keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Pieni Moswana on Afrikan helmi

Tiedättehän pienen afrikkalaisen Moswanan valtion, jota suomalainen media ei ole juurikaan vaivautunut pitämään esillä, vaikka kyseessä on tuoreehkon eteläafrikkalaisen jutun mukaan Afrikan turvallisin ja onnellisin maa.

Kirjoituksessa ihmeteltiin monia Moswanan naapurimaihinsa verrattuna poikkeuksellisia piirteitä. Esimerkiksi sukupuolet ovat siellä käytännössä täysin tasa-arvoisia ja lapsiluku naista kohden on alle kaksi. Myös sen ilma on Afrikan vähiten saastunutta huolimatta sikäläisittäin korkeasta teollistumisasteesta, joka on rakentunut eteläiseen naapuriin suuntautuvan viennin varaan.

Lisäksi Moswanassa on eurooppalaisiin vertautuva ja Afrikan korkein lukutaidon taso, itsenäisin oikeuslaitos ja paras poliisi. Uskonnot ja eri etniset ryhmät elävät syvässä sopusoinnussa keskenään huolimatta itsenäisyyden alkuvaiheiden sisällissodasta. Kansa yhdistyi eteläisen naapurin valloitusyrityksen yhteydessä noin 20 vuotta sisällissodan jälkeen.

Niin ja tuoreessa Good Country Index -mittauksessa Moswana oli listan kakkosmaa. Se siis tuottaa kansantaloutensa kokoon suhteutettuna eniten hyvää ihmiskunnalle ja kuormittaa maailmaa kaikista valtioista toiseksi vähiten - vain Suomi on edellä ja sekin niukasti.

Good Country Indexin kehittäjä Simon Anholt kertoi jutussa olevansa sitä mieltä, että muilla afrikkalaisilla ja jopa eurooppalaisilla olisi paljon opittavaa Moswanalta, vaikka hänen mukaansa ”useimmilla mailla on huono itseluottamus, mutta noin sadasta hyvin tuntemastani maasta kolme erottuu joukosta: Ruotsi, Yhdysvallat ja Kazakstan. Niiden kansalaisilla kaikilla on kova usko itseensä ja he uskovat, että heillä on paljon opetettavaa muille maille, vaikka ainakin motswanalaisten osalta opittavaa olisi enemmän toisin päin.”

Eteläafrikkalaisen toimittajan kirjoittamassa perusteellisessa jutussa oli vierailtu myös Moswanassa eli maan pääkaupungissa, ja yritetty löytää syitä sille, miksi Moswana on niin hyvä.

Jutussa oli käyty haastattelemassa ihmisiä muun muassa paikallisen kulttuurin syvintä olemusta kuvaavassa klaanien yhteistilassa, pääkaupungin työläislähiössä ja kaupungin upouudella rautatieasemalla. Juttua varten oli haastateltu myös kahta koomikkoa: Ahmadu Ahmadia ja Christian Ubulubua.

”Tunsimme suurta vahingoniloa, kun tajusimme päihittäneemme taloudessa ja elinoloissamme Etelä-Afrikan, joka edelleen kärsii valkoisesta talouseliitistä. Silloin meistä tuli maailman onnellisimpia”, Ubulubu sanoi jutussa.

Erityisesti jutussa hämmästeltiin sitä, miten moswanalaisilla voi olla maailman korkein luotto poliisiin, vaikka maassa on Afrikan maista vähiten poliiseja väkilukuun suhteutettuna. Poliisiylitarkastaja Ahmed Muhamahmed korosti syistä puhuttaessa matalaa rikollisuuden tasoa ja poliisin kehittynyttä teknologiaa.

Myös Moswanan viime vuosina lähinnä surulliselta tuntuneesta urheiluhistoriasta oli juttuun kaivettu myönteinen puoli: sillä on edelleen Brittiläisen kansainyhteisön kisoista eniten mitaleja väkilukuun suhteutettuna, vaikka maan pikajuoksijat eivät enää vuosikymmeniin olekaan taistelleet olympialaisista mitaleista.

Jutussa kerrottiin myös moswanan maahanmuuttajista. Heitä on saapunut erityisesti lähialueilta kuten Zimbabwesta, mutta myös somaleja ja jopa irakilaisia näkee pääkaupungin kaduilla.

