perjantai 14. helmikuuta 2020

Ahdistaako feminismi nuorison masennukseen?

Yle kertoi eilen, että jo joka kolmas mies jättää armeijan käymättä. Syyksi mainittiin yhdessä asumisen aiheuttama ahdistus. Lisäksi nuoria miehiä arveluttivat yhteiskäytössä olevat WC:t ja suihkut.

Toisin sanoen järkyttävän suurella osalla maamme nuorisosta on jonkinlaisia mielenterveysoireita. Ei kai tuollaista ahdistusta voi oikein minään muunakaan pitää.

Asia on tietenkin äärimmäisen vakava, sillä tosiasiassahan nuorten ihmisten on Suomessa tänä päivänä helpompi elää kuin lähes koskaan ennen. Ruokaa on tarjolla joka päivä eikä kenenkään tarvitse nukkua taivasalla. Armeijakäsky ei tarkoita kuolemantuomiota - kuten se tarkoitti suurvalta-ajan Ruotsissa - eikä köyhään perheeseen syntynyt poika ole tuomittu köyhyyteen itsekin.

Nuorten miesten ahdistus ja mielenterveysongelmat eivät siis johdu aineellisesta puutteesta eivätkä edes usein väitetystä tulevaisuuden näköalattomuudesta. Sen sijaan kyse on jostain muusta.

* * *

Uutinen asevelvollisten mielenterveysongelmista toi mieleeni toisen suuren suomalaisen ongelman eli lastenhankinnan nopean laskun. Kirjoitin aiheesta jokin aika sitten ja sain siihen muutaman mielenkiintoisen kommentin, joiden uskon liittyvän tähän samaan nuorten miesten problematiikkaan.

Suurin osa noista kommenteista vahvisti sen, että monilla lapsettomuus johtuu pohjattomasta hedonismista. Eräs anonyymi - ilmeisesti mies - kuitenkin kyseli, että "miksi nuoret suomalaismiehet edes haluaisivat tehdä lapsia kuvottavien femakkosika finskihuorien kanssa".

Tietyllä tavalla samaan suuntaan viittasi myös anonyymi vapaaehtoisesti lapseton nainen, joka kysyi, että "kuka haluaisi tehdä lapsia jos ei ole mitään takeita siitä että se lasten isä pysyy kuvioissa siihen saakka että lapset on edes täysi-ikäisiä".

Hänen mukaansa "kyse on viime kädessä siitä että feminismi on pettänyt naiset. Ei se urahomma ja vapaa seksi ollutkaan niin hyvä idea. Vakaa parisuhde ja perhe-elämä olisi paljon mukavampaa, mutta homma ei toimi jos perheessä on kaksi lopen uupunutta ja kiukkuista uraa luovaa vanhempaa."

Ilmeisesti sama henkilö jatkoi vielä toisessa viestissään, että "lisäksi miehet on koko ajan kuin munankuorilla kun ne ei enää tiedä mitä ne saa olla, mistä seuraa opittua avuttomuutta ja yleistä passiivisuutta. Naiset tulee entistä tyytymättömämmiksi koska kukaan ei oikeasti tykkää isimasuisista pehmomiehistä."

* * *

Kun yhdistin nuo kaksi edelle kokoamaani havaintoa - eli nuorten miesten asevelvollisuuden estävät sinänsä lievähköt mielenterveysongelmat ja vanhempien jatkuvasti heikkenevän sitoutumisen elinikäiseen suhteeseen - vahvistui mieleeni edellä pitkäsi lainaamani vapaaehtoisesti lapsettoman naisen kuvaama käsitys siitä, että ongelma on nimenomaisesti feministisessä nyky-yhteiskunnassa.

