa (Marin?) takia. 

Perussuomalaiset puolestaan saivat kansalaisilta erityisen suuren luottamuksen rehellisen politiikkansa ja selkeän profiilinsa takia. Toisaalta puolueen selkeästi muista erottuva linja näkyi siinä, että sitä moitittiin muita useammin kansalaisten etujen vastaisesta toiminnasta. 

Vasemmistoliitto oli neljäntenä ja Keskusta viidentenä, eikä kumpaakaan pidetty erityisen hyvänä missään kyselyssä mitatussa asiassa. peränpitäjän paikkoja sen sijaan tuli erityisesti Keskustalle. Kyselyssä heikoimmin menestyi - kuten jo alussa totesin - aiemmin näissä mittauksissa loistanut Vihreät. 

Kaiken kaikkiaan kysely tarjosi mielenkiintoisen näkymän kansalaisten suhtautumiseen politiikkaan. Suomen tulevaisuuteen luottamusta herättävää sen tuloksissa oli erityisesti Vihreiden heikko imago - ehkäpä sen aika suomalaisen politiikan keskiössä on todellisuuden paljastumisen myötä päättymässä. 

Ja ehkäpä samalla tavalla se, että kärkikolmikon muodostivat suhteellisen vastuullista politiikkaa harjoittavat puolueet. Niidenhän voisi toivoa vaikkapa muodostavan seuraavan hallituksen huolimatta nykyisen pääministerin - SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin - ilmeisestä vastenmielisyydestä kärkitroikan kahta muuta puoluetta kohtaan. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Työläiset ymmällään suomalaisen kommunismin vahvimmissa linnakkeissa
Kuinka nainen eroaa miehestä?
Ohisalon politiikka ei nauti edes vihreiden kannatusta

20 kommenttia:

 1. Ei taida kansa vielä ymmärtää, että voimakkaimmin kansan kurjistamista ajaa juuri sdp ja kokoomus agenda 21:n kautta. Tuohon hömppään kuuluu nimenomaan kansalaisten oikeuksien polkeminen olemattomiin. Rakenteellinen energiapula, veden säännöstely, liikkumisen rajoittaminen yms.

  VastaaPoista
 2. Päivän pohdintaa, Ion Mitter usarissa:
  "Miten Eurooppaan pyrkivistä siirtolaisista tuli yhtäkkiä ”hybridi-sotaa”?
  IonMittler
  Ion Mittler
  17.11.2021 9:28
  päivitetty 17.11.2021 9:32
  Valko-Venäjän kautta Euroopan Unioniin kohdistuva siirtolaisten muuttoliike on tahallinen provokaatio presidentti Lukashenkalta. Kosto pakotteista, joita EU on kohdistanut Valko-Venäjään. Silti on vähän vaikea hahmottaa, miten tästä tuli yhtäkkiä niin tärkeää ”hybridi-sotaa”, että rajoille rakennetaan piikkilanka-aitaa, ja sotilaita on tuotu rajalle jopa Britanniasta asti?

  Normaali tilanne Euroopan Unionille on se, että muutamia tuhansia euroja palveluksistaan veloittavat salakuljettajat kyyditsevät lähtömaidensa keskiluokkaa edustavia siirtolaisia Välimeren yli Italian tai Kreikan satamiin noin 200,000 – 1,000,000 henkilöä vuodessa. Huippuvuotena 2015 lähes miljoona siirtolaista ylitti Välimeren jonkunlaisella laivan tapaisella. Normaalisti siirtolaisten vuosittainen määrä on 5 – 6 kertaa pienempi, jossain 150,000 – 200,000 henkilön suuruusluokassa. Keskimäärin noin 1 % laittomista Välimeren ylittäjistä kuolee matkan aikana, hukkumalla.

  Nyt sitten Valko-Venäjä perusti uuden VIP-kaistan, jonka kautta siirtolaisten piti päästä hienosti lentokoneella ja konsulikyydillä suoraan Puolan rajalle. Turvallisesti ja kuolematta matkan varrella. No sehän ei sopinut Euroopan Unionille. Vaikka Välimeren ylittävä siirtolaisuus noin 200,000 henkilöä vuodessa on kelvannut EU:lle jo ties kuinka monen vuoden ajan.

  Erikoinen tilanne, joka ei ole ihan täysin looginen kaikilta osin. En ole täysin kärryillä tästä ajattelun logiikasta, miksi Euroopan Unioni katsoi aiheelliseksi vastustaa nimenomaan Valko-Venäjän järjestämää siirtolaisten salakuljetusta, suuremmalla tarmokkuudella kuin EU vaivautuu vastustamaan Pohjois-Afrikan rikollisten järjestämää siirtolaisten salakuljetusta.

  Haistoiko vanha poliittinen kettu Lukashenka, että Euroopan Unionin poliitikot ovat populisteja, joiden on pakko reagoida siirtolaisuuteen, jos siitä tehdään tarpeeksi näyttävä media-show? Valko-Venäjän tilanne on liian julkinen tavalliselle kansalle, jotta EU:n poliitikoilla olisi varaa suhtautua siihen vähättelevästi ja sormien läpi katsoen. Välimerellä uutiskynnyksen ylittää vain uponnut vene. Jokainen pinnalla pysyvä vene pääsee Euroopan Unioniin kaikessa hiljaisuudessa ja kenenkään pitämättä asiasta suurempaa kohua.

  Tällainen varakkaamman väen elintaso-pakolaisuus olisi pitänyt lakkauttaa kokonaan jo vuosia sitten. Jos lähtömaissa on ihan oikeasti hädänalaisia ihmisiä, sellaisia ovat todennäköisemmin ne, joilla ei ole varaa tällaisiin salakuljettajien palveluihin. Euroopan Unioni on ”auttanut” vääriä ihmisiä, jo vuosien ajan."

