sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Kymmenen vuotta Professorin ajatuksia

Professorin ajatukset -blogi täyttää tänään 10 vuotta. Tänä aikana olen kirjoittanut noin 2400 blogimerkintää asioista, jotka ovat vaivanneet tai kiinnostaneet itseäni siinä määrin, että olen halunnut jakaa ne teidän kanssanne, arvoisat lukijani.

Aluksi kirjoittelin blogimerkintöjä melko harvakseltaan, mutta nykyisin päivittäisten ajatusten kirjoittaminen tapahtuu yhtenä tärkeänä osana aamurutiinejani. Sen mahdollistavat sekä kyky tuottaa suhteellisen nopeasti tekstiä että aamuvirkku luonteeni. Riskinä tällaisessa tahdissa on tietenkin se, että yleensä noin puolen tunnin aikana kirjoitettujen tekstien laatu jäisi alhaiseksi - toivottavasti olen kuitenkin ainakin enimmäkseen onnistunut välttämään tämän todellisen sudenkuopan.

Lisämotivaatiota kirjoitusharrastukselleni on antanut blogin alati kasvava lukijamäärä: pelkästään Blogger-alustalla on nykyisin noin 70 000 lukukertaa kuukaudessa - eli noin 2 300 lukukertaa päivässä - ja Oikean Median rinnakkaisblogissa lisää. Määriä voi verrata vaikkapa niihin opetus- tai muihin ammattiini liittyviin esiintymistilaisuuksiin, joihin saapuu parhaimmillaankin satakunta kuuntelijaa.

Olisi myös hauska tietää, miten nämä määrät suhtautuvat valtamedioihin melko säännöllisesti kirjoittamieni ammattitekstien lukijamääriin. Harmi kuitenkin, etteivät ne ole tiedossani.

Tämän blogin historian aikana olen saanut nauttia myös muutamista hauskoista hetkistä. Yksi niistä oli silloin, kun toimittaja Marko Hamilo otti yhteyttä ja pyysi saada jakaa kirjoituksiani tuolloin perusteilla olleessa Oikeassa Mediassa.

Blogini on siellä ainoa anonyymisti kirjoitettu, ja sellaisena herättänyt muualla netissä hassunhauskoja pohdintoja siviiliminäni henkilöllisyydestä. Mukava on toki ollut myös huomata, että Professorin ajatuksia on siteerattu myös valtamediassaTwitterissä ja keskustelupalstoilla.

* * *

Koska ilman lukijoita ei olisi myöskään blogia lainaan tähän osia muutamista melko satunnaisesti poimituista, mutta noin viiden vuoden välein saamistani lukijakommenteista.

Ensin Tuomas Helinin varhainen kommentti liittyen ilmastonmuutokseen.
"Kirjoitit edellä rajattujen alueiden lämpötila-aikasarjoista, niistä tiedottamisesta ja ilmastotutkijoiden uskottavuudesta. Asioiden totuudenmukainen tiedottaminen on toki viestin välittäjän uskottavuuden kannalta aina ensiarvoista, olen samaa mieltä... Minua kuitenkin jäi häiritsemään se, että tässä on jälleen kerran kirjoitus ilmastotutkijoiden uskottavuudesta aikasarjoilla perustellen."

Helinin asiallinen kommentti ja muut vastaavat vaikuttivat osaltaan siihen, että ryhdyin suhtautumaan aiempaa kriittisemmin ilmastonmuutoksesta kertoviin aikasarjoihin. Sen seurauksena huomasin varsin pian niihin liittyvän omituista vaihtelua.

Tuosta huomiosta alkaneen kehityksen lopputuloksena seuraan tänä päivänä lähinnä vain pohjoisen merijään koon vaihteluita, joissa en ainakaan toistaiseksi ole huomannut mitään epäilyttävää. Toki seuraan kuukausittain myös näiden jäätilastojen pysyvyyttä tallentamalla vanhoja mittaustietoja muistiin.

Toiseksi poimin Hopliitin kommentin maahanmuuton seurauksista vuodelta 2015.
"Helsingin käräjänoikeuden päätös antaa vahvan viestin: suomalaiset tytöt ja naiset ovat vapaata riistaa. Mitä ehdollinen tuomio tarkoittaa mamuteinille? Ei yhtään mitään. Ennakkopäätös on saatu, joukkoraiskaus ei ole rangaistava teko. Jatkoa seuraa varmasti."

Tämä siis edelsi Oulun surullisia joukkoraiskaustapahtumia. Pitäisiköhän nimimerkki Hopliitille myöntää oraakkelin arvonimi?

