tiistai 4. helmikuuta 2020

Köyhää on lapsettoman hedonistin elämä

Suomalaiset ovat tuhoamassa omaa kansakuntaansa vapaaehtoisen lapsettomuuden kautta. Näin siksi, että meillä tehdään nykyisin 1,4 lasta naista kohden, joka edelle linkittämäni jutun mukaan on kaikkien aikojen alhaisin lukema.

Jutussa haastatellun tutkimusprofessori Mika Gisslerin mukaan kyselytutkimukset osoittavat, että "on yhä enemmän nuoria ihmisiä, jotka sanovat, etteivät halua yhtään lasta. Tämä uumoilisi sitä, että luvut ovat matalat Suomessa myös jatkossa."

Hänen mukaansa Suomi on eronnut aina muista Pohjoismaista siinä, että meillä on muita enemmän kokonaan lapsettomaksi jääviä perheitä. Ja nyt tapahtumassa oleva lapsimäärän lasku selittyy nimenomaisesti sillä, ettei ensimmäistä lasta hankita.

Tutkimusprofessori syytti lapsiluvun laskemisesta kulttuurista muutosta, johon poliittisilla päätöksillä on vaikea vaikuttaa. Tätä ei ole syytä epäillä, mutta olisi ollut tosiasioiden tunnustamista myös kuvailla tuon muutoksen luonnetta: käsittääkseni kyse on yhtäältä hedonismin kasvusta ja toisaalta mediavallan harrastamasta nuorison pelottelusta.

Tämän kulttuurinen kehityssuunta aiheuttaa jatkossa myös evolutiivisia seurauksia. Ainakin suomalainen Y-kromosomi tulee katoamaan ajan myötä. Samoin hedonismiin taipuvaisten naisten ja miestenkin jääminen lapsettomiksi johtaa lisääntymishalua lisäävien geenimuotojen runsastumiseen - ja ehkä myös lapsenhankintaa ehkäisevän hedonistisen käyttäytymismallin geneettisen perustan rapautumiseen.

Mitä tulee siihen, että kyse on kulttuurin muutoksesta, niin en allekirjoita aivan kokonaan sen olemista poliittisen vaikuttavuuden ulkopuolella. Siksi olen tässä blogissa esittänyt myös poliittis-taloudellisen keinon, jolla asiaa voitaisiin auttaa - sekä vieläpä täydentänyt sitä.

Valitettavasti Sanna Marinin (sd) hallitus tuskin tulee toimimaan vapaaehtoisen lapsettomuuden vähentämiseksi yhteiskunnassamme. Siten lienemme neljä vuoden kuluttua vielä nykyistäkin pahemmassa alhossa heikkenevien tulevaisuudennäkymiemme kanssa - johon valoa ei tuo ainakaan yhteiskuntaan edelleen integroitumattomien kehitysmaalaisten nopeasti lisääntyvä joukko.

Kaiken tämän synkkyyden keskellä oli suoranainen ilo lukea kahden lapsen isän mielipidekirjoitus, jossa hän kehotti tutkimaan asiaa "empiirisesti kysymällä vastaantulevilta vanhemmilta, mikä on elämässä parasta". Omalta osaltani olen vastannut jo aiemmin: "minä olen onnellinen ihminen, sillä minulla on omia lapsia. He ovat parasta mitä minulle on tässä elämässä tapahtunut."

Siksi tunnen sääliä niitä nuoria kohtaan, jotka jättävät lapset tekemättä hedonismin takia, sillä he eivät yksinkertaisesti tiedä kuinka köyhää on se elämä, josta he jäävät hedonisminsa takia paitsi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lapsettomuuden aiheuttama taakka
Nyt tarvitaan taloudellisen, kulttuurisen, sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden skenaarioita
Lapset - ne kaikista rakkaimmat

39 kommenttia:

 1. Useimmiten olen professorin ajatuksista samaa mieltä, mutta tästä en. Lapsivapaana näen asian enemmänkin siten, että lapsia hankkivien ihmisten elämä on köyhää ilman lapsia – ja tämä on yksi syy miksi he niitä hankkivat. Omaa elämääni en kuvailisi köyhäksi, päinvastoin. Minulla on paljon mielekästä tekemistä ja tavoitteita elämässä.

