sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Frontexin ja Kreikan tuomiot on hyödynnettävä juuri nyt

Euroopan petostentorjuntavirasto on selvittänyt Euroopan raja- ja merivartiosto Frontexin toimintaa Välimerellä ja raportoinut viraston auttaneen Kreikan rannikkovartiostoa peittelemään siirtolaisten ja pakolaisten huonoa ja laitonta kohtelua. Kyse on mediassa aiemminkin esillä olleista väitteistä, joiden mukaan Kreikka on työntänyt kumiveneillä saapuvia turvapaikanhakijoita takaisin merelle, jotta nämä eivät pääsisi rantautumaan EU:n alueelle. 

Frontexin synniksi lasketaan se, ettei järjestö ole puuttunut Kreikan toimiin, vaan on pikemminkin pyrkinyt salaamaan niitä estämällä tapausten tutkintaa ja salaamalla tietojaan. Tietojen salailu oli ulottunut jopa järjestön sisälle siten, ettei niitä toimitettu sen omalle laillisuusvalvojalle.

Tämän kaiken seurauksena Frontexia tapauksen aikana johtanut Fabrice Leggeri on eronnut jo huhtikuun lopussa. Kreikka taas sai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta tuomion kuluvan kuun 7. päivänä. Nämä ovat sinänsä lainmukaisia seurauksia, koska oikeusvaltiossa tulee noudattaa voimassa olevia lakeja - joita on siis kiistatta rikottu. 

Ongelmalliseksi tuomiot tekee kuitenkin se, että tavallisen eurooppalaisen kannalta tuomittujen toiminta on ollut erittäin positiivista. Ilman sitä Unionin alueella olisi tänä päivänä mitä todennäköisimmin vielä nykyistäkin enemmän ongelmia aiheuttavaa elintasopakolaisväestöä, joka ei työllisty, mutta on taipuvainen seksuaali- ja väkivaltarikoksiin, eikä halua sopeutua vastaanottaviin yhteiskuntiin. Lisäksi se muodostaa jengirikollisten hallinnoimia alueita, joihin kantaväestöllä ei ole asiaa varsinkaan öiseen aikaan.

Valitettavasti nyt uutisoitu tapaus heikentää EU:n kykyä selviytyä kehitysmaalaisten elintasopakolaisten virrasta, koska Frontexin uusi johto tuskin haluaa rajoittaa heidän virtaansa. Eikä meillä ole laillisia keinoja siirtää turvapaikkaa tarvitsemattomia ihmisiä takaisin lähtömaihinsa vaikka heidän osaamiselleen ei olekaan tarvetta työmarkkinoilla. Sen sijaan he nauttivat EU-kansalaisille tarkoitetusta sosiaaliturvasta ja kuormittavat oikeuslaitosta tarpeettomasti. 

Siksi juuri nyt olisi EU:n päätöksentekijöillä viimeinen hetki ryhdistäytyä. Sen tulisi säätää pikaisesti sellaiset direktiivit, etteivät turvapaikkaa tarvitsemattomat elintasopakolaiset jää loisimaan EU:n alueelle kielteisen päätöksen saatuaan ja luoda lainsäädäntö todellisten pakolaisten palauttamiseksi kotimaihinsa sen tilanteen muututtua turvalliseksi. 

Tavoitteena tulisi olla se, ettei turvapaikanhakua käytettäisi lainkaan siirtolaisuuden kulkureittinä, vaan EU:ssa mahdollisesti ilmenevä työvoiman tarve täytettäisiin aina tarveharkinnan perusteella. Ja sen osalta vastuuta siirrettäisiin myös työvoimaa maahan tuoville tahoille, joiden tulisi ottaa vastuu työntekijöidensä elämän edellytysten täyttämisestä siten, ettei siihen tarvittaisi lainkaan yleistä sosiaaliturvaa.

Toisin sanoen Frontexin ja Kreikan tuomiot on hyödynnettävä juuri nyt, sillä ne tarjoavat validin perusteen muuttaa EU:n turvapaikanhakua koskevia direktiivejä.

15 kommenttia:

  1. Koirasafrikkalaisilla täyteenlastatut kumiveneet ovat vain hyvin valikoidun väestönosan tervetulleksi toivottamia.
    Odottamattomasti YLE julkaisi kuvaa näistä työperäisistä moniosaajista.

