sunnuntai 6. tammikuuta 2019

"Ei tarvitse olla vihainen maahanmuuttajille, vaikka he välillä raiskaavat yhden tai kaksi pikkutyttöä"

Unkarissa on uutisoitu pääministeri Sipilän uudenvuodentervehdyksestä tavalla, joka herätti Helsingin Sanomien huomion. Näin siksi, että maan yleisradioyhtiön kanavalla väitettiin Sipilän sanoneen "ettei tarvitse olla vihainen maahanmuuttajille, vaikka he välillä raiskaavat yhden tai kaksi pikkutyttöä".

Unkarilaisuutisoinnin suhteen oleellista tuossa Sipilän tervehdyksessä oli seuraava kohta.

"Ensinnäkin jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta. Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen.

Toiseksi on syytä korostaa, että epäiltyihin rikoksiin ovat tässäkin tapauksessa syyllistyneet yksilöt, eivät väestöryhmät. Poliisi tutkii ja riippumaton oikeuslaitos tuomitsee. Vetoan, että tapahtumia ei käytetä vihan lietsontaan pakolaisia tai ulkomaalaistaustaisia henkilöitä vastaan. Muistutan, että omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen."

Toisin sanoen Sipilä halusi, ettei joidenkin yksilöiden tekemien rikosten seurauksena syntyisi vihan motivoimia kostotoimia heiden viiteryhmäänsä kuuluvia syyttömiä kohtaan, vaikka itse teot ansaitsevatkin rangaistuksen. Oleellista unkarilaisuutisen suhteen on siis se, ettei pääministerimme puhunut mitään siitä, saako itse raiskaajia tai joitakin maahanmuuttajaryhmiä kohtaan tuntea vihaa, vaikka varoittikin vihan lietsonnasta, vihapuheesta ja omankädenoikeudesta. 

Suomen suurlähetystö luonnollisesti reagoi asiaan ja käänsi Sipilän uudenvuodentervehdyksen unkariksi. Sen jälkeen uutinen Sipilästä maahanmuuttajien raiskaamisen hyväksyvänä poliitikkona ei ole HS:n uutisen mukaan levinnyt eteenpäin.

Kirjoitin myös itse Sipilän uudenvuodenpuheesta. Totesin tuolloin kiistattomin perustein, että "väestöryhmät eivät ole merkityksettömiä Oulun vastenmielisten tapahtumien taustalla. Eivätkä ne tule vähenemään, mikäli näihin väestöryhmiin kuuluvien ja omasta kulttuuristaan kiinni pitävien ihmisten ihmisten määrä kasvaa maassamme."

Myös pääministerin ja maamme hallituksen olisi ymmärrettävä, etteivät Oulun tapahtumat olleet sattumaa vaan ennakoitavissa ollut vääjäämätön seuraus maassamme vuodesta 1990 alkaen harjoitetusta turvapaikkapolitiikasta. Siksi olisi ollut vähintäänkin kohtuullista, että pääministeri olisi tervehdyksessään todennut tämän tosiasian, pyytänyt suomalaisilta anteeksi oman ja sitä edeltäneiden hallituksen maahanmuuttolinjauksia sekä ilmoittanut korjaavansa maamme politiikan suuntaa tässä suhteessa mahdollisimman pikaisesti (kuten vaikkapa Itävallassa ja Tanskassa on jo tehty). Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Tosiasia lienee joka tapauksessa se, että Oulun tapahtumat ovat lisänneet suomalaisten keskuudessa vihaa tiettyjä maahanmuuttajaryhmiä kohtaan. Koska Sipilä ei asiasta maininnut, emme tiedä hyväksyykö hän tämän ihmisten kokeman tunteen, vai vaatiiko sen tukahduttamista.

Toivottavasti ei jälkimmäistä, sillä tunteiden tukahduttamisen poliittinen vaatimus on epäinhimillistä ja viittaa totalitaarisen hallintoon - eikä ainakaan vapaaseen demokratiaan. Tässä yhteydessä on tietenkin ymmärrettävä, ettei vihan hyväksyminen tarkoita vihan vallassa tehtyjen rikosten hyväksymistä, vaan korkeintaan selittää niiden motivaatiota.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Presidentin puheen tärkeimmät kohdat
Oulun tapahtumia ei saa käyttää vihan lietsontaan, vaan maahanmuuttopolitiikan perusteena
Maatamme johtaa epärealistinen pääministeri

32 kommenttia:

 1. Lainsäädännön soveltamisessa näyttää nykyään olevan lähtökohtana, että kaikissa konflikteissa asetutaan mamujen, erityisesti muslimien etujen kannalle.