Enkä tällä tarkoita sitä, että kaipaisin paluuta aikaan, jolloin taloudellisesti miehestään riippuvaiset naiset olivat väärän parinvalinnan seurauksena tuomittuja koko iäkseen nyrkin ja hellan välissä oleviksi lapsentekokoneiksi. Sen sijaan viittaan nimenomaisesti nykyisen yhteiskunnan feminiinisiin arvoihin, joiden seurauksena maskuliinisesta miehestä on tullut julkisuudessa sylkykuppi ja feminiininen vässykkä on noussut esikuvaksi myös lastenkasvatukseen - ellei perheen sisällä, niin ainakin sen ulkopuolella.

Jos ja kun miehen genetiikka ei kuitenkaan ole muutamassa vuosikymmenessä muuttunut, tarkoittaa tämä muutos monille miehille pakottautumista nykyisen feminiinisen yhteiskunnan luomaan ahtaaseen muottiin, jossa hän ei pääse toteuttamaan - eläinaktivistien ilmausta mukaillakseni - sukupuolityypillistä käyttäytymistään.

Esitän siis hypoteesin, jonka mukaan suurta osaa suomalaisista nuorista miehistä vaivaa feministisen yhteiskunnan normeista johtuva epätasapaino, joka näkyy ahdistuksena, kyvyttömyytenä sitoutumiseen ja mielenterveysongelmina. Ja jonka ultimaattisena seurauksia ovat mm. lapsettomuus ja kyvyttömyys osallistua maamme itsenäisyyden turvaamiseen.

Sama saattaa päteä myös toisin päin. Ehkäpä aiempaa feminiinisen nyky-yhteiskunnan asettaman paineet naisille aiempaa suuremmasta maskuliinisuudesta ovat johtaneet myös näiden parissa samankaltaisiin ongelmiin, jotka sitten näkyvät mm. syömishäiriöinä, kyvyttömyytenä sitoutumiseen, hedonismina ja kaikkien näiden seurauksena myös lapsettomuutena.

Esitänkin, että viime aikoina tikun nokkaan joutuneet yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen rahoittajat ottaisivat edellä esittämäni hypoteesin tosissaan ja panisivat pystyyn tutkimusohjelman, jossa ryhdyttäisiin selvittämään sukupuolten geneettisten ominaisuuksien ja feminiinisen yhteiskunnan luomien paineiden välisten ristiriitojen seurauksia nuorisollemme.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Köyhää on lapsettoman hedonistin elämä
Perussuomalaisten tiedekritiikistä
Pieni flirtti on kadonnut harmauden edeltä

26 kommenttia:

 1. Itse vasta joskus seitsemänkymppisenä aloin ymmärtää, miksei vastasyntyneen perusnarsismi omana aikanamme enää kehity vahvan perusturvallisuuden kautta kyvyksi tuntea objektirakkautta, vaan läntisten hyvinvointiyhteiskuntien ihmiset jäävät hedonistisia efektejä metsästäviksi narsisteiksi.

  Luulenpa ettei mittaavilla menetelmillä nähin kysymyksiin saada mitään selvyyttä. Toki naisten verestä voidaan mitata hormonipiikkejä ja todeta miten univormut tai vieraskulttuurisuus vaikuttavat. Mutta ei se selitä sitä miksi vihreiden kahdestakymmenestä kansanedustajasta seitsemäntoista on naisia, tai miksi meillä on huulipunamultahallitus, joka suuntaa aktiivisen auttamishalunsa jonnekin ihan muualle kuin suomalaisiin lapsiin.

  Mutta se noista psyyken muodostumisen perusasioita tulee erinomaisen hyvin ymmärrettäväksi, miksi uhriroolit saavat näkyvän vallan ja miksi masennus lisääntyy. Sehän on suoraa seurausta siitä ettei tervettä toimijasubjektia enää kasva. Ihmiset saavat voimaantumisen kokemuksensa uhriutumisroolien kautta.

