tiistai 12. maaliskuuta 2019

Piia Elonen listasi puolueita järjestykseen

Olen usein epäillyt, että suomalaisella medialla on kova halu vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin ja viime kädessä siis poliittisiin päätöksiin. Tästä saatiin tänä aamuna suorastaan hätkähdyttävä esimerkki, kun Helsingin Sanomien kolumnisti Piia Elonen otti ja listasi puolueet järjestykseen: Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta, Kokoomus ja SDP. Perussuomalaiset mainittiin vielä erikseen muista poikkeavana.

Toisaalta Elosen ulostulo olisi voinut olla jopa terve - ellei suorastaan esimerkillinen - ilmiö, koska toimittaja kertoi avoimesti myös perustelunsa tekemälleen listalle. Kyseessä oli järjestys, jonka taustalla oli lehden jokin aika sitten tekemässä gallupissa ilmoitettu ilmastonmuutoksen torjuntainnokkuus. Mutta ei poliitikkojen vaan puolueiden kannattajien parissa.

Juttu oli siten taitavasti tehty. Suurin osa - ainakin huolimattomista ja aamunpöpperöisistä - lukijoista kuvitteli todennäköisesti, että kyseessä oli eri puolueiden ehdokkaiden näkemyksistä tehty lista, vaikka näin ei siis ollut.

Positiivista Elosen kirjoituksessa oli se, että hän huomautti lopuksi, ettei pelkkä puolueen äänestäminen riitä, vaan haluamilleen asioille pitäisi vielä löytää niitä ajava ehdokas. Sitä varten on onneksi olemassa joukko vaalikoneita, joiden perusteella omia poliittisia kantoja lähellä olevien ehdokkaiden löytäminen ja vertailu ovat helppoa. Toki niissäkin on oltava tarkkana, koska kysymysten asettelu vaikuttaa aina myös vaalikoneen antamaan lopputulokseen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomi vuonna 2035 - HS:n näkemys
HS yksisilmäisten asialla
Vaalikoneet äänestyspäätösten manipuloinnin työkaluina

7 kommenttia:

 1. Aina väitetään, että ihminen tai ihmisten teot aiheuttaa ilmastonmuutoksen.
  Silloinhan olisi tärkeää vähentää maapallolta ihmisiä, jotta "tuhojen" tekijöitä olisi vähemmän ja ilmasto sekä maapallo säästyisivät.

  Käytännössähän tämä tapahtuisi syntyvyyden säännöstelyllä.

  Sitä vaan ei mikään puolue uskalla sanoa ääneen, että Afrikassa ja Lähi-idässä pitäisi noudattaa syntyvyyden säännöstelyä kuin myös Intiassa jne.

  Aina vaan syytetään suomalaisia suuresta hiilijalanjäljestä ja samaan hengenvetoon ollaan rahtaamassa matalamman hiilijalanjäljen maista väkeä tänne suurempaan kulutukseen.
  Samalla kun tuodaan väkeä kehitysmaista tänne, tehdään tilaa kehitysmaihin, jotta siellä taas voidaan lisääntyä ja kierre on valmis.
  Tätä kierrettä ei kuitenkaan yksikään vihreä tai vasemmistopoliitikko uskalla lopettaa tai edes aloittaa keskustelua ko. ongelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tapaus kuvaa hyvin mikä on ihmisen arvo Lähi-idän ihmeiden keskuudessa:

   Lentäjä pyysi lupaa palata takaisin Jeddan kentälle - ”matkustaja unohti vauvansa terminaaliin”
   Erikoinen välikohtaus sattui viikonloppuna Saudi-Arabian Jeddassa.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fd227817-7945-48d6-8422-d74aabaceb6e

   Artikkelista poimittua:

   Lentäjän mukaan lennolla mukana oleva äiti oli unohtanut vauvansa Jeddan terminaalin koneeseen nousualueelle.

   Poista
  2. Niin, ja jos joku yrittää, ruvetaan jauhamaan pashaa naisten koulutuksesta. Niille koulutusjauhajille voisi täräyttää esimerkin omasta suvusta. 1940-luvulla syntyneellä äidilläni oli/on yli 10 sisarusta. Mutta seuraavassa sukupolvessa onkin ollut lapsimäärä maks. 2. Ja kyseisten naispuolisten sisarusten koulutustaso on luokkaa kansakoulu eli ei juurikaan heidän äitiään kummempi.

   Ainakin vielä 1980-luvun peruskoulun opetuksessa väestöräjähdys aiheena kuului opetukseen. Miten lie tänään, onko kumbayaa syrjäyttänyt sen...

   Poista
  3. Hollantilaisen professorin mukaan mikään länsimaa ei ole onnistunut integroimaan muslimeja:
   https://voiceofeurope.com/2019/03/dutch-professor-no-western-country-has-managed-to-successfully-integrate-muslims/

   "Oslo: matut väkivaltarikosten lyömätön ykkönen

   Norjallakin on jäänyt matupolitiikassa luu käteen. Ja miten matupolitiikka voisikaan toimia, jos 33% kokoinen väestönosa tekee 70% Oslon väkivaltarikoksista?",
   https://mvlehti.net/2019/03/12/oslo-matut-vakivaltarikosten-lyomaton-ykkonen/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Tuosta koulutuksesta sen verran, että oleellinen ero lienee lukutaidon ja -taidottomuuden välillä. Mutta toisaalta lienee niin, että jos nainen on miehen omaisuutta ja heti seuraava koirasta, ei korkeakoulutuskaan auttaisi, ellei mies halua tämän olevan tasa-arvoinen. Eli kyllä tämä minun nähdäkseni on viime kädessä kulttuurikysymys.

   Poista
  5. Professorin esimerkin mukainen ihmisten-eläinten-naisten arvottaminen kulttuurikysymyksesi ei natsaa. Länsimaiseen sanastoon tulisi keksiä uusi sana kyseisenlaista "kulttuuria" kuvaamaan. Tai lukea aika ajoin esim. Wikipedian kirjoitus aiheesta ja tarkentaa mitä kulttuuria tarkoitetaan
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kulttuuri

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!