keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Burkini, hygienia ja naisten alistaminen

Vantaan kaupunki päätti sallia naisille burkinin käytön uimahalleissa. Uudistuksella haluttiin madaltaa musliminaisten kynnystä vesiliikunnan harrastamiseen ja yhtenäistää uima-asuun liittyviä ohjeistuksia muiden pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa. 

Kyseinen asuste on ollut asiasta kertoneen uutisen mukaan jo aiemmin sallittua Helsingissä. Siten asia ei ole uusi, vaan siitä on kokemusta. 

Tästä syystä haluaisin tietää, onko maamme pääkaupungissa selvitetty muutamia asioita, joita on uimahalleissa pidetty aiemmin itsestäänselvyyksinä. Ensimmäinen liittyy pesemiseen: riisuvatko burkinin käyttäjät uima-asunsa ja peseytyvät välttääkseen viemästä ihollaan olevaa likaa uima-altaaseen? 

Toinen liittyy uimahalleissa oleviin saunoihin. Eli käyvätkö burkinin käyttäjät niissä? Ja mikäli käyvät, ottavatko he siellä burkinin pois päältään välttääkseen kuljettamasta mikrobikasvua edistävää hikeä uima-altaan veteen? 

Ja kyllä. Tiedän, etteivät kaikki nuoret pojat riisu uimahousujaan uimahallien saunoissa käydessään, vaikka heitä siihen patistetaankin valvojien toimesta. 

Tässä yhteydessä on kuitenkin syytä huomata, että koko vartalon peittävänä asuna burkini kuljettaa uima-altaaseen monikertaisen määrän hikeä verrattuna poikien uimahousuihin. Ja siksi niistä muodostuu moninkertainen ongelma, mikäli kokovartalon peittävissä asuissa uivia ilmaantuu uimahalleihin suuria määriä. 

Lisäksi haluaisin tietää, ovatko pääkaupunkiseudun päättäjät tulleet ajatelleeksi, että hyväksymällä burkinin käytön, he tulevat samalla tukeneeksi musliminaisten alistettua asemaa omassa yhteisössään samalla tavalla kuin hyväksyessään muslimiyhteisöiden sisäisen huivinkäyttöpakon. Siis asian, jonka poistamisen puolesta iranilaiset naiset ovat viime aikoina osoittaneet mieltään jopa kuolemaa uhaten. 

22 kommenttia:

 1. Tämä on punavihreiden mielestä varmaankin samanlainen asia, kuin taannoin naiset pukeutuivat erityisen paljastaviin asuihin "itseään varten". Siis tulkitaan burkinin käyttö naisen omaksi valinnaksi, eikä patriarkaatin määräykseksi.
  Hygieniamääräysten on tällöin joustettava, koska tasa-arvo.
  Kaikki valkoiset, lihaa syövät heteromiehet ovat tyhmiä, suvaitsemattomia rasiteja, kun edes kehtaavat nostaa asian esille.

  VastaaPoista
 2. Minäkin tiedän, että uimahallit on täynnä vanhempia pervoja jotka katselevat nuorempia poikia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä tiedän, että uimahalleissa on paljon naisia, jotka nauttivat miesten katsellessa heitä...

   Poista
 3. Pala palalta, pikku hiljaa ja hivuttaen työnnetään meille vierasta kulttuuria kuin käärmettä pysyyn ja esität sitten vaikka kuinka hyviä perusteluja asioihin, olet rasisti! Kas kun suomalaiset femakot ovat taas ihan hiljaa, eivätkä ole rääkymässä tasa-arvosta.

  VastaaPoista
 4. Jumalauta tuota ällöttävää mukakulttuurimädätystä ! Eipä oo tarvinnut aikoihin käydä noissa paskapesissä, joita uimahalleiksi kutsutaan. Hyi helkkari !

  VastaaPoista
 5. Presidentti Niinistö juuri pari päivää sitten puhui siitä, että pitäisi miettiä mitä kaikkea sallitaan ja mihin se voi johtaa.
  Minusta tässä tapauksessa päättäjät vain ajattelevat itseään ja sitä etteivät saa rasismin leimaa.
  Tämä pelko ohjaa nykyisin kaikkea päätöksen tekoa ja siksi päätökset ovat huonoja tai sanotaanko suoraan, vääriä.

  On sanonta, että ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa. Tässä tapauksessa hullu on se, joka antaa kaikessa periksi. Kyllä ne vaatia osaavat ja uhriutua.
  Kyllähän Euroopassa on pystytty huivikieltojakin antamaan, miksei meillä pystytä mihinkään? Pelätäänkö mellakoita joita on nähty Ruotsissa tai Euroopassa?