Kolmanneksi Anonyymin kommentti poliittisen sosialismin etenemisestä Suomessa.
"Tähän liittyy varmaankin se, että taustalla koitetaan tehdä metsälakiin muutoksia, jolla metsät voidaan 'suojella' omistajan mielipiteistä tai pullikoinnista välittämättä".

Anonyymin näkemys vastaa omaani, ja pidän tilannetta vakavana nyt kun maassa on vallassa kauniin vasemmistodemarin johtama huulipunahallitus, jossa jopa opetusministeri vastaa oikeutettuun kritiikkiin huutamalla.

Nämä ja melkein kaikki muut kirjoituksiini annetut kommentit ovat olleet asiallisia. Siitä kiitos tekstihini kantaa ottaneille - olivat heidän näkemyksnsä sitten omieni kanssa yhdensuuntaisia tai eivät.

Uskon ja toivon, että tämä suuntaus jatkuu myös tulevaisuudessa. Siksi olen päättänyt nostaa esille silloin tällöin teidän - arvoisat lukijani - mielestäni erityisen oivaltavia tai muuten opettavaisia huomioita otsikolla "helmiä ja sammakoita". Siihen en kuitenkaan aio ottaa kantaa, kumpaan kategoriaan mikäkin esille nostamani kommentti liittyy.

* * *

Maailma on muuttunut paljon tämän kuluneen kymmenen vuoden aikana. Merkittävimpiä muutoksia ovat olleet ilmastonmuutoksen muuttuminen ehdottomaksi ja kyseenalaistamattomaksi dogmaksi sekä  kehitysmaalaisten ennenäkemättömän maahanpäästämisen seurauksena tapahtunut Suomen poliittisen kentän jakautuminen kannatustaan kasvattaviin halla-aholaisiin ja valtamedian tukemaan muuhun poliittiseen kenttään.

Vuosien saatossa olen pyrkinyt vaikuttamaan näihin asioihin kommentoimalla lähinnä valtamedian uutisointia - tai se puutetta - silloin kun olen nähnyt siihen syytä. Ilmastonmuutoksen osalta tämä on tarkoittanut etenkin tilastoihin tehtyjen arveluttavien muutosten sekä valtamedian "unohtaman" mittaus- ja tutkimustiedon esilletuomista sekä aiheeseen liittyvän tieteellisen tiedon popularisointia.

Maahanmuuton osalta olen pyrkinyt ohjaamaan lukijoideni ajatuksia kohti loogisesta ajattelusta seuraavia johtopäätöksiä. Samalla olen tässäkin asiassa kritisoinut valtamedian "unohtamia" tietoja.

Näiden pääteemojen lisäksi olen usein kommentoinut yleisiä poliittisia asioita - etenkin mielipidemittausten tuloksia ja puolueiden agendoja ja niiden ilmentymiä, mutta myös esimerkiksi itselleni penkkiurheilijana ja kuntoliikkujana rakkaan maastohiihdon välillä kirveleviäkin asioita.

Yhtenä sivujuonteena olen silloin tällöin välittänyt myös kaikenlaista muuta tutkimustietoa. Mielenkiintoista kyllä, juuri tällainen tiedettä popularisoiva kirjoitus on ylivoimaisesti eniten luettu Professorin ajatus yli 150 000 lukukerrallaan. Kuka siis vielä kehtaa väittää, ettei tutkimustieto kiinnostaisi suomalaisia?

Lopuksi kevennyksenä. Taidan ottaa iltasella Professorin ajatuksia -blogin kunniaksi lasillisen hyvää skotlantilaista mallasviskiä puolisoni kanssa. Ovathan tämä sivusto ja sen kymmenvuotinen historia sekä tuhansiin nouseva lukijakunta sen arvoisia!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suosituimmat ja merkittävimmät ajatukset
Kuusi vuotta
Blogin vuosijuhla

27 kommenttia:

 1. Parhaimmat onnittelut merkkipäivän johdosta vuotta vanhemmalta blogistikollegalta!
  Omiin aamurutiineihini kuuluu Professorin ajatusten lukeminen ajatuksen kanssa. Suuret kiitokset ahkerasta julkaisutahdista, mieli tekisi kommentoida melkein joka juttuun mutta a) useimmiten ei keksi mitään uutta sanottavaa, b) omat aamurutiinit ovat valitettavan kiireiset ja c) siinä vaiheessa kun ehtisi, alkaa olla jo myöhässä.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut merkkipäivän johdosta! Tämä blogi on minun aamukahvipöytäni olennainen osa.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon, mutta tuo "hyvää" viskin edessä menee mielestäni sammakko-osastolle.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut täältäkin ja samanlaista jatkoa toivottaen. Kyllä Professori on ehdottomasti illan mallasviskinsä ansainnut!
  Prosit!!
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 5. Onnea 10-vuotiaalle ja hänen synnyttäjälleen!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut ja kiitokset loistavasta blogista.

