maanantai 26. joulukuuta 2022

Neuvo joululäskin poistamiseksi

Joulu on tunnetusti liikasyömisen ja vyötärön kasvattamisen kulta-aikaa. Ja lisäkilojen kanssa taisteleville on liiankin tuttua se, että vuodenvaihteessa päätetään ryhtyä laihdutuskuurille.

Siksi ajattelin näin tapaninpäivänä kertoa teille - arvoisat lukijani - tuoreesta tutkimuksesta, jossa oli selvitetty sitä tunnettua ongelmaa, joka liittyy nopeisiin laihdutuskuureihin. Tarkoitan läskin vyötärölle paluuta kuin taikavoimasta heti laihdutuskuurin päätyttyä. 

Tälle ongelmalle on nyt löydetty ratkaisu tutkimuksella, jossa niukalla ruokavaliolla laihdutetuille koehenkilöille tarjottiin tavallisen ruuan sijasta hyvin proteiinipitoista ravintoa. Sen seurauksena läski ei nimittäin palautunut vyötärölle totutulla tavalla. 

Tutkitun ilmion selitti suoliston mikrobiologia. Näin siksi, että proteiinidieetillä ruokituilla koehenkilöillä nopean laihdutuskuurin jälkeen tavallisesti vauhdilla lisääntyvät rasvan palautumista edistävät bakteerit jäivät runsastumatta - ja läski sen seurauksena kertymättä.  

Kuulostaako melkein liiankin hyvältä ollakseen totta? Toivon mukaan näin ei ole, vaikka edellä mainitussa tutkimuksessa olikin koehenkilöinä käytetty ihmisten sijasta hiiriä. Nähtäväksi siis jää, toimiiko sama konsti myös ihmisillä. 

Selvyyteen tässä asiassa päästäkseen voi itse kukin kokeilla proteiiniruokavaliota ilman kontrolloitua koeasetelmaakin. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei pelkän proteiinin syöminen ole ihmiselle pidemmän päälle hyväksi, vaan jonkin ajan myötä on syytä palata takaisin normaaliin sekaruokavalioon.

6 kommenttia:

 1. toki...proteiini valkoiselle arjalaiselle kaupassa pakkaa kylläkin oleen melko tyyristä,pare on pitäytyy perunassa ja silakassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo edes tonnikalaan enää varaa..saati hauki tai appura fileisiin,, eli vetäkää vessanpönttööönne ne "syökää kerran viikosas kalaa" niin.. jooh toki toki.. eli 30 e kilo haukifile, joka paistetatesssa kutistuu puoleen ook..VOITTAVA RATKAISU!

   Poista
 2. No just joo.
  Insuliini on varastointihormoni, jota erittyy kun pupelletaan sitä hiilaria.
  Eli läski tulee ja lähtee syömällä. Ei siinä mitään taikuutta ole.
  Ja kun ihmisille tyrkytetään tuota "sekaruokavaliota", niin läskistyminen on varmaa. Eli tavaton hiilarikuorma päällä koko ajan, ja sitten ihmetellään sitä läskin määrää.
  Ja lisäksi tyrkytetään tulehdusta ylläpitäviä "pehmeitä rasvoja", joten soppa on valmis.
  Ja kuten muissakin asioissa, ne jotka kertovat tämän asian, leimataan ties millä nimikkeillä.
  Melkoisen kauan tässäkin asiassa tuntuu kestävän, ennen kuin vähempilahjaisilla lamppu syttyy, vaikka on omasta terveydestä kyse.

  VastaaPoista
 3. Mistähän tulee mieleeni nimi Atkins?

  VastaaPoista
 4. Tätä "ruokavaliota" yritetään kovasti ajaa taviksille.
  "Let them eat bugs"

  https://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health/is-it-really-okay-to-eat-insects-for-a-source-of-protein/article25718551/

  https://eu.usatoday.com/story/life/2019/01/23/crickets-scorpions-edible-insects-bugs-alternative-protein/2594180002/

  VastaaPoista
 5. Rasvasolut eivät katoa mihinkään. Ne vain kutistuvat ja kasvavat sen mukaan paljonko fättiä kuluu käytössä. Rasvan kerääminen on yksi suomalaisten selviytymisen selitys eli miten täällä huonojen satojen ja onnettoman maaperän maassa tehokkaasti ravintoa varastoivat yksilöt selviävät ja lisääntyvät. Nyt kun ravintoa on yllin kyllin, tuloksena on kansallinen ylipaino-ongelma.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!