keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Helsinkiä terrorisoi 100 - 150 vaarallista nuorta

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Helsingin seudulla liikkuu 100 - 150 nuorta, jotka ryöstelevät väkivaltaisesti ikätovereitaan ja muita heikossa asemassa olevia. Kyse on lähinnä maahanmuuttajataustaisista henkilöistä, jotka ovat jo olleet yhteiskunnan interventioiden kohteena. Mielenkiintoista kyllä, samassa jutussa mainittiin Itä-Helsinkiin ilmaantuneen maahanmuuttajataustaisia paluumuuttajia, jotka ovat rakentamassa hierarkkista rikollisuutta, mikä tarkoittanee ruotsalaistyyppisiä nuorisorikollisjengejä.

HS:n juttu herätti eilisen päivän aikana mielenkiintoisia reaktioita. Iltalehden pääkirjoituksessa nostettiin poliittisen johtomme ja viranomaisten toiminta valokeilaan toteamalla, että "rankka väkivalta ja huumekauppa eivät ole pelkkää ´oirehtimista´ – poliitikot ja viranomaiset eivät saa hyssytellä huolta jengiytymisestä" - viitaten ennaltaehkäisevää poliisityötä tekevän Jari Taposen sekä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) luonnehdintaan, jonka mukaan kyse olisi viattomalta kuulostavasta "oirehtimisesta". 

Pääministeri Sanna Marin (sd) sentään tunnusti ongelman vakavuuden, vaikka ei esittänytkään keinoja sen ratkaisemiseksi. Hänen twiittiään seuranneessa keskustelussa kiinnitin huomioni näyttelijä Salla Lintosen kommenttiin, jossa hän pyysi luotettavaa lähdettä tiettyjen maahanmuuttajien kantaväestöön nähden moninkertaiselle edustukselle väkivalta- ja seksuaalirikoksissa. 

Jouduin lukemaan twiitin uudelleen, sillä en voinut uskoa, että joku voisi vielä tänä päivänä olla tietämätön tästä faktasta. Ilmeisesti valtamedian harhaanjohtava uutisointistrategia on toiminut ainakin tämän näyttelijän kohdalla. 

IL:n jutussa siteerattiin myös Aseman lapset -järjestöä, jonka mukaan kaikkien nuorten ei enää ole turvallista liikkua myöhään illalla Helsingin keskustassa tai Itäkeskuksessa. Toisin sanoen todettiin se, että turvallinen Impiwaara alkaa olla mennyttä ja tilalle on saatu monikulttuurista värinää. Siitä kertoo myös se, että MTV3:n mukaan poliisin tietoon on tänä vuonna tullut 43 alle 18-vuotiaiden tekemää epäiltyä henkirikosta, kun aikaisempina vuosina luku on ollut "vain" 9-16. 

Päivän järkevimmän kommentin taisi antaa - kuinkas muuten - oppositiojohtaja Jussi Halla-aho, joka totesi että olemme tehneet kaikki ne virheet, jotka ovat johtaneet ruotsalaiseen katastrofiin. Hän totesi myös, ettei toimivia keinoja ongelman välttämiseksi edes ole - siis somalialaisen ja lähi-itäläisen maahanmuuton ankaran rajoittamisen lisäksi. Tämänhän osoittaa todeksi jo se, että HS:n jutun mukaan kaikki tässä puheena olevat 100 - 150 nuorta ovat jo olleet yhteiskunnallisten interventioiden kohteena. 

Tämän ymmärtäminen lienee ollut liian vaikeaa tavoittaneen pormestari Jan Vapaavuorta (kok), joka arveli ratkaisun löytyvän yhteiskunnallisten interventioiden kautta. Hänen puoluetoverinsa Antti Häkkänen sentään vihjaisi varovaisesti, että Ruotsin tilanne on eskaloitunut, koska "vähän hallitsemattomasti maahanmuuton lukumäärään suhtauduttiin".

Kaiken kaikkiaan juuri nyt näyttää siltä, että kissa on kerrankin nostettu pöydälle ja myös nähty siellä. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole syytä huoahtaa, sillä nykyiset punavihreät vallanpitäjämme tuskin ryhtyvät tehokkaisiin toimiin - eivätkä ainakaan rajoittamaan humanitaarista maahantuloa. Siksi seuraavat kolme vuotta jatketaan Ruotsin linjalla, minkä jälkeen jatko määräytyy vuoden 2023 eduskuntavaalien tuloksen mukaan. 

