perjantai 22. helmikuuta 2019

Ann Selin perussuomalaisella linjalla

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on useita kertoja väittänyt, että yksi maahanmuuttopolitiikkamme tavoitteista on työvoimakustannusten laskeminen. Viimeksi näin tapahtui vajaa viikko sitten.

Tämän aamun Helsingin Sanomat julkaisi todisteen Halla-ahon väitteen puolesta. Sen mukaan Kaupan liitto ehdottaa uutta enintään vuoden koulutustyösuhdetta, jossa opittaisiin työelämän perustaitoja, mutta palkka olisi varsin pieni eikä opetus liittyisi mihinkään tutkintoon.

Ehdotuksen luonne käy erinomaisesti selville liiton työarkkinajohtajan lausunnosta, jonka mukaan "kyseeseen ei tietenkään tulisi iranilainen ydinfyysikko, mutta esimerkiksi pitkään lasten kanssa kotona olleelle somaliäidille voitaisiin näin tarjota väylä työelämään kaupan kautta".

Nähdäkseni Kaupan liiton esitys tosiaan parantaisi ongelmallisimpien maahanmuuttajien integroitumista Suomeen: onhan työelämään kiinni pääseminen parasta kotouttamista. Etenkin jos se johtaa pysyvään työsuhteeseen sekä somali- ja muiden patriarkaalisen kulttuuriperinteen alistamien naisten etääntymiseen nykyisin vallitsevasta nyrkin ja hellan väliin sijoittuvasta elintilastaan.

Valitettavasti ns. "huutava työvoimapula" ei ole kuitenkaan ulottunut kaupan osa-aikaisiin työntekijöihin, jotka haluaisivat täysiaikaisen työsuhteen. Niinpä maahanmuuttajien koulutukseksi kutsuttu tosiasiallinen positiivinen syrjintä johtaisi heidän asemansa heikkenemiseen.

Siitä syystä Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin (sd) joutui ratkaisemaan kantansa asiaan - ja päätyi ay-toiminnan ensisijaisuuteen maailmanparantamisen kustannuksella. Hänen mukaansa "ei tunnu yhteiskunnan kokonaisedun kannalta järkevältä eikä siinä työllisyyskään parane, jos osa-aikaisten työtä vain siirretään ja jaetaan toisille tehtäväksi niin halvalla, että yhteiskunta joutuu maksamaan heille lisäksi sosiaalitukea."

Tuo viimeinen asia oli kuin suoraan Jussi Halla-ahon suusta. Hänhän totesi viime lokakuussa että "ei voi olla niin, että yritykset korjaavat maahanmuuton hyödyt ja veronmaksaja maksaa haitat esimerkiksi täydentämällä halpatyöläisten toimeentuloa tulonsiirroilla."

Onkin mielenkiintoista verrata Perussuomalaisten ja Selinin oman puolueen eli Sosialidemokraattien linjauksia maahanmuuttopolitiikan suhteen. Näistä ensimmäinenhän on ollut erittäin maahanmuuttokriittinen, kuten hyvin tiedetään.

Jälkimmäisestä puolestaan käyköön esimerkiksi puolueen linjaus syyskuulta 2015: "jokaisen EU-maan on kannettava vastuunsa tästä humanitaarisesta kriisistä. Emme voi sulkea silmiämme ihmisten hädältä. Jokaista turvapaikanhakijaa on kohdeltava inhimillisesti ja ihmisoikeuksia kunnioittaen kaikissa tilanteissa... On varmistettava, että kaikki EU-maat osallistuvat yhteisen vastuun kantoon... Mikäli vapaaehtoisuus ei toimi, niin asiaa pitää olla valmius tarkastella uudestaan."

Päätän tämän aamun merkintäni toteamalla, että tämäkin asia on syytä muistaa kevään eduskunta- ja eurovaaleissa.

Kuten sekin tämänaamuinen HS:n tarjoama pieni tiedonpalanen, jonka mukaan lasten hyväksikäytöstä tuomituista "noin 75 prosenttia... on nimensä perusteella suomalaisia. Noin 25 prosenttia tuomituista voi olla ulkomaalaistaustaisia, mutta osa heistä saattaa todellisuudessa olla Suomen kansalaisia. Ulkomaan kansalaisten osuus Suomen väestöstä on viitisen prosenttia"

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttajien matkasta työelämään
Työhön kykenemättömät
Pitäisikö jihadistit palkita etuoikeuksilla

7 kommenttia:

 1. Halpatyövoiman elinkustannusten maksaminen Suomen sosiaaliturvasta eli verorahoista ei ole ainoa huoli asiassa.
  Sen lisäksi saadaan maksaa tulijoiden sairauksien hoitoa ja pahimmillaan tulijat tuovat mukanaan sairauksia/tauteja joista kuvittelimme jo selvinneen.

