keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Kohti parempaa kulttuuria

Iltalehti julkaisi kaksi oikeudenkäyntiuutista, jotka hätkähdyttivät ainakin itseäni. Ensimmäinen niistä koski tapausta, jossa mies tarttui linja-auton rattiin aiheuttaen vaaratilanteen ja huutaen samalla jumalan suuruutta arabian kielellä. Kuljettaja onnistui säilyttämään bussin hallinnan ja turmalta vältyttiin.

Tapaus käsiteltiin käräjäoikeudessa, joka piti mahdollisena, ettei jumalan suuruutta huutanut mies olisi pyrkinyt kaappaamaan bussia vaan saanut paniikkikohtauksen. Niinpä tämä välttyi rangaistukselta ja saattaa olla oikeutettu jopa 10 000 euron korvauksiin koska oli ollut tutkinnan aikana talteen otettuna.

Toinen uutinen kertoi huonosti Suomea puhuvasta miehestä, joka oli Lapissa pahoinpidellyt vaimonsa tarkoituksenaan aiheuttaa keskenmeno. Samalla hän oli ollut väkivaltainen myös tämän ystävää kohtaan. Lisäksi mies oli syyllistynyt vaimoaan kohtaan väkivaltaan jo aiemmin.

Niinpä oikeus päätyi rankaisemaan miestä ensikertalaisuuteen vedoten vain kymmenen kuukauden ehdollisella vankeusrangaistuksella ja yhteensä 2000 euron korvauksilla vaimolle. Ystävä ei saanut kokemastaan väkivallasta huolimatta korvauksia.

Nämä tuomiot eivät ole lainvoimaisia, joten niistä kuultaneen vielä hovioikeuden käsittelyn yhteydessä. Tässä vaiheessa on kuitenkin tehtävä kaksi johtopäätöstä.

* * *

Oikeudessa tuomittavina olleiden henkilöiden toiminta on syyttömyydestä ja ehdonalaisesta tuomiosta huolimatta ollut sellaista, ettei sitä voi mitenkään hyväksyä Suomessa. Ensimmäisen - syyttömän miehen - tapauksessa teon seurauksena olisi voinut olla pahimmillaan kuoleman aiheuttaminen muille matkustajille.

Teon kokonaisuutta arvioitaessa on myös huomioitava, että samoihin aikoihin sattui toinenkin samankaltainen tapaus. Niiden välillä ei ole havaittu yhteyttä, mutta on tietenkin mahdollista, että sellainen on vain jäänyt löytämättä.

Siksi tässä tilanteessa on tärkeää, ettei tapahtuneesta synny käsitystä, että Suomessa voi halutessaan yrittää syöstä linja-auton pois tieltä ilman, että oikeusvaltiomme rankaisee millään tavalla tapahtuneesta. Tämänkaltaisten tapausten riski on kasvanut rajusti vuodesta 2015 alkaen kun maamme ns. paremmasta kulttuuripiiristä peräisin olevan väestön määrä on kasvanut.

Toinen johtopäätös koskee pahoinpitelyyn syyllisen miehen saamaa tuomiota. Hänen kansalaisuudestaan ei ole tietoa, mutta abortin tekeminen vaimoa pahoinpitelemällä ei vastaa millään tavoin suomalaisen oikeuskäsitystä.

Siksi on syytä kysyä, että eihän käräjäoikeuden tarkoituksena ollut ehdollisen tuomion kautta luoda maahamme uudenlaista parempaa kulttuuria, jossa perheensisäisen sikiön tappamiseen tähtäävän väkivallan tekeminen olisi ellei hyväksyttävää niin ainakin katsottava pikkurikokseksi.

Tapauksen ensikertalaisuusluonnetta tarkasteltaessa on mielenkiintoista myös se, että pahoinpitelijä oli syyllistynyt väkivaltaan vaimoaan kohtaan jo aiemmin. Kyse ei siten ole sattumasta vaan miehen vakiintuneesta käyttäytymiskoodistosta. Toivottavasti kymmenen kuukauden ehdoton rangaistus on riittävä pelote sen muuttamiseksi. Epäilen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko taiteesta provosoituminen kulttuurinen tai suorastaan geneettinen eikä uskonnollinen ominaisuus?
Muslimitytön kokema väkivalta herätti kysymyksiä
Mitä meidän pitäisi tehdä maahanmuuttajanuorison väkivaltaiselle käyttäytymiselle?