  Ilmastoeskatologia on suurimittainen projektio jossa kaikkia uhkaava maailmanloppu on kasvanut "tieteellisesti" perustelluksi kultiksi. Kultti on yhtä kumoamaton kuin todistamatonkin. Se on jokaiselle aikamme ihmisyyden ongelmia syvällisemmin pohtivalle aika karmaiseva esimerkki siitä miten vähän "tieteellä" on tosiasiallisia mahdollisuuksia esittää mitään tositietoa omassa ajassamme.

  VastaaPoista
 2. Yhteisasumisen tuottama ahdistus tuskin on syynä armeijan käymättä jättämiseen. Tuo on YLEn uutinen ja selitys on armeijan keksimä. En usko! Valeuutinen!

  Armeijan pystyy nykyisin välttämään lausumalla armeijan vaatiman taikasanan: "ahdistaa". Jos se kerta näin helppoa on, niin miksipä sitten ei niin tekisi? Se on se pienimmän riesan tie. Ja se antaa armeijalle kunniallisen perääntymistien verrattuna vaikkapa tilanteeseen, että varusmies kyseenalaistaisi koko varusmiespalveluksen oikeutuksen.

  VastaaPoista
 3. Proffa käyttää kyllä turhan lappeutuvasti termejä feministinen ja feminiininen. Nämä ovat merkityksiltään perin kaukana toisistaan; joku kypsynyt voisi suorastaan väittää niiden olevan vastakohtia. Itse vierastan kuitenkin tapaa osoittaa ja kuvata jokin ongelma, ja jättää asia siihen. Siksi on kysyttävä annammeko me kesyiksi vässyköiksi kasvatetut, lue: päähänpotkitut miehet tämän kaiken vain tapahtua?

  VastaaPoista
 4. https://areena.yle.fi/1-50356302
  Tuosta yllä olevasta linkistä pääsette katsomaan, mikä perusta perinteisellä miesvallalla on. Ohjelma näyttää sen peittelemättä kaikessa koruttomuudessaan ja vanhakantaisuudessaan. Tämä pohjimmiltaan ihan sama tulee peitellympinä versioina ilmi eri yhteyksissä tavallisissa arjen kohtaamisissa täälläkin. Tungettelu, alistaminen, brutaalius, hyväksikäyttö, elämän pilaaminen, siis estoton hedonismi. Eikä ihme, että monet fiksut nuoret miehetkin tuntevat kammoa sieluttomien miessakkien keskelle joutumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon välittämäsi linkin takana olevan ohjelman kaikkien kannattaa katsoa.
   Se osoittaa kuinka mätä islamin usko ja muslimit todella ovat.

   Poista
  2. Se kertoo patriarkaatista yleensä. Periaatteessa ihan samaa länsimaissa on ollut julkisesti vielä muutama sata vuotta sitten ja nykyään peitellysti. Islamin maat ovat vain jäljessä kuten kaikessa muussakin. Sitä sofistikoitunutta sortoa voit lukea vaikka tämänkin artikkelin kommenteista ja itse artikkelista. Miehissä kun ei voi olla vikaa, heidän heikkouksienkin syynä on tottakai nainen. Ei mitään vastuuta, mutta kaikki mulle.

   Poista
  3. "Miehissä kun ei voi olla vikaa, heidän heikkouksienkin syynä on tottakai nainen. Ei mitään vastuuta, mutta kaikki mulle."

   Nyky-yhteiskunnassa ne naiset kasvattavat poikia.
   Ei ihme että nuoret miehet ovat eksyksissä.

   Poista
  4. Jonkunhan ne on kasvatettava. Keskiaikainen ja sitä vanhempi tapa länsimaissa oli antaa pojat jo
   7-vuotiaina miesten kasvatettaviksi samoin kuin vielä nykyisessä islamilaisessa yhteiskunnassa. Katso tulokset puheena olevalta filmiltä.

   Poista
  5. Sanoin päätekstissä, etten kaipaa paluuta menneisyyteen. Sen sijaan yritin sanoa, että nykyinen yliampuminen feminismin suuntaan saattaa olla myös ongelma.

