keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Oulun imaami pelkää terrorismia

Helsingin Sanomien uutisessa kerrottiin, että Uuden Seelannin terrori-isku olisi istuttanut pelon myös suomalaisiin muslimeihin. Se on tietenkin ikävää, sillä olisi hienoa, mikäli kaikki maassamme asuvat voisivat elää elämäänsä ilman pelkoa terroriteoista tai muustakaan väkivallasta.

Vielä ikävämmäksi asian tekee se, että myös muut kuin muslimit joutuvat pelkäämään terroritekoja - onhan sellainen nähty jopa Suomessa.  Ja nimenomaisesti muslimin tekemänä, kuten suurin osa viime aikoina muuallakin tapahtuneista terroriteoista.

Lisäksi suomalaiset naiset ovat joutuneet jo vuosia pelkäämään seksuaalivaltarikoksia, joiden tekemisessä erityisesti irakilaiset ja somalit - siis Suomeen viime vuosikymmeninä muuttaneet muslimit - ovat määräänsä nähden rankasti yliedustettuina. Eikä siinä kaikki - muslimien maahanmuutto on myös rasittanut valtavasti veronmaksajien kukkaroa: tuoreen laskelman mukaan jokaisen somalin keskimääräinen elinaikainen suora kustannus heille on noin miljoona euroa ja irakilaisen vain hiukan vähemmän.

Oulun sosiaalidemokraattinen  imaami Abdul Mannan tunnetaan vahvasti islamilaisesta ajattelustaan. Hänen mukaansa Koraani on ajantasaista tiedettä, varkaiden käden katkaiseminen on oikein, Sharia-laki on hyväksi ihmisille ja New Yorkin Twin Towersin tuhansia ihmisiä tappanut tuhoaminen on hyvä asia islamille. Tämän aamun Helsingin Sanomissa häneltä kuultiin peri-islamilainen kommentti, jonka mukaan muslimeihin kohdistuvia terrori-iskuja "tulee tapahtumaan uudestaan niin kauan kunnes media ja poliitikot ottavat voimakkaan kannan vastustaa kaikenlaista vihaa ja islamofobiaa".

Ottaen huomioon nämä imaamin aiemmin esittämät islamilaiset - ellei suorastaan islamistiset -näkemykset en ihmettele lainkaan hänen kannanottoaan. Sen sijaan on hämmästeltävä Helsingin Sanomien toimitusta niiden kritiikitönttömästä toistamisesta - olkoonkin, että jutussa poliisi kertoo, ettei ole olemassa mitään erityisiä merkkejä siitä, että muslimeihin olisi Suomessa kohdistumassa terroristisia tekoja.

Omalta osaltani - jos vetoa pitäisi lyödä - olisin valmis sijoittamaan rahani seuraavan Suomessa tapahtuvan terrori-iskun tekijästä siihen, että tekijä on pikemminkin Muhammedia profeettana pitävä kuin kantasuomalainen. Ja siihen, että mikäli meillä joskus tapahtuu terrori-isku muslimeita vastaan, on sen syynä pikemminkin muslimimaahanmuuton aiheuttama muutos yhteiskunnassamme kuin minkäänlainen aiheeton viha muslimeja kohtaan - saati islamofobia.

Sitä paitsi: en ole huomannut yhdenkään merkittävän poliitikon hyväksyneen minkäänlaista terroritekoa muslimeja tai ketään muutakaan kohtaan. Tämä osoittaa muun muassa sen, ettei toisiin ihmisiin kohdistuva väkivalta ole suomalaisessa kulttuurissa millään tasolla hyväksyttyä, eikä sellaisen julistamisella ole saavutettavissa poliittista suosiota.

Päinvastoin, väkivallan tekijöitä pidetään Suomessa lähinnä säälittävinä ressukoina. Olisi hienoa, mikäli Oulun imaami New Yorkin terroriteon ylistämisen sijasta ryhtyisi opettamaan samanlaista asennetta myös omille paimennettavilleen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kaikki terroristit eivät ole muslimeita
Göteborgin murhapolttoyritys
Sosiaalidemokraattisen imaamin ajatuksia

15 kommenttia:

 1. Aiii kas vain...Muslimipaska on siis antanut pelolle valtaa.Kymmenistä ja sadoista muslimipaskojen tekemistä yksittäistapauksistahan olemmekin jo oppineet että jos antaa pelolle valtaa on Putinin tukema ISIS-kollaboraattori ja fasisti jollaisia kohtaan väkivalta on vain epätoivoinen hätähuuto rasismia vastaan.Näinhän tiedostava,laadukas valtamediamme on kertonut - Joten nyyhnyyh vaan muslimipaska.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa googlata nimellä Abdul Mannan, niin selviää äkkiä, millainen hahmo on kyseessä. Professorin luettelemien ansioiden lisäksi tämä takapajuinen imaami vastustaa tietysti mm. naisten tasa-arvoa ja homojen suvaitsemista, ja kannattaa jihadia. Täytyy aina ihmetellä Hesarin ns. journalismin tasoa. google ei ilmeisesti ole hallinnassa. Jos joku kantasuomalainen esittäisi samanlaisia ajatuksia kuin tämä muslimi, Hesarin ja Ylen huudolla ja paheksumisella ei olisi mitään rajaa.
  Demareillekin tuntuu kelpaavan vaikka minkälainen kaikkia länsimaisia arvoja polkeva alkukantainen olio, jos sillä saa muutaman äänen lisää. Näitähän on ollut muitakin, kuten afrikkalainen insesti-isä ja lelusalakuljettaja, jne. Siinä nähdään Sdp:n moraalinen taso.

  VastaaPoista
 3. Miksi vain 12 Uuden Seelannin uhreista tunnistettu? Ovatko muut laittomasti maassa?