Tässä suhteessa oli mielenkiintoista lukea HS:n tänä aamuna julkaisema juttu, jossa oli haastateltu näistä asioista vastaavia henkilöitä. Heistä ensimmäisen mukaan maahanmuuttajien määrällä ei ole väliä. Vain sillä, kuinka montaa heistä ei pystytä integroimaan yhteiskuntaan. 

Toinen henkilö puolestaan kertoi, että "Helsingissä ollaan valmiita käyttämään rahaa ja näkemään vaivaa siihen, että kehityskulku ei olisi samanlainen kuin esimerkiksi Ruotsissa. Keinoja löytyy,"

Avoimeksi jäi kysymys siitä, miksi noita keinoja ei sitten ole käytetty, kuten näiden ihmisryhmien heikosti sujunut työllistyminen, näkyvyys väkivalta- ja seksuaalirikoksissa sekä omalta osaltaan myös nyt ilmi tullut 100 - 150 nuoren henkilön joukkio osoittavat? Paitsi että onhan niitä käytetty, kuten edelle kirjoittamastani ilmenee. Ja rahaakin on palanut.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Halla-aho esitti loogisesti pätevät ja älyllisesti rehelliset perustelut
Ohisalo ja ruotsalaistyyppisen jengirikollisuuden torjunta
Ruotsalainen esimerkki velvoittaa

23 kommenttia:

 1. Eihän tuo porukka, joka häiriköi tai liittyy tähän häirikkö porukkaan, jää 100-150 nuoreen. Tarkoitan että jos kriteerinä on esimerkiksi huumekauppa ja puukon tai kaasun mukana pitäminen. Väittäisin että määrä on helposti nelin-viisinkertainen. Nämä nuoret eivät ehkä ryöstä toisia ulkopuolisia ihmisiä, mutta käyttävät väkivaltaa ja uhkauksia maksamattomia velkoja toisiltaan tai narkkareilta periessään. Lisäksi turvallisuussyistä erinäisiä kättä pitempää -välineitä on varmasti isommallakin porukalla.

  VastaaPoista
 2. Suomesta on tullut monikulttuurinen valtio. Ongelmana on se, ettei lainsäädäntömme ole pysynyt muutoksessa mukana. Pikaista muutosta kaipaisi ainakin seuraavat osa-alueet:
  1. Sosiaaliturva pitää ajaa alas, jolloin maassamme pärjää vain työtä tekemällä tai yrittämällä. Tämä vähentäisi oleellisesti haitallista maahanmuuttoa.
  2. Rikostuomioiden pitäisi vastata rikoksen vakavuutta, myös kuolemanrangaistusta harkittava. Tämä nostaisi osassa rikoksia "suoritus rimaa" ylös.
  3. Oikeus omaisuuden ja koskemattomuuden suojaamiseen taattava kansalaisille, käytännössä siis vapaa aseenkanto-oikeus kaikille.

  Yllämainitut asiat ovat olemassa ja aktiivisia kaikissa toimivissa monikulttuurisissa valtioissa. Monikulttuurisuuden suurin vaikutus tulee luottamuksen puutteesta.

  -Raksaäijä-

  VastaaPoista
 3. Isoja virheitä alettiin tehdä jo 1990 luvulla, kun opetussuunnitelmissakin kansainvälisyyskasvatus muutettiin monikulttuurisuuden ihannoimiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut asiaa.
   Kaverin puolesta ihan kirjoitan. Huomasi jo viime vuosituhannen lopulla katastrofin olevan ovella. Poistui toisen kulttuurin piiriin. Miehen tuntien luotan sanaansa: pois ja kauas, nopeasti. Nìin tein.

   Poista
 4. Lauseen "juuri nyt näyttää siltä, että kissa on kerrankin nostettu pöydälle ja myös nähty siellä" voisi korjata muotoon, että kissa on ensimmäisen kerran nostettu pöydälle, mutta ei sitä kukaan vielä oikein näe.

  Jopa epäilemättä "päivän järkevimmän kommentin" esittänyt Halla-aho on kaukana siitä sosiologisesta ymmärryksestä joka vasta asettaisi äänenpainot kohdalleen.

  Ongelman juurisyiden ymmärtämiseen on vielä tolkuttoman pitkä matka. Tolkun ihmiset tuskin raapaisevat edes pintaa.

