torstai 20. helmikuuta 2020

Katse syvälle afrikkalaisten salaisuuksiin

Olen aikoinani kirjoittanut kuinka neandertalilaisten geenejä on nykyisin jäljellä vain Afrikan ulkopuolisissa ihmisissä. Nyt tuo vielä muutama viikko sitten yleinen luulo on kuitenkin osoitettu vääräksi.

Science-lehdessä nimittäin kerrottiin tutkimuksesta, jossa osoitettiin myös afrikkalaisten perintöaineksen sisältävän 0,3 prosenttia - eli reilu kymmeneosa siitä mitä meillä euraasialaisilla - neandertalilaisten geenejä. Selitys asialle ei kuitenkaan ole se, että neandertalilaiset olisivat aikanaan vaeltaneet myös Afrikkaan.

Sen sijaan aiemmin Afrikasta lähteneitä euraasialaisia oli palaillut ihmislajin synnyinseuduille viimeisten 20 000 vuoden aikana ja lemmiskellyt siellä paikallisten ihmisten kanssa tunnetuin seurauksin. Näin he samalla levittivät sikäläiseen ihmisen perintöainekseen neandertalilaisten geenejä.

Samalla selvisi myös toinen arvoitus.

Aiemmat tutkimukset olivat nimittäin tulleet siihen johtopäätökseen, että itäaasialaisilla olisi enemmän nenandertalilaisten geenejä kuin eurooppalaisilla. Tämä olisi kuitenkin omituista, koska suurin osa neandertalilaisislöydöksistä on tehty Euroopassa. Miksi ihmeessä siis heidän geeninsä olisivat edustettuna nimenomaisesti itäaasialaisissa?

Uuden tutkimuksen mukaan näin ei sitten olekaan, vaan noita geenejä on saman verran kaikissa euraasialaisissa. Syy tehtyyn virheeseen oli siinä, että sellaisten geenien, jotka esiintyivät vain eurooppalaisilla ja afrikkalaisilla, kuviteltiin olevan evolutiivisesti uutta perintöainesta ja suodatettiin siksi pois aiemmista perintöainesten vertailuista. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyse oli neandertalilaisten geenistä, jotka eivät vain ole säilyneet aasialaisissa.

Näin olemme siis jälleen kerran oppineet uutta ihmisen evoluutiosta katsomalla syvälle afrikkalaisen ihmisen genomin salaisuuksiin. Nähtäväksi jää, mitä uutta opimme seuraavaksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kohti tylsempää maailmankuvaa
Miten neandertalilainen poikkesi meistä?
Matkailu jättää jälkensä


5 kommenttia:

 1. Vain ilmastonmuutostutkimus on valmista (settled) ja suoraan käytäntöön sovellettavaa. Silti sitä pönkittäviin tutkimusprojekteihin käytetään huimia summia maailmassa. Pönkitykseen tarvitaan aineiston analysoinnin lisäksi sen tarkoituksen mukaista muokkausta ja poliittista tukea.

  Mm. väestötieteellinen tutkimus kansojen alkuperästä, historiasta ja esihistoriasta sen sijaan tarjoaa mullistuksia toisensa jälkeen antaen aiheen varovaisuuteen. Varovaisuus kuuluu asiaan tieteen ihannemaailmassa, jossa ei saa olla ”turvallisia tiloja”. Väestötiede on kylläkin poliittisesti aralla alueella, joten paine senkin valmiiksi tulemiseen on olemassa.

  VastaaPoista
 2. Ruotsin matalan intensiteetin etninen kansanmurha etenee maanpetturi-hallituksen tukemana:

  "Ronnebyläisessä esikoulussa enemmistö lapsista puhuu arabiaa",
  https://www.kansalainen.fi/ronnebylaisessa-esikoulussa-enemmisto-lapsista-puhuu-arabiaa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 3. Afrikkalaiset tulevat siis sankoin joukoin sukuloimaan tänne Euroopan perälle. Ruotsin väestökehitys alkaa isekä nilkoille.

  VastaaPoista
 4. Ruotsalainen kirjailija ja toimittaja Katerina Janouch:

  "Svensk migrationspolitik är ett hatbrott mot svenska folket",
  https://katerinamagasin.se/svensk-migrationspolitik-ar-ett-hatbrott-mot-svenska-folket/

  Vastaava pätee Suomessa. Todelliset viharikolliset, sudet lampaan asussa ovat korkealla vallan portailla.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Juuri äskettäin luin Tieteenkuvalehden sivuilta, että afrikkalaisissa on myös tuntemattomaksi jääneen ihmislajin geenejä, joita ei ole muilla roduilla lainkaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!