tiistai 22. kesäkuuta 2021

Komissio hamuaa määräysvallan suomalaisiin metsiin

Kun Suomi lähti useilla miljardeilla eurolla mukaan Etelä-Euroopan rahoittamiseen, puhuttiin poliittisen pääoman ylläpitämisestä. Samalla astuttiin askel kohti liittovaltiota, jossa kansallista päätösvaltaa supistetaan ja valtaa keskitetään yhä enemmän Brysseliin.

Samalla keskusvalta pyrkii saamaan käsiinsä myös päätösoikeuden luonnonvaroista, kuten äskettäin vuodettu komission strategiapaperi osoittaa. Siinä komissio täydellisen ymmärtämättömyyden antamalla varmuudella on vaatimassa Suomea luopumaan nykymuotoisesta metsien tehokkaasta monikäytöstä ja palaamaan sotia edeltävään ja niitä välittömästi seuranneeseen aikaan, jolloin metsäteollisuus hankki puunsa pääosin poimintahakkuina jättäen jälkeensä harvapuustoisia ja huonosti tuottavia metsiä

Tarkalleen ottaen komissio vaatii siis avohakkuiden kieltämistä. Ja tämä olisi viime vuosisadan kokemusten mukaan Suomen metsätalouden kannalta melkoinen katastrofi. Samalla suomalaiset metsät yksipuolistuisivat yhdenmukaisen peitteisiksi kautta maan - ja kuusettuisivat entisestään, mikä ilmaston lämmetessä lisäisi tuhoriskejä ennennäkemättömällä tavalla. 

Tähän komission paperiin reagoi ministeri Jari Leppä (kepu), jonka mukaan "hallituksen EU-selonteko toteaa yksiselitteisesti, että metsäpolitiikka kuuluu kansalliseen päätösvaltaan. Tästä tulemme pitämään kiinni. Suomi edistää kestävää biotaloutta ilmastonmuutoksen torjunnassa. Osaamme hoitaa metsämme ilman komission puuttumista."

Myös europarlamentaarikko Elsi Katainen (kepu) otti asiaan kantaa todeten, että "komission ehdottamat yhteiset metsien hoito- ja käyttösuunnitelmat ja kestävän metsänhoidon uudelleen määrittely tarkoittaisivat käytännössä EU:n yhteistä metsäpolitiikkaa. Tässä menee raja, jota ei voi hyväksyä. Komissio astuu tietoisesti jäsenmaiden toimivallan tontille ja se on pysäytettävä."

Katainen viittasi myös komissaarien ymmärryksen puutteeseen todeten, että "komissiolta näyttäisi kokonaan puuttuvan ymmärrys uusista biotalouden innovaatioista eli siitä, mitä kaikkea puun sivuvirroista jo tehdään kemikaaleista tekstiileihin ja muovia korvaaviin tuotteisiin". Samalla hän muistutti, että "ei komissio voi päättää puun käytöstä markkinoiden tai omistajien puolesta". 

Nämä komission suunnitelmat astuisivat myös Suomen perustuslaissa turvatun omaisuudensuojan varpaille, koska metsämme ovat enimmäkseen yksityisessä omistuksessa. Tämä viimeistään osoittaisi Unionin keskusvallan luonteen. 

En epäile yhtään punavihreän hallituksemme intoa hyväksyä komission suunnitelmat, vaikka Keskustan edustajat ovatkin ottaneet edellä kuvaamiani kantoja ja aluksi mainitsemani elvytyspaketti onkin tuottanut meille poliittista pääomaa. Harmi kyllä, luottamukseni juuri Keskustan edustajien kykyyn ja haluun hoitaa Suomen asioita on varsin heikko - vaikka epäilemättä puolue järjestääkin jälleen jonkinlaisen teatterin asian johdosta. 

Siksi joudun turvautumaan niinkin epätoivoiseen tekoon kuin asettamaan toivoni pääministeri Sanna Mariniin (sd) siinä, että edes hän ymmärtäisi meidän olevan taloudellisen tulevaisuutemme suhteen megaluokan ongelman edessä. Ja käyttäisi miljardeilla lunastamansa pääoman sen ratkaisemiseksi. Tässä minua rohkaisee hänen aiempi esiintymisensä metsien monikäytön puolesta yhdessä Ruotsin pääministerin kanssa.

