tiistai 12. lokakuuta 2021

Vihreät päätti pysyä vasemmalla laidalla

Maria Ohisalo (vihr) on saamassa lapsen ja siirtyy siten äitiyslomalle. Sen takia Vihreät päätti valita väliaikaiseksi puheenjohtajakseen Iiris Suomelan ja maan hallitukseen sisäministeriksi Krista Mikkosen sekä tämän tilalle ympäristöministeriksi Emma Karin. 

Näin puolue teki selväksi myös tulevan poliittisen linjansa, joka seuraa uskollisesti äärivasemmistolaisia oppeja. Samalla puolue pyllisti syvään puolueen alkuperäistä liberaalia perinnettä edustaneelle siivelle, joka tuli huonosti menneiden kunnallisvaalien jälkeen arvostelleeksi tätä linjaa.  

Tämä tarkoittaa sitä, että puolue kilpailee jatkossakin lähinnä Vasemmistoliiton kanssa niistä vajaasta viidenneksestä äänestäjiä, jotka tuntevat vetoa marxismin ortodoksista tulkintaa kohtaan. Sen sijaan markkinataloutta, klassista liberalismia ja yksilönvapauksia kannattavien vihreiden äänestäjien virta lähinnä Kokoomukseen jatkunee edelleen. 

Valtakunnanpolitiikassa Vihreiden voi odottaa asettavan lisävaatimuksia maamme taloutta vaurioittavan ärhäkän ympäristönsuojelun, yhteiskunnallista riskiä kasvattavan monikulttuuristumisen ja ihmisten känselöintiä suosivan feministisen politiikan suuntaan. Mikäli puolue etenee tällä suunnalla tarpeeksi pitkälle ja saa puolueensa vasemmalle laidalle sijoittuvan pääministeri Sanna Marinin (sd) kannalleen, saattaa hallitus lopulta hajota siitä huolimatta, että vasemmiston aisankannattajana toimiva Keskusta tunnetaan äärimmäisen joustavasta selkärangastaan. 

Vakavinta tässä on se, että Euroopassa ollaan juuri nyt tekemässä Suomelle erityisen merkittäviä päätöksiä, joiden seurauksena metsämme ovat vaarassa luisua Euroopan hiilivarastoksi, energian hinta on kohoamassa taivaisiin, teollisuutemme toimintaedellytykset ovat heikkenemässä ja sisärajojen avaaminen on alustamassa uutta kansainvaellusta kehitysmaista kohti pohjoista.

Tilanne ei siten ole pelkästään vakava, vaan suorastaan vaarallinen. Mutta ei mennä asioiden edelle, vaan katsotaan, kuinka pitkälle nykyvihreiden lihakset kantavat - ja löytyykö hallituksesta sen verran selkärankaa, että sen äärivasemman laidan pyrkimykset jäävät pelkäksi loiskiehunnaksi

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tarkoittaako vihreä verouudistus sitä, etteivät ohisalolaiset olisi sosialisteja?
Jatkaako Vihreät taistolaisella linjalla vai säilyykö siinä vivahdus liberaalia ympäristöpuoluetta?
Kiihkofeministinen vasemmistopuolue

20 kommenttia:

 1. Suomessa on kohta todellinen ympäristöhätätila vihervasemiston toiminnan seurauksena. Oma ruokatuotanto, vastuullinen pienmetsänomistajan tekemä metsän- ja ympäristön hoito, liikkuvuuden pakkolopettaminen rataverkon ulkopuolelle ja viimeisten paperitehtaiden häätäminen Amazonin viidakoihin sekä sähkön hinnan hilaaminen toiminnan tempoilun seurauksena pienasiakkaan ulottumattomiin ovat kaikki aineksia todelliseen hätätilaan. Toivoa voi vain leutoa talvea Suomeen ja Eurooppaan.

  VastaaPoista
 2. Muiden totalitarismien tavoin woke-ideologia kaatuu vasta, kun suomut putoavat riittävän monien silmiltä. Jälki on epäilemättä rumaa, mutta ainakin Kari ja Suomela toimivat tässä prosessissa mainioina katalyytteina. Taas on hieman vaikeampi erottaa, tuleeko tv:stä Pelle Hermannin uusinta vai Eduskunnan kyselytunti.

  VastaaPoista
 3. Huonostihan meille käy. Ilmastoasioista vastaavaksi ympäristöministeriksi kun valittiin kiilusilmäinen ilmastonatsi. Eikä siellä virheiden ministeriryhmässä muutenkaan järki näy päätä pakottavan.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Keneltä sitä selkärankaa sieltä löytyisi? Haloo koko hallitus on irvikuva käytännössä kaikesta.. Jonkun teatterin voi taas esittää kun on jo kepukin saanut itsellensä edellisten ja nyt tämän hallituksen aikana hallintarekisteritkin valmiiksi niin rikos on jo tehty enää ei ole mitään tekemistä.