  Mutta ehkä tässä on kyse psykologisesta ilmiöstä nimeltä projektio. Kaikki ihmiset eivät vain ole tunnemaailmaltaan, arvoiltaan ja elintavoiltaan sellaisia että heidän elämäänsä lapset rikastuttaisivat vaan siinä kävisikin (tai käy) päinvastoin.

  Ja eikö Marinin hallitus ole kuitenkin suunnitellut lapsilisän nostoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tietenkin elää kuten haluaa. HS:n mielipidekirjoituksen ehdottama empiria kuitenkin taitaa viitata vain yhteen suuntaan.

   Poista
 2. Mutta narsismi ja hedonismi pitäisi voittaa ensin -- mitä siitä seuraa jos narsistit ja hedonistit hankkivat lapsia?

  Ja tuo ylikasvaneen individualistisen kulttuurin narsismiin sairastumisen aste on juuri se missä identiteettikriisit kukkivat ja lopulta identiteettipolitiikan kautta taannutaan leimasanoihin, ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuriin ja muihin totalitarismin tunnusmerkkeihin.

  Narsismi jokaisessa muodossaan on jo vallanut tajunnat. Narsistit kokevat palkitsevana seurustelun vieraskulttuuristen kanssa. Narsismin muotoja ovat kaikki toiseuskultit. Ja narsismi näkyy jokaisen journalistisen tuotteen päälle liimattuna toimittajan potrettina ja nimenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "taannutaan leimasanoihin, ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuriin ja muihin totalitarismin tunnusmerkkeihin. "

   Tuostapa tuli mieleen, että ilmiantokulttuurissa ihmiset etsivät aktiivisesti ilmiannettavaa. Jos sitä ei löydy, niin sitten vika on liian korkeassa ilmiantokynnyksessä. Siis kynnystä lasketaan ja lasketaan loputtomiin. Näin saadaan ilmiannettuja ja ilmiantajat saavat palkionsa yhteisöltään vallan ja arvostuksen muodossa.

   Lopulta ollaan tilanteessa, jossa vain ilmiantamalla voi välttyä tulemasta ilmiannetuksi. Kyseessä on silloin ilmiantokilpailu.

   Acc

   Poista
 3. On todella ikävää ja surullista, että nuoria pelotellaan esim. kaikenkarvaisilla hirveyksillä ilmastonmuutokseen liittyen.
  Mitään kannustavaa ei ainakaan hallituksen taholta ole tullut ja tuskin tuleekaan?
  Minulla lapset ovat juuri siinä iässä, että kannustan heitä ja valan uskoa elämän jatkumiseen kaikista peloitteluista huolimatta.

  Eilinen uutinen, että hallitus perustaa ilmastorahaston, jolla rahoitetaan esimerkiksi elinkeinoelämän ja digitaalisen siirtymän toimia ilmastonmuutokseen varautumisessa,
  kertoo valtiolta rahaa löytyvän. Mihin sitä sitten milloinkin suunnataan, on taas jo toinen juttu.

  Nykyhallituksen röyhkeyttä kuvaa juuri eilinen uutinen. Ilmastosta muka ollaan huolissaan mutta turpeen polttoa ei vähennetä vaikka
  turpeenpoltoista syntyy noin 20 prosenttia Suomen energiantuotannon hiilidioksidipäästöistä.
  ---------------
  IL eilen

  "Hallitus sopinut ilmastorahaston perustamisesta – rahaa satoja miljoonia euroja"

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c87ff971-d6e9-44e5-9c97-e19eff400b69

  VastaaPoista
 4. Karseinta oli lukea partioliikkeemme kotisivuilta suositusta vapaaehtoiseen lapsettomuuteen ilmastotekona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustelun yhteydessä on varmaankin syytä miettiä eri näkökohtia asiassa.

   https://www.partio.fi/ajankohtaista/partio-lehden-ymparistopeli/

   Poista
 5. "Suomalaiset ovat tuhoamassa omaa kansakuntaansa"

  Jälleen aika radikaali päätelmä. Menneisyyden kehitys ei takaa tulevaa, ei osakekurssien eikä syntyvyyden.

