maanantai 25. syyskuuta 2017

Vihreiden maahanmuuttopolitiikkaa vahvistettiin ekologista jalanjälkeä kasvattavaksi

Vihreät nostaisi kiintiöpakolaisten määrän 2 500 ihmiseen välittömästi. Samalla he lopettaisivat elintasopakolaisten palautukset, elleivät nämä itse halua mennä kotiinsa. Lisäksi maamme johtava maailmanparantajapuolue ilmoitti haluavansa tukea myös turvapaikanhakijoiden majoittamista suomalaisiin koteihin.

Edelle kirjaamani linjaukset teki Vihreiden puoluevaltuuskunta sunnuntaina hyväksymässään turvapaikkapoliittisessa paperissa. Kirjaan puolueen päätökset myös tähän blogiin, jotta tieto niistä leviäisi mahdollisimman laajalle.

Samalla totean hiukan ihmeissäni, että edelle kuvaamani seikat ovat suomalaisten ylivoimaisen enemmistön tahdon vastaisia ja - ottaen huomioon Suomessa ja kehitysmaissa asuvien ihmisten hiili- ja muiden ympäristöjalanjälkien eron - myös roisissa ristiriidassa Vihreiden alkuperäisten 1980-lukulaisten linjausten kanssa.

Ei siinä mitään. Toki linjausten muuttaminen on politiikassa sallittua - etenkin kun sen tekee näin avoimesti. Tuntuu vain hassulta, että edelleenkin monet kuvittelevat ympäristöasioiden olevan tärkeällä sijalla vihreiden agendalla.

Joka tapauksessa on toivon, että myös muut puolueet seuraavat yhtä selkein sanakääntein perässä - toistaiseksi Vihreiden lisäksi vain Perussuomalaiset ovat tehneet niin - viimeksi presidenttiehdokkaansa Laura Huhtasaaren suulla. Tosin ne linjaukset olivat kovin erilaisia ja erityisesti ekologisen jalanjäljen suhteen Vihreiden linjauksia oleellisesti ympäristöystävällisempiä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Touko Aalto paljastui höpöttelijäksi
Vihreät on luovien mielikuvien mestari
Pentti Linkola tarinoi loogisen epäloogisesti

2 kommenttia:

  1. Vihreiden mielestä siis ketään ei saisi pakolla palauttaa. Vapaaehtoinen palautus olisi veronmaksajien kustantama lento kotimaahan, josta ns. pakolainen voisi tulla taas Suomeen vaikka viikon päästä, ainakin jos virheiltä kysytään.

    VastaaPoista
  2. Arto Luukkanen: "EU merkeleellistyy - tuloksena "Touko-Petterin koalitio"?", http://beta.oikeamedia.com/o1-40332

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!