sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Onko Pohjoismaiden muutos käsillä nyt?

Ruotsissa on Wikipedian mukaan tällä hetkellä uskontoa harjoittavia muslimeja noin 110 000. Heistä ylivoimainen valtaosa on kunnon ihmisiä, jotka vain haluavat elää elämänsä rauhassa.

Kokemus on kuitenkin osoittanut, että länsimaihin syntyneiden islamilaisten yhteisöjen sisällä toimii ihmisiä, jotka ovat valmiita äärimmäisiin toimiin länsimaita kohtaan. Samoin valtaväestössä syntyy jossain vaiheessa vastareaktio yhteiskunnan näkyvään muutokseen ja erilaisuuteen.

Jo pitkään on tiedetty että erittäin maahanmuuttajavaltainen Malmön Rosengårdin kaupunginosa on ainakin ajoittain ollut niin vaikea paikka, että edes palomiehet eivät uskalla mennä sinne yksinään. Malmössä on myös ammuskeltu maahanmuuttajataustaisia henkilöitä: varsinaisen iskusarjan tekijöistä ei vielä ole tietoja, mutta saatujen tietojen mukaan he voivat olla joko nykyiseen menoon kyllästyneitä kantaruotsalaisia tai maahanmuuttajia. Myös ruotsalaista pilapiirtäjää on vainottu.

Kuluneen viikon uutiset kertoivat muun muassa Göteborgiin suunnitellusta terrori-iskusta. Sen tekijäksi epäillään viimeisten tietojen mukaan syyrialaisperäisiä henkilöitä. Omasta mielestäni ehkä kaikista merkittävin uutinen oli kuitenkin se, että paljon maahanmuuttajia sisältävillä alueilla vanhemmat eivät uskalla antaa lastensa todistaa rikollisia vastaan. Uutinen yhdistyy mielessäni Italian mafiaan ja osoittaa ruotsalaisen oikeusvaltion olevan vakavassa kriisissä. Maailmankuulun ruotsalaisen keskustelukulttuurin ja suvaitsevaisuuden rapautumisesta todistavat puolestaan viime vaalien tapahtumat ja Nobel-juhlien kutsulista.

Edellä kuvaamieni uutisten jälkeen jää oikeastaan vain kaksi kysymystä. Onko 110 000 islamilaista henkilöä sellainen lukumäärä, jonka seurauksena pohjoismainen yhteiskunta muuttuu vääjäämättä, syvällisesti ja kokonaisuudessaan? Ja mikäli vastaus on kyllä, onko tällainen muutos toivottava? Toivoisin kysymyksiä analysoitavan avoimesti, julkisesti, tosiasioihin tukeutuen sekä epärealistista haihattelua ja älyllistä epärehellisyyttä välttäen. Samalla toivoisin näin saatuja johtopäätöksiä sovellettavan suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan.

Muita viimeaikaisia ajatuksia aihepiiristä:
Mahdottomien ratkaisujen edessä
Maahanmuutosta rikastuttava voimavara
Puolueiden maahanmuuttoasenteista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!