  Ensin pitäisi omaksua lähtökohtaiset tosiasiat. Kuten tuossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä luulen että Halla-aho ymmärtää ja asian mutta myös ymmärtää, että puolueen piheejohtajana, pitää olla kieli keskellä suuta osittain ja ripotella sanomisiaan, jos ei halua vihervasemistolaisia kimppuunsa

   Poista
  2. Ja persut tarvitsee apuja esim kokoomukselta, jos haluaa edetä viisaasti näissä asioissa. Jos persut yrittävät yksin, niin yritykseksi jää, ja suomi menee ruotsin perässä. Ja kepusta ei taida apuja tulla, kun puolue on täynnä näitä "lapasia", kuin kurvinen.

   Poista
 5. Viimeisten vuosikymmenten vastuuton maahanmuuttopolitiikka alkaa tuottaa tulosta laajalla rintamalla. Mitään osaamattomien, kielitaidottomien ja Kelan välinpitämättömiksi parasiiteiksi opettamien vanhempien tuuliajolla olevien ja koulunkäyntiä halveksivien lasten yhteiskuntakelpoisuus on nollan tasoa. Merkkivaatteita ja kännyköitä pitää kuitenkin saada, jolloin ilman koulutusta ja työtä ainoaksi keinoksi jää rikokset ja väkivalta. Tämä on jo vallitseva olotila Ruotsissa, jossa maahanmuuttajajengit ryöstävät kantaruotsalaisilta nuorilta sananmukaisesti vaatteekin päältä. Samaan tulokseen tässä yhteiskunnallisessa rottakokeessa ollaan päätymässä myös meillä. Ohisalon ja Taposen mukaan kysymyksessä on oireilu, joka johtuu yhteiskunnan rasismista ja sortavista rakenteista. Asiantuntijan mielestä tulijoiden määrällä ei ole merkitystä, JOS heidät saadaan integroitua yhteiskuntaan. Ainoa ongelma, jota nämä puusilmät eivät suostu näkemään on se, että integrointi ei ole missään onnistunut, kuten Halla-Ahon jo viisitoista vuotta sitten kirjoittamasta Scripta-tekstistä näkyy. Mitä enemmän ongelmallista väkeä otetaan, sitä hallitsevammiksi ongelmat tulevat. Ainoa oikea ratkaisu on se, että ongelmallinen maahanmuutto lopetetaan kokonaan.
  Tyypillistä on se, että Yle alkoi välittömästi mitätöimään ongelmaa, kun Hesari yllättäen kirjoitti asiasta kerrankin rehellisesti.

  VastaaPoista
 6. Miten edes kuvitellaan, että kehitysmaista tulevat loiset integroituisivat sivistysvaltioon, kun näkee, miten huonosti he sopeutuivat omiin kotimaihinsa. Nämä tuholaiset etsivät vain omaa hyötyään. Euroopan läsdyhumanismin kyllästämät torvelouuvelot ovat helppoja saaliita.

  Mitähän muuten ne somalimerirosvot oirehtivat? Tai isisläiset? Tai ylipäätään koko musumaailma?

  VastaaPoista
 7. Tuhka tuumii etteivät poliitikot uskalla tai voi esittää tarkkoja ratkaisuja tai keinoja. syy on se että niitä on varmasti jo yritetty Ruotsissa ja muissa maissa, tämä huomataan varmasti ja se osoitetaan.

  Joten on loogista että kannattaa vain puhua ympäripyöreitä jos annat tarkkoja vastauksia ne voidaan tarkistaa.

  Kuplat ovat vahvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä esitän ratkaisuksi sellaista, että yllytettäisiin maahanmuuttajataustaiset nuoret syyttelemään ongelmistaan rasismin ja yhteiskunnan sijasta vanhempiensa kulttuuria ja uskontoa. Toisen sukupolven maahanmuuttajien vihaisuus voisi periaatteessa kohdistua niihinkin.

   Poista
 8. Meillä oli eilen päivällä mielenkiintoinen äänestys työpaikkamme chatissa. Löimme vetoa kuinka uutisointi asiasta esitetään YLEn tv-uutisissa. 18 ääntä vaihtoehdolle jossa YLE jättää mainitsematta "maahanmuuttajat" ja puhuu nuorista tai ulkomaalaisista nuorista.
  Nolla ääntä muille vaihtoehdoille.