Maahanmuuttajiin kohdistuva rasismi on harvinaista ja ihmiset ymmärtävät maan teollisuuden hyötyvän heidän panoksestaan. Siten myös maahanmuuttajat ovat tyytyväisiä elämäänsä eikä Moswanaan ole syntynyt samanlaisia niin sanottuja ongelmalähiöitä kuin Etelä-Afrikkaan tai Ruotsiin.

Lopulta jutussa löydetään kuitenkin yksi huono puoli Moswanasta: se, että ihmisten itseluottamus on edelleen hämmentävän huono. Toimittajan mukaan se on surullista: moswanalaisilla on paljon syitä olla ylpeitä itsestään, mutta sen asukkaat käyttävät aivan liikaa aikaa verratessaan itseään Etelä-Afrikkaan. Se on lähes sairaalloista.”

* * *

Mikäli ette sittenkään ole kuulleet Moswanasta eikä edelle kirjoittamani tuntunut edes uskottavalta, on tullut aika pohtia syitä sille, miksi asia on niin. Johtuuko se teidän, arvoisa lukijani, ikävistä ennakkoluuloista mustaa Afrikkaa kohtaan - vai onko epäuskoisuutenne taustalla sittenkin jotain aivan muuta.

Ja lopuksi vielä iso kiitos Perskeleen Ykälle ideasta sekä Helsingin Sanomien toimitukselle käytännön avusta!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Moni ihminen on oikeutettu turvapaikkaan Suomesta?
Nigerialaisnainen sai jäädä lapsensa kanssa Suomeen
Kun minä kuolen...


20 kommenttia:

 1. Ihan oikea artikkeli, josta voi miettiä ... mitä tahansa:
  "Fighting for energy and human rights equality in Africa
  Guest Blogger / 16 hours ago February 26, 2019
  The Congress of Racial Equality Uganda has lost another leader, but the fight continues

  Paul Driessen

  “She has gone to the Lord,” her sister Diana told me a few days ago. And with Fiona Kobusingye’s passing, after a courageous battle with cancer, the Congress of Racial Equality Uganda lost another leader.

  However, their legacy remains, the battles they began rage on – and Uganda and Africa are clearly and consistently demonstrating their determination to achieve energy, health, human rights and living standards equality with Europe, America and other industrialized economies. They are determined do so using the same fossil fuel and other technologies that those already wealthy nations used in their ascent out of the nasty, brutish, short lives that were all of humanity’s lot just a few short centuries ago.

  Jne..."

  Linkki josta voi lukea koko jutun


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä
   https://wattsupwiththat.com/2019/02/26/fighting-for-energy-and-human-rights-equality-in-africa/

   Poista
 2. Juu, kyllä Moswana tiedetään ja tunnetaan hyvinkin. Sehän on symboli afrikkalaiselle rauhaisalle maalaiselolle kaupunkien lähiöistä vielä keskemmäs " ei mitään " aluetta koko Afrikan mantereella. Siellä viljellään ruokaa omiin tarpeisiin, laidunnetaan peltoa muutamalla kantturalla ja juhlan aikana teurastetaan vuohi koko yhteisölle merkiksi, että hyvin on taas vedetty tämäkin vuosi. Kyllä vaan, siellä ei tehtaan piippu tupruta paskaa ilmastoon ja saa ihmisiä jännän äärelle ,että alkaako kesä ensi vuonna jo Tapaninpäivänä tai lainehtiiko Malediivit uppeluksissa jäätyään veden alle ensi tai sitä seuraavana vuonna. Siellä ei myöskään jakseta olla huolissaan ns Manhattanin niemimaan kohtalosta tuossa samaisessa tilanteessa. Tai kaikista Tyynenmeren keskikokoa pienemmistä saarista. Mitä me niille ollaan tehty, ei sitten mitään!

  Sellaista se on elämä Afrikan tasangoilla monessa paikoin. Ongelmia toki on sielläkin, mutta hyvällä syyllä voidaan kuitenkin olettaa että seuraavakin vuosi tulee jos sateita piisaa, ja niitähän piisaa, tällekin populaatiolle ja voidaan taas kyntää keskiaikaiseen malliin ja saada palkaksi vaikka kala.