  VastaaPoista
 7. Kiitos 10 vuodesta. Tämä blogi on aamun avaukseni.

  Päivän mittaan luen myös parin muun professorin tekstit (Vihavainen Kemppinen).

  VastaaPoista
 8. Onnittelut Professorille blogin merkkipäivän johdosta!

  Samalla suuret kiitokset, teet todella merkittävää ja hyvää työtä tämän blogin myötä! Nauttikaa illalla mallasviskistä, olette sen ansainnut!

  Blogi tulee luettua päivittäin ja kommenteissakin on usein hyödyllistä tietoa ja linkkejä. Kommentteja tulee seurattua useampaan otteeseen päivän mittaan.  VastaaPoista
 9. Kiitos onnitteluista. On oikeastaan hassua kuinka hyvältä positiivinen palaute tuntuu vielä vanhastakin ihmisestä. Tämä täytyy yrittää muistaa myös siviilielämässä niin perheen kuin oppilaiden ja muiden työkavereidenkin kanssa.

  VastaaPoista
 10. kiitos erinomaisesta blogistasi, kyllä kauppatieteiden kandinkin luku rutiineihin Professorin ajatukset kuuluvat ;)

  VastaaPoista
 11. Kiitos. Entisenä valtamedian toimittajana ja nykyisenä työttömänä voin sanoa blogin olevan yksi henkireikiä.

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia professorille. En muista tarkkaa lukemiseni aloittamisajankohtaa mutta on siitä varmasti yli 5 vuotta.

  Itselläni on tänään syntymäpäivä, joten ei muuta kuin uusia blogeja putkeen.

  VastaaPoista
 13. "kommentoimalla lähinnä valtamedian uutisointia - tai se puutetta"

  Tässäpä eräs valtamedian TABU-aihe, joka siellä leimataan "salaliittoteoriaksi":

  "Full transcript of “smoking gun” bombshell interview: Prof. Francis Boyle exposes the bioweapons origins of the CoVid-19 coronavirus",
  https://www.naturalnews.com/2020-02-20-full-transcript-smoking-gun-interview-prof-frances-boyle-coronavirus-bioweapons.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Professori ilmeisestikään ei vaivautunut lukemaan edes osaa artikkelista ja koska valtamedia kuittaa sellaiset "salaliittoteorioina" niin professorinkin on turvallista käytännössä kuitata se sellaisena.
   Vähänpä professoria kiinnostaa tämän hetken uhkista koko ihmiskunnalle ehkä eräs suurimpiin kuuluva eikä pelkästään tämä koronavirus vaan suurvaltojen systemaattinen vastaavanlaisten biologisten aseiden kehitykseen liittyvä tutkimus eli tieteen väärinkäyttö koko ihmiskunnalle erittäin destruktiiviisin tarkoituksiin.
   TODELLISET vaihtoehtomedia-sivustot ja -blogit ovat ilmeisesti professorille myrkkyä, joten niiden kaikki artikkelit on parasta suoralta kädeltä luokitella "salaliittoteorioina".

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Katsoin kyllä linkkisi. Siinä oli avaimena sanojen "gain of function" tulkinta siten, että se tarkoittaisi ihmisen tekemää geneettistä muokkausta. Todisteita sellaisesta ei kuitenkaan annettu. Jos se olisi totta, olisi nuo todisteet epäilemättä kerrottu.

   Poista
  3. Toistaiseksi vedenpitävät todisteet puuttuvat siitä, että tämänhetkisen koronavirus-epidemian aiheuttaja olisi laboratoriossa luotu. Useat tutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että ko. virus ei ole syntynyt "luonnollisella" tavalla kuten käy ilmi seuraavasta viimeksi 22.2.2020 päivitetystä artikkelista:
   "COVID19 Files – Scientific Investigation On Mysterious Origin Of Coronavirus" by GreatGameIndia, https://greatgameindia.com/covid19-files-scientific-investigation-on-mysterious-origin-of-coronavirus/

   Ihan kevyesti ei voi ottaa myöskään artikkelissa mainitun Israelin sotilaallisen tiedustelupalvelun ex-upseerin Dany Shoham'in lausumaa Kiinan salaisesta biologisten aseiden ohjelmasta:

   "On January 24, the Washington Times published a reporter Bill Gertz’s interview with Dany Shoham, a former Israeli military intelligence officer. Shoham made it clear in the interview that Wuhan Institute of Virology is related to Beijing’s secret biological weapons program.

