torstai 22. joulukuuta 2022

Hakunilan tapaus alleviivasi poliitikkojemme epäonnistumista

Poliisi kertoi eilen, että Vantaan Hakunilasta löytyi 14-vuotias nuori ilman vaatteita. Siihen tilaan hänet oli pakottanut pieni puukolla uhannut ryöstäjäporukka, johon epäillään kuuluneen kaikkiaan kuusi teini-ikäistä. Tapaus muistutti taannoista Koskelan teinisurmaa.

Siten myös Hakunilassa olisi voinut käydä huonomminkin, mutta uhri onnistui pakenemaan kiusaajiltaan hyppäämällä alas korkealta kalliolta. Siksi tapausta tutkitaan "vain" törkeänä pahoinpitelynä, törkeänä ryöstön yrityksenä, vapauden­riistona sekä sukupuoli­siveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitona ja levittämisenä.

Hakunila tunnetaan väestönsä suuresta maahanmuuttajaosuudesta, mutta mikään media ei ole maininnut, onko tässä puheena olevassa tapauksessa kyse heidän tekemästään rikoksesta. Siten tapaus voi liittyä tai olla liittymättä viime aikoina yhteiskuntaa kovasti muuttaneeseen väestökehitykseen: sen tietävät vain poliisi, asianosaiset sekä ne, jotka ehtivät näkemään nähtävissä olleen metsässä kuvatun nöyryytysvideon. 

Omalta kohdaltani jäin miettimään tätä tapausta erityisesti siksi, että se vaikuttaa etukäteen suunnitellulta. Ja että olen tottunut pitämään Suomea turvallisena yhteiskuntana kaiken ikäisille asukkaille. 

Tapaus nimittäin muistutti jälleen kerran ikävästi siitä, kuinka pahasti viime vuosina valtaa pitäneet poliitikkomme ovat epäonnistuneet nuorisopolitiikassaan. Ja muistuttaa vaaleihin valmistautuvia ehdokkaita ja puolueita siitä, ettei asiaa voi sivuttaa tulevissa hallitusneuvotteluissa. 

Sama koskee myös meitä äänestäjiä. Yhteiskuntaanhan voi saada haluttuja muutoksia ainoastaan valitsemalla vallankäyttäjiksi sellaisia ehdokkaita, jotka tekevät niitä. Ja se voi tapahtua vain äänestämällä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
60 prosenttia suomalaisista pelkää katuväkivaltaa
Poliisi perusti jengirikosryhmän - ei heijasta ministeri Mikkosen näkemystä
Koskelan tapaus kielii yhteiskunnan epäonnistumisesta

17 kommenttia:

 1. Nämä tapaukset eivät mahdu tavallisen ihmisen tajuntaan. Vasta äskettäin oli Hesarissa juttu, jossa selitettiin, että jengirikollisuutta on ollut aina ennenkin. Kyllä oli toimittaja päänsä puskaan laittanut ja lehti taas kerran itsensä munannut, kun tällaista soopaa julkaisee. Kieltäydytään näkemästä asioita nenän edessä ja pidetään kynsin hampain kiinni siitä, että maahanmuutto on rikkaus ja voimavara.

  Minkälainen on maa, joka ei suojele lapsiaan? Ei ainakaan hyvinvointivaltio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla jengirikollisuutta on ollut ennenkin -logiikalla voisi todeta, että rasismia on ollut aina, joten piruako siitä melua pitämään.

   Toki tuo on klassinen argumentointivirhe, koska siitä, mitä on ollut, ei voida johtaa sitä, mitä pitäisi olla nyt. Mutta koskapa meidän toimittajamme olisivat tienneet, millaista on hyvä argumentointi.

   Poista
 2. Sitä saa mitä tilaa! Onkohan nämä niitä toisen polven "suomensomaleita"?

  Lisäksi vuoden 2015 aikainen pääministeri ja sisäministeri tekivät ilmeisesti omasta mielestään hyvinkin miehen työn, kun kelkkoivat tänne näitä moniosaajia somistamaan monenmoisia rikostilastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä Arvo Pohjan lausunnossa ollut mitään miesmäistä kun syyllistää suomalaisia tolkun ihmisiä: "Turvapaikanhakijoiden motiivien arvostelu on rasismia."
   Ei tämä ole muuta kuin silkkaa typeryyttä.

   Poista
 3. Tuo rikos ei kuulu suomalaiseen tapakulttuuriin. Uhri on ehkä oikea suomalainen. Jos on, törkyilystä on myös rasistinen elementti.

  VastaaPoista
 4. Hakunilan tapaus ei alleviivannut poliitikkojen epäonnistumista, se vasta toi sen esiin kaikessa alastomuudessaan. Alleviivaus tulee vasta sitten, kun oikeuslaitos siunaa tekijöiden tekemiset näennäisillä tai suorastaan olemattomilla tuomioilla. Oman alleviivauksensa luonnollisesti suorittaa myös media vaikenemalla tekijöiden taustasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää rahaa kotouttamiseen.

   Poista
  2. Ei tämä mitään epäonnistumista ole.
   Jos hallitus epäonnistuisi toimissaan, sehän tekisi Perussuomalaisten politiikkaa!
   Nyt se tekee määrätietoista väestönvaihtopolitiikkaa Bryssän käskyjen mukaan tavoitteenaan Eurabiafrikka.
   Ja onnistuu siinä erinomaisesti.

