perjantai 15. maaliskuuta 2019

Kaikki terroristit eivät ole muslimeita

Tämän vuosituhannen tuhoisin terroriteko Pohjoismaissa oli kantanorjalaisen Anders Breivikin tekemä. Se kohdistui muihin kantanorjalaisiin, joskin joukossa oli luultavasti myös maahanmuuttajia. Muilta osin terrorismi niin pohjoismaissa kuin muuallakin on ollut pääosin muslimien käsialaa.

Tähän pääsääntöön on saatu uusi poikkeus, sillä australialainen valkoisen ylivallan kannattaja on tehnyt iskun uusiseelantilaiseen moskeijaan. Tämä osoittaa, etteivät kaikki terroriteot ole muslimien tekemiä, vaikka länsimaihin levinnyt islam on tässäkin osallisena - tällä kertaa uhrin roolissa.

Nähtäväksi jää minkälaisen poliittisen keskustelun Uuden Seelannin tapahtuma aiheuttaa meillä ja maailmalla. Breivikin tapaushan synnytti Suomessa epä-älyllisen mediamyrskyn, jossa jopa suomalainen poliittinen puolue pyrittiin kytkemään tapahtumaan.

Toivottavasti samanlaiselta järjettömyydeltä vältytään nyt vaikka edessä ovatkin eduskuntavaalit. Epä-älyllisyyden sijaan haluaisin nähdä asiallista pohdintaa siitä kuinka tärkeää on, että ihmisten tyytymättömyydelle vallitseviin oloihin on olemassa poliittinen purkautumistie ja demokraattinen vaikutusmahdollisuus.

Samalla on tietenkin syytä tehdä selväksi, ettei Suomessa kaivata uutta Uuden Seelannin terroriteon kaltaista tapausta. Ei kantaväestön eikä maahanmuuttajien tekeminä - kyllähän yksi Turun puukotusisku riittää meille osoittamaan islamilaisen maahanmuuton ongelmallisuuden.

Tämä on entistäkin tärkeämpää nyt kun esimerkiksi Helsingin seudun maahanmuuttajaväestön oletetaan kasvavan vuoteen 2035 mennessä 100 000 hengellä. Sen seurauksena seudun suurimmat vieraskielisten kieliryhmät tulevat olemaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan sekä Itä-Aasian kieliä puhuvat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Terroristi kuin terroristi
Feministis-rasistinen kuolemantuomio
Uuden Seelannin liikenneministerin ajatuksia

25 kommenttia:

 1. Länsimaiset individualistit eivät ole ymmärtäneet eivätkä tule tarpeeksi ajoissa ymmärtämään miten kovia kognitiivisia tosiasioita "kulttuurit" ovat, vaan yrittävät ratkaista kaikki kulttuurien yhteensopimattomuuden ongelmat antamalla asioille ja ilmiöille mukavia nimiä ja määrittelemällä kulttuuristen hylkimisreaktioiden kipeät ongelmat niin laveilla yleiskäsitteillä, että jopa teokratian ja demokratian yhteensovittamattomuus saadaan haudattua samaan "moniarvoisuuden" käsitesoppaan.

  Kun yhteiskuntien sisäinen luottamus romahtaa, kulttuuriset hylkimisreaktiot, jotka alkavat sopeutumattomuudesta, segregaatiosta ja tunnustuksellisten ryhmien järjestäytymisestä, puhkeavat sosiaalisen häiriön ja väkivallan tasolle. Kun hallitukset eivät pidä oman kansansa puolta, kansalaiset lopulta ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Sitä saadaan nimittää ihan miksi tahansa -- jengirikollisuudeksi, rasismin ja natsismin nousuksi, lopulta sisällissodaksi -- mutta niin tulee käymään. Ihmiset eivät siedä epävarmuuden kasvua loputtomasti, vaan luottamuksen romahtamista seuraa sisäinen väkivalta.

