maanantai 4. maaliskuuta 2019

Virosta hieno esimerkki Suomelle

Virossa vaalituloksen päälinja oli mielipidetiedusteluiden mukainen, eli markkinatalousmyönteinen Reformipuolue jatkoi maan suurimpana ja nykyinen pääministeripuolue Keskusta sijoittui toiseksi. Suurin muutos oli kansallismielisen EKRE:n nousu kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi kannatuksen yli kaksinkertaistuttua.

Vaalituloksen perusteella virolaiset ovat edelleen hyvin rokotettuja vasemmistolaista suunnitelmataloutta vastaan. Neuvostoliiton peruja lienee myös virolaisten kriittisyys massamaahanmuuttoa kohtaan. Tätä eivät ainakaan heikennä Ruotsin ja Suomen tarjoamat varoittavat esimerkit.

Vaalien perusteella on varsin helppo nähdä Viron talouden positiivisen kehityksen jatkuvan myös tulevalla vaalikaudella riippumatta hallituksen kokoonpanosta. Tosin mahdollinen maailmantalouden sakkaaminen tulee aiheuttamaan haasteita, mutta pitkällä aikavälillä eteläisen veljeskansamme voi olettaa nousevan elintasossaan samalle tasolle kuin Suomikin.

Näinhän asia oli jo ennen toista maailmansotaa, eivätkä kansojen elinolosuhteet ole sattumaa. Jos asia olisi niin, olisi Itä-Aasian viidenkymmenen vuoden takaisten kehitysmaiden (Etelä-Korea, Taiwan ja jopa itse Kiina) talouden nousu saanut seuraajia myös Afrikasta tai Lähi-idästä.

Seuraavaksi onkin aika kääntää katse Suomen vaaleihin. Olisi hienoa jos myös niissä kansa ymmärtäisi äänestämisen ja valtion elinolosuhteiden kehityksen välisen yhteyden.

Ja ympäristötietoisimmatkin oivaltaisivat, etteivät ilmastonmuutokseen tai luonnon monimuotoisuuteen liittyvät ongelmat tule ratkeamaan ilman tervettä taloutta. Kuten eivät sosiaaliset tai hoivatyön ongelmatkaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Uhka ja sen sivistynyt torjunta
Nyt tarvitaan taloudellisen, kulttuurisen, sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden skenaarioita
Onko väestöllä väliä?

15 kommenttia:

 1. Toivottavasti Suomessakin on vaalien jälkeen johtajat, jotka toimivat maan ja sen kansalaisten etujen mukaisesti ettei tarvitse tulevina vuosina näitä lukea:

  "Toinen Oulun törkeä seksuaalirikosepäily oikeudessa – Tämän tiedämme nyt uhrien ja epäiltyjen määristä ja poliisitutkinnasta"
  Kokosimme, mitä talven aikana Oulussa julkisuuteen tulleista seksuaalirikosepäilyistä tiedetään maaliskuun alussa.

  https://yle.fi/uutiset/3-10655818

  Artikkelista poimittua:

  13 epäiltyä on edelleen tutkintavankeudessa

  Alaikäisiin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikosepäillyistä syyttäjälle on siirtynyt neljä juttua. Niistä ensimmäinen ehti Oulun käräjäoikeuden käsittelyyn viime viikolla.
  ....
  Poliisi valitsi poikkeuksellinen tiedotuslinjan
  ....
  – Marraskuun aikana ilmi tuli useita epäilyjä, joissa korostui sosiaalisen median osuus.
  Jutuissa oli havaittavissa grooming-tyyppistä toimintaa, minkä takia päätimme tiedottaa asiasta, rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen...meillä on lukematon määrä nettipoliiseja kyttäämässä ihmisten somettamista.
   Miksei he estä näitä juttuja? Mitä poliisit siellä oikein päivät pääksytysten tekevät?

