keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vuoden 1918 tapahtumat uusiksi?

Vappu tuli ja meni. Poliitikot puhuivat ja kansa kuunteli jos kuunteli. Yleisilme oli kuitenkin tavanomainen, ellei suorastaan rauhallinen.

Toisin oli Pariisissa. Siellä äärivasemmisto ryhtyi 1200 hengen voimin tuumasta toimeen ja tuhosi liiketiloja, niiden joukossa pikaruokaravintola McDonald'sin toimipisteen, sekä poltti auton, kaivurin ja skootterin.

Meillä pienellä porukalla marssinut äärivasemmisto tuntui puolestaan kaipaavan vuoden 1918 tapahtumien uusintaa. Lisäksi vannottiin Karl Marxin nimeen ja syytettiin porvareita varkaiksi. Tuumasta ei kuitenkaan siirrytty toimeen, eikä paikkoja rikottu eikä ketään pahoinpidelty.

Pariisin ja Helsingin tapahtumien valossa täytyy toivoa, että suomalainen äärimmäinen vasemmisto pysyisi pienenä, eikä koskaan kasvaisi samoihin mittoihin kuin Ranskassa. Siinä ehkä auttaa se, että eduskunnassamme on kolme pakostakin julkisivujaan varjelemaan joutuvaa vasemmistopuoluetta - SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät - joiden kautta yhteiskunnalliselle vastarinnalle on kolme suhteellisen salonkikelpoista kanavaa. Näin siitä huolimatta, että niistä ainakin kaksi on ilmoittanut hyväksyvänsä väkivaltaiset mielenosoitukset.

Anarkistiliikkeisiin sotkeentuvat meillä siten vain kaikista järjettömimmät änkyrät, joita väestöstä on onneksi vain hyvin pieni osa. Tosiasiahan on, ettei kukaan täysjärkinen halua kokea uudelleen vuoden 1918 puolin ja toisin käsistä karanneita tapahtumia. Ei edes anarkistien yllytyksestä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

15 kommenttia:

 1. Tuhkan mielestä tässä on kyseessä kriittinen massa. Ranskassa on noin 67 miljoonaa asukasta, joten tuo ranskan 1200 ihmistä jotka vähän tuhosivat paikkoja ovat pieni vähemmistö. Mutta lukumäärällisesti tuhat ihmistä saa kyllä korttelin kokoisen alueen tuhottua.

  Tuhka muistelee lukeneensa että kun noin 10% kansasta alkaa ajaa jotain agendaa sillä on suuri todennäköisyys mennä valtavirtaan.

  Ihmisiä alkaa mennä äärimielisiin, kun taloudellinen tilanne heikkenee ja tulevaisuus muuttu epävarmasti. Ihmiset haluvat yksinkertaisin vastauksen, siihen tartutaan epätoivoisesti. Sen puolesta voidaan olla valmis tekemään karuja tekoja.

  Kyyneliin tämä vain päättyy

  VastaaPoista
 2. Vuoden 1918 tapahtumat tuntuvat olevan ikuisesti ajankohtaisia, mutta vain vasemmiston ja valtamedian puheissa ja teksteissä.

  Äärimmäisen harvoin, jos koskaan, kuulee niitä kommentteja, joissa muistutettaisiin siitä, että 1918 Suomen itsenäisyys pelastettiin.

  Käydyn vapaussodan ansiosta olemme saaneet elää itsenäisessä Suomessa, jota venäjä ei saanut haltuunsa sen enempää vapaussodassa, talvisodassa kuin jatkosodassakaan.

  Vasemmistoradikaalit eivät myöskään tunnu muistavan sitä, miten muuan Stalin puhdisti oman maansa kansan vieraista ihmisistä. Kuinkahan meille suomalaisille olisi käynyt, jos vapaussota olisi hävitty?

  Sodan nimeäkin yritetään jatkuvasti muuttaa vasenta laitaa suosivaksi "veljessodaksi" tai "kansalaissodaksi", jotka peittäisivät paremmin osuutensa "kapinaan".

  VastaaPoista
 3. Mitenkäs se sisällissota alkoikaan? Laillisen hallituksen joukot alkoivat Mannerheimin johdolla riisumaan aseista venäläistä sotaväkeä Etelä-Pohjanmaalla, ja samaan aikaan kapinalliset punikit miehittivät Helsingissä valtion virastot ja perustivat rinnakkaishallinnon. "Lahtarit" eivät aloittaneet sisällissotaa vaan punaiset.

  Tätä tosiasiaa salataan vieläkin. Kulttuuriväki ei tiedä totuutta vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni kyseessä oli vapaussota eli punakapina.

   Poista
  2. Sosialidemokraattinen puolue voisi ponnekkaammin "ylpeillä" sillä, että se aloitti verisen vapaussodan. Sen lopputuloksen ansiosta Suomea ei liitetty Neuvostoliittoon. Se antoi Suomelle itsenäisyyden, josta saimme nauttia Eurostoliittoon liittymiseen asti. Suomen ja Neuvostoliiton kohtalot nivoutuvat absurdisti yhteen. Kun Neuvostoliitto romahti, romahti myös Suomen itsenäisyys.