  VastaaPoista
 5. Vihernatsit ajavat eliitin maailmanvaltapyrkimyksiä. Suunnitelman mukaan kukaan alamainen ei omista mitään, vaan vuokraa tarvitsemansa eliitiltä. Kaavaillussa maailmassa rodut on sekoitettu vaaleanruskeaksi massaksi, jolloin rasismi katoaa itsestään. Kaikki eliitin orjat ovat siis tasa-arvoisia, kuten Eläinten vallankumouksessa maatilan eläimet. Vain sikaeliitti sanelee, miten tulee ajatella ja toimia.

  Hiilidioksidi paha, elokapina hyvä. Mamuilu hyvä, kansallismielisyys paha, valkoinen heteromies pahin, musta muunsukupuolinen paras. Näitä totuuksia eliitti kusee rahvaan silmille ja korville päivästä toiseen omistamansa valtamedian kautta. Valtamedia hyvä, vaihtoehtomedia paha.

  Joka epäilee eliitin touhuja, on salaliittoteoreetikko. Jokohan kohta hallintolampaat uskaltautuvat kurkkimaan päärakennuksen ikkunoista, mitä ne "hyvää" tarkoittavat siat todellisuudessa touhuavat? Lukekaahan ahkerasti vaihtoehtomediaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, juuri noin!

   Mutta tällä blogilla sinäkin olet "salaliittoteoreetikko", kun rohkenet sanoa sellaista mistä Ylen ohella eräs ainakin n. 2 miljoonan suomalaisen käytännössä ainoa "totuuden" lähde ei kerro.

   Että kyllä teitä "salaliittoteoreetikoita" riittää:
   https://kuleksii.com/80haittaa/

   Poista
  2. Kaikkea kannattaa toki lukea, mutta etenkin arvioida näkemänsä tekstien luotettavuus. Ja sitä paitsi, onhan se salaliittoteoria jos uskoo joidenkin tehneen salaliiton.

   Poista
 6. Vihr, vas ja sdp toimii ihan oman ideologiansa mukaan ja rkp tietenkin on opportunistina mukana, carpe diem politiikallan, MUTTA kenen asialla kepu on?
  Nyt jos koskaan näyttäisi olevan tilaus maaseudun ja pienten asutuskeskusten ihmisten asian kantaakseen otavalle puolueelle. Toivon, että PS kykenee saamaan paikallisvaaleissa ohjelmansa meidän kaikkien tietoisuuteen. Medialta sitä on turha odottaa, joten toivotan ehdokkaille jaksamista äänestäjien kasvokkaiseen tapaamisiin ja julkisiin puhetilaisuuksiin. Nykyhallituksen käsiin ei todellakaan voi vastuullisesti ajattelevat jättää taajamaien ja maaseudun elinvoiman kehittämistä. "Tapa talonpoika päivässä" sanoi jo demarivaikuttaja A. Salo aikoinaan,. Tänäpäivänä se on realisoitumassa maanviljelijöiden ja siten koko maaseudun tulevaisuudeksi ja elämäksi.

  VastaaPoista
 7. Vihreät ovat "vasemmalla" laidalla lähinnä sen vuoksi että ovat maailmanlopun lahko, ja maailmanlopun mielikuvat merkitsevät ihmiselle jotain lopullisesti kaiken tasapäistävää, kaikki maailman ihmiset samalle viivalle asettavaa -- eli ideaalista tasa-arvoisuuden toteutumaa.

  Poliittinen vasemmistohan on perinteisesti pyrkinyt tasoittamaan varallisuus- ja elintasoeroja, mikä sitten on muassaan tuonut harhoja siitä, että pelkkä rahanjako pelastaisi köyhät ihmiset surkeudesta ja nostaisi heidät samaan hyvinvoinnin luokkaan missä rikkaat jo ovat. "Jokaiselta kykyjensä mukaan, kaikille tarpeidensa mukaan" oli kaunis kommunistinen ihanne. Valitettavasti vain kyvyt ja tarpeet eivät omaa tuollaisen mekanismin edellyttämää suhdetta, vaan kyvyttömyyteen kytkeytyy tarpeita enemmän kuin tarpeeksi.