  "he eivät yksinkertaisesti tiedä kuinka köyhää on se elämä, josta he jäävät hedonisminsa takia paitsi."

  Tiedätkö sinä? Tiedätkö millaista elämäsi olisi ollut, jos et olisi tehnyt lapsia? Ilman aikakonetta en tohtisi väittää tietäväni esimerkiksi miksi sairastuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään tiedä varmaksi. Mutta jotain kuitenkin tiedän elettyäni puolet elämästäni ilman lapsia.

   Poista
 6. Ilmastonmuutoseskatologia kuuluu olemuksellisesti nimenomaan narsistisen kulttuurin voimaannuttavimpiin uhrirooleihin. Se on eräänlainen suuri kultti, jonka edessä kaikki ihmiset muuttuvat samanarvoisiksi -- maailmanloppua kukaan ei pääse pakoon -- ja tämä samanarvoisuuden idea juuri paradoksaalisesti mahdollistaa riemunkirjavan sateenkaari-erilaisuuden.

  Syvyyspsykologisesti ne ovat siis saman psyykkisen objekti-subjekti työjaon eri puolet, ilmastonmuutoseskatologia ja hedonistinen toiseuksien ja muiden ekstriimielämysten metsästys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tämä teema -- ilmastoeskatologia ja kulttuurinen narsismi, johon tuo itseidentiteettiin käpertyminen ja valittu lapsettomuus kuuluu -- alkoi kiinnostaa siinä määrin, että kirjoitin siitä oman blogin. Yritin siinä säilyttää kulttuuri- ja yhteisölähtöisen näkökulman, kun näissä yhteyksissä yleensä ihmiset sortuvat niin nopeasti kuvailemaan, selittelemään ja perustelemaan omia yksilötuntojaan.

   Poista
 7. Nuoret ovat laskutaitoisia. Lapset maksavat paljon. Suomalaisten tulotaso on ollut koko viime vuosikymmenen laskusuunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä ennen oltu paljon köyhempiä, enemmän tämä on sitä että rahaa pitää riittää kännyköihin sun muihin turhuuksiin ..
   Lapsi on nykymaailmassa muuttunut suvunjatkumisesta kalliiksi hankinnaksi ja sitten viellä vaaditaan että yhteiskunta maksaa kaiken ..

   Poista
  2. Ei vapaaehtoinen lapsuus oikeasti johdu köyhyydestä, vaan arvoista.

   Poista
  3. Vapaaehtoinen lapsettomuus ehkä ei johdu köyhyydestä, mutta lapsiluku voi helposti jäädä haluttua pienemmäksi taloudellisten realiteettien takia. Enkä ihmettelisi, vaikka lapset jäisivät kokonaan tekemättä taloustilanteen takia... vaikka silloin kyse ei varmaan olisikaan varsinaisesta vapaaehtoisesta lapsettomuudesta. PK-seudulla on toistaiseksi pakko elää, kun muualta ei ole perheen molemmat aikuiset saaneet töitä. Minnekään mamughettoon emme halua lapsia laittaa, ja niillä paremmilla alueilla asumisen hinta on riistäytynyt. Elääkö siis useamman lapsen kanssa jossain koirankopissa jossa kenelläkään ei ole omaa rauhaa, asua väljemmin ja laittaa lapset kouluun missä ei ole oppimisrauhaa nimeksikään kun aina mennään sen heikoimman tahdissa, vaiko jättää sitten lapsiluku vähempään? Vaikeita kysymyksiä. Toki sitä uraa voisi pusertaa vielä kovemmalla teholla, mutta olisi se kivaa myös nauttia suunnilleen ihmisenä, ei zombina, siitä lapsien ja perheen seurasta. Näin siis tilanne kahden akateemisesti ihan järkialoille koulutetun ihmisen perheessä... Monia pienten lasten perheitä tuntevana voin taata, että syntyvyys lähtisi nousuun jos lapsiperheiden taloudellinen tilanne olisi varmempi, naisten ei tarvitsisi pelätä pätkätyöhelvettiin joutumista jne.

