maanantai 8. marraskuuta 2021

Suurin uhka

Sekä Ilta-Sanomat että Yleisradio kirjoittivat eilen siitä, kuinka Suomen hallitus on sisäisesti hajanainen ja kiistelee monenlaisista asioista, kuten susipolitiikasta tai pelastuskoulutuksesta. Jutuista saa sen käsityksen, että ikävintä olisi, mikäli hallitus ajatutuisi täysin toimintakyvyttömäksi, mutta ei kuitenkaan jättäisi eroanomustaan.

Tällöin maa joutuisi elämään käytännössä lähes kaksi vuotta, ennen kuin sitä johdettaisiin jälleen tavoitehakuisesti. Näin yhteiskunnan uudistamistyö jämähtäisi ja sen kyky vastata tuleviin haasteisiin jäisi ramman ankan nilkuttamiseksi. 

Kuten muistamme, johtui nykyinen tilanne eli SDP:n johtaman Keskustan ja Vihreiden epäpyhän ja riitaisan allianssin valtaannousu siitä, että hallitusneuvotteluissa Kokoomus ei halunnut toteuttaa äänestäjien tahdon mukaista hallitusta, joka pohjautuisi sen ja Perussuomalaisten väliseen yhteistyöhön. Sen sijaan puheenjohtaja Orpo pyrki luomaan maahamme sinipunahallituksen, mutta ex-ay-jyrä Antti Rinne ei sitä halunnut, vaan vokotteli rökäletappion kärsineen Keskustan mukaansa muodostamaan Sanna Marinin myöhemmin johdettavakseen saaman valtioneuvoston.  

Tämän kaiken takia hallituksella on kaksi suurta ongelmaa. Ensimmäinen on yhä syvemmälle äärivasemmistoon hakeutuneiden vihreiden ministereiden ja ennen kaikkea maaseudun asioita ajavan Keskustan välinen syvä ristiriita ympäristöasioista ja aluepolitiikasta. 

Toinen - Ylen ja IS:n jutuissa vaille huomiota jäänyt - ja uskoakseni vieläkin suurempi vaikeus on siinä, ettei hallituksen Keskustasta ja RKP:stä huolimatta vihervasemmistolainen politiikka vastaa kansan vaaleissa selkeästi ilmaisemaa tahtoa (vihervasemmiston yhteenlaskettu kannatushan oli vain noin 37 prosenttia), vaikka mahdollistikin hallituksen kokoamisen Keskustan ryhdyttyä sen aisankannattajaksi. 

Tämä tekee Keskustasta vihervasemmistolle vaikean hallituskumppanin, koska sen peruskannattajat ovat vieläkin kauempana heidän poliittisista tavoitteistaan kuin kokoomuslaiset. Eivätkä keskustalaiset ministerit voi jättää tätä tosiasiaa huomioimatta ilman, että puolueen - ja siinä sivussa heidän oma - poliittinen tulevaisuus tuhoutuisi.

Samasta syystä - eli harjoitetun hallituspolitiikan kansan tahdon vastaisuudesta - minun on pakko olla eri mieltä Ylen ja IS:n toimittajien kanssa. Suurin uhka nykytilanteessa ei ole hallituksen ajautuminen toimintakyvyttömäksi, vaan sen muuttuminen toimivaksi. 

Tämähän voisi tapahtua vain ministeristön vihervasemmistolaisen enemmistön ajamalla tavalla eli ohjaamalla maatamme yhä syvemmälle sosialistisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin, joiden jälkien korjaaminen voisi pahimmillaan olla tuleville hallituksille jopa mahdotonta. 

Tai ainakin vaatia niin radikaaleja korjausliikkeitä, ettei sellaisia ole totuttu näkemään länsimaisissa demokratioissa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Aisankannattajan uikutusta
Vihreät päätti pysyä vasemmalla laidalla
Vähemmistön päätöksellä verohelvetiksi

10 kommenttia:

 1. Kokoomusta on harmittanut kuin pientä oravaa, kun se ei päässyt sossujen apupuolueeksi. Seuraava hallitus on sinipuna + Vihreät + RKP. Kommunistit jätetään tällä kertaa ulos. Kristillisillä on pieni mahdollisuus päästä mukaan, vaikka imagotappio city-kokoomuslaisia hiukan oksettaakin. Maaseutu tulee saamaan erittäin kylmää kyytiä, mutta se tuskin moniakaan huolettaa. Sillä Helsinkihän elättää koko Suomen ja maaseutu on pelkkä riippakivi.

