torstai 21. helmikuuta 2019

Mitä tehdä palaaville islamisteille?

Suomi on visaisen ongelman edessä nyt kun ISIS:in viimeisetkin hallinta-alueet alkavat olla historiaa. Mikäli alueelta löytyy ISIS-taistelijoita tai heidän perheenjäseniään, joilla on Suomen kansalaisuus, on heillä perustuslakimme mukaan oikeus palata Suomeen. Näin tehdessään he aiheuttaisivat valtavan turvallisuusongelman.

Täsmälleen ottaen perustuslaissa lukee, että "Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, karkottaa maasta eikä vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan". Siten meidän olisi otettava vastaan kaikki ISIS-ideologian mädättämät islamistit, joilla on maamme kansalaisuus.

Asia ei kuitenkaan ole näin yksioikoinen. Perustuslaissa lukee nimittäin myös näin: "lailla voidaan kuitenkin säätää, että Suomen kansalainen voidaan rikoksen johdosta tai oikeudenkäyntiä varten taikka lapsen huoltoa tai hoitoa koskevan päätöksen täytäntöönpanemiseksi luovuttaa tai siirtää maahan, jossa hänen ihmisoikeutensa ja oikeusturvansa on taattu".

Olisiko nyt siis pikaisesti tulkittava lakia siten, että kaikki ISIS:in toiminnassa mukana olleet kuuluvat tämän piiriin ja heidän maahan saapumisensa voidaan estää? Vastaus ei ole yksiselitteinen, eikä etenkään siksi, ettei ISIS-taistelijoiden eikä heidän puolisoidensa turvallisuutta voida taata ainakaan länsimaiden ulkopuolella. Sitä paitsi asiaan liittyy myös näyttökynnys sekä se, ettei oikeusvaltiossa ole tapana tulkita tekoja jälkikäteen päätettyjen lakien mukaan.

Asialla on kuitenkin tulenpalava kiire ja siitä on siksi tehtävä ratkaisu mitä pikimmiten. Pääministeri on jo kertonut, ettei Suomea kiinnosta ottaa vastaan ISIS:in jäseniä. Ulkoministeriltä ei puolestaan riitä sympatiaa näille ihmisille. Kumpikaan kommentti ei ole sen enempää juridisesti kuin poliittisestikaan sitova.

Koska poliitikkomme näyttävät olevan ns. huuli pyöreänä, tarjoan heille seuraavaa toimintamallia. Se olisi laillinen ja turvaisi sekä tulijoiden että muiden ihmisten turvallisuuden, mutta olisi veronmaksajille kallis.

En lähtisi avustamaan ainoankaan ISIS-järjestöön liityksissä olevan maamme kansalaisen kotiinpaluuta. Enkä tietenkään lähtisi rikkomaan perustuslakia tai laillista elämänmenoa saati antamaan kuolemanrangaistuksia.

Sen sijaan ISIS:iin liittyminen tai sen puitteissa toimiminen on ilman ongelmia tulkittavissa äärimmäisen vakavan mielisairauden oireeksi. Siksi Suomeen palaava islamistinen henkilö - eli ISIS:in kalifaatissa elänyt mies tai nainen - tulisi mielenterveyslain kohdan "henkilö voidaan määrätä tahdostaan riippumatta psykiatriseen sairaalahoitoon... jos hänen todetaan olevan mielisairas" perusteella ottaa kiinni ja sijoittaa erityishoitolaitokseen. Siellä häntä pidettäköön hoidossa niin kauan, kunnes viranomainen voi varmistua, ettei hänestä enää aiheudu vaaraa muille ihmisille.

Koska viranomainen ei voi koskaan saavuttaa asiasta varmuutta, Suomeen palaavat ISIS:in jäsenet olisi pidettävä hoidossa niin pitkään, kuin heidän elämänsä jatkuu. Mikäli tulijoita olisi muutamaa kappaletta enemmän, tulisi tätä tarkoitusta varten syytä rakentaa erillinen hoitolaitos, jossa on riittävät turvatoimet estämään hoidossa olevien mielenterveyspotilaiden karkaaminen.