  Nyt kehittyneissä yhteiskunnissa maailman eri puolilla ilmenee tunnustuksellisten ryhmien väkivallantekoja, ja pelkäänpä että ne ov at tulleet jäädäkseen. Eurooppalais-länsimainen individualistinen ajatteluperinne ei pysty miitä oikein käsitteellistämään eikä käsittelemään. On esimerkiksi aika toivotonta seurata omia vaaliväittelyitämme, joissa poliitikot keskittyvät mieluummin suhteellisuuden- ja todellisuudentajuttomiin ongelmiin kuiten "ilmastonmuutokseen" ja ympäripyörittelevät sitä tosiasiaa, että omakin yhteiskuntamme on hyvää vauhtia sortumassa tunnustuksellisten ryhmien väkivaltaisuuksiin. Ja yleiskäsittellinen mussuhumanismi, johon kipeät kulttuuriset hylkimisreaktiot ja teokratian ja demokratian sovinnollisen yhteiselämän mahdottomuus haudataan, saa valtapoliitikkojen suissa kukkia ihan vapaasti. Sen enempää yhteiskuntatutkijoista kuin journalisteistakaan ei löydy niitä kriittisiä ääniä, jotka viheltäisivät individualistiset "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" paitsioon.

  VastaaPoista
 2. Ainoa mikä yllätti oli tapahtumapaikka, toki Christchurch valintana looginen. Odotin vastatoimien tapahtuvan Saksassa.

  Elämme mielenkiintoisia aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksalaisilla kestää vähän pidempään tuo pinnan katkeaminen kuin Australiassa. Ausseilla on enemmän perinteitä oman käden oikeudesta.

   Ainakaan minun mieleeni ei tule rosvoja kansallissankareina Saksasta, Australiasta sen sijaan tulee heti: Ned Kelly.

   Poista
  2. Nedillä voisi olla sanansa sanottavana nettipoliiseillekin. Odotellaan.

   Poista
 3. Yle tänään:

  "LM: Isis-lapsia on palannut kriisi-alueelta Suomeen"
  YK:n turvallisuusneuvoston tietojen mukaan ISIS-lapsia on käytetty muun muassa itsemurhapommittajina.

  https://yle.fi/uutiset/3-10689972

  VastaaPoista
 4. Nyt kuuluu sanoa, että tämä ei ollut yllätys. Tuomitsen nämäkin raukkamaiset murhat. Kostoisku voi tapahtua vaikka Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä australialaisten että muslimien terrorismi on tuomittavaa. Näin etenkin Uudessa Seelannissa ja muissa länsimaissa, joissa ihmisillä on mahdollisuus saada myös äänensä kuuluviin.

   Poista
 5. Korrrostan, että kyseessähän on vasta epäily.

  Lisäksi epäilty on leimattu äärioikeistolaiseksi, vaikka ilmeisesti suurin osa moskeijoihin kohdistuneista rasistisista iskuista ovat tainneet osoittautua muslimien itsensä tekemiksi?

  Ja voihan tämä 'äärioikeistolainen' kärsiä Akbariittisen paniikkihäiriön kaltaisista oireista. ;)

  Jäänkin odottamaan päivystävien dosenttien anaalia yysiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja epäilynä pysyy kunnes kaikki oikeusasteet on kahlattu läpi ja juttu siirretty tilastoihin... Sittenkin ilmaan jää epäilys oliko kyseessä salaliitto.

   Nyt olisi aika kaivaa esiin kaikki selittelyt ja vähättelyt joilla VALKOIHOISIIN kohdistettuja raakuuksia on vähätelty. Mitkään uskonnot tai kulttuurit eivät viimekädessä riitä - jakolinja menee juuri siinä!

   "Ei mitään tekemistä minkään kanssa. Kerrotaan kärsineen mielenterveysongelmista ja oli palannut MAGA-alueelta, jossa oli traumatisoitunut. Köyhyys ja syrjintä radikalisoi raukan. Nyt ei ole aika tuomita. Reaktio valkoista identiteettiä loukkaaviin puheisiin..."