   Poista
  2. Brysseliä kumartavat maanpetturit ovat palkanneet nettikytät ja Polpon edistämään EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaista valkoisen kansanmurhan agendaa:

   "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be "New Norm"",
   https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   "Kilpailu kulttuuripääkaupungin tittelistä: Unkarilainen kaupunki on liian valkoinen eikä siellä ole tarpeeksi maahanmuuttajia",
   https://www.kansalainen.fi/kilpailu-eun-kulttuuripaakaupungista-unkarilainen-kaupunki-liian-valkoinen-eika-siella-ole-tarpeeksi-maahanmuuttajia/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Brysseli syyllistyy rahanpesuunkin edistääkseen Kalergi-suunnitelmansa toteutusta:

   ”EU anklagas för penningtvätt i samband med massinvasionen
   EU tvingas erkänna att de via FN skänker pengar till ”flyktingar” för att ge dem en snabbstart i Europa.”,
   https://www.nordfront.se/eu-anklagas-for-penningtvatt-i-samband-med-massinvasionen.smr

   Tuohon artikkeliin on linkki saksalais-ruotsalaisen Henning Witten artikkelista "Penningtvätt utreds inte av åklageriet om CIA, EU eller Soros tvättar". Witten mukaan siis ainakaan Ruotsissa ei tutkita rahanpesua, jos sitä harjoittaa CIA, EU tai Soros:
   http://whitetv.se/en/operation-inspection/2267.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Sillä voisi olla huomattavakin vaikutus vaalitulokseen, jos valtaVALEmedia totuuden pimittämisen sijaan kertoisi myös esim. tällaisista uutisista:

  "Pakettijätti lopetti jakelun Malmön pahamaineiseen maahanmuuttajalähiöön, Rosengårdiin.",
  https://www.kansalainen.fi/pakettijatti-ups-lopetti-pakettien-jakelun-malmon-maahanmuuttajalahioon/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 3. Nykyinen vallanpitäjä, kepu(li), rikkoo perustuslakia tuosta vaan?!?

  US eilen:

  Uutta tietoa sote-valiokunnan ”12 minuutin näytelmästä” – ”Jos näin on tapahtunut, Heikkinen on rikkonut perustuslain 31 pykälää”

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/273571-uutta-tietoa-sote-valiokunnan-12-minuutin-naytelmasta-jos-nain-tapahtunut-heikkinen

  US tänään:

  ”Pyysin puheenvuoroa, pidin kättä ylhäällä” – Kansanedustaja kertoo 12 minuutin sote-näytelmästä, professori pitää tietoja poikkeuksellisina

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/273602-pyysin-puheenvuoroa-pidin-katta-ylhaalla-kansanedustaja-kertoo-12-minuutin-sote

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lesta-Sipilän ja KANSATTOMAN ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen PettUri Orpon kaltaisille vailla omaatuntoa oleville, vain omaa etuaan ajaville psykopaateille perustuslakiteksti ei ole vessapaperinkaan arvoista. He ovat valmiit myymään vaikka vanhan isoäitinsä, kunhan vain saavat ajettua omaa etuaan - tai puolueen etua, jos se edistää myös heidän omia tarkoitusperiään.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Erään MV-lehden lukijan mielipide:

  "Eestin vaalit oli Eestin vaalit – ei Suomen vaalit. Onnea joka tapauksessa!

  Suomessa on suuri työ edessä, että eduskuntaan saadaan muitakin nationalistisia puolueita kuin persut.

  Vasemmistoakin (suvakkeja) siellä on SDP, Vasemmisto ja Vihreät.

  Valtaa pitää saada leveämmälle isänmaallistenkin puolella. Siksi Seitsemän tähden liike. On niitä muitakin, mutta en ole täysin selvillä muiden agendoista joten jätän ne mainitsematta.

  Seitsemän tähden liike on aidosti isänmaallinen, koska se kritisoi mm. haittamaahanmuuton lisäksi voimakkaasti Natoa ja isäntämaa-sopimusta, sekä EU:ta jotka todellakin ovat täysin muuta kuin isänmaallisia hankkeita. Persut (Jussi Halla-aho) kannattavat Natoa uusimman raportin mukaan, ja sen myötä mitä ilmeisimmin myös isäntämaa-sopimusta.

  Äänestäkää isänmaallisia puolueita. Suomen kuuluu olla itsenäinen, eikä kenenkään muun maan talutusnuorassa, joka tekee päätökset Suomen puolesta.

  Lähde: Ilja Janitskin eduskuntaan FB-sivu

  http://xn--seitsemnthdenliike-rtbc.fi/upload/File/Maahanmuuttopoliittinen_ohjelma.pdf?447294"

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Yle tänään:

  "Saksa aikoo perua Isis-taistelijoilta kaksoiskansalaisuuden"

  https://yle.fi/uutiset/3-10672427

  VastaaPoista
 6. KL tänään:

  Mikä Vaalivalvojat?