  Tässä turvis-toitotuksessa on tosiaan hyvä muistaa myös nämä terveysriskit ja niiden kustannukset.
  Tämä ilmainen hoito Suomessa on myös valitettava vetovoimatekijä nyky-suomessa :(

  Alla eräs tuberkuloositapaus, tuskin saanut tautia Suomesta? Haluammeko lisää tuberkuloosia Suomeen?
  Mikä hätä muuten Kaukaasialaisilla ihmisillä on kun yrittävät tulla "turvapaikanhakijoina" tänne vai onko tämä valitettava esimerkki järjestelmän väärinkäytön yrityksestä?
  Kuinka kauan sallimme näiden mahdollisten väärinkäyttäjien yrittää temppujaan?

  Yle tänään:

  "Käännytys kesken tuberkuloosihoitojen? Turvapaikanhakijaperheen äiti pelkää, että ilman Suomessa saatavaa hoitoa hänen miehensä kuolee"

  https://yle.fi/uutiset/3-10657114

  VastaaPoista
 2. "Oxfordin yliopiston professori: Pakolaisten auttaminen heidän kotimaissaan on 135 kertaa tehokkaampaa kuin Eurooppaan tuominen",
  https://www.kansalainen.fi/oxfordin-yliopiston-professori-pakolaisten-auttaminen-kotimaissa-135-kertaa-tehokkaampaa-kuin-eurooppaan-tuominen/

  Tästä halutaan vaieta, koska "pakolais"-ongelmassa on kysymys ensisijaisesti masinoidusta kehitysmaalaisten massainvaasiosta varsinkin Eurooppaan. Sitä tukee Kalergi-suunnitelmansa mukaisesti ennenkaikkea EU-diktatuuri ja sen korruptoimat maanpetturipoliitikot. Huomattava tekijä on myös suuren mittaluokan valuuttakeinottelulla miljardinsa hankkinut Rotschild-agentti Soros lahjoituksillaan maahantunkeutuja-invaasiota avustaville "hyväntekeväisyys-järjestöille". Oman kortensa kekoon tuovat ihmissalakuljettajat ja myös "pakolais"-liiketoimintaan osallistuvat selkärangattomat poliitikot.

  "Vain 2,65 prosenttia Italiaan[vuonna 2016] saapuneista turvapaikanhakijoista sai Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan turvapaikan, ja heidät katsottiin AIDOIKSI suojelun tarpeessa oleviksi pakolaisiksi.",
  https://www.nykysuomi.com/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Päivän kuva: Ruotsi, hyödyllisten idioottien Hölmölä",
   https://mvlehti.net/2019/02/22/paivan-kuva-ruotsi-hyodyllisten-idiottien-holmola/

   Ei Suomikaan tuosta juuri jälkeen jää, varsinkaan maailmoja halaavat ja Afrikka-Suomesta unelmoivat
   viher- ja muut punikit sekä todellisuudesta irrallaan leijuvat suvakki-idiootit.

   Melkoisia taikureita Sipilä ja Orpokin ovat, jos kehitysmaalaisista kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomista kamelikuskeista ja lammaspaimenista tekevät niitä korkean teknologian osaajia, joiden avulla Suomi nostetaan tekniikan ja talouden kärkimaaksi.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Voi aivan hyvin olla, että lasten hyväksikäytöstä tuomituista "noin 75 prosenttia... on nimensä perusteella suomalaisia", mutta kuinkahan moni suomalainen mies alkaa koukuttamaan lapsia huumeilla vain sen takia, että saisi heiltä seksiä? Tai kuinka moni suomalainen mies pyytää kavereitaan tai sukulaisiaan mukaan, kun harrastaa lastenraiskausta?

  VastaaPoista
 4. Tässä asiassa Ann Selin on täsmälleen oikeassa, eli pystyy (demariudestaan huolimatta) selkeään ajatteluun ja ajaa suomalaisen työntekijän etua. Sehän juuri on hänen tehtävänsä. Mutta kenen etua kuvittelevat ajavansa STTK:n Antti Palola ja Akavan Sture Fjäder, joille sopisi mm. saatavuusharkinnan poistaminen. Millaisia edustamiensa työtekijöiden puolestapuhujia he ovat ? Eivät minkäänlaisia, vaan ovat puhumassa työnantajien pussiin. Joiden (sinänsä ymmärrettävä) tavoite on tietysti alentaa palkkakustannuksia kaikin mahdollisin laillisin tavoin. Markkinatalous on tehokas järjestelmä, mutta vaatii kuitenkin toiminnalleen jonkinlaiset yhteisesti asetetut rajat, ettei homma lähde käsistä kuten nyt mm. vanhustenhoidossa näyttää käyneen.

  VastaaPoista
 5. Hauska nimi tuo Ann Selin. Älkää kuitenkaan kuvitelko liikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuvitella, koska kyse on vakavasta asiasta. Sanoisinko elämän peruskysymyksestä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!