   "TIETOJA TEKIJÄSTÄ EI JULKAISTA, KOSKA KYSEESSÄ ON VASTA ESITUTKINTA!!!"   t: Vitjaantunut Stadilainen

   Poista
 6. OM eilen:

  Veitsirikosten määrä ennätyskorkealla Saksassa - 11 puukkohyökkäystä päivässä!
  Viimeisten kymmenen vuoden aikana veitsellä tehdyt rikokset Saksassa ovat lisääntyneet yli 900 % - yhdestä päivässä yli kymmeneen päivässä

  https://oikeamedia.com/o1-101900

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tuon eilen, mutta en muistanut aamulla. Sitäkin olisi voinut käsitellä tässä kirjoituksessa.

   Poista
 7. Muslimipaskat ovat julistaneet sodan kaikille muille 1400 vuotta sitten.Sodissa kuolee.Toivottavasti oma paskansa siis maistui hyvältä ja toivottavasti näemme paljon lisää vastaavia.Fight fire with fire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka muslimien maahanmuutosta seuraakin kaikkialla ongelmia, ei meidän silti tarvitse asettua terroristien tasolle. Sen sijaan ongelmat tulee hoitaa pois sivistyneesti.

   Itse asiassa tämä isku saattaa vaikuttaa jopa Suomen vaaleihin. Eikä suinkaan maahanmuuttopolitiikkaa järkeistämään pyrkivien eduksi.

   Poista
 8. Yhdessä paarikuvassa haavoittunut mies, muslimi, jaksaa nostaa etusormeaan pystyyn. Moni nostelee heidän kanssaan etusormiaan pystyyn tietämättä merkitystä.

  Olisiko niin, että islamistiterroristeille ja muille muslimirikollisille voidaan osoittaa syyttävää sormea ja sitä myötä päättäjille, jotka ovat sallineet lepsun maahanmuuttopolitiikan? Laiton siirtolaisuus, sosiaaliturvajärjestelmien hyväksikäyttö, huijaukset, ym. lista on loputon ja normaalit ihmiset kaikissa maissa kärsivät rikollisuuksina, raiskauksina, leikkauksina, veronkorotuksina, jne. ja kauanko oletetaan, että tavallisten ihmisten pinna kestää? Tuttu sossu sanoi, annettava on, niillä on nimeni. Pelko on yksi syy, mikä panee antamaan enemmän kuin kantasuomalaiselle.

  Veikkasin jo aiemmin, että näitä tulee tapahtumaan. Millä ne estää? Pitämällä kulttuurit erillään, kiihkouskovaiset omiin muslimimaihinsa. Rajatarkastuksissa jäisi enemmän muitakin tänne tulevia rikollisia kiinni, mutta kansanivälinen rikollisuus on kai niin jänskää, ettei sitä haluta rajoittaa?

  Toisaalta todistinpa läheltä, kun maltillisena muslimina pitämäni mies länsimaisen vaimonsa jätettyä hänet käytti kaikkia "muslimikeinojaan", no vaimo jäi eloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisten kannattaisi tosiaan oman turvallisuutensa takia pysyä erosssa sellaisista kulttuuripiireistä, joissa heidän arvoistuksensa on koiran luokkaa. Tai sitten hyväksyä koiran osa.

   Poista
  2. Koiran osa länsimaissa on aivan valtaisasti parempi kuin naisen monissa Lähi-idän maissa.

   Poista
 9. IL eilen:

  IL-Analyysi: Turvapaikanhakijoiden kustannukset ovat Suomessa suuri mysteeri - ”On yritetty useaan otteeseen selvittää”
  Iltalehti kysyi valtiolta, kunnilta ja Kelasta, paljonko humanitäärinen maahanmuutto eli turvapaikanhakijoista ja pakolaisista aiheutuva kustannus on.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e4266ab3-65a7-4a1e-8d3e-897402c89cf0

  Artikkelista poimittua:

  Iltalehti uutisoi viime viikolla (IL 7.3.) KHT-tilintarkastaja, ps-taustaisen Pauli Vahteran laskelmasta, jonka mukaan humanitäärinen maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa.

  Se on kova luku. Lukua voi verrata vaikkapa Suomen valtion kuluvan vuoden budjetin 55,5 miljardin euron loppusummaan.