Samalla tiedottaisin islamistien suosimia tiedotuskanavia pitkin tästä suomalaisesta käytännöstä siinä toivossa, että tietoisuus hoitolaitokseen sulkemisesta vähentäisi islamistien halua palata Suomeen. Näin loppulaskua voitaisiin kohtuullistaa hoitoon sijoitettavien määrän jäädessä pienemmäksi kuin ilman tiedostuskampanjaa.

Tarjoan ratkaisumallini vapaasti hyödynnettäväksi maamme poliitikoille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Populistista harhaanjohtamista
Keskustelu syyrialaispakolaisten palauttamisesta voidaan aloittaa
Hätäkokouksia

28 kommenttia:

 1. No eihän niitä ny voi minnekään lähettää, ansioituneita sotaveteraaneja?

  Niille pitää järjestää kädestä-/jostainpitohetkiä ja sykolookista tukea, kuten joku naisoletettu kansanedustaja/ministeri ehdotti taannoin.

  VastaaPoista
 2. 1.) Irak ei välttämättä ota vastaan omia kansalaisiaan, joten laittomasti Suomessa oleskelevien pakkopalautukset eivät onnistu. Suomi paheksuu Irakin toimintaa.

  Nyt Suomi haluaisi olla ottamatta vastaan omia kansalaisiaan. Näkisin tuossa älyllistä epärehellisyyttä.

  2.) Professorin ratkaisuehdotus vaikuttaa neuvostoliittolaiselta "toisinajattelijat mielisairaalaan"-menetelmältä. Mieluusti näkisin, että kaikkia aatteita ja uskontoja kohdeltaisiin tasa-arvoisesti. Myös islamia.

  Vaikka 2015 Suomen olisikin pitänyt laittaa raja Torniossa kiinni, nyt olemme tilanteessa, että se ei oikein ole mahdollista. Kyllä omien kansalaisten pitää kotimaahansa päästä. Kansalaisuuksien jakamisia olisi toki pitänyt aikoinaan harkita vähän paremmin. Virheet on jo tehty, nyt otamme vastaan seuraukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvostoliittolainenhan tuo. Ajattelin itsekin niin sitä kirjoittaessani. Mutta radikaali uhka vaatii radikaaleja toimenpiteitä. Enkä totta tosiaan halua kantaa tehtyjen virheiden seurauksia, vaan tehdä tässä vaiheessa sen, mitä on tehtävissä.

   Poista
 3. Antti Rautiainen kertoo täällä

  http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269742-metoo-suora-toiminta-ja-lainsaadanto

  miten suoraa toimintaa voidaan käyttää ohi perustuslain ja oikeusvaltioperiaatteiden.

  VastaaPoista
 4. Jos niitä tulee Suomeen ja niiden annetaan olla vapaina, niin silloin voitaisiin kysyä, että eikö se pidäkään paikkaansa, että kaikki allahu akbuaa huutelevat ja puukoilla huitovat ja jalkakäytävillä ajelevat ovat valtamediassa heti tuomittu mielisairaiksi.
  Päätoimittajilla ja poliitikoila tulee olemaan kova paikka takin kääntämisessä, varsinkin, kun heidän pitää pelätä, että maahan palannut terroristi voisi alkaa terroristiksi, jos hänelle ei tarjota ilmaista elämää.

  VastaaPoista
 5. Professorit Scheinin ja Lavapuro hommaavat terroristit Suomeen ja estävät Supoa näiden tyyppien se urannasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Scheinin toteuttaa kommunistista internationaaliaan?

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 6. Nyt professori eksyy alansa ulkopuolelle. Mielisairaus, varsinkin pitkää sairaalahoitoa vaativa, ei todellakaan ole sama asia kuin ideologiaan, vaikka kuinka vääristyneeseen, haksahtaminen. Kuten aiempi kommentoija totesi, tämä johtaa vain neuvostomalliseen psykiatrian väärinkäyttöön toisinajattelijoita kohtaan.

