sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Rasismilla ratsastamista

Helsingin Sanomat otsikoi tänä aamuna "Mies häiriköi lastenvaunujen kanssa liikkeellä olleita naisia Vantaalla". Jutun alkupuolella selvisi, että mies oli mm. huudellut rasistisia kommentteja, eli kohteena olivat maahanmuuttajanaiset.

Tässä vaiheessa on ymmärrettävä se, että jokainen lehtimies kirjoittaa juttunsa tietäen, että niitä luetaan varsin harvoin loppuun saakka. Siksi yksi mielipidevaikuttamisen keino on sijoittaa vaikuttamaan tähtäävä teksti kirjoituksen alkuun ja tätä sanomaa mahdollisesti heikentävät huomiot aivan sen loppuun, jolloin tasapuolisen uutisoinnin vaatimus täyttyy näennäisesti - mutta ei todellisuudessa.

Näin oli toimittu HS:n uutisessa, sillä sen viimeinen virke kuului: "miehen mukaan naiset olivat ensin huudelleet hänelle ja välikohtaus oli leimahtanut tästä, tiedotteessa kerrotaan". Toisin sanoen tapahtumien kulku ja miehen huonon käyttäytymisen syyt saattoivat viime kädessä olla naisissa.

Tapahtumien todellista kulkua en tietenkään tiedä. Yksi mahdollisuus tästä kuitenkin tuli heti mieleeni, joten kirjattakoon se puhtaana spekulaationa tähän.

Eli voisin kuvitella naisten tukkineen yhdistetyn kävely- ja pyörätien kulkemalla vaunujensa kanssa rinnakkain ja jättämällä väistämättä kun mies on antanut äänimerkin, jolloin tämä on joutunut sivuuttamaan heidät lähietäisyydeltä. Tähän naiset olisivat vastanneet huutelemalla miehelle asiattomasti, mistä tämä olisi kimmastunut. Tämä on siis puhdasta spekulaatiota.

Vaikka tapahtumien kulku olisi ollut spekulaationi kaltainen, se ei tee miehen käyttäytymistä millään tavoin hyväksyttäväksi - huono käytös on huonoa käytöstä myös provosoituna. Ja mikäli naiset ovat todella ensin huudelleet miehelle, on myös heidän käytöksensä ollut tuomittavaa.

Sen sijaan nyt julkaistu kirjoitus osoittaa jälleen kerran HS:n toimituksen pyrkimyksen olla vahva mielipidevaikuttaja mm. maahanmuuttoasioissa. Siihen tarkoitukseenhan sopii erinomaisesti mm. rasismilla ratsastaminen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lukutaito riveiltä ja rivien väleistä
Vihapuhetta Helsingin rautatieasemalla
Vaalikoneet äänestyspäätösten manipuloinnin työkaluina

7 kommenttia:

 1. Somalit+lastenvaunut. Käyn kävelyttämässä iäkästä isääni lähes päivittäin, muutaman kilometrin lenkillä. Usein vastaan tulee somaliäitejä lastenvaunuineen ja lapsineen 4 rinnakkain. He eivät väistä. Koskaan. Isäni kävelee kepin kanssa hyvin hitaasti käsikynkkää kanssani, joten tuo väistäminen aiheuttaa aina pieniä vaikeuksia hänelle. Olemme muuttaneet jopa kävelyaikaa tuon takia. Hämmästyttävää. Usea muukin sanoo vanhainkodissa samaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se niin on, että jos minulle tulee turvapaikkaporukalta huutelua, vastaan ärsytetyllä tavalla. Maanpuolustushankisenä miehenä en hyväksy minkäänlaista öykkäröintiä ulkomaalaisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait se koskee myös Sumalaisia öykkäreitä ?

   Poista
  2. Paras on pitäytyä lain puitteissa. Ja kohdella kaikkia ihmisiä samalla tavalla.

   Poista
 3. Kerran pyörällä ajaessani kolme somalinaista tukki, sekä pyörä- että jalankulkijakaistan. Se minua estävä nainen katsoi minua silmiin ja hymyili ilkeän näköisenä. Hymyilin takaisin ja nostin nopeutta. Viime hetkessä sai hypättyä pois alta. Eturengas osui vähän jalkaan. Sinne ne jäi mölisemään. Se on sitä kunniakulttuuria. Koko ajan pitää kokeilla, kuka on johdossa. Vankiloissa esiintyy samaa. Se on maailman tärkein asia, kenen kuuluu väistää ketäkin linnan käytävillä.

  VastaaPoista
 4. Brysselin Pravdan takapirun, bilderbergi-ja globalisti Antti Herlinin agendaan kuuluu suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoaminen. Afrikkalaisten kehitysmaalaisten rajoittamattomalla massainvaasiolla se onnistuu helposti. Onhan Herlinillä tukekenaan siinäkin vallankahvassa olevat Brysselin korruptoimat maanpetturit ja näidenkin propagandakone Yle, ks. esim. EI MIKÄÄN UUTINEN: YLE TV:N OHJELMISTO PUOLUSTELEE KOMMUNISMIA JA DEMONISOI NATIONALISMIA, http://ylewatch.blogspot.com/2019/02/ei-mikaan-uutinen-yle-tvn-ohjelmisto.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. "Paras on pitäytyä lain puitteissa. Ja kohdella kaikkia ihmisiä samalla tavalla."

  Ajatusleikki: laita megafonia heiluttavan suomalittaren tilalle Suomi Ensin miekkarin valkonaama, niin noinkohan enstex-rambot toimisivat noin rauhaisin mielin?

  https://www.youtube.com/watch?v=Nci30kT27CY

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!