torstai 7. helmikuuta 2019

Amnestyn ymmärtämättömyys ja yllätyksettömyys saivat lisävalaistusta

Amnesty International on tunnettu hyvää tarkoittavasta, mutta monesti pieleen menneestä toiminnastaan. Hyvän esimerkin muodostavat vaikkapa järjestön kampanjointi musliminaisten hunnuttamisen puolesta ja ihmiskilpien käytöstä vaikeneminen Syyrian sodassa.

Olenkin taannoin todennut järjestöstä, että se on lähinnä vitsi, jota luonnehtii kaksi y-alkuista luonnehdintaa: ymmärtämättömyys ja yllätyksettömyys. Näistä luonnehdinnoista ensimmäinen sai tänään uuden ulottuvuuden.

Yle nimittäin uutisoi, että järjestössä on äärimmäisen huono työilmapiiri, jota luonnehditaan myrkylliseksi ja vihamieliseksi. Lisäksi sen työntekijöihin kohdistuu syrjintää, julkista nöyryytystä ja muuta vallan väärinkäyttöä sekä myös luottamuksen puutetta ja kiusaamista.

Työntekijät ovat myös kertoneet useita kertoja syrjinnästä, joka perustui rotuun ja sukupuoleen. Kaiken huippuna järjestön kaksi työntekijää on lyhyen ajan kuluessa tehnyt itsemurhan, jotka johtivat nyt uutisoituun selvitykseen.

Entä se yllätyksettömyys?

Totta on, etten ole edes tullut ajatelleeksi Amnestyn sisäistä työilmapiiriä. Mutta ottaen huomioon monien muiden maailmanparantajaorganisaatioiden työilmapiirin ei siitäkään voi olla kovin yllättynyt. Selvisihän taannoin, että myös monissa suomalaisissa seurakunnissa on ollut äärimmäisen heikko työilmapiiri ja aivan uutena tietona jouduimme tänä aamuna uskomaan, että katolisessa kirkossa papit olivat pitäneet nunnia seksiorjinaan.

Unohtaa ei sovi myöskään Amnestyn ja Greenpeacen feissareiden asemaa. Tulosvastuu on kova kuin kivi ja kengänkuva ilmaantuu takapuoleen alta aikayksikön mikäli se ei täyty.

Olen myös itse päässyt paikan päällä seuraamaan yhtä tutkimusmaailman episodia, jossa laitoksen ehdottomasti kovin maailmanparantaja pyrki salassa tuhoamaan useiden työtovereidensa koko uran. Onneksi yritys valui hukkaan ja ainoa tuhoutunut tutkijanura osui maailmanparantajan itsensä kohdalle.

Mitä tästä opimme?

En tiedä. Mutta ainakin itse olen aina varuillani kun lähistöllä kuljeskelee kovia maailmanparantajia. Puheet saattavat olla yhtä ja teot toisia. Kuten nyt vaikka Ville Niinistön (vihr) auto- ja taksiskandaalit tai Sanna Marinin (sd) toiminta vanhusten hoivatyön rahoituksen parissa osoittavat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vain siksi, että se kuvaa identiteettiä ja vakaumusta
Amnesty ei yllätä eikä ymmärrä
Amnesty, Suomi ja ihmisoikeudet

13 kommenttia:

 1. "Olen myös itse päässyt paikan päällä seuraamaan yhtä tutkimusmaailman episodia, jossa laitoksen ehdottomasti kovin maailmanparantaja pyrki salassa tuhoamaan useiden työtovereidensa koko uran. Onneksi yritys valui hukkaan ja ainoa tuhoutunut tutkijanura osui maailmanparantajan itsensä kohdalle."

  Taidanpa tietää tapauksen. Hesari ei aikanaan julkaissut nimeä, mutta kyllä tarpeeksi tietoa, joista sen olisi saanut heti selville. Jollei puskaradio olisi kertonut sitä jo aikaisemmin, siis.

