maanantai 24. helmikuuta 2020

Onko Keskusta kestävän talouspolitiikan tukipilari?

Ilta-Sanomat kuvaili Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen toimintaa mielenkiintoisin sanakääntein. Sen mukaan "Marinin hallituksen ensiaskeleiden perusteella voi päätyä arvioon, että uusi, milleniaalinen poliitikkosukupolvi osaa käyttää samoja keinoja kuin edeltäjänsäkin. Riitely kulisseissa, lehmänkaupat, uhkailut, ulosmarssit ja vuodot medialle kuulostavat kovin tutuilta."

Taustalla on ennen kaikkea Vihreiden ja Keskustan välinen ristiriita siitä, mihin Suomen pitäisi pyrkiä. Pitäisikö maastamme tehdä - vaikka taloudellinen tulevaisuutemme tuhoten - maailman johtava maailmanparantaja vai sittenkin kantaa edes jonkinlaista vastuuta maamme aineellisesta hyvinvoinnista ja alueellisesta kehityksestä.

Tässä tilanteessa Keskusta on aika ajoin näyttäytynyt tulevaisuutemme pelastajana jarrutellessaan kaikista rankimpia punavihreitä utopioita. Niinpä päätin tänä aikana muistuttaa arvoisaa lukijaani siitä tosiasiasta, ettei hallituspuolueiden ja etenkin keskustan toimia arvioitaessa pitäisi unohtaa ns. suurta kuvaa.

Tarkoitan tällä sitä, että mikäli Keskusta ja myös Kokoomus olisivat aikanaan niin päättäneet, ei Antti Rinne (sd) olisi saanut poliittista tukea vihervasemmiston hallitsemalle maailmanparantajahallitukselle, vaan olisi vaalituloksen perusteella joutunut kokoamaan maahamme taloudellisesti vastuullisen hallituksen, jonka painopiste olisi ollut talouspoliittisen keskiviivan oikealla puolella.

Siksi Keskustaa ei pidä nähdä tässä tilanteessa suomalaisen talouden pelastajana, vaan hallituksen hyödyllisenä idioottina, jonka toiminta vaarantaa maamme talouden - ja siis myös ihmisten hyvinvoinnin - perusteet pitkälle tulevaisuuteen. Näin etenkin kannatuksensa uskollisimmilla tukialueilla eli syvällä maaseudulla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Katoaako hyödyllinen idiootti politiikastamme?
Politiikan perusteet järisevät
Rinteen hallituksessa roihahti

7 kommenttia:

 1. Tu7hka tuumii että keskusta ei oikein tiedä mitä tehdä. Keskusta pohtii että ehkä kannatuksen lattia olisi löytnyt, tosin se ei voi olla varma. Vihreiden kannatus on noussut SDPn ja Vasemmiston on ok. Lännen media sanoi että 2/3 on tyytyväisiä hallituksen toimintaan.
  Joten Keskusta ei oikein uskalla lähteäkkään, koska se voisi tiputtaa kannatuksta. Toisaalta jääminenkään ei kannatusta ole nostanut.
  Kenties osa odottaa saako Väyrynen kannatusta nostettua, se olisi hauska juttu.

  Tuhka sanoisi että Keskusta seisoo heikoilla jäillä eikä tiedä menisikö eteen vai taaksepäin, samalla kun jää sen alla rutisee ikävästi.