12 kommenttia:

 1. Järjestelmä on lepsu ja tarkoitettu ihan toisenlaiselle väestölle kuin uudessa uljaassa monikulttuurisessa yhteiskunnassa on. Kun luottamukseen perustuvasta yhteiskunnasta siirrytään alhaisen luottamuksen yhteiskuntaan, se edellyttää rikosoikeudelliselta järjestelmältä ihan toisenlaista ankaruutta. Luonnollisesti mitään kiristymistä ei tapahdu, koska tekijät edustavat uhrivähemmistöä.

  Bussitapausta ei muuten edes taidettu tutkia terrorismirikoksena. Lueskelin vähän terrorismiin liittyvää lainsäädäntöä ja siellä tunnuttiin keskittyvän toiminnan organisoituneisuuden asteeseen.

  Spontaanit Allahu akbar -hyökkäykset, joissa tekijä inspiroituu omatoimisesti internetin kautta hyökkäämään vääräuskoisia vastaan, saattavat jäädä kokonaan noteeraamatta.

  Uuraisten tapaus vaikutti selkeästi terrori-iskun yritykseltä, mutta esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä tätä mahdollisuutta ei otettu huomioon. Tämä saattaa kertoa siitä, että terrorismia peitellään ja se yritetään naamioida tavalliseksi rikollisuudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bussitapausta tutkittiin käsittääkseni vain bussin kaappauksena.

   Poista
 2. Eurooppalaisella uudella ajalla kehittynyt "tiedollinen" ajattelumme opillistaa kaiken, ja yksi kammottavimmista aikalaisajattelumme virheistä on se, että käsittelemme moraaliakin ikään kuin se olisi oppi oppien joukossa -- emmekä ymmärrä että moraalissa on kyse niistä perustavanlaatuisista yhteisöllisistä sidosaineista joissa kullekin "kulttuurille" ominainen ihmisyys saa ilmauksensa.

  Jokaisen meistä tajuntaan syntyy varhaisessa lapsuudessa ensin hahmo "sinä" -- siis hoivaajan, toisen ihmisen hahmo -- ja vasta myöhemmin se mistä sanomme "minä". Tästä ihmis- ja itseidentiteetin marssijärjestyksestä suoraan johtuu, että elämme aina kaikki ikään kuin toistemme siuleuissa, ja kaiken, minkä teemme toisillemme, sen teemme myös itsellemme, itsessämme.

  Tämä universaali moraali -- niin sanottu "kultainen sääntö" -- on todellakin yleisinhimillinen, mutta se ilmentää vain lajimme perimmäistä sosiaalisuutta, siis kulttuurisen ihmisyyden ehdotonta jatkumoa, eikä se itsessään sisällä mitään tiettyä moraalin laatua saati sisältöä.

  Meidän olisi ymmärrettävä ihmisen perimmäistä lähtökohtaista ja olemuksellista sosiaalisuutta paljon nykyistä aikalaisajatteluamme syvemmin ja paremmin, jotta voisimme hahmottaa esimerkiksi näitä tällaisissa yhteiksissä kipeästi esille tulevia kulttuurisia ihmisyyden ja moraalien eroja. -- Mutta oma, sokeuden asteelle kasvanut individualismimme ja siihen liittyvä ylikasvanut yleiskäsittellinen opillisuus estävät meitä näkemästä ja tekemästä edes terveen järjen mukaisia johtopäätöksiä.

  Emme hahmota edes sosiologian perusteita, emme eroja normimoraalin ja omantunnonetiikan välillä -- päinvastoin, juristeriamme pyrkii nimenomaan häivyttämään tällaiset täysin yhteensovittamattomat erot. Virhe tapahtuu jo siinä, että lainsäädäntö yrittää käsitteellisesti täsmentää tekojen tunnusmerkistöjä ja eliminoi yritykset tunnistaa motiivien erilaatuisuutta.

  Lainsäätäjä esimerkiksi käsitteellistää kaikki "uskonnot" vain uskonnoiksi uskontojen joukossa, eikä tee eroa teokratian ja demokratian välillä. -- Kuinka sitten pystyisimme käsittelemään kokonaan eriperusteisten kulttuurien moraalista erilaatuisuutta?