  Suomalaisia varoitellaan kansakuntana suuttumasta lasten raiskaajille. Viha ilman tekojakin on rikos, kun suomalainen purkaa tunteitaan.

  VastaaPoista
 2. Minä en tarvinnut ketään selittämään mitä päämme ministerin puhe tarkoitti, mutta jotenkin unkarilainen tulkinta oli hyvin, hyvin samansuuntainen kuin mitä oman pääni sisäinen ministeri minulle kertoi.

  VastaaPoista
 3. "...rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen."

  Vihapuhetta ei ole rikoslaissa.
  Joten Sipilä kieltää vihaamasta ja puhumasta vihaisesti 'maahanmuuttajista', 'turvapaikanhakijoista' & 'pakolaisista'.

  Mutta mitäpä sitä voi odottaakaan 'mieheltä' joka halajaa kotiinsa lihaksikkaita tummia nuoria poikia. ('17-vuotiaat' ovat kuulemma suosikkeja.)

  VastaaPoista
 4. Pääministeri käyttää taas sujuvasti termiä vihapuhe vaikka rikoslaki ei sitä tunne vieläkään.
  Tarkoittaako hän, että olemalla realisti, tunnustamalla tosiasiat ja puolustamalla isänmaata verbaalisesti tai puolustamalla Suomen kansalaisten oikeutta omaan maahansa tai puolustamalla kansalaisten oikeutta turvalliseen elämään kotimaassaan - syyllistyy rikokseen?
  Vai mitä se Sipilän vihapuhe oikein on? Ehkä se selviää vaaleihin mennessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta ettei vihapuhetta ole rikoksena rikoslaissa eikä sitä ainakaan ole määritelty yksiselitteisesti. Itse näkisin kuitenkin, että on syytä pidättäytyä yllyttämisestä kaikkia kansanryhmiä vastaan ja muusta uhkailusta. Lisäksi myös perättömistä väitteistä, joiden avulla jotakin ihmisryhmää ryhdyttäisiin demonisoimaan (perusteetta). Sen sijaan en näe mitenkään kuinka tosiasioiden kertominen voisi olla vihapuhetta, vaikka toki meillä on nähty oikeustapauksia, joissa näinkin on tulkittu.

   Poista
 5. Sipilän puhe toistaa samaa vanhaa kaavaa, jossa ongelma on ihmisten oikeutettu vihastuminen, ei niinkään lasten raiskaukset. Puhe laista ja ihmisten koskemattomuudesta, josta ei tingitä, ovat sanahelinää niin kauan kuin mitään todellista ei tehdä ongelmallisen väen maahantulon estämiseksi. Sipilä ei taida muistaa tai ymmärtää Oulun poliisimiehen lausuntoa, että nämä Oulun tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Kyllä täytyy olla jo hyvin tunteeton tyyppi, jos vielä yrittää vääntää mustaa valkoiseksi näiden tapahtumien jälkeen.
  Tilanne on outo, koska jokainen normaaliälyinen kyllä näkee, millainen ongelmien vyyhti tästä holtittomasta maahanmuutosta on syntynyt. Aika moni suomalainen on vuorenvarmasti sitä mieltä, että rikkautta on jo riittävästi, eikä enää yhtään humanitaarista maahanmuuttajaa tarvita. Mutta Sipilä jaksaa pyörittää samaa levyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on myös hämmästyttää, ettei yksikään valtamedian toimittaja ole tarttunut alussa esitämääsi omituisuuteen.