   Poista
  6. Minäkin pelkään machofeminismiä ja sen aiheuttamia reaktioita. Mikä tahansa tappiin viety ideologia on vaarallinen. Mutta ehkä koronavirus pelastaa ihmisyyden omalla tavallaan.

   Poista
 5. Yksi syy hedonismiin ja masentumiseen on maallistuminen. Koska uskotaan, että elämä on vain onnettomien sattumien summa, se menettää arvonsa. Jos kuoltuaan ei edes tiedä eläneensä, on sama keskittyä itseensä ja nautintoihinsa. Koska sellainenkaan ei ikuisesti tyydytä, masennutaan.

  Toisaalta media koko ajan kiusaa valkoisia hetoeromiehiä. Sosiaalitantat pohtivat miesressukoiden kyvyttömyyttä joka asiaan. Tyttöjen menestystä kehutaan joka käänteessä. Mainoiksiin valitaan naisia, homoja tai etnisesti edistyksellisiä. Suomalainen mies pääsee mainokseen hölmöksi läskiksi, joka tykkää makkarasta ja saunasta. Tällä feministinen kulttuuri tietoisesti murtaa valkoisen miehen itsetuntoa.

  Maamme itsenäisyyden turvaaminen taitaa olla myöhäistä. Jos emme saa itse päättää edes kesäaikaan siirtymisestä, voidaanko puhua itsenäisyydestä? Jos tänne marssii rajan yli 30 000 idänihmettä, joiden joukossa takuu varmasti sotilaita ja joita suomalaisnaiset kehuvat ja rientävät paapomaan, ei se suomalaismiehessä hirveästi herätä suojeluvaistoa. Jos armeija vielä tänä "tasa-arvon" kulta-aikana on miehille pakollinen opintojen ja elämän häiritsijä ja naisille vapaaehtoinen mahdollisuus, ei ihme, että vituttaa. Jos vielä joutuu ylipingottavan alikersanttireetan kimittävää nasaalia kuuntelemaan, nousee vitutus vähintään toiseen potenssiin.

  Miesten näköalattomuus johtuu siis valkoisen miehenen henkisestä kastraatiosta, jonka tämä feminismiä kumartava kulttuurimarksilainen yhteiskummallisuus on tajuntateollisuuden (media, koulu) avulla suorittanut hymyssä suin.

  VastaaPoista
 6. Armeijahan on feministien arkkityyppi "toksisesta maskuliinisuudesta" kilpailuhenkisyydessään ja tinkimättömine hierarkioineen.

  Professorin hypoteesia tukeva havainto on mielestäni myös se, että jokainen ns julkifeministi kertoo olevansa jonkinasteinen mielenterveyskuntoutuja. Toki ymmärrän tämän myös olevan helpoin tapa saada itsensä osaksi uhrihierarkiaa jos nyt sattuu olemaan vaikkapa varakkaaseen perheeseen syntynyt kantasuomalainen, mutta tätä kausaliteettia olisi toden totta syytä tutkia.

  VastaaPoista
 7. Minä asettaisin kysymyksen pikemminkin niin, että johtaako miesmallin hiipuminen masennukseen. Miesmalliin kuuluvat perinteisesti kyky vaikeuksien kestämiseen ja kyky aktiivisen otteen säilyttämiseen haasteiden edessä. Poikien taipumus vaikeuksien etsimiseen, hyvällä tai joskus huonommallakin tavalla lienee tuttu. Siinä on oikeastaan kyse miehen rooliin harjoittelusta.

  Miksi vaikuttaa siltä, että miehen malli olisi hiipumassa ja mitä pitäisi tehdä, onkin sitten jo vaikeampi kysymys. Yksi tekijä on varmasti miesten oma osallistuminen kasvatukseen sen miehen mallin antaminen. Toinen ja paljon vaikeampi kysymys on koulun naisistuminen, jonka tuloksena lapset kasvavat nykyisin jo 18-vuotiaaksi asti naisistuneessa yhteisössä, jonka kasvatusote on holhoava, siis toisaalta vaikeuksilta suojeleva, toisaalta rajoittava.