   Poista
 8. Semmoista se on nykyaikana. On opittu laskemaan ylevien arvojen sijaan. Hyvä niin.

  VastaaPoista
 9. Ennen tuli lapsia, kun ehkäisy ei toiminut kovin hyvin. Ennen ei ollut myöskään helppoa erota narsistisesta, aggressiivisesta ja alistavasta miehestään. Mitä narsismiin jälkeläisten hankinnan suhteen tulee, valtavaa narsismiahan on juuri haluta monistaa omia geenejään. Mitäpä halu hallita ja suorastaan omistaa joku ihminen, siis se oma lapsi, on muuta kuin alkeellista ja syvää narsismia. Ja ketäpä se perhehelvetin pito kiinnostaa muita kuin niitä, jotka eivät juuri muuhun sisäisessä elämässään pysty. Kaikkea voi koristella ja kuorruttaa. Mutta mihin unohtui väestöräjähdys? Mieti seuraavaksi sen ja narsismin suhdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väestöräjähdys ei unohtunut, sillä sellaista ei Suomessa ole. Suomi on hoitanut väestökehityksen vastuullisesti samoin kuin kaikkinaiset päästönsä maailman mittakaavassa mitattuna.

   Poista
  2. Etnisten suomalaisten syntyvyys on jo pitkään ollut alle väestön uusiutumisrajan.

   Poista
 10. Ilmankos ympäri kaikkia nykyään tunnettuja kulttuureja naisia, ja siis jo pikkutyttöjä, koetetaan pitää naisen paikalla uhkailemalla, alistamalla, valehtelemalla, lahjomalla ja väkivallalla. Koska sehän on niin, että heti, kun olosuhteet vähänkin helpottavat, nainen pyrkii irti kepulista miesvallasta. Lastenteko kuuluu tähän kuvioon. Huoltamisen murheet kun sitten lisäksi tuppaa retkahtamaan kaikella tavalla naisen harteille. Jolla on vähänkään järkeä ja itsekuria, pyrkii ulos tästä yhtälöstä. Se on ihan tervettä itsesuojelua. Ne, jotka paremmin tuntevat tuota narsismipuolta, jääkööt miettimään omaa osuuttaan. Näille pelleille yhteiskunta vielä syytää avustusta jos missä muodossa.

  VastaaPoista
 11. "Valitettavasti Sanna Marinin (sd) hallitus tuskin tulee toimimaan vapaaehtoisen lapsettomuuden vähentämiseksi yhteiskunnassamme. ...johon valoa ei tuo ainakaan yhteiskuntaan edelleen integroitumattomien kehitysmaalaisten nopeasti lisääntyvä joukko."