   Poista
 6. Tällaiseenko vallankahvassa olevat maanpetturit ovat meidänkin maatamme ajamassa - ylikansallisia feodaaliherrojaan kumartaen ja palvellen, valtaVALEmedian suosiollisella avustuksella:

  "Vi har redan en invasionsarmé i landet som ägnar sig åt lågintensiv terror som polisen varken vill eller kan agera emot.",
  http://whitetv.se/en/historiefoerfalskning/33/2239.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Turvallisuusasiantuntija: Ruotsi kulkee vääjäämättä kohti sisällissotaa
   Ruotsissa jo käynnissä oleva matalan intensiteetin sisällissota uhkaa muuttua kuumaksi sisällissodaksi, jos maan kehityssuuntaa ei muuteta pian. Näin uskoo ruotsalainen turvallisuusasiantuntija Olle Fjordgren...",
   https://www.kansalainen.fi/ruotsi-kulkee-vaajaamatta-kohti-sisallissotaa/

   Poista
  2. Onneksi Suomi on tässä kehityksessä vielä aika kaukana Ruotsista, jonne tulee edelleen mininkertainen määrä kehitysmaalaisia verrattuna meihin. Siten tilanne eskaloituu siellä paljon aiemmin kuin meillä ja (toivottavasti) herättää myös suomalaiset ennen kuin on myöhäistä.

   Poista
 7. Lait "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta" on kirjoitettu kuin eläisimme yhä primitiivisen totemismin aikaa. "Ryhmän" määrittelemiseksi riittää että sillä on nimi, eikä mitään "kiihottumista" tarvitse todellisuudessa edes tapahtua -- riittää että syyttäjä omasta mielestään pitää jotain puhetta tai tekstiä loukkaavana, tms. Niinikään "uskonto" on jonkin uskonnon nimi, ja kaikki "uskonnot" ovat vain uskontoja uskontojen joukossa.

  Esimerkiksi sosiologinen yhteisölähtöinen ajattelutapa -- ja tieteellinen, induktiivinen ajattelu yleensä -- voivat aivan hyvin syyttäjän mielestä rikkoa pykäliä "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta". Samoin laki "uskonrauhan rikkomisesta" ei tee eroa esimerkiksi teokratian ja demokratiassa toimivan uskonnon välillä.

  Kun lainsäädäntö on mitä on, laillisuuteen on vallankäyttäjien huono vedota. Heidän harmikseen valtakunnassa on aina viisaita ja tietäviä ihmisiä, jotka eivät hyväksy sitä että kun toiseen vaakakuppiin pannaan lain pelotevaikutus ja sensuuritoimet, ja toiseen vaakakuppiin se mitä ihmistieteet voivat ihmisestä sanoa, pääministerin puheen pitäisi aina painaa enemmän.

  Valitettavasti reaalimaailma on mikä se on, eikä sitä huonolla ajattelulla ja lainsäädännöllä voida miksikään muuttaa. Totemistiset ratkaisut eivät päde nykyajassa, ja noitaoikeudenkäynnit -- eli rasisti- ja vihapuhejahti -- ei lopulta tuota sitä pelotevaikutusta johon sillä pyritään. Ihmiset eivät tunnusta olevansa noitia, vaan yhä useammat kysyvät, mahtaako sitä noituutta edes olla olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsemasi lait ovat tosiaan hyvin ongelmallisia.

   Poista
 8. Kansanryhmä on olemassa silloin, kun joku suomalainen sanoo pahan sanan maahanmuuttajista, mutta kun heidän keskuudestaan tulee aikamiehiä, jotka raiskaavat porukalla pikkutyttöjä, silloin he eivät kuulu kansanryhmään, vaan ovat yksilöitä. Vai miten se meni...

  VastaaPoista
 9. Onhan tämä nyt aivan älytöntä toimintaa, jos poliittinen eliitti kieltää minulta ajattelemisen tai keskustelun tuttavieni kanssa. Mihin nämä politrukit oikein tähtäävät sillä, että minulle määritellään mistä asioista saan puhua ja ajatella ja mitkä asiat ja ajatukset ovat rikollisia, joista voin tulla tuomituksi sellaisten lakien perusteella, joita ei ole edes olemassa. Mihin tämä maa on menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatukset lienevät vielä sallittuja. Ääneen lausumisessa on sitten jo riski. Se yksi niistä syistä miksi en esiinny tässä blogissa omalla nimelläni, vaikka en olekaan kirjoittanut tietääkseni mitään laitonta tai vihapuhetta. Mutta kun tosiasioista ja loogisista johtopäätöksistänikin on Suomessa ja muualla EU:ssa tuomittu ihmisiä, niin parempi pelata varman päälle.