   Poista
  3. Tässä on syytä muistaa, kuinka vallankahvassa olleet maanpetturit tuhosivat Suomen itsenäisyyden EU-diktatuurin hyväksi:

   "Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella",
   http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella

   "Valtiopetos - salainen EMU-varauma",
   http://jormajaakkola.fi/EMU-petos
   (NYKY-kokoomuksesta, suomentuho-puolueesta olen kylläkin Jaakkolan kanssa täysin eri mieltä.)

   Ks. myös

   "The EU dictatorship and its police state", https://eutruth.org.uk/

   "The EU dictatorship exposed", http://www.nocodexgenocide.com/page/page/3780258.htm

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Osoittaa kyllä melkoista rohkeutta porukalla tuhota toisten omaisuutta.
  Ihan yhtä rohkeata kuin jatkuva autojen polttaminen Ruotsissa.
  Mitenkä se tuhoaminen auttaa ja missä asiassa?

  VastaaPoista
 5. Tavoitteeni estää lipaskieltolaki saattaisi yhdistää konservatiiveja ja liberaaleja ja sekä vasemmistolaisia että oikeistolaisia.

  VastaaPoista
 6. Näin toimii Brysseliä kumartavan Orwell-Sipilän POLPO:

  "Poliisi antaa anarkistien häiriköidä kansallismielisten tapahtumissa
  Näin tapahtui viimeksi Jyväskylässä.",
  https://mvlehti.net/2018/05/01/poliisi-antaa-anarkistien-hairikoida-kansallismielisten-tapahtumissa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. Olli Immosen mukaan sanan- ja mielipiteenvapaus on Euroopassa uhattuna:

  "Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kertoo oheisella videolla siitä, miten EU haluaa sulkea kansallismielisten, maahanmuuttokriittisten ja euroskeptisten suut.",
  https://www.nykysuomi.com/2018/04/30/olli-immonen-ps-eu-eliitti-haluaa-sulkea-kansallismielisten-suut-video/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin globalisti-kokkareiden ja viherpunikkien yhteistä suomentuho-agendaa ajava propagandakone Yle:

   ”YLE ON HILJAA PUOLAN HALLITUKSEN FACEBOOK-SENSUURIN VASTAISISTA TOIMISTA",
   http://ylewatch.blogspot.fi/2018/04/yle-on-hiljaa-puolan-hallituksen.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. "Oikeudenkäyttöä" Brysseliä kumartavan Orwell-Sipilän komennossa:

   "POLIISIN PRIORITEETIT

   Väkivaltaa kohtaan tulee yhteiskunnassa olla nollatoleranssi! Poliisi ei voi olla puolustamassa “hyväksyttävää väkivaltaa”, eli hyväksyä esimerkiksi antifan tai anarkistien toimet siksi, että se olisi poliittisesti tarkoituksenmukaista. Yksityiseen kansalaiseen kohdistuva väkivalta yleisellä paikalla on tutkittava välittömästi ilman viivyttelyä! Luottamus poliisiin on jo menetty Helsingissä, sillä poliisi ei pysty riittävästi suojelemaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta, mutta poliisilla on suunnattomasti resursseja käytettäväksi kantasuomalaisten kiusaamiseksi julkisilla paikoilla ja internetissä. Paperittomien “voiman näytös” Rautatientorilla 2017 ja siihen liittynyt jälkipyykki on valitettava esimerkki poliisin toimien suuntautumisesta aivan muuhun kuin veronmaksajien henkilökohtaisen koskemattomuuden suojaamiseen...",
   http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-160/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. 100000 venäläistä sotilasta Suomessa v. 1918 oli tsaarin sotilaita. Jos he olisivat olleet vallankumousta kannattavia venäläisiä, niin valkoiset olisivat haukanneet paskaa välittömästi, koska venäläisillä oli aseistus hanskassa. Suomalaiset punikit olivat suomalaisia, siis yhtä isänmaallisia kuin muutkin suomalaiset. En usko väittämään, että he halusivat Suomen osaksi Venäjää/Neuvostoliittoa. Lahtarit olisivat mielellään halunneet jatkaa tsaarin tyyliin, koska silloin torppareista ja työläisistä olisi pystynyt imemään enemmän verta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni lisäys. Muistelen myös lukeneeni jostakin että Stalin & Kumppanit eivät halunneet näitä sataatuhatta sotilasta Venäjälle juuri sen vuoksi, että he olivat tsaarin sotilaita.

   Poista
  2. Siltä osin kuin venäläiset osallistuivat taiteluihin, tekivät he sen punaisten puolella. Mutta kyllä, tsaarin sotilaitahan he olivat olleet.

   Ennen maaliskuun vallankumousta ja eduskunnan hajottamista lähinnä vasemmisto halusi kiivaasti itsenäisyyttä, koska heillä oli eduskunnassa enemmistö. Sen jälkeen itsenäisyyttä lähtivät ajamaan ennen kaikkea valkoiset, jotka pelkäsivät omaisuutensa puolesta.

   Tosiasia on myös, että sisällissota oli turha, koska ainakin kahdeksantuntinen työpäivä ja maareformi olivat jo tulossa joka tapauksessa. Ja tulivathan ne 1920-luvulla kapinasta huolimatta.

   Torpparien näkeminen punaisina taas oli Väinö Linnan luoma väärinkäsitys. Torpparit jakautuivat melko tasan valkoisten ja punaisten puolelle - ja jälkimmäiset eivät osallistuneet läheskään yhtä innokkaasti varsinaisiin sotatapahtumiin kuin työläiset maalla (rengit) tai kaupunkien tehtaissa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!