  Kun tähän lisätään narsistisesti moraaliposeeraavien viherkommunistien prioriteetit kuten Ohisalon lausuma turvapaikan hausta perusoikeutena, niin uhkaavalta näyttää jo lyhylläkin tähtäimellä:

  "YK varoittaa taas uudesta kriisistä: 700 000 pakolaista yrittää Turkkiin", https://www.suomenuutiset.fi/yk-varoittaa-taas-uudesta-kriisista-700-000-pakolaista-yrittaa-turkkiin/

  vähän pitemmästä tähtäimestä puhumattakaan:

  "Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä",
  https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

  ja jo nykyisellään tämä:

  "Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa",
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 12. Näin kommentoi Jukka Hankamäki uustaistolaishallituksemme ilmastopolitiikkaa:

  "Heppatyttöhallitusta velvoittaa ympäristöhulluus

  Kun on kerran pistänyt päänsä ilmastopolitiikan silmukkaan, siitä ei niin vain irrottauduta. Heppatyttöhallituksen ministerit ovat kaulaansa myöten ympäristöpoliittisten sitoumustensa, lausuntojensa ja velvoitteidensa suossa niin, että he ovat nyt ryhtyneet lunastamaan lupauksiaan omille kiilusilmäisille ilmastofanaatikoilleen.

  Ilta-Sanomat kertoi juuri, että hallitus on perustamassa satojen miljoonien ilmastorahaston, jolla suomalaisten veronmaksajien varoja ohjataan erilaisiin ilmastotoimiin! Paha sanoa, mutta tällaista jälkeä syntyy aina, kun nuoria neitejä päästetään johtavaan asemaan missä tahansa: valtioissa, kunnissa, yliopistoissa tai yrityksissä. Järki katoaa, logiikka floppaa ja tajunta himmenee kokonaan.

  Vihervasemmistolainen uustaistolaishallitus aikoo tappaa Suomen talouden omaan sairaaseen ilmastosankaruuteensa, jonka takana ei ole tietoa eikä ymmärrystä maamme talouden tilasta eikä kyvystä vaikuttaa maailman ilmaston kokonaistilaan. Ja kaikki tämä tilanteessa, jossa talouden asiantuntijatyöryhmä lateli juuri hallitukselle madonluvut.

  Suomi tuottaa maailman kokonaispäästöistä 0,175 %, joten mitään vaikutusta ei ole sillä, vaikka suomalaiset lopettaisivat hengittämisen kokonaan. Päästöjä pitää hillitä siellä, missä niitä eniten tuotetaan, eli Kiinassa ja muualla kehitysmaissa..."

  Koko artikkeli: http://jukkahankamaki.blogspot.com/2020/02/heppatyttohallitusta-velvoittaa.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 13. Analogisesti voi otaksua, että kalliiksi tulee kantasuomalaisillekin Ohisalon "turvapaikan haku on perusoikeus" jo seuraavasta ilmikäyvästä syystä:

  "Ruotsi leikkasi maahanmuuttajien työllistämistukia – työssä käyvien määrä romahti

  Työssä käyvien maahanmuuttajien määrä putosi Ruotsissa viime vuonna. Tilanne on seurausta työvoimapalvelun päätöksestä lakkauttaa verorahoitteisia työllistämistoimia, niin kutsuttuja ”lisäpalveluita”.

  Oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat voivat Ruotsissa osallistua ”asettautumisohjelmaan”, jonka tarkoituksena on kotouttaa maahanmuuttaja nopeasti ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään.

  Viime vuonna Ruotsin työvoimapalvelu (Arbetsförmedlingen) lopetti ”lisäpalvelut”, joiden tarkoituksena oli tukea työntekoa yksinkertaisissa tehtävissä julkisella tai yhteisösektorilla.

  SVT kertoo, että seurauksena on ollut maahanmuuttajien työllisyysasteen putoaminen. Vuonna 2018 maahanmuuttajista töitä teki 38 prosenttia, mutta viime vuonna luku oli enää 31 prosenttia.