  Sen sijaan olen ihmetellyt tätä tarvetta todistella ISIS-läisten osallistumista hirmutekoihin. Ollesani itse armeijassa -80-luvulla, istuin luennolla, jossa todettiin vieraan vallan joukkoihin osallistumisen olevan sinänsä raskaasti rangaistava sotilasrikos. Eikö tätä voi soveltaa, vai onko laki tältä osin muuttunut? Jos tietoa hirmuteoista on, näistä tietysti rangaistukset erikseen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tässä päivänä muutamana, että Irak vastaanottaa rikoksesta tuomitut kansalaisensa. Eli tuomitaan ne kaikki luvatta maassa olevat eli laittomat ja laitetaan Irakiin menevään laivaan. Ei mihinkään loistoristeilijään vaan paremminkin loisristeilijään.
   Huru-ukko

   Poista
  2. Ano 11.01 taitaa periaatteessa olla oikeassa tuosta vieraan vallan joukoissa taistelemisesta. Mutta onko se niin, että siinä on yhtenä edellytyksenä se, että tuo valta taistelee Suomea vastaan?

   Toiselle anolle toteaisin, etten usko Irakin ottavan kaikkia ISIS-terroristeja vastaan. Ja vaikka ottaisikin, emme voi luottaa ettei se rankaisisi heitä kuolemantuomiolla.

   Poista
  3. "Ollesani itse armeijassa -80-luvulla, istuin luennolla, jossa todettiin vieraan vallan joukkoihin osallistumisen olevan sinänsä raskaasti rangaistava sotilasrikos. Eikö tätä voi soveltaa, vai onko laki tältä osin muuttunut?"

   Juuri näin. USAn armeija yritti värvätä minut 1970-luvulla, mutta Suomen kansalainen ei saa liittyä vieraan maan armeijaan. Tarjosivat hyvää koulutusta ja työpaikkaa ja mahdollisuuden nähdä maailmaa ;) Mutta kun siis ei saa... Jotain rangaistuksia siitä seuraa, jos liittyy vieraan maan armeijaan.

   - sivupersoona -

   Poista
 7. Tämänkin takia pitäisi hälytyskellojen soida maamme poliitisessa johdossa:

  "Ranskalainen virkamies: Islamistien ote siviiliväestöstä kasvaa Suomessa",
  https://www.kansalainen.fi/ranskalainen-virkamies-islamistien-ote-siviilivaestosta-kasvaa-suomessa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös tämän takia: Sipilän partalapsukaiset väkivalta/seksuaalirikollisina. Artikkelista poimittua:

   "Oulu petraa asemaansa Suomen raiskauspääkaupunkina. Nyt jo 29 alaikäisiin kohdistunutta rikostapausta tutkinnassa.
   Tapauksiin liittyy alaikäinen uhri ja miltei poikkeuksetta ulkomaalaistaustainen discoläpsyttelijä.
   Kyseessä on kuitenkin vain jäävuoren huippu. Kun ottaa huomioon, että keskusta-kokoomus avasi kaikki portit kymmenille epämääräisille iPhonea räpelöiville geelipäille, on mahdotonta arvioida, kuinka monta raiskaririnki -ja pedaritapausta on lakaistu maton alle ja vaiettu unholaan.

   KUMMAN HILJAISIA OVAT VASTUULLISTA JOURNALISMIA TOTEUTTAVAT VALHEMEDIAT."

   https://mvlehti.net/2019/02/20/oulu-petraa-asemaansa-suomen-raiskauspaakaupunkina-nyt-jo-29-alaikaisiin-kohdistunutta-rikostapausta-tutkinnassa/

   Kalergi-suunnitelma


   Poista
  2. Jos Oulun tragediassa on jotain hyvää niin se, että maahanmuuton turvallisuusongelmista on lopultakin päästy keskustelemaan.

   Poista
 8. Kotoutetaan ne kuten ne kymmenet tuhannet muutkin. Sehän on mennyt hyvin, eikös vaan.