   Poista
  2. Professori ansaitsee suuret kiitokset kaikista teksteistään. Mitä tulee tuohon arviooni omista ajatuksistani, niin ne eivät tietysti näy tai kuulu kenellekään. Ne kuitenkin ahdistavat minua itseäni enkä uskalla tuoda niitä julkisuuteen, koska niissä voi olla niin sanottuja kiellettyjä kommentteja, jotka voivat johtaa vihaan itseäni kohtaan.

   Poista
 10. Miksei länsimaiden johtajat koskaan tuomitse islamin-uskoisten vihapuhetta tai viha- ja solvauskampanjoita?
  Tässä yksi esimerkki fatwan kohteeksi joutuneesta naisesta.

  "Vihakampanjan kohteena oleva toimittaja vaatii islamin sopeutumista Ranskan lakeihin ja huumoriin"

  https://www.kansalainen.fi/vihakampanjan-kohteena-oleva-toimittaja-vaatii-islamin-sopeutumista-ranskan-lakeihin-ja-huumoriin/

  Artikkelista poimittua:

  – Ei ole ensimmäinen kerta kun olen solvauskampanjan ja jopa islamilaisten uskonoppineiden asettaman fatwan kohteena,
  jotka haluavat nähdä minut kuolleena.

  – Kaikki tämä vain siksi, koska olen sanonut jotain, mitä normaalisti pidettäisiin vaarattomana,
  se mitä sanoin showssanne viime perjantaina on aiheuttanut minulle tappo- ja raiskausuhkauksia.
  Toistan, että islamin on sopeuduttava Ranskan tasavallan lakeihin, huumoriin sekä kritiikin kaikkiin muotoihin,
  aivan kuten minkä hyvänsä muun ideologian, lahkon tai uskonnon.

  – Ei ole mitään hyväksyttävää syytä, miksi islam olisi poikkeus, ja tämä kohtaamani vihakampanja osoittaa,
  että olen oikeassa ja tässä asiassa on ryhdyttävä välittömästi radikaaleihin toimiin.

  Tilanne on pahempi kuin koskaan aiemmin...

  VastaaPoista
 11. Vapise Sipilä - vihapuhetta, eiku siis tosiasioiden tunnustamista, pääkirjoitustasolla:

  "Pääkirjoitus: Maahanmuuton ongelmista on pystyttävä keskustelemaan vaalien alla"
  Aihe tärkeä siinä kuin vanhusten ja sairaiden hoito, syrjäytyneet nuoret, työttömyys, koulutus tai valtion velka.

  https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/49feeb64-1084-408e-bac1-82bd8bcd9ae7

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltalehti on ryhdistäytynyt viime aikoina. Toivottavasti se on merkki paremmasta tulevaisuudesta myös täällä Pohjantähden alla.

   Poista
 12. Mielenkiintoista olisi myös tietää, miten tämä Virallisen Suomen virallisen Totuuden "oikaisu" on otettu vastaan Unkarissa?

  Onko siellä järkytytty kuin Sipilä huudahtaen:
  "Ördögöt! Olimmekin totaalisen väärässä!! Ördögöket!!"

  Vai sittenkin luettu Pipilän puheen unkarinkielinen käännös, käännätetty se varmuuden vuoksi useammalla unkarilaisella suomen kielen ekspertillä ja lopuksi todettu:

  "Juuri noinhan me uutisoimme tuon Sipilän sanoneen ja Virallinenkin Suomi myöntää sen nyt omin sanoin?
  Joten missä on ongelma?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän Sipilä suoraan sanonut sitä, mitä hänen väitettiin sanoneen. Mutta valitettavasti hänen kirjoituksensa on kyllä rehellisesti sanottuna mahdollista tulkita myös siten kuin unkarilaiset tekivät.