  VastaaPoista
 2. Maailmanparantajaistossa ja uskonlahkoissa on kieltämättä paljon yhtäläisyyksiä. Ja esim kulttien osalta ero onkin usein hiuksenhieno, jos sitä on edes varsinaisesti olemassa. Julkisissa esiintymisissään ne lupaavat aina kymmentä hyvää ja kahdeksaa kaunista, mutta todellisuus paljastuu usein joksikin aivan muuksi.

  Epäilen vahvasti, että yhtenä syynä tähän on, että tuontapaiset, usein suljetut ja kunnollisen sosiaalisen kontrollin ulkopuolella olevat kuppikunnat houkuttavat narsisteja ym persoonallisuushäiriöisiä puoleensa kuin sota kärpäsiä. Nehän tarjoavat mm näkyvyyttä, esiintymismahdollisuuksia, tilaisuuksia vallankäyttöön, manipulointiin ja hyvesignalointiin, unohtamatta toki taloudellisiakaan näkökohtia. Pahimmillaan tilanne voi sitten kärjistyä jopa hyvinkin raakaan riistoon ja hyväksikäyttöön (seksuaalinen sellainen mukaanluettuna).

  Summa summarum; tällaisia liian Hyviä Ihmisiä™ ja heidän valtaansa joutuneita ryhmittymiä kannattaa varoa, koska varsin usein nämä eivät ole aivan sitä, mitä antavat ymmärtää. Moraaliposeeraus kun ei ole mikään suoranainen hyveellisyyden synonyymi.

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 3. Harmillista on, että yllättävän moni tuntuu pitävän Amnestya vielä jonain puolueettomana asiantuntijajärjestönä, vaikka se on lähinnä vitsi. Oma viime aikojen lempparini Amnestyn kampanjoista on translakilobbaus. Valhe on sitä luokkaa, että Amnestyn toimistolla ollaan taidettu opiskella Goebbelsia oikein olan takaa. Aikuiset ihmiset menevät vapaaehtoisesti hoitoihin, joiden väistämätön ja välttämätön vaikutus on, että niistä seuraa joko väliaikainen tai pysyvä steriloituminen. Sitten kitistään, että pakkosterilisaatio, pakkosterilisaatio. Noh, tuon lobbauksen seuraukset ovat toteutuessaan vähäisemmät kuin maahanmuuttovyörytyksen. Raiskattuja ja seksuaalisesti ahdisteltuja naisia ja tyttöjä vankiloiden, uimahallien ja turvakotien naisten osastoilla, kun biologiset miehet, juridiset naiset pääsevät vapaasti noihin tiloihin. Näin on käynyt jo kaikkialla, missä juridinen sukupuoli on vapautettu. Naiset eivät enää halua käydä uimahalleissa ja kuntosaleilla. Rohkeimmat ehkä. Keskenään uimaan menneet pikkutytöt joutuvat saavat traumoja pelottavista sedistä jotka eivät tainneet uimaan tullakaan vaan kopeloimaan itseään suihkutiloihin. Sehän on vain luonnollista peseytymistä. Potentiaalisia tekijöitä ei kuitenkaan liene mahdottomia määriä, toisin kuin maahantulopolitiikan tänne tuomissa.

  Välillä näin itsekin naisena ja äitinä ihmettelen, miksi suvaitsevaisto tahtoo ehdoin tahdoin pahentaa suomalaisten naisten ja lasten turvallisuustilannetta ja kaventaa heidän elinaluettaan kaikin kuviteltavissa olevin keinoin. Ainiin, eihän sitä seksuaalista ja muuta väkivaltaa tee muut kuin valkoiset "cishet" miehet, jotka ovat kaiken pahan alku ja juuri. Jos joku trans tai muslimi tällaiseen hairahtuu, niin se johtuu systeemisestä rasismista ja transfobiasta. Ja siitä että persut on rasistinatseja jotka vihapuhuu.

  VastaaPoista
 4. Ensin mollaat ihmisoikeusjärjestöä kovin sanoin ja lopulta kysyt itseltäsi, että mitä tuli tästäkin kirjoituksen pökäleestä opittua. " Ei mitään. "

  Kyllähän tuosta oppi paljonkin, nimittäin sinusta ihmisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinusta ihmisenä kertoo paljon se, että jotain instanssia ei saisi aiheestakaan arvostella vain koska se on olevinaan "hyvä(tm)".

