lauantai 20. marraskuuta 2021

Avaako mRNA-tekniikka keinon suojautua borrelioosilta?

Borrelioosi on ikävä tauti, joka leviää ihmisiin yleensä hämähäkkieläimiin kuuluvan puutiaisen kautta, mutta joskus harvoin myös muiden pistävien tai purevien hyönteisten avulla. Itse taudin aiheuttaa Borrelia burgdorferi -niminen bakteeri. 

Borrelia-bakteereiden varsinainen lähde luonnossa ovat pienet jyrsijät, joista ne leviävät punkkien avulla. Tartuntaa seuraa tavallisesti tulehduspesäke ihossa ja vähäisiä yleisoireita, mutta se saattaa myös johtaa krooniseen tautiin, johon liittyy esimerkiksi nivelten, ihon ja hermoston oireita.

Punkit purevat suomalaisia noin 500 000 kertaa vuodessa, useimmin Ahvenanmaalla, Manner-Suomen rannikkoalueilla ja itäisessä Suomessa. Kaikki puremat eivät kuitenkaan johda borrelioosiin, sillä ainoastaan viidesosa puutiaisista kantaa Borrelia-bakteeria ja niidenkin puremista vain kaksi kolmasosaa johtaa bakteerin siirtymiseen ihmisiin. 

Lisäksi punkin nopea poistaminen estää yleensä Borrelian siirtymisen, koska bakteeri tarvitsee paljon aikaa. Siksi käytännössä vain pari prosenttia punkin puremista johtaa borrelioosiin.

* * *

Otin asian puheeksi siitä syystä, että luin eilen Science-lehdestä amerikkalaisten kehittäneen rokotetta borrelioositartuntoja vastaan. Rokote perustuu samaan innovaatioon kuin mm. Pfizerin kehittämä koronarokote. 

Ideana siinä on viedä rokotettavan soluihin lähetti-RNA:ta (mRNA), joka sisältää ribosomeille ohjeen siitä, kuinka valmistetaan kohteena olevan eliön proteiinia eli antigeenia. Kyse ei kuitenkaan ole geneettisestä manipulaatiosta, vaan ainoastaan väliaikaisen proteiinituotannon käynnistämistä. 

Rokotteen saaneessa nisäkkäässä proteiinin tuotanto jatkuu vain lyhyen aikaa, minkä jälkeen mRNA tuhoutuu. Sen seurauksena immuunijärjestelmä kuitenkin ehtii aktivoitua ja alkaa tuottaa vasta-aineita antigeeneja vastaan sekä käynnistämään myös soluvälitteisen immuunijärjestelmän

Borrelioosi-bakteeri on monin verroin monimutkaisempi eliö kuin virukset. Ja punkki on vielä sitäkin kertaluokkaa monimutkaisempi. Siitä huolimatta amerikkalaiset suunnittelivat rokotteensa nimenomaan punkkia vastaan. 

Se tapahtui valmistamalla mRNA-molekyylejä, joissa oli solulle ohje peräti 19 eri punkin syljestä löytyvän antigeenin valmistamiseen. Koronarokotteissa niitä on vain yksi. 

Rokotetta ei ole vielä testattu ihmisillä, mutta marsuissa ne tehosivat. Kun rokotettujen punkkien annettiin purra marsuja, tulehtui puremahaava nopeasti ja punkit irtosivat niistä 18 tunnin kuluessa. 

Juuri tämä on oleellista, sillä Borrelia-bakteeri ei yleensä ehdi siirtyä nisäkkään verenkiertoon näin nopeasti. Ja siksi punkin sylkeä vastaan suunnattu rokote suojaa rokotettua borrelioosilta (kuten todennäköisesti myös puutiaisaivokuumetta aiheuttavalta virukselta). 