   Poista
 13. Brysselin Pravdan takapiru, bilderbergi-globalisti Antti Herlin edistää suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamista ja kantasuomalaisten valkoista kansanmurhaa, paitsi maamme johtavan VALE-median Pravdansa monikulttuuri-propagandan avulla, tukemalla myös tieteen kaavun alla suollettua monikultturi-propagandaa. Näin voi päätellä siitä mitä Jukka Hankamäki taas on ansiokkaasti kirjoittanut artikkelinsa ”Punamustat yliopistolla” loppuosassa http://jukkahankamaki.blogspot.com/2019/01/punamustat-yliopistolla.html

  ” Internationalismi yhdistää kaviaarikapitalistit ja sampanjasosialistit

  Tieteiden yön tapahtumaa rahoittaa Koneen Säätiö, mikä kertoo paljon tavasta, jolla sosialistisen ideologian mukainen monikulttuurisuuden periaate, maahanmuutto ja yleinen internationalismi paiskaavat kättä kapitalistien tavoitteleman rajattoman maailman ja työvoiman juoksutuksen kanssa. Tämä on aitoa toverikapitalismia.

  Koneen Säätiö on tullut viime vuosina tunnetuksi avokätisyydestään kaikkea monikulttuuripropagandaa kohtaan. Säätiö myönsi jokin aika sitten 25 000 euron palkinnon tendenssitutkija Miika Tervosen kirjoittamasta raihnaisesta artikkelista, jossa hän oli päätynyt pitämään Suomea ja Suomen kansaa pelkkinä sosiaalisten konstruktioiden kaltaisina myytteinä. Arvostelin asiaa täällä.

  Edellisen rimanalituksen Herlinien suvun perustama Koneen Säätiö teki myöntäessään 18 000 euron avustuksen vailla tieteellisiä ansioita ja näyttöjä olevalle Koko Hubaralle ”rodullistettua feminismiä” koskevan kirjan kirjoittamiseen. Tuloksena saatiin blogikirjoituksista yhteen liimattu ideologinen julistus, jossa haukuttiin valkoisia miehiä ja jolla on lähinnä propaganda-arvoa Yleisradion harjoittamalle monikulttuurisuuden ja feminismin levitystyölle (mainitsin asiasta myös kahdessa aiemmassa blogikirjoituksessani).

  Näin yritetään viestittää, että maahanmuuton ja monikulttuurisuuden arvosteleminen ei kannata, että rahoittajat ovat asettuneet monikulttuurisuutta lietsovan propagandan puolelle, että vihervasemmisto ja maahanmuuttajat kuuluvat samaan näennäisesti fiksuun sisäryhmään kuin yliopistollinen tutkijakunta ja että aidosti kriittiset sekä tutkimuksen menetelmistä perillä olevat oikeat tieteenharjoittajat on syytä pitää ulkopuolella.

  Tieteiden päivillä ja Tieteiden yöllä on eroa kuin päivällä ja yöllä.”

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 14. En yhtään ihmettele tapaa, jolla unkarilaiset ovat ymmärtäneet Sipilän puheen. Sipilä ei riittävän yksiselitteisesti eikä selväsanaisesti tuominnut Oulussa tapahtuneita raiskauksia.

  VastaaPoista
 15. Kuukausiliite:

  Kun valta Suomessa oli jaettu, Juha Sipilästä kuoriutui häikäilemätön poliitikko – Unto Hämäläinen kertoo porvarihallituksen toraisan tarinan

  https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005954413.html

  VastaaPoista
 16. Aivan - on syytä osoittaa viha ja kostotoimet maanpetturipaskaa itseään kohtaan.Eugen Schaumannista onkin jo aivan liian kauan.On uusien kansallissankareiden aika.

  VastaaPoista
 17. Nythän on niin että PELOLLE ON ANNETTU VALTA.
  Poliitikot eivät uskalla kritisoida tiettyä kulttuuria koska PELKÄÄVÄT.
  Pelkäävät rasistileimaa.
  Ja pommia.

  VastaaPoista
 18. Hello there! This post could not be written any better!

  VastaaPoista
 19. Is really nice and would appreciate thank you.

  VastaaPoista
 20. very much informative post. thanky youu!!!

  VastaaPoista
 21. the highlight for me is the content which is truly phenomenal. Thank you

  VastaaPoista
 22. who had been conducting a little homework on this. Thank you!!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!