   Poista
  2. Jos ja kun ylen uutinen pitää paikkansa, on Amnestya syytä kritisoida kovin sanoin.
   Professorin sanat ovat vielä suorastaan lempeitä, paljon lempeämpiä kuin ylpeästi ymmärtämättömät ansaitsivat.

   Poista
  3. Amnesty ei ole ihmisoikeusjärjestö vaan marxilaisuuden edistämisjärjestö. Eihän Amnesty puolustanut David Irvingiä, vaikka tämä joutui vankeuteen vain ja ainoastaan mielipiteensä takia. Mutta Amnesty puolustaakin vain marxilaisten mielipiteitä.

   Poista
  4. Kingforrealille, olet oikeassa siinä, että kyllä se musta aika paljonkin kertoo, etten kivahdan takaisin kun ihmisoikeusjärjestöä mollataan ihan vaan kun tuntuu kirjoittajalla olevan huono päivä tai jotain. Toisaalta se huono päivä on lähes joka päivä täällä kirjoituksista päätellen, että turha tähän kai oli puuttua.

   Kaikki johtunee tästä meidän surkeasta ilmastosta, mutta ei hätää, kohti kevättä ollaan menossa ja auringonvalo lisääntyy päivä päivältä. Voimia itse kullekin matkalla pimeydestä valoon.

   Poista
 5. Onkos se Amnesty vielä ehtinyt tuomita näitä Oulun juttuja?
  Tai onko tuomittu sitä kuinka paljon tämä turvis juttu ja hölmöily yhteiskunnille maksaa ja se rahahan on pois esim. vanhuksilta ja lapsilta tai muulta yhteiskunnan kehitykseltä.
  Tässä taas yksi kuluerä:

  "Oulun kaupunki hakee valtiolta yli kahta miljoonaa euroa seksuaalirikosten ehkäisyyn"
  Oulun kaupunki on laatinut kuusikohtaisen toimenpideohjelman, jolla pyritään ehkäisemään seksuaalirikoksia.

  https://yle.fi/uutiset/3-10635582
  ------------------

  Muuten, voi sitä järjen määrää mikä Mykkäsestä taas huokuu...

  VastaaPoista
 6. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja7. helmikuuta 2019 klo 17.54

  Off-Topiccia:
  VASemmisto(kaan) ei osaa laskea.
  0,58 - 0,57 = 0,1 :D

  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4032583-kokoomus-tyonsi-katensa-suomeksi-sanottuna-paskaan

  VastaaPoista
 7. Eipä siinä ihmettelemistä, ettei vasemmistoKAAN osaa laskea:

  "NatsitFasistitNationalistitRasistit tulee, kiitos Vasemmisto!",
  http://jarmonevalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233127-natsitfasistitnationalistitrasistit-tulee-kiitos-vasemmisto

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. Amnesty, ties kuinka monentena kaltaisenaan järjestönä, tuo mieleen sen vanhan hokeman, että jos se näyttää ankalta ja ääntelee kuin ankka, se on todennäköisesti ankka. Tämä tarkoittaa sitä, että jos järjestössä näkyvät nämä moralisoivan yhteisön tunnusmerkit, se osoittautuu jokseenkin varmasti kaksinaismoraaliseksi ja vasemmistolaiseksi. Moralisointiliiketoiminnasta on nimittäin kehittynyt tämän ajan nopeimmin kasvava ja pääasiassa julkista rahaa syövä vasemmistolainen yritysmuoto eli korruption laji. Tämä tuntuu perustuvan siihen valitettavaan asiantilaan, että humanistiselta pohjalta perustetut järjestöt ovat osoittautuneen pelottavan puolustuskyvyttömiksi vasemmalta tulevan solutuksen edessä ja sen tuloksena alunperin hyödyllisestä toiminnasta on tullut kyynistä, moralisoivaa liiketoimintaa.

  VastaaPoista
 9. Kukkahattu on kukkahatulle susi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!