torstai 4. marraskuuta 2021

Juhana Vartiaisen salainen budjettivalmistelu ja orwellilainen lihatiski

Helsingin valtuustossa käytiin outoa näytelmää. Se alkoi kun tuore pormestari Juhana Vartiainen (kok) päätti salata budjettiesityksensä.

Nyt on valtuusto käsitellyt tuota helsinkiläisille veronmaksajille tuntematonta suunnitelmaa ja sen seurauksena Perussuomalaisten valtuustoryhmä päätti irtautua koko budjettineuvotteluista. Syitä voivat laskun maksajat toistaiseksi vain arvailla.

Jotain vihiä asiasta saattaa kuitenkin löytää perussuomalaisten valtuutettujen kommenteista. Valtuustoryhmän puheenjohtajan mukaan "lähdimme neuvotteluista, kun totesimme, että näkemyksemme ovat niin kaukana toisistaan, ettei sopua voida saavuttaa". 

Näin ollen tulevassa budjetissa ei tarvitse olla näkyvissä perussuomalaisten kädenjälkeä lainkaan. Avoimeksi kuitenkin jää, olisiko sellainen ollut - vaikka pienikin - mikäli ryhmä ei olisi poistunut. 

Nyt perussuomalaisten edusnainen tyytyi vain toteamaan, että "muut puolueet haluavat kasvattaa kaupunkia lähes kiimaisesti. Meillä sakkaa varhaiskasvatus ja muut palvelut, ja meidän linja kaupungin kasvusta ja velkaantumisesta eroaa muista... varhaiskasvatuksen osalta ollaan varsin suuressa pulassa".

Nähtäväksi siis jää, minkälaiseksi pääkaupungin budjetti muodostuu. Kuten muistamme, on Helsingin valtuuston 85 jäsenestä 23 kokoomuslaisia ja 18 vihreitä, joten nämä puolueet ovat halutessaan voineet perussuomalaisten poissaollessa dominoida budjettisuunnittelua poliittisena enemmistönä.

Jääkäämme siis jännityksellä odottamaan lopputulosta. Ja sen jälkeen veikkailemaan, oliko perussuomalaisten ulosmarssi helsinkiläisen veronmaksajan kannalta järkevä, yhdentekevä vai haitallinen teko. 

Säästöä heille syntyy joka tapauksessa ainakin siitä syystä, että kaupunki päätti lopettaa lihan tarjoamisen vierailleen. Toki rehellisen orwellilaisessa hengessä siten, että pormestareiden tai muun ylimmän johdon vieraat ovat muita tasa-arvoisempia ja ansaitsevat siten myös liha-aterioita.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nasima Razmyar tosiasioiden äärellä
Helsinkiin halutaan ideologista mainontaa
Kaupungin vuokra-asunnoista ja sosialismin kirouksesta

4 kommenttia:

 1. Pormestarillehan se dieetti kuuluisi.

  VastaaPoista
 2. Pitäisi johtaa esimerkillä, eli juuri johtajien luopua eduista ensimmäisenä. Nyt toteutuu se demokratian muoto, jossa kansa nauttii konjakkia Vartiaisen ja kumppaneiden välityksellä. Eipä tuolla arvostusta saavuteta.

  VastaaPoista
 3. Onkohan Vartiaisen salaisessa budjetissa huomioitu näiden ongelmien kulut?

  Analyysi: Suomessa on pian kouluja, joissa ei puhuta suomea

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b140fa0a-6f07-43e6-989b-c4cbae43b1ee

  VastaaPoista
 4. Eräs kielitieteilijä voisi tähän laittaa, että mitäs minä sanoin: https://www.halla-aho.com/scripta/tyhmyydesta.html

  Toistakymmentä vuotta vanha kirjoitus on ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!