  -jpt-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että jopa EU:ssa on lopulta ymmärretty, että ei kannata esittää maailmalle Merkel-tyyppistä "Wir schaffen das"- idiotismia, joka käynnistää välittömästi massaryntäyksen Eurooppaan.
   Lisäksi, kyllä kai jo Turkin-Kreikan rajakahakka näytti, mistä näissä oikeasti on kysymys. Ei siellä mitään oikeita vainottuja ollut tulossa, vaan Turkissa eläneitä maahanmuuttajia, joille Erdogan avasi portit EU:n lihapatoja kohti. Tai yritti avata.

   Poista
  2. Tuo johtuu siitä, että Puolalla on kunnon johtajat, jotka eivät päästä elintasopakoloislaumoja maahan

   Poista
 3. Hämmästelyä aiheuttaa se, että tutkimus julkaistiin näinkin laajasti, vaikka siinä kerrottiin ikäviä totuuksia punavihreistä. Barometrissa SDPn suosio virheellisesti nojaa Mariniin, eikä niihin vastuullisiin poliitikkoihin, jotka ovat puolueessaan oppositiossa.

  VastaaPoista
 4. "...surkea vihreiden imago on sen toiminnan ihmiskeskeisyydessä..."
  No hei haloo, ihan väärä mittari eläimet ensin -puolueelle. Mutta eläinkeskeisyydessä vihreät loistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on kylläkin "ihan kaikki muut paitsi suomalaiset ensin"- puolue.

   Poista
  2. eläimet ja muslimit eka ? :)

   Poista
  3. "Mutta eläinkeskeisyydessä vihreät loistavat". Tiedä nyt siitä eläinkeskeisyydestä, mutta itsekeskeisyydessä kyllä loistavat suorastaan häikäisevästi ja tietenkin myös häikäilemättömästi.

   Poista
 5. Minkään sortin luottamusta ei lisää se, että uskovat vielä ammattivalehtelija kokoomuksen juttuja, en ole nähnyt vielä kertaakaan orpon puhuvan totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan anna luottamusta herättävää kuvaa kokoomuksesta yhtyminen PS:n ynnä muiden oppositiopuolueiden esittämään välikysymykseen, kun sen esittämistilaisuudessa ei ollut mukana yksikään kokoomuksen puheenjohtajistosta. Näennäisesti mukana oli Mykkänen jottei kokoomus antaisi kielteistä kuvaa kaksinaismoralistisesta toiminnastaan kansalaisille eli kannattajakunnalleen. Totuus onkin sitten kokoomuksen päättäjäasemassa toista luokkaa. Rajat ovat jokseenkin varmasti avoinna kaikille halukkaille turvapaikkaa anoville.

   Poista
  2. ENTINEN KANSALLINEN "koti-, uskonto- ja isänmaa"-puolue.
   Siinä selkärangatttomat, vailla omaatuntoa olevat kansaTTOMAT, suomalaisen Suomen tuhoa ajavat ja planeettamme ylimpien globalistirikollisten Uuden maailmanjärjestyksen agendaa tukevat maanpetturit ovat kaapanneet vallan.

   Poista
 6. Hämmästyttä tuo demareiden kannatus, kun ainekset kovaan alamäkeen olis. Vai luuleko osa äänestäjiä, että se olis vielä työväenpuolue?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannan ja Ilmarin biletyspuolue, jolla on viesti: jäitä hattuun boomerit ja get over it.

   Poista
  2. ”Sanna ja Klaus”
   https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363

   ”Sanna lähtee ”huolella perkaamaan” rokottamattomia!”
   https://youtu.be/9HW_yNxnpaE

   Poista
  3. Tuomas Malisen testamentti: ulkomailta ohjattu Marin?
   https://www.youtube.com/watch?v=zcr8-kf_zfA

   Poista
 7. Tästä jutusta täytyy kerrankin antaa tunnustusta Ylelle. Informatiivinen journalimi kun on tullut siltä taholta kovin harvinaiseksi herkuksi. Yleensähän siellä julkaistaan vain toimittajien mielipiteitä. Minulla on kyllä pieni epäilys, että tästä voi nousta Ylen sisällä jonkinlainen myrsky eikä vähiten sen takia, että se osoittaa, että kansalaisille vihreistä muodostunut mielikuva poikkeaa niin tavattoman jyrkästi siitä mielikuvasta, jota toimittajakunta pyrkii tarjoilemaan.

  VastaaPoista
 8. Kaikki nykyiset puolueet , poislukien VKK , ovat mätiä. Liityn VKK.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien nykyisten puolueiden mädännäisyydestä, ilmeisesti VKK poisluettuna, on ekonomisti Tuomas Malinenkin haastattelun perusteella samaa mieltä. Itsekin todennäköisesti tulen äänestämään VKK:ta ainoana isänmaallisena ja oikeasti Suomen ja kantasuomalaisten etua ajavana puolueena - kaikki muut puolueet ovat ylimpien globalistirikollisten Uuden maailmanjärjestyksen agendan mukaisesti vähitellen täydelliseksi diktatuuriksi liittovaltioitettavan "Huomispäivän Super-Neuvostoliiton" kannalla - kuten itävaltalainen politiikan tutkija Karl Steinhauser nimesi erään kirjansa n. 30 vuotta sitten.

   Poista
  2. Korjaus edelliseen kommenttiini:
   "Huomispäivän Super-Neuvostoliitto"
   piti olla
   "EU - huomispäivän Super-Neuvostoliitto".

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!