perjantai 8. heinäkuuta 2022

Boris Johnson muistetaan Suomessa pitkään

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson joutui eroamaan puolueensa johdosta erinäisten vähemmän kunniakkaiden vaiheiden jälkeen. Ne ovat nyt pinnalla, mutta historian saatossa häntä tuskin kuitenkaan muistetaan niistä, vaikka samalla miehen alta lähtee myös pääministerin palli. 

Tulevaisuudessa Johnson tullaan nimittäin yhdistämään erityisesti Brexitiin, jonka hän hoiti vastuullisena pääministerinä. Yksi siihen johtaneista rakennuspalikoista oli EU:n maahanmuuttopolitiikka, joka johti itäeurooppalaisten ryntäykseen saarivaltion työmarkkinoille sekä kehitysmaalaisten elintasopakolaisten virtaan sikäläisten veronmaksajien elätettäväksi. 

Brexitin jälkeen Britannialla on ollut vaikeuksia järjestää yhteiskuntansa uudelleen - osin koronapandemian takia - mutta aika korjannee sen asian. Sen sijaan jää nähtäväksi, miten Britannian ja EU:n välinen suhde kehittyy jatkossa - vaikka siinä prosessissa Johnsonilla on tuskin suurempaa roolia. 

Väistyvän pääministerin muita suuria saavutuksia ovat olleet koronavirusrokotteen Euroopan nopeimman käyttöönoton ja Euroopan nopeimmin puretun koronasulun junailu. Meillä Suomessa Johsonin ansioluetteloon on luettava myös, ja aivan erityisesti, hänen vahva tukensa meidän NATO-hakemuksellemme - ja Ukrainassa hänen varaukseton panoksensa heidän taistelulleen itäistä hyökkääjää vastaan. Niistä hänet muistetaan sekä Suomessa että Ukrainassa erittäin hyvällä ja pitkään.

12 kommenttia:

  1. Nyt onkin kiire löytää wef-kelpoinen seuraaja.
    Ansiokkaasti Boris ajoi tuota wef agendaa maassaan, kuten samarin meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta tarjoili briteille eron pahimmasta kasvaimesta eli eu liittovaltiosta.
      Sillä varjolla ei voi kertoa mitään pahaa tuosta miehestä, sillä mikään pahuus ei ole eu:ta pahempaa, ei mikään.

      Poista
  2. Ero eu syövästä tekee tuosta miehestä viisaamman kun koko suomen eduskunnan tolloista yhteen laskettuna. Ei edes persut aja suomen eroa eu syövästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syöpä on mukavampi.Tappaa vain taudinkantajan - ei sen lapsia.

      Poista
  3. Täytyy kyllä ihmetellä sitä peppukivun määrää, joka edelleen ja jatkuvasti hiertää suomalaistoimittelijoita kun on kysymys Brexitistä. Kukaan niistä ei näytä ymmärtävän, että päätös ja ero tehtiin täysin UK:n lakien ja EU-byrokratian mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun se on niin väärin, että kaikki ei jaa sellaisenaan niitä mystisiä "eurooppalaisia arvoja".
      Lyhyellä tähtäimellä se on briteille kallis ratkaisu, mutta tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.
      Itseäni siinä harmittaa, kun harrasteautoihin ja moottoripyöriin osia myyvät parhaat liikkeet on Briteissä. Kulut kasvaa ja toimitus hidastuu. Ennemmin silti sieltä tilaa kuin Kiinasta.

      Poista
    2. Huomioin saman asian, että esim. YLE ei löydä kumma kyllä yhtään myönteisesti brexitiin suhtautuvaa ihmistä Britaniassa. Outoahan se on tai tarkoituksenhakuista, koska yli puolet äänesti kuitenkin brexitin puolesta. onko se niin, että näissä virallisissa "tuuteissa" ei saa sanoa mitään myönteistä brexitistä?

      Poista
  4. Tiettyjen asioiden pitäisi olla itsestään selvyyksiä.

    Ihmisyyttä ja ihmisen historiaa pitäisi opettaa kouluissa, ja tiettyjä perusasioita pitäisi erityisesti painottaa. Esimerkiksi sitä tosiasiaa, että koko se tiedollisesti orientoitunut ja luonnontieteiden ja tekniikan vaikutuksesta aikaan saatu moderni maailma kaupunkeineen, kerrostaloineen, liikenteineen ja tiedonvälityksen mahdollisuuksineen, jossa nyt elämme, on miltei yksinomaan eurooppalaisen uuden ajan ajattelun tuotosta.

    Ja että esimerkiksi kielellis-kulttuurinen kansallisvaltio on yksi tuon ajattelun parhaita tuotoksia -- se on nimenomaan sellaisenaan, "edustuksellisuuden" kognitioon perustuvine demokratioineen -- jotain perieurooppalaista, kun taas internatsionaalinen EU on kaiken aidon eurooppalaisuuden taantumis- ja hajoamisilmiö.

    Mutta ajatushistoriaa ei opeteta kouluissa. Siellä ei itse asiassa opeteta enää edes tosiasioita ihmisyydestä -- kohta siellä ei saa edes mainita, että ihmiset ovat miehiä ja naisia. Koulu edellä palataan keskiaikaisen taantuneen tajunnantilan symbioottisiin tuntoihin, takaisin ihmisen lapsuuden ja varhaisvaiheen omnipresenssin ja omnipotenssin tolaan ja tilaan.

    VastaaPoista
  5. Suomen median taholta isänmaallisuus-kielteisyys on viherpuna-agendan mukaista. Tässä kaikki negatiiviset seikat uutisoidaan unohtaen positiiviset. Kumma kun brittein osalta korona-ajan vaikutuksia ei huomioida, mutta Suomen osalta kyllä joka asiassa.

    VastaaPoista
  6. Surullinen tapaus ja turha ero...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän perusteluja perusteluja kaipaisi näkemyksesi. Miksi surullinen?

      Poista
    2. Myös aasialaiset ovat yritteliästä, kekseliästä ja kehittynyttä populaatiota.
      Sen sijaan islamin maista ei tule mitään innovaatioita. Polkevat paikallaan tuhannen vuoden päässä menneessä. Niissäkin tietysti on yritteliäisyyttä, joka jää näpertelyn ja omaan elatukseen. Varsinaista elintasoa ja yksilövastuuta ei ole. Johtuuko se sitten ins a**ahista vai mistä.
      Arabiemiraatit olivat vielä 1930 luvulla paimentolaisia. Länsi nosti maan kukoistukseen. Mutta se yksilövapaus vieläkin....
      Valtiot kuten Libanon ennen niin upeine Beiruteineen, on vain muisto. Pappisvalta tuhosi koko yhteiskunnan kylpien itse äärettömissä rikkauksissaan. Kansa on pee aa.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!