Nähtäväksi siis jää mitä metsillemme ja samalla koko Suomelle tapahtuu. Heikoin vaihtoehto olisi Suomen metsien valjastaminen kivihiilen polttamisen mahdollistavaksi hiilinieluksi ja luontoreservaateiksi, mistä euroedustajamme Petri Sarvamaa (kok) totesi seuraavasti: "pohjoisen metsäisiä maita ei voida valjastaa syntipukiksi tai muiden jäsenmaiden ongelmien vastuunkantajiksi eteläisten maiden liidellessä vapaamatkustajina". 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kohti eurooppalaista liittovaltiota
Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?
Hyviä metsäuutisia


8 kommenttia:

 1. "Diktatuuriin mennään avoimista ovista, sitten ovet suljetaan ja ulos pääsee vain murtautumalla"

  VastaaPoista
 2. Eikö jo silmät avaudu?
  Ei noilla toimilla ole mitään tekemistä ilmaston kanssa. Tätä agendaa siellä ajetaan.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/riikkasoyring/54093-perhe-ei-sallittu-agenda-21/

  VastaaPoista
 3. Vaikka Soini perusteellisesti kaikissa suhteissa "paskansi virkansa", yhdessä asiassa hän oli oikeassa eli siinä, että missä EU, siellä ongelma. Ja nämä ongelmat tulevat poikkeuksetta Suomen kannettaviksi, oli sitten kysymys etelän vetelien törsäyksen maksamisesta ja Ranskan ja Saksan pankkien pelastamisesta tai kuten nyt metsänhoidosta. EU:sta on Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä, ja tilanne pahenee koko ajan.

  VastaaPoista
 4. ISOVIHAN aika koittaa taasen, maa ryöstetään puhtaaksi ja miehittäjät tulee alistamaan kansan.

  VastaaPoista
 5. "...komissiolta näyttäisi kokonaan puuttuvan ymmärrys uusista biotalouden innovaatioista..."

  "Siksi joudun turvautumaan niinkin epätoivoiseen tekoon kuin asettamaan toivoni pääministeri Sanna Mariniin (sd) siinä, että edes hän ymmärtäisi..."

  Voi hyvät hyssykät, kyllä he ymmärtävät. Te tai me emme ehkä ymmärrä sitä, että he viis veisaavat siitä mitä huru-ukot, professorit tai muut someprofeetat heidän toimistaan ajattelevat.

  Asiaa hipoen. Eturivin poliisit löivät stopin ekofoobikkojen väyläsululle. Aikaa ei mennyt kuin muutama vrk. Päätöksen nopeutta ja sen toteuttamista voi luonnehtia nopeaksi. Poliitikon kohdalla tällaista äkkikäännöstä kutsuttaisiin takinkäännöksi. Tästä voimme vetää seuraavan johtopäätöksen: 1) päätös ja sen toteutus eivät voineet nopeutensa vuoksi olla poliitikon tekemiä 2) poliisi ei ole poliittinen organisaatio, koska se pystyi näin nopeaan käännökseen.

  Asiaan liittymätön: Jussi Halla-aho otti ja ilmoitti lähdöstään.

  Kaikki hyve-puolueet huokaisevat helpotuksesta, koska heidän ei enää tarvitse alistua suoriin tv- ymlähetyksiin
  munaamaan itseään Jussin vastaan väitellesään. Ehkä tästä vastapalkkiona persut saavat paikan hallituksessakin. Voi myös olla, että Isä Meidän myös armahtaa poikansa, sillä Jussin eroa voi pitää oikeana katumuksen osoituksena rasististen tekojensa seurauksena. Rikos ja Rangaistus.

  VastaaPoista
 6. Marinille komission suunnitelmat sosialisoida yksityismetsät on vain askel kohti sosialismia. Vielä kun metsänomistaja ei saa koskea omaan metsäänsä mutta maksaa siitä veroa niin sehän kelpaa Ohisalollekin. Patriotismi ja suomalaisten, tulevienkin polvien etu unohtuu kun voi kyykyttää ja kurittaa "omistavaa luokkaa". Internationalismi on tämän hallituksen tavoitteena. En voi kun ihmetellä kepun ja rkp:n äänestäjien ajatusmailmaa kun antavat äänensä ja omaisuutensa nykyhallitukselle ja sitäkautta tuhoavat lastensa perintöä.

  VastaaPoista
 7. Eikös nuo sanonut ihan täsmälleen samaa yhteisistä veloista joihin suomi ei missään tapauksessa suostu... Paskaahan ne taas puhuu..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!