  Vaalivalvojat on Kauppalehden, Talouselämän ja Uuden Suomen politiikan toimittajista koostuva ryhmä, joka kommentoi eduskuntavaaleja maaliskuun ensimmäisestä viikosta alkaen.
  Mikä on vaalien kannalta päivän polttavin kysymys? Vaalivalvojat kertovat – joka arkipäivä.

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kansa-kyllastyi-juha-sipilan-naamaan-ja-suomi-nayttaa-nyt-siirtyvan-vasemmalle/4b1a547f-82ef-4a0d-bfe3-ad53c96f0055

  VastaaPoista
 7. Yle tänään:

  "Tuberkuloosia sairastava turvapaikanhakija katosi perheineen – käännytystä vastustava seurakunta huolissaan"

  https://yle.fi/uutiset/3-10672337

  Artikkelista poimittua:

  Maahanmuuttoviraston mukaan tuberkuloosin sairastaminen ei tarkoita automaattisesti palauttamisen lykkäämistä. Maasta poistamiselle kesken hoitojen ei ole laissa esteitä.

  VastaaPoista
 8. HS tänään:

  "Espoolle koituu maahanmuutosta valtavat kustannukset ja valtion pitäisi maksaa niistä suurempi osa, vaatii kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä"

  https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000006022665.html

  Artikkelista poimittua:

  VIERASKIELISET ovat yliedustettuina useissa kalliissa palveluissa, kuten lastensuojelussa ja työttömyyden hoidossa.

  ”On selvää, että siitä tulee kustannuksia.”

  VastaaPoista
 9. IL tänään:

  "Tässä on Haagan epäilty perhepuukottaja"

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2f7616e4-1477-400d-9ee8-b1a59b879c74

  Artikkelista poimittua:

  Epäilty on nimeltään Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi. Mies on syntynyt vuonna 1985. Al-Hmedavi on poliisin mukaan 168 senttiä pitkä.
  ....
  Poliisi: Älä mene itse väliin

  Iltalehti tavoitti Helsingin poliisin väkivaltarikostoimintoa johtavan Kosken myöhään maanantai-iltapäivänä.
  Al-Hmedavia ei ole syytä lähteä pidättelemään omaehtoisesti, vaan hänet nähdessään kannattaa mieluummin ottaa yhteyttä viranomaisiin.

  VastaaPoista
 10. Ylen toimittajakaartia dominoiville viherpunikeille Viron vaalitulos oli myrkkyä:

  "VIRON EPÄMIELUISA VAALITULOS JA HYBRIDIVAIKUTTAMISEN KAIKKIVOIPAISUUS

  Yleistä mielipidettä muokkaavat valtamediat ovat suhtautuneet ennalta arvattavan happamasti Viron eilisten parlamenttivaalien tulokseen. Vaikka konservatiiviselle ja maahanmuuttokriittiselle EKRE -puolueelle ennustettiin vaalivoittoa, toivottiin Ylessä loppuun asti käyvän toisin. Kun vaalitulos lopulta varmistui, Yle piti sitä "yllätyksenä".

  Toisessa uutisessaan Viron reformipuolue yllättyi vaalivoitosta – hallitusneuvotteluista on tulossa tiukat kerrotaan EKRE-puolueen toimivan "kuten muutkin Itä-Euroopan populistiset oikeistopuolueet: se ratsastaa maahanmuutto- ja EU-vastaisuudella sekä perinteisillä perhearvoilla". Vakiintuneet liberaalit valtapuoleethan eivät Ylen mielestä ratsasta populistisesti millään kun ne lupaavat kansalle loputonta taivaan mannaa.

  Vaalitulos kertoo, että virolaiset ovat sen verran fiksua kansaa, etteivät he halua tehdä samanalaista peruuttamatonta virhettä kuin Suomi, joka on päästänyt maahansa toistasataa tuhatta ei-eurooppalaista verorasitetta. Suomalaiset eivät voi kuin kateellisina seurata, kuinka virolaiset ovat jo varhaisessa vaiheessa torjumassa kansakuntaa tuhoavaa monikulttuurista invaasiota.

  Populismin nousun ohella Viro seurasi toista yleiseurooppalaista trendiä, vasemmiston kannatuksen romahtamista..."

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/03/viron-epamieluisa-vaalitulos-ja.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 11. Hyvinhän se Viron talous pyörii.
  1,3 miljoonan asukkaan maassa on n. 670000 työllistynyttä.
  100000 on töissä SUOMESSA.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!