  VastaaPoista
 3. Mahdollinen kymppitonnin palkkio perseelleen menneestä terrori-iskusta on jo parodiahorisontin tuolla puolen.
  Mahtaakohan tuottaa lisää vastaavanlaisia "paniikkikohtauksia".
  Lasketaan aikanaan raadot kun paniikkikohtaus onnistuu.
  Irvokasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tosiaan nähdä innostaako tuomio joitakuita vastaaviin kohtauksiin.

   Poista
 4. Tulkaapas tekin kaikki Dissenter.com:iin, joka on Gab:n tekijöiden aivan loistava selaimen lisäosa, joka mahdollistaa kommenttiosiot ihan mille tahansa nettisivulle, ilman että sivuston omistaja mahtaa asialle yhtään mitään. Sensuuria ei ole, joskin laiton sisältö tulee poistetuksi.

  Eli käyttäjä voi vapaasti kritisoida vaikkapa Hesarin NYT -liitettä tai Ylen uutisia, ja muut Dissenter:n käyttäjät näkevät kommentit vähän kuin ne olisivat sivuston tukeman kommenttiosion kommentteja.

  Se on vielä alkuvaiheessa (muutama viikko julkaisusta), mutta toimii jo hyvin. Englanninkielistä väkeä on runsaasti, mutta Suomalaisilla on vielä petrattavaa.

  VastaaPoista
 5. "Tarkistettu fakta: Suomella ja Ruotsilla on Pohjoismaiden löysin perheenyhdistämispolitiikka",
  https://www.kansalainen.fi/tarkistettu-fakta-suomella-ja-ruotsilla-on-pohjoismaiden-loysin-perheenyhdistamispolitiikka/

  Tiukentamista tuskin on odotettavissa niin kauan kuin Brysselin korruptoimat maanpetturit ovat vallankahvassa tai kansa äänestää kommunistista internationaaliaan toteuttavat vihepunikit päättämään maamme asioista.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Eipähän paljoa tarvitse ihmetellä Pauli Vahteran laskemaa ja julkistamaa 3,2 miljardia euroa matu-kustannuksina:

  "Katso Husseinin sosiaalietuudet suoraan dokumenteista

  Matujen moninkertaisesti kantaväestöä suuremmat sosiaalietuudet paljastettu virallisista kela-papereista.

  Julkaistu 21.03.2016 ensimmäisen kerran MVssä.
  Julkistamme nämä, niin ei tarvitse ihmisten arvailla...",
  https://mvlehti.net/2019/03/13/katso-husseinin-sosiaalietuudet-suoraan-dokumenteista/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinvointivaltion arkea, oletan.

   Poista
  2. Pitkälti VELAKSI rakennetun hyvinvointivaltion. On syöty kuormasta ja syödään edelleen vieläkin enemmän mm. matujen täysihoitokustannuksina.

   Ainakin osa valtaapitävistä tietää hyvin, että "veli on velka otettaessa, mutta..."
   Viherpunikeilla sensijaan on ehtymät-
   tömät runsaudensarvet: rahaa saadaan automaatista ja sähköä saadaan seinästä!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Video: "Euroopan itsemurha – suomeksi

  Kristillisille arvoille, kreikkalaisille filosofioille ja valistuksen ajan havainnoille perustettu Eurooppa on katoamassa, ja järkyttävää on se, että Eurooppa tekee sen itse, oman käden kautta.

  Eurooppa on menettänyt uskon omiin arvoihinsa, perinteisiinsä sekä olemassaolonsa oikeutukseen.",
  https://mvlehti.net/2019/03/06/video-euroopan-itsemurha-suomeksi/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. Breivikillä oli siis vain paniikkihäiriö.Ainoa murha joka tapahtui oli siis vain oikeusmurha.Hyvät korvaukset tulossa.Muistakaapa vastuulliset mädättäjähuorat se sitten jatkossa kun näitä alkaa tapahtumaan teille itsellenne että tekijät eivät ole rikollisia vaan niitä todellisia uhreja - vaikka olisivatkin vain vääräuskoisia valkoisihoisia ja kohteita olette TE ITSE PERHEINENNE.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!