perjantai 7. helmikuuta 2020

Kumma juttu

STT on antanut ohjeen, jonka mukaan rikoksesta tuomitun nimeä ei pitäisi julkaista, mikäli tämän tuomio on alle kaksi vuotta. Jos tuomio sen sijaan on yli kaksi vuotta ohjeistaa STT, että nimi tulee julkaista, paitsi "erityisen painavista syistä kuten uhrin, alaikäisen tai syyntakeettoman suojelemiseksi".

Katselin äsken tavallista aikaisemmin työstä lähdettyäni erilaisia nettilehtiä. Silmiin sattui Iltalehden uutinen 23-vuotiaasta tummahkohipiäisestä Nahom Hagosista, joka oli tullut raiskanneeksi väkivaltaisesti oululaisessa pyykkituvassa 85-vuotiaan vanhuksen saaden 4,5 vuoden vankeusrangaistuksen. Kuvituksena jutussa oli vielä kuva rangaistuksen saaneesta antisankarista.

Siirryttyäni seuraavaan nettilehteen eli Ylen sivustolle huomasin vastaavan jutun. Siinä "oululainen 23-vuotias mies" raiskasi tekoaikaan 85-vuotiaan naisen. Siinä kaikki - ei mitään vihjettä raiskaajan maahanmuuttajataustasta saati nimestä.

Seuraavaksi aloinkin hakea näitä juttuja ja totesin Ilta-Sanomien kertoneen, MTV3:n uutisoineen ja Helsingin Sanomienkin välittäneen tiedon 23-vuotiaan Nahom Hagosin "urotyöstä" 85-vuotiaan vanhuksen parissa.

Minusta tämä on kumma juttu. Niin kumma, että olisi hauska kuulla ne erityisen painavat syyt, miksi verorahoitteinen mediamme kieltäytyi uutista julkaistessaan noudattamasta STT:n ohjetta pimittäen samalla toimintansa maksajiltaan monikulttuurisessa yhteiskunnassa merkittävää tietoa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ylen valeuutinen amerikkalaisesta farssista
Valaistusta suomalaiseen uutispimentoon
Valeuutinen metsässä

11 kommenttia:

 1. "Valemediasta", kuten MV-lehdestä, nämä asiat voi varmistaa. Valtalehtiä pitää lukea rivien välistä. Jos tekijä on kantasuomalainen, niin vähintään nimi mainitaan, jos maahanmuuttaja, sanotaan häntä suomalaiseksi ja jos kyseessä on paperiton sankari, kerrotaan hänen olevan paikkakuntalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ""Valemediasta", kuten MV-lehdestä, nämä asiat voi varmistaa."

   Onko MV-lehden palvelin (mvlehti.net) kaatunut? Sinne ei pääse.

   Ehkä pääsy sinne on estetty vain Suomessa asuvilta asiakkailtaan. MV-lehden poistuminen osuu oudon sopivasti Iljan kuoleman aikoihin.

   Acc

   Poista
  2. Itse ihmettelin samaa, kun yritin turhaa monta kertaa.

   Poista
  3. Janitskin ja hänen mediansa teki suomalaiselle yhteiskunnalle suuren palveluksen haastaessaan onnistuneesti poliitikkojen ja valtamedian pyrkimyksen piilottaa kehitysmaalaisten kansainvaelluksen ikävät puolet.

   Poista
 2. Normaalisti valtavalemedia vetoaa syyhyn "uhrin suojelemiseksi", kun se jättää julkaisematta syyllisen nimen jolla ei ole mitään tekemistä uhrin kanssa.

  Todellisen syyn tietysti tiedämme.

  VastaaPoista
 3. Suvaitsevainen ja selkärangaton Yle suojelee maskottejaan. Suvaitsevainen saa mielessään sitä suuremman sädekehän, mitä raakalaismaisempaa ja vastenmielisempää tyyppiä suvaitsee ja suojelee.
  Vanhanenko se aikanaan laati Ylelle ohjesäännön, jonka mukaan monikulttuuria pitää edistää. Tässäpä sitten hedelmiä, etiopialainen vasemmistolainen turvapaikanhakija raiskaa väkivaltaisesti 85-vuotiaan vanhuksen. Miksikähän meidän pitää kestää tätä saastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska suurin osa suomalaisesti tahtoo niin. Ainakin vaalipäivinä.

   Poista
 4. Tsernobyl-tv-draamasarjassa varsin todentuntuisesti dokumentoitu totalitaristisen N-liiton yhteiskuntailmapiiri, jossa kaikki järjestelmää huonoon valoon saattavat tiedot sensuroitiin ja viestintuojia kohdeltiin, hmmm, vihapuhujina -- siinä yksi esimerkki siitä mihin niin sanottu "poliittinen korrektius" johtaa.

  Nyt uutiset kertovat Wuhanin coronavirusepidemiasta aikanaan varoitelleen ja vihapuheesta tuomitun lääkärin Li Wenliangin kuolleen. Hänkin oli poliittisen korrektiuden uhri.

  Meillä eräs arvojohtaja juuri puhui maan ehkä arvovaltaisimmassa paikassa, hmmm, saako tässä nyt käyttää uutta poliittisen korrektiuden piiriin hyväksyttyä ilmausta "paskaa"? -- Hän ei mitä ilmeisimmin ole ajatellut kaikkia asioita ihan loppuun asti. Ehkä ei edes alkuunkaan.

  Kulttuurisen rikollisuuden tunnistaminen ei tietenkään tule helpommaksi, vaan aina vain mahdottomammaksi, mikäli YLE -- ja aikalailla myös muu valtamedia -- kieltäytyy uutisoimasta rikoksentekijöiden etnistä taustaa. Se on juuri sitä poliittista korrektiutta jota varjeltaessa meillä nyt mennään kohti ihan ikiomaa tosiasiallista totalitarismia.

  Kierre on kurja juttu. Mitä enemmän julkispinnan korrektiutta varjellaan, sitä enemmän pinnanalaiset paineet kasvavat, ja sitä vihaisemmiksi puheet muuttuvat. Ja sitä kovemmilla otteilla totalitarismiksi jäykistyvä järjestelmä tulee totuudenpuhujia kohtelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikollisten vallanpitäjien kiihdyttämä vihan noidankehä!

   Kalergi-suunnitelam

   Poista
  2. Tuo neuvostoliittolainen tapa peitellä ongelmia on tosiaan tullut tavaksi Eurostoliitossa. Oletteko huomanneet, että EU-auvolaan hyväksytyssä maakunnassamme mikään ei ole enää vaikeaa vaan haastavaa. 'Vaikea' on liian vahva sana paratiisiin.

   Poista
  3. Määrätyissä piireissä tuollainen paskanheitto oikeaan suuntaan lisää heittäjän suosiota ja vahvistaa puolueen imagoa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!