  Työllistymiseksi työvoimapalvelu laskee sekä tuetut että ilman tukia tehdyt työt. Vuonna 2019 vain 6,1 prosentilla uusista maahanmuuttajista oli 90 päivää asettautumisohjelman päättymisen jälkeen työ, jonka olemassaolo ei perustunut tukiin. 24,5 prosentilla oli jonkinlaista tuettua työtä, kuten startup-rahoitteinen työ tai uusi tai ”lisäpalvelu”...",
  https://www.kansalainen.fi/ruotsi-leikkasi-maahanmuuttajien-tyollistamistukia-tyossa-kayvien-maara-romahti/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 14. Miksi nuoret Suomalaismiehet edes haluaisivat tehdä lapsia kuvottavien femakkosika finskihuorien kanssa??Hyi helvetti.Kyllä niitä toki edelleen tehdään niiden järkevien kanssa mutta se määrä on nykyään niin kovin pieni kun suurin osa nuorista naisista on jotain aivottomia iiris suomelan kaltaisia oksettavia,narsistisia ja lapsellisia huoria jotka eivät ole rehellisesti sanottuna edes koiranpaskan arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin moitin ikävää kielenkäyttöä. Sitten totean kielenkäytön kohteen käytöksen johtuvan aikamme arvoista.

   Poista
  2. Kohteiden - ei kohteen.iiriksen,joka ei ansaitse edes isoja alkukirjamia äänesti eduskuntaan muiden vastaavien tavalla hänen itsensä kaltaiset täysin arvottomat naisvauvat.Kielenkäyttö on heille sopivaa tai jopa liian kilttiä.

   Poista
 15. Edesmenneet vanhempani (86 v. ja 94 v.) elivät vuosia pitempään sen takia, että heillä oli huolehtivia lapsia ja näiden lapsia.

  Itsekin eläkevaarina pidän elämässä tärkeimpänä lapsia ja lapsenlapsia. Kyllä hekin huolehtivat vaarista ja mummista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttöjen tiedetään pidentävän äitiensä ikää. Pojat taas lyhentävät sitä. Lasten vaikutusta isien ikään en muista, enkä ehdi nyt etsimään.

   Poista
 16. En tykkää toksisesta feminismistä (kaikki feminismi ei ole yksisilmäistä), sehän muistuttaakin elämänvieraudessaan, väkivaltaisuudessaan ja fanaattisuudessaan vanhaa kunnon sovinismia. On itse asiassa vain yksi sen ilmenemismuoto. Tuo hysteria väestön ikärakenteen muutoksista ja oikeastaan elintason laskusta on kummallekin ismille yhteinen. Toisilla vain ratkaisuna holtiton maahanmuutto, toisilla kotoperäinen lisääntyminen. Pääasia, että status quo säilyy.

  Mutta miksi ei voitaisi vain sopeuttaa olevia oloja väestömuutoksiin. Kaikki, mikä tähtää sellaiseen kulttuuri- ja talousmuutokseen, on tervettä ja kestävällä pohjalla. Se on tietysti vaikeampaa kuin kulkea vanhoja polkuja. Tunnettua ja tutkittuahan on, että miehet luulevat omasta osaamisestaan ja ällistään omaa todellista kapasiteettiaan huikeasti enemmän. He luottavat sokeasti myös maailmanlaajuiseen miessakkiin ja miesperinteisiin. Nyt kun miesten tapaan ohjattujen yhteiskuntien ongelmat ovat kärjistyneet, pitää pysähtyä myöntämään tosiasiat. Itseään voi hillitä päsmäröinnissä. Voi aloittaa vaikka porkkananviljelyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpointa kaikilla olisi, jos väestön nettokasvu olisi nollan tienoilla eli lapsiluku väestön uusiutumiskynnyksellä.

   Poista
 17. Olen itse vapaaehtoisesti lapseton nainen, joten avaan hieman omaa päätöstäni, jos vaikka tämä aihe lakkaisi hämmästyttämästä niin suuresti professoria.