  VastaaPoista
 2. Kepua ei tarvita, koska maataloudesta toimeentulonsa saavia on enää kourallinen ja heidänkin työnsä on uhttuna, kun liittovaltio uhkaa leikata maakuntamme maataloustukia. Kepulaisille poliitikoille on siksi tullut ykköshaasteeksi oman hillotolpan turvaaminen. Samalla heitä kadehdituttaa persujen menestys niin paljon, että he mielummin veljeilevät - tai paremminkin siskoilevat - kulttuurimarksistien kanssa, kuin harjoittasivat yhteistyötä järkensä säilyttäneiden persujen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Keskusta on vaarallinen puolue mahdollistaessaan millaisen hulluuden hyvänsä hallituspaikan hintana. Kovaa aatteellista selkärankaa ei löydy kuin korkeiltaan rautakangen avulla. Keskustan villakoiran ytimenä näyttäytyy keskeisten toimijoidensa opportunistinen bisnes, kuten tuulivoima ja toimimattomat, mutta kalliit jätevesitekniikat, ynnä nyttemmin vokkibisnes.

  Samaan sarjaan kuuluu, ikävä kyllä ja yllättäen kristillisdemokraatit, joiden kärkikaarti kannattaa lämpimästi sosialistista EU-liittovaltiota ja vihapuhelainsäädäntöä, jälkimmäistä vieläpä Räsäsen näytösoikedenkäynnistä huolimatta.

  Mainitunlaisten puolueiden takia vihervasemmisto saa hallita pienelläkin äänisaalilla. Varsinkin, kun virkamieskunta, valtiollinen kirkko, valtamedia sekä tutkimus-, opetus-, poliisi- ja oikeuslaitos on virkanimityksillä täytetty ohisalomaisesti omilla aktivisteilla. Häikäilemätön vallan betonointi saastuttamalla rakenteet on lattiasienimäinen, tuhoisa ilmiö. Tällainen korruption laji pitkälle vietynä onnistuu kehittyneissä luottamusyhteiskunnissa, joissa media on juonessa mukana. Kehitysmaissa ja EU-johtotasolla lahjonnan välineenä käytetään sen sijaan enemmän selvää rahaa ja veroparatiisien palveluja rakennekorruption sijaan.

  VastaaPoista
 4. Linkatkaa tänne, jos löydätte jostain valtiovarainministeri Kulmunin (kesk.) puheenvuoron julkistalouden tilasta ja tulevaisuudesta.

  VastaaPoista
 5. Kulmuni Karjalaisen mukaan:
  - Täällä (Pohjois-Karjala) työllisyysaste on 65 prosenttia eli maan alhaisimpia. Sen nostamiseen tarvitaan erityisiä toimia.
  - Tuulivoima toisi tänne verotuloja. Voitaisiin palkata kirjastonhoitajia ja rakentaa leikkikenttiä.

  Näin siis valtiovarainministeri. Pätevyys riittää tuulimyllynlämmittäjäksi. Ei paljon muuhun.

  VastaaPoista
 6. Mistä keskustan äänestäjä voi tietää kenen kelkkaan puolue lopulta lähtee. Välillä mennään kokoomuksen kanssa, ja kohta jo vihervasemmiston, jonka kanssa aletaan kumota juuri tehtyjä päätöksiä. Ainoa linja on opportunismi.

  VastaaPoista
 7. Professori hyvin tietää, että kun persut, kokoomus ja kristilliset tekevät hallituksen, niin käytännössä se tarkoittaa köyhien kuolemaa ihan kirjaimellisesti. Itsemurhatilastojen kasvua, sairaiden, heikkojen, työkyvyttömien olojen kurjistumista eli juuri persujen ("työttömien duunareiden") elämän kurjistumista. Mutta valkoisten hyvin toimeentulevien heteromiesten elämä sujuu kuten nytkin eli hyvin. Professori edustanee itse yllä mainittua ryhmää, joten professorin on hankala asettua esim. Köyhän asemaan. Että luojan kiitos Suomessa on nykyinen hallitus, joka luo toivoa arkeen.
  Persut+kok+kd tekisivätkin Suomesta lähinnä Kongoa muistuttavan valtion, jossa köyhät kuolee pois ja rikkaat rikastuvat ja ihmisoikeudet on ajettu alas. Että antaa keskustan vaan pitää hallitusta pystyssä, niin ei ajauduta afrikkalaiseksi valtioksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!