  Mutta onko se oikea luku?

  Jos allekirjoittaneelta kysytään, vastaus kuuluu: en tiedä.

  Mutta ei sitä tunnu tietävän kukaan muukaan. Vaikuttaa siltä, etteivät poliitikot ja virkamiehet ole edes halunneet selvittää asiaa.
  ----------------

  Kannattaa katsoa myös tämä:
  http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/03/optimaalinen-unelmamaailma.html

  ja siis 100 000 henkeä tupsahtaa lisää Suomeen niin mitähän se taas maksaakaan ja montako tulevaa terroristia tulee mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen vanhustenhoito tarvitsisi 200 milj. euroa, jotta vanhuksilla olisi säälliset olot. Sitä ei tunnu löytyvän. Sen sijaan löytyy 3200 miljoonaa sellaisen porukan elättämiseen, joka ei ole tehnyt koskaan mitään Suomen hyväksi, eikä tule koskaan tekemään. Hiukan pistää vihaksi, lievästi sanottuna.

   Poista
  2. On hyvä, että Iltalehti on lähtenyt tämän kustannuskysymyksen perään. Toivottavasti se johtaa hyvin tehtyyn selvitykseen. Mutta tokihan on jo nyt selvää, että kehitysmaalaisten maahanmutto on äärimmäisen kallista.

   Poista
 10. Yksi yhteiskuntien väkivaltaistumiseen olemuksellisesti kuuluva seikka on se, että myös "keskustelu" kuumetessaan taantuu ja käpertyy yhä tiukemmin leimakäsitteisiin. Kun ne yhteisöjä yhteensitovat voimat, joita tarvittaisiin kaiken sosiaalisen eheyden pohjaksi, uhkaavat hajota, "keskustelun" sävy muuttuu automaattisesti "moraaliseksi".

  Ja, ikävä kyllä, omassa "käsiterealistisessa" ajassamme silloin kaikki moraalisen hyvän ja pahan ajatuskulissit kiteytyvät leimasanoiksi -- erilaisiksi "ismeiksi" tai leimaa kantaviksi "ryhmiksi" -- mikä on omiaan pelkästään sementoimaan hajoamista ja eskaloimaan käynnistyvää väkivallan kierrettä.

  Kun yhteiskunnallisen eheyden ehdot -- sanotaan nyt tässä vaikkapa provosoivasti "etnonationalistiset" ehdot -- unohdetaan -- torjutaan tabuina tai hylätään kun keskitytään leimakäsitteisiin ja muihin älyllisiin väistöliikkeisiin -- silloin tie on auki suurimitaiselle sosiaaliselle regressiolle. Ja sitä ilmentävät myös puolin ja toisin päätään nostavat päästään vinksahtaneet yksilöt (jollainen esimerkiksi Breivik taisi olla), mikä sekin vain sekoittaa keskustelua ja kasvattaa pelkoa ja epäluottamusta.

  VastaaPoista
 11. Minulla on sellainen tunne, että media ei oikeastaan tiedä, mitä sen pitäisi sanoa. Se mitä on ollut tapana sanoa, kun tapahtuu terroristi-isku, ei oikein tunnu sopivan tähän. Se että joku tekee kostoiskun taisi tulla aikamoisena yllätyksenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellan mitä tuleman pitää. Ehkäpä huomisissa lehdissä on jo analyysejä ja "analyysejä".

   Poista
 12. Eikä muuten ollut valkoisen ylivallan kannattaja. Siis merkityksessä että eurooppalaisten pitäisi hallita koko maailmaa.

  Oli vain sitä mieltä että eurooppalaisten pitäisi hallita omia maitaan.

  VastaaPoista
 13. Kuten jo ano 1852 sanoi, hemmohan on selkeästi sanonut, ettei hänellä ole mitään sitä vastaan, jos musut ovat musuja omissa maissaan. Hänellä ei siis ole tavoitteena musumaitten muuttaminen. Musuterot taas haluavat nimenomaan länsimaitten muuttamista musumaiksi. Erittäin oleellinen ero.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!