  1. Mielenterveysongelmat. Nuorilla naisilla on yhä enenevässä määrin mielenterveysongelmia. Itse olen jo keski-iässä, mutta osani niistä saanut minäkin. Lienemme yksimielisiä siitä että hullu ei ole kovin hyvää äitiainesta.
  2. Nuoret naiset eivät ole tyhmiä. Jos katselee ympärilleen, näkee että vakaat parisuhteet ovat erittäin harvinaisia. Kuka haluaisi tehdä lapsia jos ei ole mitään takeita siitä että se lasten isä pysyy kuvioissa siihen saakka että lapset on edes täysi-ikäisiä? Itselläni on kyllä vakaa parisuhde mutta kun ympärilleen katselee, sellainen alkaa olla yhä harvinaisempaa. Avioerosta on tehty aivan liian helppoa ja sosiaalisesti hyväksyttävää, eivätkä ihmiset enää arvosta sitoutumista. Kuka uskaltaa tehdä lapsia, jos ei voi olla varma että kumppani on ehdottoman sitoutunut?
  3. Me näemme ympärillämme miten helvetin uupuneita "kuljetuspalvelu äiskä ja iskä" on. Näemme, että se nyt vaan ei toimi että huushollissa on kaksi uraa JA lapsia. Jommankumman pitäisi oikeasti jäädä lasten kanssa kotiin vähintäänkin kouluikään saakka -siinä säästettäisiin työkavereita "Sorientuletöihinkunlapsionsairaana" -uupumukselta ja työpaikkojakin yhtäkkiä vapautuisi kun joka toinen vanhempi olisi kotona.

  Itse olisin ihan mielelläni tehnyt lapsia jos elettäisiin jotain 30-lukua. Minä hoitaisin kodin ja lapset ja mies kävisi töissä. En tarvitse rikkauksia, mutta en kestäisi sitä juoksemista mitä elämä on nykyään lasten kanssa.

  Kyse on viime kädessä siitä että feminismi on pettänyt naiset. Ei se urahomma ja vapaa seksi ollutkaan niin hyvä idea. Vakaa parisuhde ja perhe-elämä olisi paljon mukavampaa, mutta homma ei toimi jos perheessä on kaksi lopen uupunutta ja kiukkuista uraa luovaa vanhempaa.

  Ja ennen kuin joku tulee ulisemaan että "kotiäitiys oli tooosi lyhytaikainen ilmiö historiassa, kyllä Suomen nainen on aina tehnyt töitä", pyydän saada huomauttaa että ainakin minun suvuissani niin pitkälle kuin kirkonkirjat kertoo, naiset teki töitä KOTONAAN. Joku vanhapiika saattoi olla ompelija(kotonaan), ja toinen emännöitsijänä kartanossa mutta joka ikinen naitu nainen oli kotona. Hoiti omat työnsä, eli karjan, maitohuushollin, kasvitarhan. Mutta oli kotona. Valtaosa vanhoistapiioistakin oli vaan kotona, koska ei maataloista työ loppunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tarinasi vahvisti omaa käsitystäni. Sen verran vielä, että avioerot tehdään pääsääntöisesti naisten aloitteesta. Usein toki ihan aiheesta, mutta myös kovin kevein perustein.

   Poista
  2. Minut varmaan kivitetään tämän jälkeen mutta se, että naiset hakee avioeroja enemmän menee tuohon feminismi on pettänyt naiset kategoriaan myös. Koko homma kusee, koska pariskunnasta kaksi tavoittelee uraa ja yrittää yhdistää siihen perhe-elämän. Kotityöt sujuu oikeasti parhaiten kun niitä tekee vain yksi ihminen eikä niin kuin nykyään että riidellään kumpi joutuu tänään uhrautumaan.

   Sitten uuvutaan ja tullaan kiukkuisiksi ja koska "siskot" kannustaa "jättämään sen sian", otetaan ero koska kuvitellaan että homma on jotenkin mystisesti helpompaa ilman miestä. Lopputulos: loputonta ruikutusta ja sen sijaan että olisi yksi siedettävästi toimeentuleva perhe, on kaksi persaukista vanhempaa ja viikko-viikko-kidutuksessa riutuvat lapset.