    VastaaPoista
  2. Suomalaiset poliitikot ovat täysin haluttomia palauttamaan elintasopakolaisia sinne mihin he kuuluvat. Tämän päivän Aamulehdessä,,,1600 vuoden 2015 ja 2016 turvapaikan hakijoista jumittunut Trelaiseen vastaanottokeskukseen. Kun katsoi jutussa olevia tilastoja selvisi, että "paras" on hakenut turvapaikka kielteisten päätösten ja valituskierosten jälkeen 13!! aivan oikein luit 13 kertaa!!! Ja me äänestäjät hyväksymme tämän? Olisiko jo aika miettiä ketä seuraavissa vaaleissa äänestää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle 4.7.2022

      "Turvapaikanhakijan odotetaan olevan kärsivällinen ja kiitollinen, kun hän odottaa turvapaikkapäätöstä – Jaafar on odottanut sitä jo vuosia"

      https://yle.fi/uutiset/3-12519782

      Artikkelista poimittua:

      Lähes seitsemän vuotta myöhemmin hän on saanut kahdeksannen kielteisen päätöksen asiassaan.

      Poista
    2. Mutta täysihoito jatkuu ”odotusaikana”.

      Poista
    3. Kun pistettäisiin tuokin Jaafar telttaleiriin ja ulkoruokintaan, niin loppuisi hakemusten tehtailu siihen. Nyt jäbällä on niin lokoisat olot, että... Tarvitsee vain jaksaa nousta ruokailemaan. Joku itsnsä tarpeelliseksi tunteva eurooppalainen sosiaalitantta täyttää hakemuskaavakkeen Jaafarin puolesta, koska tyyppi ei osaa kieltä, ei lukea, saati kirjoittaa.

      On se kumma, että eurooppalaisten vanhusten ja köyhien hyysääminen ei ole ollenkaan niin palkitsevaa kuin näiden murjaanien.

      Poista
  3. Aikaisemmin näitä tulijoita sanottiin "turvapaikanhakijoiksi". Heitä piti ottaa vastaan kun he muka olivat turvaa etsiviä ihmisiä.
    Nyt kun tämä valhe on paljastunut, heistä käytetään yhä enenevässä määrin nimitystä siirtolainen.
    Millä perusteella laittomia siirtolaisia tulisi ottaa vastaan? Siksikö, että heidät täytyy pelastaa mereltä?

    Ei ole mitään syytä ottaa laittomia siirtolaisia vastaan. Merellä heidät voi hinata lähtösatamaan. Muutaman kerran kun se tehdään, loppuu pelleily.
    Vai loppuuko? Ei, koska Euroopan poliitikot valehtelevat itselleen sekä äänestäjille ja ovat kykenemättömia todelliseen muutokseen jota nyt tarvitaan.
    Mitä enemmän väkeä Eurooppaan kuskataan, en pahemmassa pulassa ollaan. Sen tuntevat jo nyt kreikkalaiset ja italialaiset nahoissaan kuten myös ruotsalaiset.

    Aivan kuten Saksan Merkel uskotteli, että taloussuhteet Venäjään ovat hyväksi Euroopalle ja sillä pelastetaan Eurooppa. Ei pelastettu ja vastaavaa valhetta jatketaan tässä asiassa.

    VastaaPoista
  4. Kansainvaelluksesta kattavat raportin kirjoittanut Douglas Murray kärjisti vaellusta koskevan kysymyksen tylyyn toteamukseen, ettei sitä vaihtoehtoa ole, että Eurooppa ja Afrikka kumpikin selviytyisivät. Jos vaelluksen annetaan jatkua ja paisua, se merkitsee Euroopan taloudellista, sosiaalista ja terveydellistä romahtamista, jos onnistutaan sulkemaan rajat, Afrikka romahtaa omaan hallitsemattomaan väestöräjähdykseensä.

    Tätä tylyä nykytilanteen lopputulemaa ei tetenkään yksikään poliitikko pysty ääneen sanomaan. Pelko "rasistiksi" yms leimaantumisesta on niin suuri. Ja se on myös todellinen -- omissa joukoissamme on moraalinen ylimystö, jolle omien yhteiskuntiemme sosiaalinen romahtaminen ei ole omakohtaisen kokemuksen piiriin kuuluva asia, ja joilla on siis varaa < href="https://alkonkassalla.blogspot.com/2019/12/absoluuttinen-isis-hallitus.html">absoluuttisiin moraalisiin asenteisiin.

    Kuin äänestäjien enemmistölle kävisi selväksi, että ihmisen tähänastisessa historiassa on olemassaolon taistelussa selviydytty vain yhteisöinä, ei toisiaan vastaan taistelevina yksilöinä. Ja että tämä tosiasia koskee meitä ihan yhtä lailla kuin se on koskenut kaikkia ihmissuvun aiempia sukupolvia -- ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laji, ja "yksilöoikeudet" voivat toteutua vain niissä puitteissa joihin yhteisöjen elinehdot antavat mahdollisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän meillä on tilanne, että Kiina ryöstää Afrikasta kaiken hyödyn ja Eurooppa "huolehtii" haitoista ja samalla heikkenee itse.
      Ilmeisesti isompi sota tasaisin väliajoin tuottaisi realistisemmin ajattelevia poliitikkoja ja äänestäjiä.
      Pelkällä hyväntahtoisuudella ei kovin pitkään pärjää.