  VastaaPoista
 9. Yle Areena:

  "Dokumenttiprojekti: Of Fathers and Sons"
  Millaista on ääri-islamistiperheen arki Syyrian Idlibissä?
  Ohjaaja Talal Derki seuraa miten veljekset Usama ja Ayman oppivat jo lapsena isänsä johdolla aseiden käytön ja jihadismin perusteet. (U)

  https://areena.yle.fi/1-4444563

  VastaaPoista
 10. Yle tänään:

  "Turkki haluaa jatkaa neuvotteluita EU-jäsenyydestä – tuomitsee Euroopan parlamentissa valmisteltavan mietinnön"
  Parlamentin ulkoasianvaliokunta hyväksyi mietinnön, jossa vaaditaan Turkin EU-jäsenyysneuvotteluiden keskeyttämistä.

  https://yle.fi/uutiset/3-10656396
  ------------------

  On se hyvä, että jossain sentään järki juoksee.

  VastaaPoista
 11. Onhan näitä tapauksia ollut. Suomi ei ottanut vastaan punapakolaisia jotka kapinan jälkeen lähtivät itään ja vainojen aikaan halusivat palata. USA poisti kansalaisuuden maassa syntyneiltä saksalaissukuisilta, jotka liittyivät Volksdeutche-liikkeeseen ja taistelivat Saksan puolella.Natsit eivät saa viisumia USA:n, tosin aitoja natseja on enää kovin niukasti kun ikä tekee tehtävänsä.

  Kanslaisten kohtelu siis vaihtelee ajan mukana.

  VastaaPoista
 12. IL tänään:

  "Isisin riveissä toiminut yli 40 000 ulkomaalaista: Vierastaistelijat haluavat nyt kalifaatin kaatuessa palata kotimaihinsa - myös Suomeen"

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/46d79b5e-f1b6-4cec-8b1a-3d2e1830d803

  Artikkelista poimittua:

  Yhdysvallat on vaatinut, että eri maat ottavat alueelta vastaan satoja miehiä, naisia ja lapsia, jotka on otettu kiinni taistelukentiltä tai jotka elelevät nyt pakolaisleireillä.
  Moni maa ei kuitenkaan halua vastaanottaa ihmistä, joka on ollut ulkomaisen terroristijärjestön jäsen ja joka on mahdollisesti vaarallinen.

  Näin kävi esimerkiksi brittiläiselle teinitytölle Shamima Begumille, joka karkasi 15-vuotiaana Lontoosta Syyriaan päästäkseen Isisin kalifaattiin asumaan vuonna 2015.
  Neljä vuotta myöhemmin 19-vuotiaaksi varttunut nainen halusi palata vastasyntyneen vauvansa kanssa kotimaahansa Britanniaan,
  mutta Britannia ei tähän suostunut vaan poisti häneltä kansalaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voisi käyttää ennakkotapauksena, mikäli tyttö ei valita ihmisoikeustuomioistuimeen ja voita juttua.

   Poista
 13. Onhan meillä laitettu rikollisten vallanpitäjien hämärätoimia paljastanut henkilö psykiatriseen pakkohoitoon, vaikka hän ei valmistellut kenenkään henkeä tai terveyttä uhkaavia toimia sen enempää kuin muitakaan lakien vastaisia tekoja:

  "Bloginpitäjä pakkohoidossa",
  http://nwohavaintoja.blogspot.com/2011/04/bloginpitaja-pakkohoidossa.html

  "Väärinajattelija", väärintekijöiden ja näiden valeiden paljastaja Ilja Janitskinhan koetettiin eliminoida näytösoikeudenkäynnin ja vankilatuomion avulla (käyttäen avustajina neuvostoliittolaisiin menetelmiin perehtyneitä kommunistisia Demla-tuomareita?).