   Professorillakin on tässä nyt se outo harha, että poliittinen ja hallinnollinen eliitti HALUAISIVAT tehdä Suomen kansakunnan ja valtakunnan edun mukaista politiikkaa, mutta eivät jostain syystä osaa.
   Mutta jos heille tarpeeksi monta kertaa opettaa miten tehdä oikeaa politiikkaa, he lakkaisivat epäonnistumasta.

   Niin kauan kuin ei ymmärretä, että poliittinen eliittimme haluaa Suomen tuhoa, ei ole toivoakaan minkään paranemisesta.

   Poista
 5. Ruotsissa noita ryöstöjä on jo 2500 vuodessa ja siis 7 päivässä. Todennäköisesti paljon enemmän, koska siinä aina kuvataan ryöstetyn henkilöpaperit, jos ei tunneta ennestään.

  Kuka isä pakottaa poikansa menemään poliisille ja raastupaan parin satasen takia, kun tietää sen johtavan vain uuteen jahtaamiseen. Ja mitään tuomioita ei tule kuitenkaan.

  Ruotsin rikosseuraamusvirastoa (Brå) vaadittiin kertomaan tilastot ryöstäjien etnisistä taustoista. Brå tekikin sen, mutta kertoi "satunnaisotannalla" saadun tulokseksi 60% oli maahanmuuttajia. Oli siis arvottu niin kauan, että oli saatu siedettävä määrä ruotsalaisia mukaan. Ja ilmeisesti maassa syntyneet mamut oli laskettu ruotsalaisiksi. Ei ole mitenkään mahdollista, että kantakirjaruotsalaiset nuoret olisivat yhtäkkiä ruenneet tekemään yli tuhat ryöstöä vuodessa.

  Tuossa Hakunilan tapauksessa tekijöitä määrättiin matkustuskieltoon, joten eivät ainakaan ne ole kantakirjasuomalaisia. Mamuihin viittaa myös se, että tuo lapseen kohdistunut törkeä rikos on kadonnut kokonaan lehtien uutisista.

  VastaaPoista
 6. "Omalta kohdaltani jäin miettimään tätä tapausta erityisesti siksi, että se vaikuttaa etukäteen suunnitellulta. "

  Teon kentällä toteuttajat ovat mahdollisesti suunnitelleet etukäteen. Tuli mieleen myös mahdollisuus, että toteuttajat ovat vain väline taustalla olevalle taholle. Nuoria on helppo yllyttää. Rikoksella ei nöyryytetty ainoastaan uhria vaan suomalaista yhteiskuntaa.

  Miksi sitten nöyryytettiin. Kyse on alistamisesta. Uhrin haluttiin alistuvan. Mutta alistamisen pääkohde on Suomi ja suomalaiset yleensä.

  On siis ehkä suunniteltu strategia, jolla suunnitelijat pyrkivät alistamaan Suomen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan suomalaisten alistamiseen WEF tähtää. Ihmiset pitää saada sähkökriisin varjolla kaupunkeihin valvontakameroiden piiriin. Nyt jo monet kansalaiset ovat ilmoittaneet omakotitalojensa myyntiaikeesta.

   Agenda 2030: kukaan ei omista mitään, vaan kaikki tarvittava vuokrataan eliitiltä. Tietysti ihmisten kykyyn vuokrata vaikuttaa tottelevaisuus, minkä kertoo kansalaisen valtakoneistolta saama pistemäärä.

   Kansallisvaltiot kansoineen tuhotaan sotaisan islamin avulla. Valkoinen rotu "pahana" tuhotaan. Kun kaikki ovat ruskeita, rasismi katoaa.

   Tietysti tuo on foliohattuilua, koska se on ajatuksenakin pelottava.

   Poista
  2. Niin kuka niitä sähkölämmiteisiä ok-taloja ostaa..
   Ei taida olla jonossa ostajia vaikka kuinka olisi myyntihaluja. Eli kyllä niiden arvo romahtaa nollan ja olemattoman välille.

   Poista
  3. Niin, tämä sähkön suosiminen liikenteessä ja sen demonisointi talon lämmityksessä on omituinen ristiriita. Toisaalta, kuka tässä nyt enää vihervasemmistolta logiikkaa odottaa.

   Poista
 7. Niille, jotka eivät usko pitkien rangaistusten vaikuttavan rikollisuuteen, niin yksi kysymys: Montako lisämurhaa ns. Myrkkyhoitaja on tehnyt elinkautisrangaistuksensa aikana? Tuon voisi yleistää kaikkiin henkirikosten tekijöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singaporessa on todennäköisesti maailman alhaisin henkirikosten määrä suhteessa kansan määrään. Ja siellä on voimassa kuolemantuomio. Ja siellä käyneen kaverini kertoman mukaan katukuvassa näkyy paljon aseistettuja poliiseja. Ja saman kaverin mukaan ko. poliisit eivät näyttäneet "diskuteerauskonstaapeleilta".

   Poista
 8. Mitenhän tällaiset ryöstöt etenevät sitten kun kaikki kuljettavat mukanaan digitaalista identiteettiä? Uhri ei ole vain alaston vaan myös olematon? Voi sitten toistella: "Kaik on mänt"? Tietysti jo nyt smart phone on houkutteleva kapine. -jussi n

  VastaaPoista
 9. Biometrisen tunnisteen luvattomaan käyttöönottoon ei tietystikään tarvita koko kehoa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!