perjantai 8. helmikuuta 2019

Entä jos Ylen gallupin mukaiset muutokset jatkuisivat vaaleihin asti?

Yle julkaisi eilen uusimman puoluekannatusmittauksensa. Sen mukaan erityisesti Kokoomuksen ja SDP:n kannatukset olivat laskussa ja Perussuomalaisten sekä Vihreiden nousussa.

Gallup herätti mielessäni muutaman ajatuksen, joten jaan ne teille - arvoisat lukijani - tässä kirjoituksessa.

Ensinnäkin mieleeni nousi kysymys siitä, että ovatko gallupissa nähdyt poikkeuksellisen suuret muutokset puolueiden kannatuksissa sittenkin vain sattumaa eli mittausvirheitä? Ylehän ilmoitti jutussaan, että mittauksen virhemarginaali oli kaksi prosenttia - sen ylittää vain Kokoomuksen kannatuksen lasku ja sekin vaivaisella 0,3 prosenttiyksiköllä.

Tämän epäilyn oikeellisuus tulee onneksi ratkaistuksi heti kun saamme seuraavan mielipidemittauksen tulokset. Mikäli ne ovat samansuuntaiset kuin Ylellä, on epäilyni aiheeton.

Seuraavana jäin ihmettelemään niitä syitä, joiden Yle arveli vaikuttaneen nähtyihin muutoksiin. Ne olivat lähinnä Oulun seksuaalirikosten uutisointi sekä vanhustenhoidon puutteet.

Sanon tämän nyt kauniisti: syynä olivat Ylen mukaan siis uutisointi seksuaalirikoksista eivätkä itse seksuaalirikokset. Sekä vanhustenhoito, mutta ei siihen lisääntynyt uutisointi. Oliko kyse sattumanvaraisesta muotoilusta vai tarkoituksellisesta mielipidevaikuttamisesta jäi avoimeksi.

Kolmas tämän gallupin tiimoilta mieleeni noussut ajatus oli, että kuvastaako se seuraavien parin kuukauden kannatustrendejä. Jos täsmälleen samanlaiset muutokset jatkuisivat - mitä en usko - putoaisi Kokoomuksen äänisaalis vaaleihin mennessä noin 10,4, SDP:n 16,8, Keskustan 14,1, Vasemmistoliiton 5,9 ja Kristillisdemokraattien 1,8 prosenttiin.

Sen sijaan Perussuomalaisten ja Vihreiden kannatukset nousisivat 17,4 prosenttiin ja RKP:n 8,5 prosenttiin.  Myös Sinisten ja ryhmän "muut" kannatukset nousisivat 2,6 ja 4,5 prosenttiin.

Olisipa siinä melkoinen vaalitulos!

Sen seurauksena hallitus rakentuisi joko Perussuomalaisten tai Vihreiden varaan. Mikäli rökäletappion kärsineiden arvopohjapuolueiden arvopohja pitäisi kääntyisi vaaka Vihreiden eduksi.

Tällöin hallituspohjan muodostaisivat todennäköisimmin Vihreät, SDP, Vasemmistoliitto ja... niin kuka? Koko vasemmiston kannatus olisi 40,1 prosenttia, joten vielä tarvittaisiin heidän mukaansa lähtevä porvarillinen tukipuolue. Pelkkä vaalivoiton saanut RKP ei riittäisi, vaikka nostaisikin hallituksen kokonaiskannatuksen 48,6 prosenttiin.

Mutta kuka muu lähtisi mukaan sosialisoimaan Suomea - etenkin kun Keskustan ja Kokoomuksen kannatus on juuri romahtanut, eivätkä perussuomalaiset kelpaa? Kristilliset? Siniset? Harkimolaiset?

Palataanpa pilvilinnoista todellisuuteen. Meni nimittäin vähän turhan villiksi tämä kirjoittaminen, sillä - kuten jo edellä totesin - ei vaalitulos tule olemaan edellä kuvaamani kaltainen.

Toivoa kuitenkin sopii, että kansa valitsee oikein - kuten se aina tekee - ja maahan muodostuva hallitus pystyy luotsaamaan Suomen hallituskautensa aikana epäilemättä alkavaan laskukauteen taloudeltaan ja sisäisesti vahvana, jotta vahingot eivät muodostuisi tarpeettoman raskaiksi. Sivumennen sanoen, toivoisin, että äänestäjät muistaisivat myös tämän näkökohdan piirtäessään ehdokkaansa numeroa vaalilipukkeeseen huhtikuun 14. päivänä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Juha Akkanen SDP:n ja Kokoomuksen asialla
RKP vaatii maahamme kymmeniä uusia seksuaalirikollisia
Oulun tapauksen poikimaa huumoria

14 kommenttia:

 1. Sanamuodoilla voidaan vaikutta. Tuhka huomasi että vajaata 3000 haastateltiin ja vajaa 1800 antoi kantansa, kolmannes ei antanut vastausta. Tuhkaa kiinnostaa myös tulevien vaalien äänestysprosentti.

  Nukkuvasta puolueesta yhden arvion mukaan valuu väkeä PS suuntaan. No vaaleihin on vielä matkaa ja ennustihan gallupit että Trump häviää USAssa.

  VastaaPoista
 2. Blla blaa blaa,,,

  Ceterum censeo YLE esse delendam :-)


  t: Vee-tuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
 3. Itse uskon, että valtamediassa alkaa vyörytys Perussuomalaisia vastaan, jos kannatus tuosta vielä nousee. 12% on vielä siedettävissä rajoissa.