  Fyysiseltä puolelta tiedämme hyvin, että harjoituksen eli rasituksen puute johtaa fyysisen suorituskyvyn heikkenemiseen. Sama pätee psyykisellä puolella. Myös kyky vaikeuksista selviämiseen kehittyy harjoitusten kautta, kantapään kautta oppimalla, itsenäisellä tilanteista selviämisellä, epäonnistumisilla ja onnistumisilla. Tämä on se tie, jolla myös itseluottamus kehittyy. Kuten tiedetään, ei se lapsi koskaan juokse, jota aina talutetaan.

  Miten sitten pitäisi suhtautua tuohon tupa-ahdistukseen. Taitaa olla miehen kasvukaarella olla niitä viimeisiä mahdollisuuksia kasvaa siihen miehen rooliin. Aika monen kaverin olen kuullut kertovan, että eka viikko oli vaikea, mutta toista sellaista tilaisuutta erilaisten ihmistyyppien kohtaamiseen poikkileikkauksena tästä kansasta, ei ole ollut eikä sittemmin tullut. Jos siinä alokastuvassa siis ahdistus iskee, se ei ole huolestuttavaa. Jos se osoittautuu ylivoimaiseksi, sitten asiat ovat huonosti. Se on näyttö lähes 20-vuoden virheellisen kasvatusmenetelmän tuloksista.

  VastaaPoista
 8. Kantasuomalainen nuorimies syrjäytetään ja suomalaisten enemmistö hyväksyy sen vaalipäivänä.

  VastaaPoista
 9. Professorin yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen rahoittajille esitetty toivomus on aiheellinen, mutta valitettavasti epärealistinen. Voisiko esim. nykyhallitus edistää feminismin mahdollisia haittapuoliakin esiintuovaa objektiivisuutta, siis rehellistä tutkimusta?

  Rahoituksesta päättämään päästetään vain väkeä, jonka tavoitteena on edistää globalismia ja sen mukana mm. yhteiskuntaliimaa liuottavia aatteita, kuten feminismi.
  Yhteiskuntatieteiden hyödyistä on jäljellä enää tieteen arvovallan rippeet ja niitäkin käytetään itseään vastaan. Tieteellisyyden tärkeyttä korostetaan, jotta sen nimissä esitettyä propagandaa ei kyseenalaistettaisi. Kukapa haluaa olla tieteen vastainen? Siinäpä on taas yksi hyvä leima lyötäväksi kriitikoiden otsaan, eikä sen kummempia perusteluja tarvita.

  VastaaPoista
 10. Lyhyesti sanottuna kyllä.Oksettavat misandriset feministihuorat ovat mielisairaan ideologiansa kanssa vastuussa tilanteesta.Mielenterveysongelmat ovat kasvaneet aivan samaa tahtia kuin kyseistä vihaideologiaa on nuorisollemme ryhdytty pakkosyöttämään oppivelvollisuuden lomassa.Tosin sinällään armeijan käymättä jättämiseen kelpaa nykyään jo mikä tahansa syy koska Suomalaisvastaista maanpetturihallintoa ei ole mitään syytä puolustaa.Itse olen armeijan käynyt mutta nykyään en kävisi jos pitäisi.Käyttäisin tekosyynä vaikkapa mielenterveysongelmia.Yhdentekevää mutta en puolusta tätä maata enää missään oloissa.Antaapa maassa loisivien neekerien ja arabien hoitaa se yhdessä vihreiden feministien kanssa kun he ovat niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ylivertaisia kaikessa.Turha tulla itkemään kun niin ei sitten kuitenkaan käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei maailma parane sillä, että luovutetaan se pala palalta niille, jotka eivät ole osanneet rakentaa toimivaa yhteiskuntaa minnekään.

   Poista
  2. Niin miksi mennä armeijaan, joka panee sotilaansa kantamaan maahantunkeutujien laukkuja?