  Minä ainakin haluan tähän toimintaan muutosta.

  VastaaPoista
 6. Suomessa ja Euroopassa on unohdettu eräs perusasia.

  "Valtaa ei anneta, se otetaan."

  Nyt muslimit ottavat sen ja me annamme sen pois pienelle vähemmistölle, pala palalta kuten Ano edellä toteaa.
  Pelkureiden hommaa.

  Yle 8.12.2022

  Koululaisten uimataito on paljon heikompi kuin ennen koronaa – kuudesluokkalaisista vain runsaalla puolella on kunnollinen uimataito

  https://yle.fi/a/74-20007677

  -------------------

  Toimittaja antaa ymmärtää, että korona olisi syynä ongelmaan. Ehkä siihen liittyy muutakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen on syynä korona, ilmastonmuutos ta Ukrainan sota. Punavihreät päättäjät haluavat tänne maahanmuuttoa kehitysmaista, koska saavat aikanaan heistä äänestäjiä ja The Unelma toteutuu. He eivät vaan ymmärrä, että se on muslimien unelma ; kun suomalaiset on alistettu ja loput maksavat suojelurahaa, rauha laskeutuu maan pääe ja Allah ottaa kaikki hellään syleilyynsä.

   Poista
 7. Hyvä professori. Esität kysymyksiä joihin päättäjien pitää osata vastata. Eli ota yhteys heihin (puhelimitse, kirjeitse jne). Tai ehkä joku ahkera lehtimies voisi esittää nämä kysymykset ja sitten julkaista vastaukset. Kaikki päätökset, mitä politiikot tekevät, ovat julkisia.
  Eli mitä se ketään hyödyttää esittää kysymyksiä täällä; vastauksethan (mitä ne sitten ovatkaan) ovat jo olemassa. Niitä ei vaan olla ehkä julkaistu. Aivan varmasti tästäkin asiasta ollaan keskusteltu Vantaan kunnanvaltuustossa ja aivan varmasti myös äänestetty (kuka äänesti puolesta, kuka vastaan).

  VastaaPoista
 8. Tasa-arvon nimissä sitten varmaan kuka tahansa nainen tai mies saa mennä uimahalliin - saunaan ja altaaseen - parhaaksi katsomassaan vaatetuksessa. Ei kun kaikki vaan haalarit päälle ja löylyyn ja polskimaan.
  Tämä on hullujenhuone, jota potilaat johtaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei.. ei me nyt sentään niin tasa-arvoisia olla. Sopii kokeilla onnistuuko.

   Poista
  2. Tuo on aivan hyvä ehdotus! Joku miesjoukko pitäisi nyt kiertää uimahalleja ja hyppiä haalarit päällä uima- altaaseen. Siitä saa korkeintaan sakot.

   Aivan järjetöntä sallia säkeissä uiminen muka tasa- arvoisena. Sehän loukkaa jo Suomen perustuslakia monella tavalla. Jossain kohtaa on pistettävä kova stoppi näile muslimien aina vain lisääntyville vaatimuksille. Ihmiset tulevat tänne viettämään koko elämän kestävää lomaa suomalaisten kustannuksella ja ottavat väkisin kaiken.
   Nils- Aslak Näkkäläjärvi

   Poista
 9. Jos Eurooppalainen nainen matkustaa muslimi-maahan, hänen edellytetään käyttävän huivia eli toimimaan maassa maan tavalla.
  Tästä esimerkkinä on Urpilainen.

  https://twitter.com/vilhelmjunnila/status/1534819969715814400

  Kyllä tänne tulevat ovat vastaavalla tavalla velvollisia toimimman tämän maan kultturin mukaisesti eli maassa maan tavalla.
  Hygieniasäännökset on ihan syystä luotu uimahalleihin. Nyt on päättäjien syytä todeta, että tehtiin väärä päätös ja se muutetaan.

  VastaaPoista
 10. Burkat helvettiin Suomesta käyttäjineen! Itse lopetin uimahalleissa käynnin silloin, kun sinne ilmestyi metelöiviä partaisia lapsia, jotka pomppivat altaaseen miten sattui. Kukaan ei ottanut housuja pois edes suihkussa. Paskahoususuomalaiset sairastavat mielummin silmätulehdukset, syyhyt ja keuhkotaudit ennemmin, kuin jotuvat näiden suvakkisyöpäläisten rasismisyytösten kohteeksi.