  Joten kyllä nuo neuvostoliitolaiset menetelmät ovat vallanpitäjillemme hyvinkin tuttuja (ml. nettikytät ja Polpo sekä uusi urkintalaki). Näinollen professorin ratkaisuehdotus ISIS-terroristien psykiatrisesta hoidosta olisi vain vallitsevan käytännön jatkamista, johon vallanpitäjillämme on jo rutiinia!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 14. Tanska kelpaisi suunnannäyttäjäksi Suomelle ja monille muille EU-maille: maahantulijoiden lähetys takaisin kolmanteen maailmaan "integraation" sijaan:

  "På torsdagen röstade Folketinget, där invandringskritiker har majoritet, igenom de nya reglerna.
  Nya politiska målet i Danmark: Skicka hem invandrare – i stället för att "integrera" dem
  INRIKES.
  Det danska Folketinget har idag röstat igenom ett lagpaket som innebär ett "paradigmskifte" för dansk migrationspolitik, uppger Ekot. Fokus ska nämligen ligga på att få hem invandrarna till tredje världen igen – istället för att "integrera" dem..."
  http://www.friatider.se/danmark-inf-r-h-rdare-invandringspolitik-ska-b-rja-skicka-hem-invandrare-i-st-llet-f-r-att-integrera

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 15. Toisin kuin meidän maailmaa syleilevät ja Afrikka-Suomesta unelmoivat viher- ym. punikkimme Espanjaa hallitsevat sosialistit näyttävät osoittavan ainakin jonkinlaista järjen valon pilkahdusta:

  "Espanja palauttaa Välimereltä löydetyt laittomat siirtolaiset suoraan Marokkoon",
  https://www.kansalainen.fi/espanja-palauttaa-valimerelta-loydetyt-laittomat-siirtolaiset-suoraan-marokkoon/

  Kalergi-suunnitelam

  VastaaPoista
 16. Siitä mitä laissa sanotaan maanpetoksesta voisi olla käyttökelpoista toiminnasta kolmatta ystävällisissä suhteissa maahamme olevaa valtiota kohtaan. Käsittääksen maamme on ystävällisissä suhteissa siis ei sotatilassa seuraavia itsenäisiä valtioita kohtaan ja kunnioittaa kyseisten maiden suvereniteettiä kuten Israel, Libanon, Syyria, Turkki, Irak, Jordania ja muut arabiliiton ja afrikanunionin jäsenmaat ja lisäksi vaikka Venäjä ja USA. Kyllä keinot löytyy jos todella halutaan käyttää. Toisaalta Haagin ja muut sopimukset eivät taida tuntea mitään erityistä suojelua ei valtiollisten ryhmien kuten terroristien tekemiä rikoksia siviilejä kohtaan varsinkin jos ne saadaan rysänpäältä kiinni. Esteettisistä syistä vajan taakse ja niinkuin mullia otsaan. Ei palautettavia, ei kaappaus- tai attentaatti uhkia. Muistan kun isä vainaja katsoi sotaveteraani serkkujensa telkkarin uutisia vuonna 1977 saksalaisena syksynä, äijät totesivat vain että se on hyvä kun RAF:n porukka ei jää hengissä kiinni.

  VastaaPoista
 17. Jälkeenpäin on tullut mieleen että minkälaisen sopimuksen liittotasavalta teki itäsaksan turvallisuusorgaanien kanssa noista RAF kuvioista?

  VastaaPoista
 18. Suomen kansalaisuuden on oltava arvostettu eikä sitä ole pois ottaminen. Tähän liittyen virhe on mahdollisesti tapahtunut liian löysässä kansalaisuuden myöntämisessä näille isis-taipumuksen ihmisille.
  Blogistin ehdotus mielisairaalaan sulkemisesta ei välttämättä ole lääketieteellisesti pätevä kaikkien kohdalla. Mielentilatutkimukseenkaan ei pääse kuin tuomioistuimen kautta, jolloin pitää olla tuomio tulossa.

  Osallistuminen kansanmurhaan saattaisi käydä syytteeksi, mutta vaatisiko se yksilökohtaisia todisteita? Jossei, niin tästä voisi sitten löytyä se mielentilatutkimuksenkin paikka. Tuomioistuin voi määrätä sen, vaikka puolustus vastustaisi, kuten lautamiehenä olen havainnut.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!