  VastaaPoista
 2. Eiköhän tuo ole sama, mitkä puolueet siellä ovat laittamassa EU-säädöksiä voimaan? Oman maakuntamme sisäisinä tehtävinä on leikkausten ja ja verojen lisääminen, jotta saadaan globalistieliitille Sannan lupaamat suojelurahat maksettua. Kuka edes haluaa enää voittaa vaalit ja ruveta selvittämään tätä konkurssipesää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Globalisti-"eliitti" = globalisti-RIKOLLISET, planeettamme kaikkein kovinta luokkaa edustavat, jotka tekevät mitä haluavat kontrolloimansa "laatu-" eli valemedian nöyrästi vaietessa tai tilanteen mukaan suoraan valehdellessa noiden rikollisten toimista.

   Suurin uhka koko ihmiskunnalle. Arkadianmäellä asustaa niiden suuri hännystelijäkaarti, jonka valheellisen valtamedian turruttamat ja sokaisemat ihmiset äänestävät kerta toisensa jälkeen jatkamaan maamme tuhoamista em. rikollisilta saamansa ohjeistuksen mukaisesti.

   Poista
 3. Tämän hallituksen ongelma on puhtaasti naisoletettuspesifinen. Elikkä kiukuttelevat naisoletetut. Naisoletettujen välinen kiukuttelu on tunnettu asia vuosikymmeniä, siitä saakka kun naisoletetut alkoivat laajemmin käydä töissä. Kiukkua saadaan mistä tahansa aiheesta ja yleensä vielä täysin merkityksettömästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akoilla ja susilla tää maailma on pilattu!

   Poista
 4. "ikävintä olisi, mikäli hallitus ajatutuisi täysin toimintakyvyttömäksi, mutta ei kuitenkaan jättäisi eroanomustaan"
  Tällainen tilanne, että hallitustyö halvaantuu mutta ei ole keinoa umpisolmun aukaisemiseen, kertoo perustuslain valuviasta. Eikä se ole läheskään ainoa sen perustuslain valuvika. Itse asiassa sen epäonnistuneen ja ilmeisesti vahvalla ideologisella hapatuksella maustetun perustuslakiuudistuksen - myöhemmät tilkkutäkkipaikkailut mukaan luettuna - ottaminen kunnolla tapetille olisi enemmän kuin saiheellista. Suurinta vahinkoa demokratian toimimiselle näyttävät nykyisin aiheuttavan juristit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustuslaikiin tehtiin tosiaan virhe silloin kun presidentiltä otettiin pois oikeus nimittää hallitusyunnustelija.

   Poista
  2. "...presidentiltä otettiin pois oikeus nimittää hallitusyunnustelija. "

   Perustuslakia pitää korjata.

   Acc

   Poista
 5. Huolta herättää Marinin talouspolitiikka. Hän paheksuu vanhanaikaisena "talouskuriajattelua", mikä tarkoittaa ilmeisesti sitä, että velkaa voi ottaa rajattomasti. Sitä pitäisi ottaa vielä lisäksi kehyksen ulkopuolella "tulevaisuusinvestointeja" varten. On keksitty uusi termi, jonka varjolla voidaan puolustella velanottoa. Eli vasemmiston tuttu keino on lisää velkaa ja lisää veroja. Tulossa on lisää kertaluonteisia EU-tukipaketteja, ja varmuudella taas Marin neuvotteluissa nuolee Ursulan saappaat, ja päästään maksamaan italialaisten sähkölaskuja.
  Parasta tosiaan olisi, jos hallitus ei tekisi mitään, siellä on nyt niin älyvapaata väkeä koolla.

  VastaaPoista
 6. Tuhka pitää ongelmana sitä että EKP pyrittää pelastaa euroopan velkaisia maita (Kreikka, Italia, Espanja jne...) Koska näiden kaatuminen toisi melkoisen sotkun.

  Ratkaisuksi EKP tarjoaa laina miinuskorolla sekä printtaa rahaa jolla sotku pidetään pystyssä.
  Suomen nykyhallitus saa lainarahaa halvalla, sillä ei ole syytä muuttaa suuntaansa. Edellisen laman aikaan, lainarahaa ei saatu helpolla eikä halvalla, joten hallitus joutui tekemään epämukavia päätöksiä. Nyt niitä päätöksiä voidaan lykätä ja säilyttää suosio vaalikarjan parissa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!