   Shoham has a doctorate in medical microbiology. From 1970 to 1991, he was a senior analyst in the Israeli military intelligence service, leading the rank of lieutenant colonel, responsible for biological and chemical warfare issues in the Middle East and the world. As an expert on biological warfare, Shoham has pointed out that the deadly infectious disease of Wuhan Coronavirus may spread worldwide, and its source is the Wuhan Laboratory related to the CCP ’s secret biological weapons program..."

   Yllämainittu artikkeli, prof. Francis Boyle'n haasttelusta ilmitulleiden seikkojen ohella viittaa hyvin vahvasti siihen, että ei ole kysymys "salaliittoteoreetikko-hörhöjen" keksimästä yksinkertaisesta selityksestä epidemialle, kuten ilmeisesti professori valtamedian tavoin kovin mielellään haluasi sanoa ääneen!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 14. Kiitos kaunis mahtavasta blogista, ja onnittelut Professorille! Ja kiitos kaunis ja onnittelut myös Professorin kommentoijille, erityisesti Seppo Oikkoselle!

  T. Päivittäislukija Helsingitär

  VastaaPoista
 15. Onnittelut ja kiitokset professorille inspiroivista teksteistä, joiden suuri suosio kertoo toisaalta jotain siitä, miten pahaan jamaan maan valtamedia on painettu. Tällaisia tekstejä ei siellä läpi pääse, ja jotain yhteiskunnallisen keskustelumme tolasta kertoo sekin, että tätä mainiota blogia on ylläpidetty nimettömänä.

  Tästä nimettömänä tapahtuvasta, avointa todellisuuskosketusta tavoittelevasta kirjoitustyöstä on valovuosien etäisyys siihen yhä tihenevään pimeyteen mitä valtamedia meillä ylläpitää. Valtamediassahan mennään toimittajan potretti ja nimi edellä -- se on ainoa tapa jolla journalismi osaa katsoa peiliin.

  Olemme monin tavoin alaspainettu, loukattu ja masennettu kansa, jonka kultuurieliitti elää omissa ideologisen ihanteellisuuden sfääreissään, joita varjellaan keskinäistä mielipide-identifioitumista ja typerää ryhmävahvistautumista ylläpitämällä. Me ajattelevat kansalaiset tarvitsemme todellakin sellaisia henkireikiä, joista Professorin blogi on mitä hienoin ja kiitettävin esimerkki.

  VastaaPoista
 16. Kiitos kuluneista kymmenestä vuodesta, toivottaen voimaa, taitoa ja tahtoa jatkaa seuraavat kymmenen vuotta.
  Kansallismielisessä blogosfäärissä kun ei todellakaan ole yhtään liikaa bloggaajia;
  päinvastoin aivan liian moni on lopettanut.

  Jatkamisen jaksamisen toivotukseni ei siis ole suinkaan sanahelinää, vaan vallan totinen toive.
  Tämä blogi, monien kaltaistensa keralla on tiedonvälityksen kannalta elintärkeä maamme nykyisen mediatilanteen vallitessa.

  VastaaPoista
 17. Onnittelut 10v rajapyykin saavuttamisesta, ja kiitos erinomaisesta blogista.

  VastaaPoista
 18. Kiitokset professorille blogista ja onnittelut 10-vuotiaasta urasta. Itse löysin tämän blogin 5-6 vuotta sitten, kun ihmettelin, kumpi on sekaisin minä vai maailma. Oli hieno löytää tämä blogi ja huomata, että en ole ainoa valtamediasta poikkeavasti ajatteleva. Lähes päivittäin luen tämän ja satunnaisesti kommentoin anonyyminä. Kiitos vielä professorille ja hyville kommentoijille. Toivottavasti blogi jatkuu vielä pitkään.
  T. Pasi

  VastaaPoista
 19. Lämpimimmät onnittelut myös täältä Huitsinnevadasta ja voimia eloon seuraavalle vuosikymmenelle.

  VastaaPoista
 20. Onnittelut myös. Seuraan blogia jatkuvasti ja pidän sen asiallisesta tyylistä. Usein on tehnyt mieli kommentoida, mutta yritän pitää pientä kurinalaisuutta nettiosallistumisessani ja kirjoittelen vain yhdellä pienemmällä foorumilla. Nyt oli pakko merkkitapauksen vuoksi kommentoida. Uskon, että lukijoina on muitakin kaltaisiani, jotka lukevat ja arvostavat, vaikka eivät kommentoi. Jatkoja siis hyvälle toiminnalle!

  VastaaPoista
 21. Kiitokset vielä kaikille kommentoineille. Ja hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 22. Onnittelut professorille ja jaksamista myös tulevaisuudessa!

  Tiivis tahti tarkoittaa, että joka päivä on uutta luettavaa. En ole huomannut tason suhteen ongelmia.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!