perjantai 21. helmikuuta 2020

Metaanivallankumous on julistettu!

Arvoisa lukijani on varmasti kuullut siitä, kuinka Siperian ja muiden pohjoisimpien alueiden ikiroudan alaiset laajat metaanivarastot saattavat purkautua ilmakehään ilmaston lämmettyä riittävästi ja kiihdyttävän siten ilmastonmuutoksen täysin hallitsemattomiin mittoihin.

Tänään tulin kuitenkin lukeneeksi aiheesta jotain aivan vallankumouksellista. Niinpä päätin näin viikonvaihteen alkajaisiksi kirjoittaa tälle perjantaipäivälle - aamuisen älykkyyden rapistumista pohtineen ajatukseni lisäksi - myös toisen blogimerkinnän.

Science-lehdessä oli nimittäin tutkimusraportti, jossa oli selvitetty viime jääkauden loppumisen aikaisen ilmakehän nopean globaalin lämpenemisen vaikutuksia metaanin vapautumiseen. Tulosten mukaan ne olivat vähäisiä.

Tämän mukaisesti julkaisun tehneet tutkijat (M. N. Dionisius ja hänen kollegansa) kertoivat työnsä johtopäätöksenä, että "koska suhteellisen suuri maailmanlaajuinen lämpeneminen viime jääkauden sulamisvaiheessa (joka sisälsi suuria ja nopeita alueellisia lämpenemisiä pohjoisilla leveysasteilla) ei synnyttänyt metaanipäästöjä vanhoista hiilivarastoista, sellaisten syntyminen nykyisen ihmisen aiheuttaman lämpenemisen yhteydessä näyttää epätodennäköiseltä. Tuloksemme sen sijaan tukevat hypoteesia, jonka mukaan luonnolliset metaanipäästöt sisältäen samanaikaiset hiilipäästöt suoalueilta tulevat todennäköisesti lisääntymään lämpenemisen edetessä."

Tämän uutisen luulisi olevan onnellinen asia meille kaikille ilmastonmuutoksen uhan alla eläville ihmisille. Toivottavasti uutinen siis uutisoidaan mahdollisimman laajalti ja monessa mediassa, jotta ainakin lasten ilmastoahdistus edes hieman helpottaisi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kumpi ompi pahempi: ilmastonmuutos vai sen ehkäisy?
Pingviinit, ilmastonmuutos ja tieteellinen tutkimus
Ilmastonmuutosennusteista, auringonpilkuista ja lämpökausista

1 kommentti:

  1. Ilmastoahdistus on poliittinen projekti, jota lietsovat verotusperusteita metsästävät päättäjät ja helppoa rahaa etsivät järjestöt. Varsinkin lapsia halutaan saattaa suunniltaan, jotta tunnevaikutus tehostuisi. Siksi valtamedian mieluisaksi tehtäväksi on asetettu tällaisten ”inhottavien” tietojen ja näkökohtien suodattaminen, jotta ne eivät pilaisi rahakkaita juhlia. On nimittäin aina työlästä lanseerata uusi maailmanlopun kauhukuva, jolla eliitti voi taas ratsastaa ja rahastaa.

    Milloinkahan olisi väestönkasvukatastrofin vuoro tulla maailmanlopun syyksi? Sehän nimittäin aiheuttaa mm. luonnonvarojen ylikulutusta, saastumista, alueiden elinkelvottomuutta ja väestönkasvupakolaisuutta. Noiden vaikutukset ainakin ovat kiistattomat - muille paitsi tietysti ministereille ja heidän ihmissalakuljetuksesta hyötyville sidosryhmilleen.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!