  Jatkathan Professori taas harjoituksiasi tuon "puppulausegeneraattorinkin" avulla ja kirjoitathan seuraavaksi taas siitä ,kuinka et ihan nyt ole varma siitä sulaako Pohjoisnapa ollenkaan vai ei. Älä ihmeessä katso sitä lämpömittaria tai mene ulos toteamaan asianlaitaa.

  Lämmintä päivänjatkoa vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kirjoitus herätti ajatuksia.

   Mitä tulee ilmastonmuutokseen, niin hetkellinen lämpötila yhdellä paikkakunnalla ei kerro siitä juuri mitään. Tiedoksesi kuitenkin, että juuri nyt ikkunanpielessä oleva lämpömittarini näyttää 1,0 asteen lämpöä. Se on selvästi ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa korkeampi. Toisaalta Kanadan Vancouverissa näyttäisi olevan kolmen asteen lämpö, joka on selvästi pitkäaikaista keskiarvoa matalampi.

   Poista
  2. Ei tule kovin kollegiaalista vaikutelmaa Professorista, joka kieltää tiedealan jatkuvat tutkimukset ja aineistot kiistattomasta ilmaston valitettavasti lämpenemisestä.

   Enkä tiedä missä päin Suomea sait tuon lukeman, mutta täällä pk-seudulla mittarin lukema oli eilen iltapäivällä +5. Voin kertoa sinulle myös muiden maiden lämpitiloista puheenolleen, että esimerkiksi Zurichissa oli eilen lämmintä +15 ja Barcelonassa kirittiin jo +18. Ne ovat keskimääräistä paljon korkeampia lukuja vuosi vuoden jälkeen.

   Poista
  3. Ilmastovaleen loputtomalla toistolla siitä on saatu tehtyä uskonnonomainen liike, jolla on paljon fanaattisia kannattajia. Uskonnollisen fanatismin kaltaisella raivolla ilmastouskovaiset katsovat olevansa oikeutettuja valehtelemaan, yrittäen salata ilmastovaleen vastaisen tutkimusaineiston ja esittämällä vain kyseenalaisia "tutkimus"-tuloksia riippumatta kuinka epäilyttävältä taholta ne ovat peräisin:

   "How Climate-Change Fanatics Corrupted Science
   ...
   The secular religion of global warming has all the elements of a religious faith: original sin (we arepolluting the planet), ritual (separate your waste for recycling), redemption (renounce economicgrowth) and the sale of indulgences (carbon offsets). We are told that we must have faith (allargument must end, as Al Gore likes to say) and must persecute heretics (global warming skeptics are like Holocaust deniers, we are told).

   People in the grip of such a religious frenzy evidently feel justified in lying, concealing good evidence and plucking bad evidence from whatever flimsy source may be at hand.",

   Koko artikkeli: https://www.ucsusa.org/sites/default/files/legacy/assets/documents/global_warming/Global-Warming-Skeptic-Organizations-Source-4-AEI.pdf

   Ilmastofanaatikot voisivat saada aikaan hyödyllistä ja todella käänteentekevää kohdistamalla fanaattisen raivonsa pelkästään sitä 'Wall Street/City of London'-cabalia vastaan, joka jo yli sadan vuoden ajan on estänyt PÄÄSTÖTTÖMÄN ja melkein ilmaisen käyttöönoton, ks.
   "NIKOLA TESLA, MAXWELL, EDISON, JP MORGAN, THE LAWS OF PHYSICS AND FREE ENERGY":
   https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Korjaus: " ilmaisen käyttöönoton" piti olla " ilmaisen energian käyttöönoton"

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  5. Hyvä Kalergi-suunnitelma,

   En tiedä minkä ikäinen olet itse tai miten paljon käyt kodin ulkopuolella, siis ulkona, mutta on pakko kysyä, etkö ole tässä vuosien varrella itse huomannut muutosta Suomen ilmastossa ja sääolosuhteissa verrattuna aiempaan??

   Itse laskin näillä leveyksillä pulkkamäkeä, ja luistelin lähes koko 80-luvun joka talvi vielä maaliskuuhun asti. Toista on näillä keleillä nykyään.