  VastaaPoista
 4. Jo tuo lähtökohta -- että länsimaalainen individualisti tarkastelee ilmiöitä sellaisten yleiskäsitteellisten silmälasien läpi, jotka näkevät samannimiset asiat samanlaatuisina -- pitäisi kyseenalaistaa.

  Meillehän esimerkiksi jokin "uskonto" on kyseessäolevan uskonnon nimi, ja kuvittelemme että kaikki "uskonnot" ovat uskontoja uskontojen joukossa. Emme näe edes sitä yksinkertaista tosiasiaa, ettei islam ole uskonto, vaan teokratia.

  Että demokratiassa eri uskonnot voivat elää samanarvoisina rinnakkain siksi, että demokratiassa vain ihminen ja elämä ovat korkeimmat arvot -- eikä demokratian ehtoihin voi sisältyä mitään mikä antaa uskontojen nimissä ihmistä ja elämää suurempia valtuuksia ja oikeuksia.

  Emme ymmärrä miten kovia kognitiivisia tosiasioita "kulttuurit" ovat, ja etteivät toisensa valtajärjestelminä haastavat kulttuurit voi muuta kuin tuhota toisensa.

  On väistämätöntä että länsimaisen demokratian omaksuneet valtiot alkavat oirehtia sisäisesti nyt kun teokratia tunkeutuu niiden piiriin. Tulemme näkemään että teokratian mukana tullut sopeutumattomuus -- joka alkaa käpertymisellä omiin ihmistä ja elämää suurempiin "arvoihin" ja jatkuu eristäytymisellä omille asuma-alueille ja rinnakkaisyhteiskuntien syntymisellä -- romauttaa myös luottamuksen demokratiaan, ja vähitellen väkivallan kierre nousee puolin ja toisin.

  Siinäkin vaiheessa me yhä yritämme nähdä ja ratkaista ongelmia nimittämällä asioita sillä tavalla etteivät ongelmien syvemmät tekijät meille näyttäydy. Etteivät esimerkiksi keltaliivit kerro yhteiskunnallisen luottamuksen romahtamisesta, vaan vaikkapa kapinasta polttoaineiden hinnankorotuksia vastaan.

  On mielenkiintoista, että yhteiskunnassa juuri sivistyneistö on kyvykkäin kehittämään sellaisia yleiskäsitteellisiä silmälaseja, joilla esimerkiksi kulttuurinen yhteensopimattomuus saadaan pois "tiedollisesta" käsittelystä. On kokonainen ihmiskuva -- ylihistoriallinen, ylikulttuurinen, ylikansallinen ja yliyhteisöllinen yli-ihminen -- jolle vaaditaan ihanteellisia "arvoja" -- "ihmisarvoa ja -oikeuksia". On traagista, että ne jotka vaistomaisesti ovat oikeassa kulttuurisen yhteensopimattomuuden suhteen eivätkä peittele kulttuurisia hylkimisreaktioitaan, leimataan "rasisteiksi" tai "populisteiksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota sivistyneistön sokeutta on tässä itse kukin joutunut ihmettelemään. Vaikka eihän siinä sinänsä ole mitään uutta: eihän taistolaisuuskaan ollut sivistymättömien ihmisten juttu.

   Poista
 5. Muslimit ovat hyviä uhriutumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Lisäksi heitä ilmeisesti oikein koulutetaan siihen maahantulon yhteydessä.

   Poista
 6. Tuollaiset imaamit ja vastaavat fanaatikot tulisi potkia suomesta ja euroopasta hiiteen vielä hyvän sään aikana...

  VastaaPoista
 7. Muslimien kohdalla on hyvä muistaa, että heidän pyhä kirjansa koraani vaatii alistamaan vääräuskoiset tai ellei se onnistu, tappamaan vääräuskoiset.
  Kirjassa opetetaan myös, että kunnon muslimin tulee petkuttaa tai valehdella jos siitä on hyötyä islamin uskolle.
  Koraanin mukaan myöskään islamin uskoa ei saa jättää vaan olet ikuisesti muslimi synnyttyäsi siihen. Ihminen ei muka siis saa itse päättää elämästään.
  Tämä taas on täysin vierasta kaikille sivistyneille kulttuureille.

  Länsimainen sosiaalituki kyllä kelpaa muslimeille. Minusta on hölmöä, että me elätämme heitä sosiaalituella. Sille rahalle olisi omankin kansamme piirissä tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ole hullu, joka pyytää vaan... Mistä tulikin mieleeni, että meillä etnisestä länsimaisilla on tässä pelissä se hullun rooli.

   Poista
  2. Valitettavasti suomalaisten enemmistö näyttää olevan hölmöjä/hulluja - ainakin sillä perusteella, ketä he ovat äänestäneet vallankahvaan muutaman viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana!

   Poista
 8. Tänään uutisoitiin, että Suomi on maailman onnellisin maa toista vuotta peräkkäin, selviää YK:n teettämästä tuoreesta onnellisuusraportista.
  Jostain syystä Ruotsi on kaukana Suomen perässä? Miksi ruotsalaiset eivät ole onnellisia?
  Johtuuko se kenties siitä, että he kokevat nykyisin turvattomuutta?
  Kokevatko he turvattomuutta turvapaikanhakijoina maahan tulleiden tekemistä toistuvista rikoksista kuten autojen polttamiset, raiskaukset, huumekauppa, ryöstöt, tulitaistelut ja teloitukset julkisilla paikoilla?
  Mitä ruotsalaisten pitäisi tehdä, että heidän tilanteensa paranisi ja mitä suomalaisten pitäisi tilanteesta oppia?

  Uutinen täällä https://yle.fi/uutiset/3-10697080

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!