Nähtäväksi jää, kuinka punkkirokote tehoaa ihmisiin ja pääseekö se lopulta käytännön rokotetuotantoon. Tästä riippumatta Science-lehden uutinen osoitti, että koronaviruksessa ensimmäistä kertaa sovellettu rokotetekniikka avaa ovia aivan uudenlaisiin tapoihin suojata ihmisiä erilaisilta terveysriskeiltä. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Punkit leviävät koirien mukana
Kyykärmes on terveellinen
Borrelioosin syistä

15 kommenttia:

 1. Ei hlevtti sentään!
  Lisää vain geenikejä oikein litran mitalla.

  VastaaPoista
 2. Mukava nähdä että lääketiede kehittyy. Tämä rokotteiden kehittyminen on erityisen toivottavaa nyt kun resistenssi antibiooteille yleistyy nopeasti. Ehkä MRNA-rokotteilla voidaan saada jotakin helpotusta asiaan, vaikkeivät ne antibiootteja kykene korvaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan olla että saavat kehitettyä geenirokotteen, joka pikkuhiljaa muokkaa ihmistä sellaseksi kuuliaiseksi aivottomaksi otukseksi ..

   Poista
  2. Aika erikoinen näkemys tutkijoiden tavoitteista. Ehkäpä siihen vaikuttavat monet hullun tiedemiehen varaan rakennetut science fiction elokuvat Frankensteinin hirviöstä alkaen.

   Poista
 3. Olipa mielenkiintoista lukea. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Tässä erään kirurgin selostus, miten tämä koronarokote toimii.
  https://injektiopiikki.com/2021/11/16/haitoista-ei-ole-mitaan-todisteita-rokote-on-tehokas-turvallinen-ja-estaa-vakavia-tautimuotoja-piste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muusikot kertovat basistivitsejä. Rakennuksilla kerrotaan maalarivitsejä. Lääkärit kertovat kirurgivitsejä.

   Poista
  2. Suomalaiset kertovat ruotsalaisvitsejä. Mikä oli pointtisi?

   Poista
  3. Ja norjalaiset kertovat suomalaisvitsejä.

   Poista
  4. Professori ja hänen uskolliset opetuslapsensa!

   Poista
 5. Alla on lyhyehkö esittely melko äskettäin julkaistusta kirjasta
  "COVID-19 and the Global Predators: We Are the Prey"
  [COVID-19 ja maailmanlaajuiset saalistajat: me olemme saalis]
  Paperback – September 30, 2021 by Peter Roger Breggin (Author), Ginger Ross Breggin (Author)"
  https://www.amazon.com/COVID-19-Global-Predators-are-Prey/dp/0982456069/ref=sr_1_1?qid=1637426115&refinements=p_27%3AGinger+Ross+Breggin&s=books&sr=1-1&text=Ginger+Ross+Breggin

  Kirjan tekijä on lääketieteen tohtori ja samoin kirjaan kukin oman esipuheensa kirjoittaneet kolme muuta henkilöä.
  Kirjan sisällysluettelon ja esipuheet sekä jonkin verran kirjan alkuosan varsinaista tekstiä saa luettavakseen näpäyttämällä "Look inside"-tekstiä.

  "COVID-19 ja maailmanlaajuiset saalistajat

  "COVID-19 ja globaalit saalistajat: me olemme saalis" on paljon muutakin kuin analyysi ihmiskunnan nykyisestä hyväksikäytöstä SARS-CoV-2-pandemian varjolla. Se paljastaa ensimmäistä kertaa todellisen suunnitelman ja pääsuunnitelman, jota globaalit saalistajat olivat laatineet kymmenen vuotta ennen pandemiaa: suunnitelman maailman uudelleenorganisoimiseksi kansanterveyden nimissä. Miljardöörit, valtion virastot, jättimäiset rahastot ja suuret teollisuudenalat tekivät yhteistyötä vuosia etukäteen luodakseen pohjan sille, mistä tulisi Operaatio Warp Speed ja Suuri Nollaus vuonna 2020 [joka tosin näyttää siirtyneen myöhemmäksi]. Kaikki tämä paljastetaan, yksilöt ja ryhmät nimetään ja heidän tulevaisuudensuunnitelmansa dokumentoidaan. Kirjan lopussa on luvut siitä, mitä Amerikan ja maailman on tehtävä tulevina viikkoina ja kuukausina pelastaakseen ihmiskunnan vapaudet.

  Monet COVID 19:ää hoitavat ja tutkivat lääketieteen ja kansanterveyden huippuasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että tämä on kattavin kirja siitä, kuka ja mikä on niiden ankarien toimenpiteiden takana, jotka murskaavat yksilönvapauksia ja monia länsimaisen maailman yhteiskuntia ja talouksia, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia ja Australia.