  Oikeistolaisetkin -- niin kapitalistit kuin markkinatalousihmiset, jotka toki ovat täysin eri asian kuin "rahan" pohjimmiltaan uskonnollislaatuista kaikkivoipaisuuskuvitelmaa toistelevat taloususkovaiset -- voisivat oppia jotakin siitä, ettei rahalla saa kaikkea. Ehkä kaikkien pitäisi katsoa joka päivä se elokuvam jota kriitikot pitkään pitivät kaikkien aikojen parhaana -- Orson Wellesin "Citizen Kane". Se on tarina siitä, ettei mikään rikkaus riitä ostamaan esimerkiksi musikaalista lahjakkuutta.

  Sellaisia asioita on itse asiassa paljon -- itse asiassa kaikki lahjakkuuden lajit ovat jotain jota rahalla ei saa. Se on tietysti tavattoman "epätasa-arvoista" niin kommunistien kuin kapitalistienkin maailmassa.

  "Tasa-arvo" on oksymoroni, koska kaikki arvoajattelu on hierarkkista -- eikä "raha" todellakaan ole sellainen taikakalu, jolla eriarvoisuuden voisi loihtia pois. "Vihreiden" idealismi on pelkkää tyhjäpäistä idealismia, katsoi sitä minkä talousideologian raamituksessa tahansa.

  VastaaPoista
 8. Kommunistipaskat päättivät pysyä vasemmalla???NO IHANKO TOTTA???Tämäpä yllätys.Professori se jaksaa aina yllättää näillä nokkelilla havainnoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi heillä ollut myös vaihtoehto, mutta eivät tarttuneet siihen.

   Poista
  2. Virheistä ei ole vaaraksi jollekin jolla on omaisuutta vaikka 10 miljoonaa. Kommunisteihin rinnastaminen vain sotkee lisää sotkuista tarinaa. Tämä on liberaalin hegemonian aika, muut julkisuudessa paistattelevat ovat hyödyllisiä tai hyödyttömiä idiootteja. -jussi n

   Poista
 9. Suomi voisi pyytää EU:lta kunnon - siis kunnon - tukiaisia metsätaloutensa raiskaamisesta juontuvista menetyksistä.

  VastaaPoista
 10. Eikös tasa-arvon nimissä vähintään yhden nimitetyn olisi pitänyt olla mies? Kun väistyvä ministeri oli nainen ja nyt kaikki nimitetytkin.

  Tietysti kun itsemäärittelylakia kerran ajetaan, jos aiheesta nousee keskustelu, joka noista voi vain sanoa identifioituvansa mieheksi.

  VastaaPoista
 11. Ohisalo on Suomen tuho:

  Ohisalon ankkurilapset - mitä perheenyhdistämisen lakimuutos tarkoittaa
  https://wiiktiina.blogspot.com/2021/10/ohisalon-ankkurilapset-mita.html

  VastaaPoista
 12. Kun tuulettimeen lentänyt paska on sitten siivottu pois, joskus 2500-luvulla, voidaan myös naisten äänioikeudesta todeta, että pakkohan sitä oli kokeilla, ja se on nyt nähty.

  VastaaPoista
 13. Saapa nähdä, onko Mikkosen suhtautuminen lakiin ja järjestykseen yhtä halveksivaa kuin vähä-älyisellä Ohisalolla. Jatkuuko poliisin työn vaikeuttaminen ja yllytys laittomuuksiin, mikä alkaa jo näkyä niskurointina poliisin käskyjä vastaan paitsi elokapinan myös muun nuorison kuten vaikkapa mopoporukoiden käyttäytymisessä. On aikoihin eletty, kun elokapinan kaltainen terroristiporukka on sisäministerin suojeluksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden mopopoikien ajatuksenjuoksusta haluaisin kyllä tietää enemmän. Eli mikä on johtanut heidän järjettömään toimintaansa.

   Poista
 14. kannattais myös pitää mielessä, ttä Virheiden julkilausumat vaatimukset eivät ole se mitä he tosiaasiallisesti haluavat, se on vain se, mitä voi näyttää julkisuuteen, etteivät he nyt aivan sekopäiltä näyttäisi yleisön silmissä ja siis että jonkinlainen kannatus olisi.

  Todellisuudessahan nuo salatusti haluavat koko Suomalaisen teollisuuden poistamista, yksityis autoilun kieltämistä ja myös lemmikkieläinten pitämisen kieltoa, ( että kuukkerit voisivat lisiä entistä enemmän) kun ne lemmikit syö kuukkereiden kupista täh

  niin ja ylipäätään valkoisen rodun tuhoamista..siinä se

  VastaaPoista
 15. ainakin valkoisten miesten poistamista maailmasta. Sit ne voi ihmetellä, että ilman valkoisia miehiä ei synny uusia valkoisia suvakkiämmiä

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!