   Arvostaisin ihan omaa vastaustasi, enkä edelleenkään oikein ehdi perehtymään noihin linkkeihisi.

   Mukavaa päivänjatkoa sinulle.

   Poista
  6. Poimintoja Winnipegin yliopiston aikaisemman ilmastotieteen (climatology) professori Tim Ball'in artikkelista "Seven Ways To Spot Climate Change Propaganda":

   "One. Everything that is going on with weather and climate is normal and not outside historic records as they constantly claim...

   Two. In 2004 the perpetrators and perpetuators of the Global Warming deception at the University of East Anglia realized the CO2 level continued to rise, but temperatures stopped increasing. It was what Thomas Huxley described as the great tragedy of science the slaying of a lovely hypothesis by an ugly fact...

   Three. Exploitation of natural fear is central to any attempt to control people. It is no coincidence that the original fear story was Chicken Little and the sky is falling. As H. L. Mencken said,
   The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed, and hence clamorous to be led to safety, by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary...

   Four. Mistrust a story the minute it attempts to play on your guilt or emotions. Invariably, it makes you guilty...

   Five. Originators of environmental and climate change propaganda stories know the public is ill-informed about science...

   Six. A change of keywords is a sure sign that at least one aspect of their deception was exposed. The classic change discussed earlier was from global warming to CLIMATE CHANGE...

   Seven. Another sign of propaganda is a constant raising of the threat..."

   Koko artikkeli: http://www.technocracy.news/dr-tim-ball-seven-ways-to-spot-climate-change-propaganda/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  7. Anonyymille 28. helmikuuta 2019 klo 13.51:

   Keskeisin kysymys oman käsitykseni mukaan suunnitelmallisesti lietsotussa ilmastohysteriassa on ihmisen vaikutus ilmastoon eli kuinka paljon ihmisestä johtuva hiilidioksidin lisäys ilmakehässä vaikuttaa koko maapallon lämpötilaan.
   Nykyisillä tieteen menetelmillä on pystytty suhteellisen hyvin arvioimaan maapallon lämpötilojen kehitystä jopa miljoonia vuosia taaksepäin. Lämpötilojen vaihtelut ovat olleet JATKUVIA ja huomattavan suuriakin. Taaksepäin ei tarvitse mennä satojakaan vuosia, jolloin ihmisen aiheuttamalla hiilidioksidin lisäyksellä ilmakehään varmastikaan ei ole ollut mitään vaikutusta käytännössä, mutta lämpötilojen vaihtelut ovat kuitenkin olleet huomattavia.
   Saamani käsityksen mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden vaikutus ilmastoon on käytännössä olemattoman pieni verrattuna ennenkaikkea auringon vaikutukseen ja tässä tullaankin sitten suuren ilmastohuijauksen "ytimeen": hiilidioksidi-vale.

   Em. ilmastotieteen professori Tim Ball on kirjoittanut seuraavat teokset:

   "The Deliberate Corruption of Climate Science"

   "Dr. Tim Ball exposes the malicious misuse of climate science by dishonest brokers to advance the agenda of the progressive left. How was legitimate science twisted into a morass of convoluted gibberish? Dr. Ball explores how and why the science was distorted for political purposes."

   *
   "Human Caused Global Warming: The Biggest Deception in History"

   "“Biggest deception”, is not hyperbole. Some call the claim that humans are causing global warming a hoax, but that supposes a humorous objective. There have been deceptions before, but not on a global scale with negative impacts on every nation. A deception is a deliberate act to mislead - the objective is to provide information predetermined to support the claims of impending doom. The deception is the hypothesis that human’s, particularly their production of CO2 from burn in fossil fuels is causing global warming. The hypothesis is referred to as Anthropogenic Global warming (AGW). There is nothing funny about the damage and cost to people and economies."

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  8. Tästäpä on syntynyt keskustelua. Hyvä niin.

   Muutama sananen Anonyymille kello 9:56.

   Ensinnäkin mainitsemani yhden asteen lämpötila oli tänä aamuna kello 7:30 (tai hetken sitä ennen), eikä eilen iltapäivällä kuten ehkä luulit.