  Kolme näistä lääkäreistä on vahvistanut tämän kirjan esittelyssä: lääkärit Peter McCullough, MD MPH, Vladimir "Zev" Zelenko, MD ja Elizabeth Lee Vliet, MD. Heidän lisäkseen Robert F. Kennedy Jr. ja Paul Alexander PhD ovat antaneet kirjalle tukensa.

  Tämä kirja näyttää perusteellisesti vankat vastaukset näihin traagisiin kysymyksiin globaaleista petoeläimistä, jotka hyötyvät valtavasti COVID-19:n kärsimyksestä, mukaan lukien rikkaus, valta ja Amerikan tuhoaminen globalismin vastustajana.

  Keitä ovat "he" - nämä globaalit saalistajat? Mitkä ovat heidän motiivinsa ja suunnitelmansa meitä varten?

  Miten voimme puolustautua heitä vastaan?

  Miksi he:

  ■ Suunnittelivat poimunopeutta (Warp Speed) SARS-CoV-pandemiaa varten vuosia ennen sen tuloa?

  ■ Levittivät mRNA- ja DNA-rokotteita, jotka tappoivat koe-eläimiä ja nyt ihmisiä?

  ■ Tekivät yhteistyötä kiinalaisten kanssa pandemiavirusten ja bioaseiden valmistuksessa?

  ■ Piilottivat SARS-CoV-2:n alkuperän Wuhanin instituutissa?

  ■ Antavat Kiinan levittää virusta ympäri maailmaa matkustajakoneilla?

  ■ Antavat niin paljon valtaa tohtori Anthony Faucille?

  Miksi he edelleen:

  ■ Kielletävät halvat, saatavilla olevat, turvalliset ja tehokkaat COVID-19-hoidot?

  ■ Asettavat yhteiskuntaamme ja talouttamme koskevia drakonisia sulkemisia?

  ■ Vahingoittavat tai tuhoavat suhteettomasti pienyrityksiä ja kirkkoja?

  ■ Pakottavat meidät käyttämään maskeja ja etääntymään toisistamme?

  ■ Liioittelevat COVID-19:n aiheuttamaa kuolleisuutta pelotellakseen meitä?

  ■ Salaavat meiltä kaikilta rokotekuolleisuuden korkean ja kasvavan määrän?

  ■ Valmistavat KOKEELLISIA "rokotteita", jotka kääntävät kehomme itseämme vastaan

  (jatkuu seuraavassa kommentissani)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Jatkoa edelliseen kommenttiini:)

   Tohtori Breggin on lääkäri, jolla on yli 70 tieteellistä artikkelia ja yli 20 lääketieteellistä tekstiä ja suosittua kirjaa. Hän on yksi maailman kokeneimmista
   lääketieteen asiantuntijoista, jotka ovat olleet mukana psykiatriaa ja
   neurokirurgiaa koskevissa käänteentekevissä oikeustapauksissa ja nyt COVID-19:ssä. Bregginsin bestsellereitä ovat muun muassa Talking Back to Prozac ja
   Toxic Psychiatry. Heidän tutkimuksensa johti siihen, että Yhdysvallat perui tappavan kiinalaisen yhteistyön.

   Breggin on peloton tutkija, ja hän on ahkera ja metodologinen kootessaan palapelin kaikki palaset yhteen. Hänen vaimonsa Gingerin kanssa tekemänsä tutkimus on moitteetonta, ja hänen viiltävä lähestymistapansa puree niskaan niitä, joiden tavoitteena on käyttää valtaa, hallita ja lietsoa pelkoa maailman rikkaimpien kansojen keskuudessa.

   Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

   Ostin kirjan äskettäin Saksan Amazonilta, amazon.de,mutta toistaiseksi olen vasta ehtinyt silmäilemään sitä.
   Kirja perustuu laajaan dokumenttiaineistoon ja niin ollen ei ole "foliohattu-salaliittoteoreetikkojen" tuotos, joka on se tavanomainen lyömäse korona-"rokotteita" kritisoivia vastaan.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!