lauantai 24. joulukuuta 2022

Oikein hyvää ja salaista joulua!

Tänään on jouluaatto. Siis se päivä, jolloin suurin osa länsimaisista lapsista odottaa Joulupukkia - ja monet heistä mieltävät hänet vieläpä Suomesta tulleeksi.

Joulupukkia toki odottelen myös minä, vaikka en enää lapsi olekaan. Vaikka sanotaanhan toisinaan, että ihminen muuttuu uudelleen lapseksi, kun on elänyt riittävän pitkään. Miksi en siis minäkin?

Tänä vuonna odotan pukkia aivan erityisestä syystä, sillä minulla on seurattavana sekä pieniä että vähän suurempia lapsia. Ja siksi on mielenkiintoista nähdä, kuinka he suhtautuvat punanuttuiseen. Ja nähdä jälleen kerran se ihme, etteivät isommat paljasta pienemmilleen karua totuutta Korvatunturilta tulleesta.  

Minusta on nimittäin vaikea ymmärtää, kuinka isoveli tai -sisko on lähes poikkeuksetta heti Joulupukin salaisuudesta perille päästyään juonessa mukana ja valmis vaikenemaan asiasta nuoremmilleen. Näin siitä huolimatta, että varmasti mieltä polttelisi päästä valaisemaan asiaa. 

Taitaa kuitenkin olla niin, että vielä enemmän heitä kiinnostaa päästä mukaan siihen joukkoon, joka jymäyttää mukavalla tavalla perheen pienimpiä. 

Näillä sanoilla toivotan teille - arvoisat lukijani - oikein hyvää ja salaista joulun aikaa!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nauttikaa joulusta!
Joulumuisto
Joulusatu

21 kommenttia:

  1. Kiitos ja hyvää joulua Professorille sekä tämän erinomaisen blogin muille lukijoille ja kommentoijille.

    VastaaPoista
  2. Omassa lapsuudessani lapsia kiristettiin joulun alla olemaan kilttejä, sillä muuten joulupukki ei toisi aattona lahjoja. En muista enkä tiedä, kuinka hyvin tuo tehosi; ainakin monilapsisessa perheessä riitti yleensä kaikenlaista nahinaa. Ehkä pukin paljastuminen feikiksi ei sitten mitään pettymystäkään aiheuttanut, eikä taida aiheuttaa tänäkään päivänä. Lahjoja tulee kuten ennenkin vanhempien ja muiden sukulaisten mieltymysten ja rahakukkaron paksuuden mukaan. Toivottavasti ylimääräinen lapsilisä ei houkuttele törsäämään jonninjoutavaan.

    Muuten olen sitä mieltä, että joulupukki kuuluu perinteeseen ja sen verran leikkimieltä pitää löytyä jokaisesta.

    Professorille kiitos hyvästä blogista ja oikein hyvää ja rauhallista joulua ihan kaikille.

    VastaaPoista
  3. Hyvää ja rauhallista joulua Professorille. Kiitoksia kontribuutiostasi muutoin niin nahkeaan blogisfääriin.

    VastaaPoista
  4. Hyvää joulua proffalle ja lukiakunnalle. Itellä ei oikein koulumieltä löydy sillä viikko ennen tätä päivää löytyi jotain jota en tosiaan halunnut, mutta tiesin odottaa, kielisyöpä joka on levinnyt niin laajalle että tämä oli minun viimeinen joulu, mutta en sure sillä olen saanut elää vaihderikkaan elämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon kaikesta huolimatta jaksamista ja mahdollisimman valoisaa mieltä. Ja sitä ihmettä, että syöpään sittenkin löytyisi tehokas hoito.

      Poista
  5. Kaksi isoveljeäni yrittivät arvuutella, kuka minäkin vuonna oli joulupukkina, joten minulla ei pukista ollut koskaan harhaluuloja. Tuohon aikaan pukin ruma pahvinaamari oli kuitenkin niin pelottava, että jännitystä riitti tarpeeksi. Nykyisin jännittää enää, onko kinkku sopivan murea.

    VastaaPoista
  6. Hyvää Joulua professorille, jonka blogin luen aamulla ensimmäiseksi!

    VastaaPoista
  7. Hyvää ja rauhallista perinteitä kunnioittavaa joulua Professorille sekä hänen kommentaattoreilleen ja lukijoilleen.

    VastaaPoista
  8. Hyvää joulua professori ja kiitos tärkeästå blogista.

    Tämä joulupukkihomma taitaa olla maailman ainoa todellinen salaliitto. Mutta onhan asiakin tärkeä…

    VastaaPoista
  9. Oikein hyvää ja joulua professorille ja kommentaattoreille!

    VastaaPoista
  10. Hyvää joulua proffalle, ja kiitos todella hyvästä blogista.

    VastaaPoista
  11. Hyvää Joulua professorille ja kyllä sitä joulupukin taikaa kannattaa pitää yllä, ettei nämä kunniakansalaiset omi kaikkia kotiin päin.

    VastaaPoista
  12. Hyvää ja Rauhallista Joulua professorille ja blogin lukijoille!

    T. Jamppa vaan

    VastaaPoista
  13. Lapsuudesta muistan, että kuinka isä aina katosi hetkeä ennen joulupukin tuloa. Sitten pukin käytyä ilmestyi ihmettelemään lahjojen paljoutta.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  14. Näin kaikkialla Suomessa vallitsevan Valkoisen Joulun vuoksi esitän ”yläkertaan” toivomuksen, että Valkoiset joulut jatkuisivat ja olisivat aina vain Valkoisempia. Mustat Joulut ovat ikäviä!

    Joulutoivein,

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
  15. Lievästi meinaan nyt mennä asian sivuun, mutta kun IS uutisoi, että "Yhdysvalloissa – lämpötila laski 48 pakkasasteeseen" ja sitä kommenttiviisaat kauhistelivat. Tätä vastaavaa omaa kommenttiani taas ei julkaistu. Yhdysvaltain sääpalvelujen mukaan pakkasta tosiaan on noin 48 astetta, mutta fahrenheitia eikä celsiusta, mikä meinaa noin 10 celsius-astetta. Tahallistako vääristelyä vain ylimaallista sivistymättömyyttä kuten tavallista? https://www.accuweather.com/fi/us/united-states-weather

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis hyvää joulua siitä huolimatta, myös kaikille sää- ja ilmastoharhaanjohtajille.

      Poista
    2. Todella hyvä huomio! Kyllä ammattitaitoisen toimittajan pitäisi osata kirjata lämpöasteen mittayksikkö varsinkin jos se poikkeaa täällä yleisesti käytetystä. Ilmeisesti tahallista harhaanjohtamista!!

      Näin meitä viedään kuin pääsemään narussa!

      Jamppa vaan

      Poista
  16. Piti olla, - Kuin pässejä narussa.

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
  17. Kun joulupukki merkkaa kirjoihinsa, kuka lapsi on ollut tuhma, kuka kiltti, niin rikkooko hän yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 6–8 artiklaa?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!