   Sitten tuohon ulos katsomiseen ja omiin tuntoihin. Se asettunee omaan arvoonsa vaikkapa sitä kautta, että Suomen lämpimimmät (mitatut) talvet ovat olleet (järjestyksessä) Sodankylässä vuosina 2007-08, 1924-25 sekä tasoissa 1929-30/1948-49/1994-95 ja Helsingissä vuosina 2007-08, 1924-25, 1929-30, 1948-50 sekä keskenään tasoissa 1960-61/1974-75.En näen noissa kovin selvää systemaattista muutosta. Tai siis en minkäänlaista.

   Ellet usko edelle kirjoittamaani, voit tarkistaa asian Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta kohdasta ilmasto ja edelleen talvitilastot, jossa olevasta kuvasta katsoin vuodet. Sodankylän osalta voit halutessasi katsoa myös NASA/GISSin tilastoja, jotka poikkeavat hiukan IL:n tilastoista ("adjusted"). Helsingin tilastoja siellä ei nykyisin ole.

   Lopuksi vielä kollegiaalisuudesta. Tieteen tekemisessä kollegiaalisuus saattaa minissa tilateissa olla ihan hyvä - esimerkiksi puolustettaessa tiedettä humpuukia vastaan. Tutkimustuloksiin pitää kuitenkin aina suhtautua kriittisesti.

   Näin myös (vielä suuremmalla syyllä) tässä (tai muissa) blog(e)issa esitettihin analyyseihin. Sen ei kuitenkaan tule tapahtua vetoamalla auktoriteetteihin (ei edes koko tiedeyhteisöön) vaan osoittamalla mikä tekemissäni analyyseissä on pielessä. Eli miksi ne ovat (arvostelijan mielestä) virheellisiä.

   Tämän pitäisi olla mahdollista, sillä olen aina kertonut miten olen analyysini tehnyt ja mihin oletuksiin esittämäni ja testaamani hypoteesit perustuvat. Lisäksi kaikki käyttämäni data on yleisesti saatavilla (paitsi siltä osin kuin se on kadonnut internetistä kirjoitukseni jälkeen).

   Poista
  9. Jahas vai silviisii...

   Ihan vapaasti voit olla omaa mieltäsi asioista, vaikka "koko maailma" olisi toista mieltä. Siihenhän meillä kaikilla on aina oikeus. Ihmettelen vaan syvästi kantojasi, ja sen ääneen sanoin. Turha näistä on vääntää sen enempää kun toinen pitää mustaa valkoisena ja toisinpäin.

   Pitäisi olla joku yhteinen alusta, miltä aloittaa keskustelua, jotta mitään järkevää voisi tulla sanotuksi. Olen todistanut ilmastonmuutosta omin silmin elämäni aikana jo nyt ja koko tiedeyhteisö puhuu päivittäin samasta asiasta viimeiset 10-15 vuotta sekä yhteisössään että julkisesti kaikilla mahdollisilla foorumeilla. Kaikkiin ilmiöihin liittyy myös toisinajattelijoita, mitä sinä tässä mielestäni edustat. Tämän sivistyneempää tai asiallisempaa sanottavaa minulla ei oikeastaan ole ja voinkin hyvin mielin lopetella blogisi selailua.

   Hyvät illanjatkot!

   Poista
  10. Ollos hyvä! :-)

   Poista
 3. Näin Illuminati koettaa perustamansa ja tukemansa YK:n avulla edistää valkoista kansanmurhaa, otaksuen sen avulla helpottavansa Uuden maailmanjärjestyksen (NWO) agendansa toteuttamista:

  ”YK aloittaa maailmanlaajuisen vihapuheen vastaisen kampanjan”,
  https://www.kansalainen.fi/yk-aloittaa-maailmanlaajuisen-vihapuheen-vastaisen-kampanjan/
  *
  "Illuminati UN – The Evil Heart of the NWO and Its EU Vassals",
  https://new.euro-med.dk/20160728-illuminati-un-the-evil-heart-of-the-nwo-and-its-eu-vassals.php

  Artikkelissa viitattu Fritz Springmeierin kirja "13 Illuminati Bloodlines" on suomeksi käännettynä seuraavassa: http://www.heinola.org/~patato/spring.html
  *
  Näin vallan portailla korkealle kiipineet (psykopaatit) ovat sanoneet Uudesta maailmanjärjestyksestä:

  "37 [92] Quotes on The New World Order, One-World Government and One-World Religion",
  https://endtimesprophecyreport.com/2013/06/05/new-world-order-37-quotes-on-the-new-world-order/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 4. Suomen johtava valemedialehti Brysselin Pravda valehteli tänään 27.2. ettei "siirtolaisia" lue elintasopakolaisia voida estää ylittämästä valtioiden rajoja - päinvastoin kuin mitä Unkarin kansallismielinen hallitus on käytännössä osoittanut:

  "Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti”",
  http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

  Tässä yhteydessä tietysti äärimmäisenä keinona: jos maalla on armeija, niin ei sen tarvitse laittaa kovinkaan suurta määrää rynnäkkökiväärimiehiä rajalle pitääkseen väkivaltaiset maahantunkeutujat/miehittäjät rajojensa takana.

  Jokunen päivä sitten Jukka Hankamäki osoitti myös Pravdan suoran valeen artikkelissaan:

  "HS osoitti jälleen tuhovoimansa

  Valhemedian agendatoimittaja Anna-Stina Nykänen teki jälleen kaikkensa suoltaakseen selvän valeen, tällä kertaa maahanmuuttajien seksuaalirikollisuuden taustoista. Helsingin Sanomien kirjoituksessaan 24.2.2019 hän väitti valikoituihin ”asiantuntijamielipiteisiin” valikoidusti tukeutuen, että maahanmuuttajien seksuaalirikollisuutta ei muka voida selittää kulttuurieroilla eikä uskonnolla. Sen sijaan hän syytti ”heikkoa koulutusta” ja ”miehisyyden pönkittämistä”.
  Nykäsen juttu on yhtä valheellinen kuin hänen taannoin tekaisemansa toinen propagandakirjoitus, jossa hän väitti, että satakaan tuhatta uutta pakolaista ja turvapaikanhakijaa eivät ”väräyttäisi” Suomen sosiaaliturvajärjestelmää mitenkään (kumosin tämän alun perin köyhyystutkija Juho Saarelta lähtöisin olevan väitteen aiemmassa kirjoituksessani).

  Tosiasiassa uskonto ja kulttuurierot ovat merkittäviä selittäjiä, kun etsitään syitä muslimien muita laajempaan seksuaalirikollisuuteen. Profeetta Mohammadin lapsivaimollaan antama malli on yhtä esikuvallinen muslimille kuin Jeesuksen lähimmäisenrakkaus on kristitylle...",
  http://jukkahankamaki.blogspot.com/2019/02/hs-osoitti-jalleen-tuhovoimansa.html

  Kalegi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikki Porkka paljasti melko tuoreessa artikkelissaan Suomen johtavien valemedioiden Brysselin Pravdan ja Ylen valeita maahanmuuttoon liittyvissä uutisissa:

   "Grooming, Helsingin Sanomat ja ikävämpi todellisuus",
   https://oikeamedia.com/o1-98203

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. https://www.google.fi/maps/place/Moswana,+8613,+Etel%C3%A4-Afrikka/@-26.5277675,24.2021091,13z/data=!4m5!3m4!1s0x1e98aa25b0ed1e1d:0x26efd34410b76d9d!8m2!3d-26.5313426!4d24.2316197

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Tämän kirjoituksen mielikuvitusvaltion nimen muotoilin sellaiseksi, että se kuulostaisi uskottavasti afrikkalaiselta. Näköjään onnistuin siinä, vaikka valtiosta ei olekaan kyse.

   Poista
  2. Sivusta... Se oli kauniisti keksitty afrikkalainen nimi tuo Moswana, oikein ihastuttava nimi suorastaan - kuten joku ihana suomalainen vanhanaikainen ja perinteinen nimi. Ja olipa hyvin keksitty, koska todellakin Moswana-niminen alue löytyy tuolta E-Afrikan suunnilta.

   Olet parhaimmillasi luovana etkä niinkään suorittamassa tätä blogia. Se oli kohteliaisuus! Vähennetään vihaa ja lisätään rakkautta ja luovuutta maailmaan!

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!