  VastaaPoista
 11. Professori kirjoitti, että Helsingissä on jo käytössä tämä käytäntö, jolla vaatteet päällä saa mennä uimaan.
  Onkohan nyt niin, että SDP:n apulaispormestari Nasima Razmyar on ollut ajamassa tätä meillä aikaisemmin hygieniasyistä kiellettyä käyttäytymistapaa?
  Tai siis se on kielletty suomalaisilta.

  Ja kun päätöstä ollaan oltu tekemässä, kukaan ei ole uskaltanut muslimien mielestelyn tai rasismipelon vuoksi kieltää tätä käytäntöä vaan ollaan hyväksytty jonkun(?) ajama ehdotus sen enempää ajattelematta?

  SDP:llä on vaikeuksia saada äänestäjiä Helsingissä, joten ymmärrän tämän Nasima vedon mutta toivottavasti suomalaiset äänestäjät miettivät kuka oikeasti ajaa meidän asioitamme?

  PS. Suomessa on kouluissa on kielletty uskonnollisia tilaisuuksia ja tapoja. Se on tullut tänne paljolti muslimien tulon myötä. Tai sitten täytyy olla sitä vaihtoehtoa.
  Kuinka pitkälle olemme valmiit näihin uusiin ja taas uusiin vaatimuksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouluissako kielletty uskonnolliset tavat? Sittenhän muslimien uskonnollinen tapa käyttää päähuivia pitää myös kieltää.

   Poista
  2. Pari huumoriveikkoa voisi hankkia itselleen burkinit ja mennä uimahalliin polskuttelemaan. Se oli hyvä tasa-arvo- ja rasismitesti.

   Poista
  3. Jonkun tiedon mukaan muslimit eivät itse ole vastustaneet koulujen jouluperinteitä. Vastustus on tullut kiihkoateistisista piireistä ja sitä on perusteltu muslimien tunteilla.

   Poista
  4. Kiistaahan on käyty erityisesti Enkeli taivaan -virrestä. Siinähän on peräti 10 säkeistöä, mutta koulujen joulujuhlissa niistä on yleensä laulettu vain kaksi ensimmäistä sekä viimeinen. Jonkin tiedon mukaan osa Suomen muslimeistakin kyllä hyväksyisi kompromissina sen laulamisen koulun juhlassa ja suostuisi laulamaan sitä itsekin, mikäli vain nuo kaksi ensimmäistä säkeistöä laulettaisiin. Onhan Jeesus muslimeillekin tärkeä, ei tosin Jumalan poika mutta kylläkin toiseksi suurin profeetta. Ja muslimitkin uskovat enkelin ilmestyneen paimenille hänen syntyessään. Sen sijaan se viimeinen säkeistö ja varsinkin sanat "kun antoi ainoon Poikansa" on heille mahdoton hyväksyä, selvästi vastoin heidän uskonkäsitystään.

   Poista
 12. Terveisiä altaalta. Tulevat uima-asunsa päällä suoraan altaaseen. Altaasta pois, ei riisuta. Suihkuun se asu päällä, saunassa en ole koskaan nähnyt käyvän. Mitä enemmän bakteereita, ym., sitä enemmän kemikaaleja veteen.

  VastaaPoista
 13. Suuri osa maailman ihmisistä ei osaa uida eivätkä tarvitse ns. uimataitoa yhtään mihinkään. Suomessa asia on nostettu esille niinkuin se olisi joku kansalaisvelvollisuus. Pakollinen uimaopetus on lähinnä kiusaamista oppilaille, jotka eivät pidä vedestä eivätkä koskaan eivätkä missään olosuhteissa nauti vedessä olemisesta. Sama koskee uimahallien yhteydessä olevasta pakollisesta saunomisesta ja alastomuudesta. Se on nöyryyttävää pakottamista eikä palvele yhtään mitään eikä ketään. Uimataidon merkitys mm. Estonian onnettomuudessa oli lähinnä teoreettinen eikä kylmässä vedessä uimataidosta ole erityistä hyötyä, jos muutaman sata metriä jaksaakin uida ennen kuin joutuu hailien safkaksi. Kuumassa ilmastossa joutuu taas kuivuuden uhriksi kuin aurinko paistaa eikä nestettä saa lisää. Elinaika muutama päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa maailman ihmisistä ei asu kymmenien tuhansien vesistöjen täplittämässä maassa. Uimataidossa ei ole kyse mistään Estonioista, vaan arjesta kesällä ja miksi ei talvellakin. Veteen jouduttuaan, syystä tai toisesta, uimataidoton ihminen hukkuu muutamassa minuutissa. Uimataitoisella ei ole yleensä mitään hätää. Kesällä uimataitoinen nauttii veteen päästyään, uimataidoton kuolee. Aikamoinen ero.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!