  Meillä nämä äänestykset alkoivat joku vuosi sitten kun Rönkkö uutisissa puhui ulkomaalaisista miehistä Oulun raiskaustapauksissa ja heti insertissä puhuttiin kuitenkin maahanmuuttajamiehistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä uutisissa mainittu mitään maahanmuuttajanuorista :D

   Poista
 9. Yksi asia mistä pitäisi ilmiön yhteydessä puhua paljon enemmän on se, että ulkomaalaistaustaisten uhreista valtaosa on kantasuomalaisia. Voitaneen siis puhua rasismista ja viharikoksista.

  VastaaPoista
 10. Joku viisas esitti ratkaisuna maahantulijoiden asuttamista kantaväestön sekaan eriytymisen estämiseksi.
  Ei muuten tunnu toimivan.
  Jokin aikaa sitten itäsuomalaisessa kaupungissa tuli työmaalle- no erivärinen- vuokramies siivoushommiin.Ei osannut montaakaan sanaa suomea.Olisi halunnut keskustella englanniksi. Oli kuitenkin ollut maassa jo 9 vuotta.
  Minkälainen verkosto täytyy kaverilla olla, ettei yhdeksään vuoteen tarvitse maan virallisia kieliä (joita niitäkin on kolme) käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmösten takiako se ääriglobalisti Mikael Jungner ehdotti englantia Suomen viralliseksi kieleksi, mene ja tiedä. No, onnistuuhan se näinkin. Itse törmään työssäni jatkuvasti suomea taitamattomiin työläisiin. On se merkillistä, että meidän pitää omassa maassamme puhua rallikieltä, että saamme asiat toimitettua. Monikulttuurisuus tarkoittaa suomalaisuuden alasajoa. Fak.

   Poista
 11. Aika moni poliitikko vetoaa näillä sanoilla: "Tuoreen Helsingin kaupungin turvallisuustutkimuksen mukaan helsinkiläiset eivät koskaan aikaisemmin ole kokeneet Helsinkiä yhtä turvalliseksi."

  Tuo on varmasti totta, mutta tulosta vääristää että vain pieni prosentti helsinkiläisistä liikkuu keskustoissa kello 21.00 jälkeen.
  Jos heiltä kysyttäisiin olisi tulos päinvastainen.

  VastaaPoista
 12. On siellä ihan turvallista. Niin kauan kun et näytä helpolta uhrilta, etkä katso "niitä" silmiin...

  VastaaPoista
 13. Väkivaltarikollisuus on vain oirehtimista. On tätä ollut aikaisemminkin, joten ei tämä varsinaisesti ongelma ole. Osattomuuden tunne ilman, että yrittää omatoimisesti kotoutua koetaan epäoikeudenmukaisuudeksi.Lähiöt on suunniteltu väärin, mikä aiheuttaa maahanmuuttajanuorissa tyytymättömyyttä.

  Selityksiä riittää mutta mitään ei korjata. Ollaan vain hoitavinaan asiaa.

  VastaaPoista
 14. Varteenotettava neuvo Venäjän presidentti Putinilta Suomessakin enemmistön muodostaville, suomalaisvihamielisille petturipoliitikoille:

  "On korkea aika miljoonien syyrialaisten pakolaisten palata kotimaahansa. Se olisi parasta sekä Syyrialle että syyrialaisia vastaanottaneille maille, joille näiden elättäminen on huomattava taakka."

  Putin huomautti myös, että nuoret pakolaiset usein joutuvat radikalisoivien vaikutusten alaisiksi, liittyvät väkivaltaa harjoittaviin ryhmiin ja ovat uhka vastaanottajamaalle.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähteenä oli "Putin: Hög tid för alla syriska flyktingar att åka hem.",
   https://www.friatider.se/putin-hog-tid-alla-syriska-flyktingar-att-aka-hem

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 15. Noiden noi juttut, että ollaan huolissaan jne on vaan alkavaa vaalikamppanjaa. Muistatteko kuinka juttakin viimeminuutilla vaalikeskusteluissa yritti huudella maahanmuuton rajoittamista ja muita opeteltuja lauseita? Sama homma nyt noilla muillakin puolueilla. Asia haudataan kunnallisvaalien jälkeen, elleivät panosta jo seuraaviin vaaleihin mutta mitään asialle ei aioita tehdä.

  VastaaPoista
 16. Hys, hys!

  https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/3158237

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!