  VastaaPoista
 4. Tiedän, että äänestämättä jättäminen on huonoin vaihtoehto, mutta olen menettänyt uskoni poliitikkoihin ja politiikkaan kuluneen vaalikauden aikana. Oman alani ympärillä ollut uutisointi viimeisen neljän vuoden aikana on ollut vähintään masentavaa, kiitos tietämättömien ja ymmärtämättömien poliitikkojen. Olen aina äänestänyt kokoomusta, mutta nyt on vaikeaa. Olipa kuka tahansa, tuntuu kuin ottaisin läpsyn molemmille poskille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen Kokoomuksen tunnus oli "koti, uskonto ja isänmaa" ja jotenkin luotti siihen, että siellä oli kansallista etua ajavia ihmisiä, jotka panivat kampoihin pahimmille vasemmiston järjettömyyksille. Kataisen, Stubbin ja Orpon sekä muiden nykyisten johtavien kokoomuspoliitikkojen myötä tuon ajatuksen on saanut unohtaa. Mykkänen ja kumppanit ovat eturintamassa ajamassa suomalaisille vahingollista politiikkaa.
   Sipilän tolkuton politiikka ja porukka on tuhonnut uskon keskustaan, ja vasemmistoa ja vihreitä ei kukaan täyspäinen voi missään olosuhteissa äänestää.
   Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka ohjelmassa suomalaisten etu ajaa maailman joutoväen edelle. Veikko Huovinen aikoinaan totesi jotenkin siihen malliin, että maailmasta ei konfliktialueet lopu ja sieltä löytyy hyvin helposti muutama miljoona joutilasta, joille kelpaa säännölliset ateriat ja rauhallinen rivitalon pätkä (lainaus ei ole sanatarkka).
   Jos vain joku hölmö suostuu kustantajaksi, kuten Sipilän Suomi tällä hetkellä, niin kyllä maailmalta hölmöjen hyväksikäyttäjiä löytyy.

   Poista
 5. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja8. helmikuuta 2019 klo 10.56

  Turhaan pohdit "Oliko kyse sattumanvaraisesta muotoilusta vai tarkoituksellisesta mielipidevaikuttamisesta..."

  Tuolta se näkyy.
  PS verrataan yhä paikkalukuun ennen sinisten karkuruutta.

  https://yle.fi/uutiset/3-10509309

  VastaaPoista
 6. Asiat voi nähdä näinkin:

  Perussuomalaisten kannatus nousee käsiteltäessä "ihan oikeita politiikan kysymyksiä"
  "Suomen pitää ensisijaisesti huolehtia ihmisistä, jotka ovat tehneet koko ikänsä töitä ja rakentaneet tätä maata. Ei joutilaasta maahanmuuttajaväestöstä"

  https://beta.oikeamedia.com/o1-98328

  Artikkelista poimittua:

  "Ensinnäkin vain sitä voidaan jakaa, mitä on. Vastuuttomia lupauksia ei pidä heitellä edes vaalien alla", Halla-aho selvitti ja lisäsi:

  "Toiseksi kakkua on pyrittävä kasvattamaan. Ei verottamalla työtä ja yrittämistä entistä ankarammin - kuten vasemmisto haluaa - vaan edistämällä työllisyyttä ja yrittämistä ja siten kasvattamalla veropohjaa. Työllistämisen ja työllistymisen on oltava kannattavaa.
  Tähän päästään niin veropolitiikalla kuin terveellä kansalliset edut huomioivalla suhtautumisella ilmastotavoitteisiin.

  Ilmastohysteria, joka on vallannut kaikki muut puolueet, iskee juuri yrityksiin, työllisyyteen ja hyvinvointiin."

  Kolmanneksi Halla-ahon mielestä asiat on pantava tärkeysjärjestykseen:

  "Suomi voi huolehtia omista vähäosaisistaan vain, jos se ei haali lisää vähäosaisia maailmalta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvopohja?

   Perussuomalaisten puoluekokous 2017. Johto vaihtui ja sen jälkeen keskustan Sipilä ja kokoomuksen Orpo ilmoittivat ettei arvopohja Halla-ahon kanssa ole yhteneväinen.
   Näin ollen Halla-ahon johtama puolue ei kelpaa hallitukseen mutta takinkääntäjä Timo & Co. kelpasivat.
   Halla-ahon mukaan hän ei muuta pyytänyt kuin, että noudatetaan hallitusohjelmaa. Mutta ei siis kelvannut Sipilä-Orpolle!

   Jos tuo mitä tuossa aikaisemmin lukee, ei kelpaa niin minkälainen oikeesti on Sipilän tai Orpon arvopohja?

   Poista
 7. "Sensuroitu: Anarkistien ja sossujen koordinoitu hyökkäys?",
  https://www.bitchute.com/video/qfXchZjoZ6YC/

  (BitChute is funded by its community and promotes freedom of expression)

  VastaaPoista
 8. Vaalejakin ajatellen, valitettavasti Brysselin korruptoimia valtaapitäviä maanpettureita tukeva valtaVALEmedia ei julkaise esim. tällaisia artikkeleita:

  "Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan",
  https://www.oikeamedia.com/o1-95806

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Valtiovalta, poliisi ja media etsivät tukahduttamiskeinoja omaa kansaansa vastaan",
   http://ylewatch.blogspot.com/2019/02/valtiovalta-poliisi-ja-media-etsivat.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!