      Poista
    2. Kiinalla on tavallaan hyödynnettävissä eurooppalaisen siirtomaapolitiikan jättämät lokerot. Väestöräjähdystä hekään eivät pysty estämään -- sillä heidän taannoinen yhden lapsen politiikkansa toimi vain heidän omassa kulttuurissaan.

      Eurooppa romahtaa "rasismin" pelkoon. Sadat miljoonat kansainvaeltajat kehitysmaista saavat aikaan eurooppalaisen kulttuurikognition romahduksen, ja se tulee vetämään jonkin maton myös kiinalaisten jalkojen alta.

      Poista
  5. Muutosta ei tapahdu niin kauan, kuin ihmiset äänestävät valtaan Tuppuraisen ja Ohisalon kaltaisia vähä-älysiä, joiden mielestä oman kansan etua ei saa ajaa, mutta sen sijaan Suomen on pelastettava maailma. Media pitää yllä kuvitelmaa tulijoiden tuomasta "rikkaudesta" esittelemällä yksittäisiä menestystarinoita ja unohtamalla verorahoilla elävät massat. Jokainen seitsemännen hylsyn saanut esitellään systeemin väärinkohtelemana syrjittynä, joka ilman muuta kuuluisi suomalaisten elätettäväksi. Suomi kun on niin helkkarin "vauras maa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poliitikot ja journalistit ovat ne nimenomaiset toimijatahot, jotka ovat kehittäneet kaikki ylivertaiset älylliset väistöliikkeet ja poliittisen korrektiuden kiertoilmaisut. He ovat kollektiivisesti luoneet uskottavan kuplan, Suuren Yhteisen Valheen. Juuri he tarvitsevat ylihistoriallisilla, ylikulttuurisilla, ylikansallisilla, yliyhteisöllisillä yleiskäsitteillä muotoiltuja ihmisarvo- ja -oikeusideologioita, joita jokaista vaaditaan tunnustamaan kuten kaikki totalitarismit ovat yli-ihmisihanteita tunnustaneet. Siis niin hartaassa hengessä, ettei kukaan vain kyseenalaistaisi mitään eikä sanoisi ainoatakaan todellisuudentajuista kriittistä sanaa. --

      Mitä täydellisemmin poliitikot ja journalistit älylliset väistöliikkeensä saavat sementoitua, sitä pätevimmiltä he omissa ja kannattajiensa silmissä näyttävät. Ei heillä ole varaa ajatella.

      Poista
    2. Aika merkille pantavaa muuten, että lähes kaikki kyseenalaiset maahanmuuttajavahvistukset politiikassa ja julkisuudessa, kuten vaikkapa Husu, Al Taee, lelusalakuljettaja, siskonsa lapsilisät puhaltanut nainen, Oulun insesti-isä, khatin salakuljettaja, ja ketä näitä nyt on onkaan, ovat olleet median lempilapsia.

      Poista
    3. Tuohon äänestämiskäyttäytymiseen ei ole helppo vaikuttaa, koska kuplassa elävät maailmanhalaajat eivät kuuntele tai lue järki-ihmisten sanomisia maahanmuuton haitoista, eivätkä suostu näkemään sen lieveilmiöitä, vaikka oma koti poltettaisiin tai tytär raiskattaisiin.

      Poista
  6. MTV uutiset tänään:

    "Kranaatti räjähti yleisössä kesken pelin – ainakin kaksi kuollut"

    Kaksi ihmistä sai Afganistanissa surmansa, kun Kabulin pääkrikettistadionilla räjähti kranaatti kesken kotimaan liigan perjantaisen ottelun.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kranaatti-rajahti-yleisossa-kesken-pelin-ainakin-kaksi-kuollut/8479716

    ----------------------------

    Jälleen kerran hyvä esimerkki miksi näitä Lähi-idän tai Afrikan ihmisiä ei ole järkeä ottaa Suomeen tai Eurooppaan.
    Ei kai kukaan kaipaa esim. jalkapallo- tai pesäpallo-ottelun katsomoon räjähtäviä kranaatteja?

    VastaaPoista
  7. Kysymys kuuluu mitä lakeja Kreikan viranomaiset ovat rikkoneet. Mikä laki edellyttää päästämään maahan laittomia siirtolaisia tai laittomia siirtolaisia jotka eivät käytä virallisia rajanylityspaikkoja. Veikkaan myös että matkustusasiakirjoissa on sanomista.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!