perjantai 8. maaliskuuta 2019

Mistä ja millä hinnalla päihteitä Tikkurilan varhaisteineille ja tyttölapsille?

Silmiini sattui paikallislehdestä juttu, jonka mukaan Vantaan Tikkurilan asemanseudulla on jo yli vuoden liikuskellut päihteitä käyttävä varhaisteinijoukko, jossa on mukana jopa kymmenvuotiaita lapsia. Näin naistenpäivänä oli erityisen ikävä lukea, että tämä joukko koostuu lähinnä tytöistä.

Jutussa haastatellun Itä-Vantaan lastensuojelun sosiaalityön esimiehen Saana Pukkion mukaan "lapsia yhdistää se, että heidän vanhemmilla vanhemmuus on hukassa. Vanhemmat eivät kykene asettamaan rajoja, kuten kotiintuloaikoja."

En epäile Pukkion huomiota, mutta jään odottamaan suurella mielenkiinnolla löytyykö joukon taustalta vielä jotain muutakin. Avoin kysymys on erityisesti se, mistä he ovat saaneet päihteitä ja mitä he ovat tarjonneet niistä vastapalvelukseksi.

Tuohon jälkimmäiseen tarjoaa pienen vihjeen se, että Pukkion mukaan "muut lapset olivat ilmeisesti houkutelleet kaverinsa ottamaan seksuaalissävytteisen kuvan ja jakaneet kuvan somessa. Tätä asiaa tutkitaan."

Itse epäilen vahvasti, etteivät seksuaalissävytteinen kuva ja sen jakaminen ole syntynyt lasten ja varhaisteinien omassa päässä, vaan ovat liityksissä päihteiden saatavuuteen. Onni tässä onnettomuudessa on se, että poliisi tutkii asiaa: se on pyytänyt ilmiöstä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ennaltaestavatoiminta.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
"Ei tarvitse olla vihainen maahanmuuttajille, vaikka he välillä raiskaavat yhden tai kaksi pikkutyttöä"
Rasisminpelko vaarantaa lapset myös Suomessa
Tuhannen uhrin pedofiilirinki

11 kommenttia:

 1. Ettei vaan olisi ollut Teuvo rahoittamassa.

  VastaaPoista
 2. Huumeita, reseptilääkkeitä ja alkoholia myydään ja välitetään hyvin laajasti: Keski-ikäisistä suomalaismiehistä suomalaisnuoriin ja sitten etnisellä puolella kokonainen kirjo. Vantaalla on ns. juoppokämppiä, jonne vanhemmat miehet vievät nuoria juomaan, poikia myös. Mietoja huumeita taitaa olla miltei joka nuorisoporukalla hyvin helposti käytössä ja saatavilla. En epäile, etteikö tähän soppaan sopisi myös grooming-tyyppistä toimintaa, mutta asia ei palaudu siihen. Nämä tiedot nuorilta itseltään. Karua on nykymeininki. Jotkut pärjäävät hyvin, käyvät koulua ja harrastavat. Osa on valitettavasti jo hyvin nuorena yhteiskunnan reuna-alueilla, ja siellä voi tapahtua ihan mitä tahansa.

  VastaaPoista
 3. Päihteiden käyttöä rahoitetaan lähinnä varastamalla, vanhemmilta saaduilla rahoilla tai erilaisilla vaihtokaupoilla, joihin voi laskea myös itsensä myymisen / saatavilla olon poikakaverille tai sen tapaiselle (tytöt suurimmaksi osaksi). Etenkin näissä viimeksimainituissa voi tulla esiin grooming-juttuja, en epäilisi ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian monen nuoren elämä on tosiaan sekaisin. Ja on todella hyvä jos tähän ei liity mitään samanlaista kuin Oulussa jokin aika sitten.

   Poista
 4. Oulun seudulla on tapahtunut vakavia asioita lapsia kohtaan ja nyt tämä Vantaan tapaus.
  Mitä muualla Suomessa tapahtuu?

  VastaaPoista
 5. Romanialaisilta, bulhgarialaisilta tai seurueväeltä lie ostettu. Lasten tekemiseen taas tarvittaisiin kyllä jokin vanhemmuus-kortti ja syvällinen valistus/koulutus, kuten moneen muuhunkin ihmisenä olemiseen liittyvään tärkeään asiaan...

  VastaaPoista
 6. Kysyä sopii myös, kuinka monella näistä lapsista ja varhaisteineistä on kotona vanhemmat?

  Kunhan vaan eivät olisi suurimmilta osin yksinhuoltajaäitien jälkikasvua, joiden temmellystä ei rajoiteta koska meno kotona ei juurikaan eroa menosta kadulla.

  VastaaPoista
 7. Hieman aiheen vierestä mutta liittyy puolustuskyvyttömiin tyttöihin.
  Toivottavasti tämä kulttuuri ei rantaudu Suomeen tietyn ryhmän mukana.

  HS 8.3.19

  "Lontoolaisäiti sai 11 vuoden vankeus­tuomion tyttärensä sukuelimien silpomisesta"
  Tuomiota pidetään merkittävänä ennakkotapauksena silpomisten lopettamiseksi.

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006029127.html

  VastaaPoista
 8. Puhdasoppisena ortodoksiluterilaisena eli oikeauskoisena joka uskoo raamattuun, katekismukseen ja tämmöiseen vanhaan krääsään muttei SDP:n, Vihreiden tai Vasemmistoliiton puoluekokousten enkä myöskään Kokoomuksen, Kepun tai smurffikylän päätöksiin. Lutteri kirjoitti joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee. Mummuvainaa vanhana körttiläisenä kiteytti vulgääri- eli vihapuhesuomella niin makaa kuin petaakin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!