   Usot sie mie en kantais!

   Poista
 11. Ei siinä ihmettelemistä ole, että viherkommunistit ja varsinkin heidän riveihinsä Neuvostoliiton alasajon jälkeen siirtyneet kaikkein hulluimmat ja fanaattisimmat taistolaiskommunistit ovat feministejä, biologisesta sukupuolesta riippumatta:

  "Feminism Was Created by the US Communist Party ", https://www.henrymakow.com/000180.html

  Feminismin tarkoituksena oli ja tietysti on edelleen epävakauttaa läntisiä yhteiskuntia ja samasta syystä feminismi oli kielletty Neuvostoliitossa.

  Eräänä feminismin lisäkasvannaisena voi pitää kovaäänisesti räyhääviä LGBT-terroristeja, joiden tavoitteena näyttää olevan erilaisten seksuaaliperversioiden saaminen yhteiskunnan "uudeksi normaaliksi".

  LGBT = Lesbian Gay Bi Trans, kattotermi, jolla tarkoitetaan kaikkia ei-heteroita ihmisiä sekä heidän yhteiskunnallista toimintaansa.

  Jonkinlaisean LGBT-takapiruna on Seta, jonka aikaisemmista puheenjohtajista eräs on lesbo, joka oli yksi Kekkosen jälkeisistä paljon tuhoa aikaansaaneista presidenteistä.

  Seta = Seksuaalinen tasavertaisuus ry, LGBT-asioita Suomessa ajava järjestö. Omaa sukupuolentutkimuksen teorioihin nojaavan kulttuurimarxistisen [lue KOMMUNISTISEN] maailmankuvan.

  Ks. https://mustaorkidea.blogspot.com/2014/10/lgbt-sanasto.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin asiatonta räppi-assosiaatiota päivän teemasta (anteeksipyynnön kera ja luvaten, että tämä ei toistu):
   To be on not to be
   L-G-B-T
   he or she or meetoo
   ja käydäkkö inttii
   vai valittaakko vinttii
   tai esittääkkö hinttii
   ja syttyykö sota vai vainooko Seta
   ja ottaakko rynkky vai sittenkin runkku


   Poista
  2. Vähintään neljä kymmenestä äärivasemmistolaisesta on mielenterveysongelmaisia:

   "Minst fyra av tio vänsterextremister är psyksjuka",
   https://www.friatider.se/studie-minst-fyra-av-tio-vansterextremister-ar-psyksjuka

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 12. Nuorten miesten testosteronipitoisuudet ovat 30 prosenttia laskeneet 1980-luvulta. Paljonko lienevät olleet 50 vuotta sitten, jolloin olin intissä. Naisten iskeminen oli niin mukavaa, että se meni överiksi ukkomiehenä. En ollut ainoa lajiani.

  Nyt niitä lökäpöksyisiä karvanaamoja ja neitipoikia ei naiset kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä naisia ne neitipojat.

   Poista
  2. Hormonikäsittly voi pienentää homojen lukumäärää 30%:

   "Hormonbehandling kan minska antalet homosexuella män med 30 procent",
   https://www.friatider.se/hormonbehandling-kan-minska-homosexuella-man-med-30-procent

   Tuon asian julkituomisella taitaisi saada setalaiset ja muut feministit raivon valtaan!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 13. Professorin blogin ensimmäinen kappale jo pakottaa soveltamaan Einsteinin lohkaisua (universumista): nykyinen Suomi ei ole pelkästään oudompi kuin kuvittelemme, se on oudompi kuin pystymme kuvittelemaan. -jussi n

  VastaaPoista
 14. Heti kolmannessa kappaleessa virhe, ainut syy miksi halusin palvelukseen oli se, että saa edes katon pään pääle, muuten olisin mielummin jatkanut kork.opintoja. Toistakymmentä pitkälti vuotta ollut helsingissä asunnoton.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!