tiistai 27. joulukuuta 2022

Mikä on Pariisin murhaajan kansallisuus?

Pariisin taannoisesta ampumisesta epäilty 69-vuotias mies on saanut syytteet epäiltynä kolmesta murhasta. Miehen tausta on ollut Suomessa lähes valtionsalaisuus, joten suurin osa ihmisistä lienee siinä käsityksessä, että kyse olisi kantaranskalaisesta, mutta samaan aikaan kansa parissa elää myös epäilys, että tekijä olisi sittenkin maahanmuuttajataustainen.

Selkeimmän kannan on ottanut PT-media, jonka mukaan kyseessä ei ole kantaranskalainen, vaan "kaikki tietävät, että ampuja oli turkkilainen ja ampumisella oli taustana turkkilaisten ja kurdiaanojen väliset kiistat". Siksi oli mielenkiintoista googlailla englanninkielellä, mitä tietoja sen avulla voisi löytää tekijästä. 

Euronewsin mukaan "Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin sanoi, että epäilty oli selvästi kohdistanut tekonsa ´ulkomaalaisiin´ ja toiminut yksin eikä ollut sidoksissa mihinkään äärioikeistolaiseen tai muihin radikaaleihin liikkeisiin". Lisäksi se mainitsi, että "lähellä oleva joukko huusi ´Erdogan, terroristi´ - viitaten Turkin presidenttiin Recep Tayyip Erdoğaniin - ja ´Turkin valtio, salamurhaaja´". Mutta tekijän etnistä taustaa ei kuitenkaan mainittu ainakaan lukemassani jutussa. 

Amerikkalainen CNN kertoi kutakuinkin samat asiat kuin Euronews, vain hiukan erilaisin sanakääntein. Sen sijaan brittien Guardian valotti Ranskan sisäministerin puheita mainitsemalla tämän sanoneen myös, ettei ole varmaa olivatko erityisesti kurdit ampujan kohteena ja kertoili aiemmin kurdeja tappaneesta, mutta sittemmin kuolleesta turkkilaisesta. 

Guardianin mukaan nyt ampujaksi epäilty oli aiemmin ammuskellut sudanilaisia ja kertonut poliiseille, että "en pidä kurdeista". Yleisradioiden kruunaamaton kuningas eli BBC ei myöskään kertonut ampujan etnistä taustaa, mutta kuvaili häntä sanoilla "pitkä, valkoinen ja vanha".

BBC kuitenkin linkitti jutussaan kurdien lyhyen tiedotteen, jossa todettiin, että "Ranskan kurdien demokraattinen neuvosto (CDK-F) tuomitsee jyrkästi tämän surullisen terrori-iskun, joka johtuu Daeshin liittolaisen Turkin useista uhkauksista". Toisin sanoen myöskään kurdit itse eivät nimenneet ampujaa turkkilaiseksi, mutta ilmoittivat siitä huolimatta Turkin murhien perimmäiseksi syylliseksi. 

New York Timesissa kerrottiin, että "ranskalaiset tutkijat eivät ole esittäneet todisteita siitä, että mies olisi sidoksissa mihinkään turkkilaiseen ryhmään. Sen sijaan he sanoivat, että miehellä – jota he eivät nimenneet, mutta jonka ranskalaiset tiedotusvälineet tunnistivat William M.:ksi – oli motivaationa syvään juurtuneita rasistisia ja maahanmuuttajien vastaisia uskomuksia".

Edelle kirjaamiini havaintoihin ei tuonut uuttaa tietoa myöskään Al-Jazeera. Eikä edes Jerusalem Post, joka kuitenkin mainitsi, että "Turkin hallitusmyönteiset tiedotusvälineet ovat vähätelleet hyökkäystä ja syyttäneet ´terrorin kannattajia poliisin kimppuun hyökkäämisestä murhien jälkeen... Ainoastaan ​​Ankaran tiedotusvälineet syyttivät mielenosoittajia "terroristeiksi", kun taas Turkin tiedotusvälineet sanoivat, ettei hyökkäyksen motiivi ollut tiedossa".

Mitä tästä kaikesta sitten voi päätellä? Onko PT-median näkemys turkkilaisesta tekijästä ennenaikainen, vai sittenkin oikeaan osunut? Oikeilla jäljillä se kuitenkin näyttäisi olevan ainakin siinä, että teon takana ovat joka tapauksessa turkkilaiset. Ja tapaukseen liittyvä rasismi on ennen kaikkea heidän vihaansa omaa vähemmistökansallisuuttaan kohtaan. 7 kommenttia:

 1. OIkeestaan tekijän kansalaisuus ei kiinnosta mua pätkääkään, vaan tekijän ROTU!

  VastaaPoista
 2. Kuten kaikissa muissakin rikoksissa tärkein asia mikä pitäisi kertoa on tekijän rotu. Nythän toimintatapa on se, että kun jotain negatiivista tapahtuu, tekijän rotua EI kerrota (koska se on yleensä joku neekeri tai ähly), mutta jos joku mutis tekee joskus edes kerrankin jotain positiivista, tekijän rotu tietysti mainitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmälleen samoin media toimii homomiesten kohdalla. Mitä miehiä ovatkaan sarjahukuttaja (murhasi mm. rakastettunsa, joka oli mies), Heinolan kolmoismurhaaja (vapautuu ensi vuonna, murhasi avioMIEHENSÄ) sekä ne miehet, jotka tuomittiin lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, mm kidutuksenomaista piinaa ja joilla oli hallussaan video, jossa lapsi tapettiin. Minä vain kysyn.

   Poista
 3. Sääli ettei ampunut Suomessa.Olisi mukava seurata vihreiden kommareiden röhkimistä ja ryömimistä turkkilaisten edessä Nato-jäsenyyden vuoksi paskat housussa sekä samaan aikaan yrittää nuolla kurdien persereikää innokkaasti jutusta suomalaisia syyllistäen.Varmasti selkärangattomilta,kuvottavilta vihreiltä sekin onnistuisi.

  VastaaPoista
 4. Tuossa on tekijän nimi ja naama:

  https://english.almayadeen.net/news/politics/paris-prosecutor-says-shooter-expressed-hatred-of-foreigners

  Kumpikaan ei ole turkkilainen eikä kyllä oikein ranskalainenkaan.
  Liekö maahanmuuttaja englanninkielisestä maailmasta?

  VastaaPoista
 5. "Pitkä, valkoinen ja vanha"
  Sehän on Gandalf!!!

  -Tvälups-

  VastaaPoista
 6. Syntynyt Montreuilissä ihan Pariisin kupeessa, eläköitynyt junankuljettaja. Asuu Pariisin toisessa kaupunginosassa eli aivan keskustassa, kalliilla alueella. Englanninkielinen etunimi on ainoa, mikä viittaisi ei-ranskalaisuuteen. Ehkä toinen vanhemmista britti tai amerikkalainen?
  Tiedot keräsin Wikipediasta: https://fr.wikipedia.org/wiki/Fusillade_du_23_d%C3%A9cembre_2022_%C3%A0_Paris

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!