   Lisäksi miehet on koko ajan kuin munankuorilla kun ne ei enää tiedä mitä ne saa olla, mistä seuraa opittua avuttomuutta ja yleistä passiivisuutta. Naiset tulee entistä tyytymättömämmiksi koska kukaan ei oikeasti tykkää isimasuisista pehmomiehistä.

   Me olemme heittäneet onnellisen perhe-elämän viemäriin siinä harhaluulossa, että kaikilla voisi olla tyydyttävä ja hieno ura. Mutta valtaosalla ihmisistä on vain työpaikka. Tässäkin feminismi on pettänyt meidät: ei se työnteko niin ihmeellisen hääviä ole että sen edestä kannattaisi uhrata kaikki muu.

   Yritän siis erittäin sekavasti ilmaista sitä että lisääntyvä lapsettomuus ja avioerot eivät ole merkkejä lisääntyneestä hedonismista (toki sillä lienee osuutensa asiaan) vaan siitä että koko systeemi on rikki tavalla joka tekee naisista sekopäitä, miehistä heikkoja ja perhe-elämästä onnetonta.

   -se vela jolle vastasit-

   Poista
 18. Lasta haluavalla ei aina ole vaihtoehtoja, ei vain löydy paria.

  Kaksi tuttavamiestä on hakenut vaimon ulkomailta kun suomalaiselle naiselle ei vain kelpaa hyvin toimeentuleva raitis töissäkäyvä mies.

  Itse harkitsen samaa, koska haluan lapsia, mutta ei vain löydy sellaista naista joka niitä haluaisi tehdä. Ei auta em. seikat tai hyvä sivistystaso, outoa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Miehistä lapsettomiksi jää paljon suurempi osa kuin naisista. Ja juuri siksi, että naiset hakevat mieluummin prinssiä kuin miehet prinsessaa.

   Poista
 19. A Satirical Poem about Female Folly
  (not to be taken literally.)
  I Married a Feminist by Mike Stone.
  https://www.henrymakow.com/2020/02/mike-stone--i-married-a-femini.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "The Rockefellers Alienated Women from Men

   Feminism is an excellent example of how the central banking cartel uses the awesome power of the mass media (i.e. propaganda.) to brainwash women.

   In 50 short years, many women have been taught to fear and distrust men.
   They have lost touch with their natural loving instincts. Consequently,
   the family is in disarray, sexual depravity is rampant and birth rates have plummeted.
   ...
   People do not realize that feminism is mass indoctrination because they cannot identify the perpetrator, the means or the motive.

   Recently Aaron Russo, the producer of Bette Midler's movies and "America: From Freedom to Fascism" identified all three confirming what I have been saying.
   While trying to recruit Russo for the CFR, Nicholas Rockefeller told him that his family foundation created women's liberation using mass media control as part of a long-term plan to enslave humanity. He admitted they want to "chip us." Google "Rockefeller Foundation" and "Women's Studies" and you'll get a half million citations.

   The hidden goal of feminism is to destroy the family, which interferes with state brainwashing of the young. Side benefits include depopulation and widening the tax base. Displacing men in the role of providers also destabilizes the family.

   A drastic paradigm shift is required to make sense of the world. The Rockefellers are part of the private world central banking cartel that also controls media, defense, pharmaceutical and other cartels. To protect their monopoly of credit and wealth, they are instituting a world police state ("world government") using the bogus 9-11 attack and endless war as a pretext. Rockefeller told Russo about this plan a year before 9-11..."

   https://www.savethemales.ca/001904.html?_ga=2.181228199.1658145999.1580849547-316666321.1578067556

   Poista
  2. Höpö, höpö.

   Poista
  3. http://tapnewswire.com/wp-content/uploads/2014/09/10458164_340861276061320_7702776077035334353_n.jpg

   Bolsevikki Vladimir Lenin lanseerasi aikoinaan sanonnan "hyödyllinen idiootti". Sille näyttää löytyvän edelleenkin käyttöä!

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!