lauantai 16. helmikuuta 2019

Me suvaitsemme

Kävipä kerran niin, että porukka murtautui ja asettui taloksi tyhjään rakennukseen lupia kyselemättä. Sen jälkeen se alkoi sieltä huutelemaan, että omistajan pitäisi remontoida talo ja luovuttaa se heidän käyttöönsä ilmaiseksi.

Näin kävi Helsingissä, jossa yksi äärivasemmistolainen ryhmä eli anarkistit ovat vallanneet kaupungin omistaman heikkokuntoisen rakennuksen. Mikä huvittavinta, porukka pitää talon seinällä tekstiä, jossa lukee "alas kapitalismi".

Tuolle takkutukkien porukalle näyttävät siis kyllä kelpaavan kapitalistin rahat, mutta ei se talousjärjestelmä, joka on tähänkin maahan luonut sen hyvinvoinnin, jonka varassa talonvaltaajat saanevat leipänsä. Eli veronmaksajien rahoista kustannettavat sosiaalituet.

Uutisen luettuani jäin ihmettelemään sitä, kuinka erilaisia ihmisiä täällä kotimaassamme elelee. Ja kuinka me tavalliset ihmiset työntekijöinä ja veronmaksjina suvaitsemme heidän öykkäröintiään korvaamme lotkauttamatta. Sekä ilman sen suurempaa valitusta myös elätämme heidät ilman odotuksia kiitoksista ja vailla vaatimuksia rangaistuksista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vuoden 1918 tapahtumat uusiksi?
Vihreiden ja taksien tulisi sanoutua irti oman käden oikeudesta
Yle unohti kertoa, että kuka uhkasi lasten ja alpakoiden turvallisuutta

13 kommenttia:

 1. No samasta lähteestä tulee siunkin rahat, tuottavasta työstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et siis näe mitään periaatteellista eroa työnteon ja loisimisen välillä?

   Poista
  2. Hyvinpä heitit, lopetan tän shakin pelaamisen, toivottavasti pulu häipyy.

   Poista
  3. Tuottavasta työstäpä hyvinkin.

   Poista
 2. Eräiden poliittisten tukijoiden tapa osoittaa kunnioituksensa tätä yhteiskuntaa kohtaan.
  Olen usein ihmetellyt, että miksei kyseiset henkilöt lähde tästä maasta pois jos on paha täällä olla?
  Kai sitä nyt jostain maapallolta löytyy heillekkin se ihku paikka missä heidän on hyvä elää?

  VastaaPoista
 3. Ihan normaalia teinipissisten elämänangstia. Kunhan tulevat 30 kympin ikään niin huomaavat, että kaikkea sitä on tullut tehtyä.
  Yleensä näillä finninaamoilla löytyy taustalta varakas perhe.
  Mouhkatkoon talossa tasan niinpaljon kuin sielu sietää, eiköhän ne käy yönsä nukkumassa Westendin tai Kauniaisten kodissaan ja hakemassa samalla viikkorahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Osa näistä nousee vielä hyvinkin korkeaan asemaan. Valitettavasti eivät kuitenkaan kaikki.

   Poista
 4. Näille anarkisteille voisi tehdä hyvää istua vaikka viikko putkassa miettimässä touhujaan. Ainakin pehmeimmät tapaukset voisivat säikähtää ja lopettaa huliganismin. Taitaa vain poliisi olla niin työllistetty ulkomailta tulleen rikkauden vuoksi, ettei jouda paimentamaan näitä kotimaisia Preka-Eetuja.

  VastaaPoista
 5. Jälleen yksi esimerkki sarjaan "ei se ole hullu joka pyytää vaan se, joka maksaa" eli ei se ole hullu joka käyttää omankäden oikeutta vaan se, joka sen hyväksyy..

  Tässä on nyt kaksi käyttökelpoista ratkaisumallia. Ensimmäinen on se, että otetaan nimet ylös, heivataan tyypit ulos ja laitetaan perään lasku aiheutetuista kuluista.

  Toinen on se, että hyväksytään se vapaa-kaikille meininki. Taloon on tiettävästi pyrkimässä myös joitakin vastakkaisen laidan korstoja. Tapelkoot keskenään talon käyttöoikeudesta. Hyvässä lykyssä käy niin, että kaupunki säästyy purkukustannuksilta ja selviää jätteiden poiskuljetuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä näkisin, että paras tulos saavutetaan lakien noudattamisella.

   Poista
 6. Niin, mitenkähän talonvaltaajille olisi käynyt vaikkapa Stalinin Neukkulassa. Siis anarkistien ihannevaltiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wikipedian mukaan Anarkistijohtaja "Mahnon onnistui luoda Etelä-Ukrainaan yli seitsemän miljoonan ihmisen asuinalueen kattanut anarkistinen talonpoikaisjärjestö eli niin sanottu Vapaa territorio, jossa sovellettiin anarkistisen kommunismin periaatteita. Mahnon päätös luoda anarkistinen yhteisö Ukrainaan johti kuitenkin siihen, että Puna-armeija kääntyi häntä vastaan. Bolševikit kieltäytyivät tekemästä yhteistyötä Mahnon anarkistijoukkojen kanssa ja lähettivät kaksi Tšekan agenttia yrittämään hänen murhaansa kesäkuussa 1920. Samana vuonna puna-armeijan komissaari Lev Trotski aloitti terrorin ja määräsi tuhansia Mahnoa tukevia talonpoikia teloitettavaksi."

   Poista
 7. Näin toimii suomalaisen "oikeus"-valtion poliisi:

  "Video: Poliisi otti Reformi-liikkeen eduskuntavaaliehdokkaan kiinni, kun hänen kimppuunsa käytiin",
  https://mvlehti.net/2019/02/16/video-poliisi-otti-reformi-liikkeen-eduskuntavaaliehdokkaan-kiinni-kun-hanen-kimppuunsa-kaytiin/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!