lauantai 2. heinäkuuta 2022

Suomeen perustetaan vastaanottokeskuksia

AlfaTV kertoi, että maahanmuuttovirasto on perustamassa Suomeen joukon uusia pakolaisten vastaanottokeskuksia. Syynä siihen ovat ukrainasta virtaavat pakolaiset, jotka on pystyttävä asuttamaan johonkin. 

Nähtäväksi jää, kuinka paljon tulemme kuulemaan valitusta näissä keskuksissa olevista apeista verhoista, pahasta ruuasta tai diskorahan vähäisyydestä. Tai urputusta uusista naapureista vastaanottokeskusten lähistöllä? 

Vai käykö sittenkin niin, että tämänkertaisen pakolaisaallon tulijat ilmaisevat tyytyväisyytensä saamaansa turvapaikkaan ja pyrkivät itse osallistumaan oman asuinpaikkansa viihtyvyyteen ja pitämään yllä hyviä suhteita naapureihinsa, joilla ei ole heihin suuremmin huomauttamista? 

Nähtäväksi jää myös se, että pyrkivätkö uusien vastaanottokeskusten asukkaat jäämään Suomeen elelemään sosiaaliturvan varassa vaikka väkisin. Ja ryntääkö heitä tässä asiassa neuvomaan joukko edistyksellisiä lakimiehiä? Vai palaavatko he kotimaahansa heti kun tilanne siellä on rauhoittunut?

11 kommenttia:

 1. Tulemme näkemään näissä keskuksissa voitonmerkkejä heiluttelevia puurokenraaleja ihan entiseen malliin.

  VastaaPoista
 2. Enpä usko kun tuntee Ukrainan kulttuuria edes vähän.

  VastaaPoista
 3. Enemmistö Ukrainan pakolaisista on naisia ja lapsia.

  VastaaPoista
 4. Katsotaanpa vain, niin ukrainalaiset tulevat olemaan vähemmistönä näissä uusissakin keskuksissa. Arvatekin "yllättäen" näihin voidaan sisäministeriön mukaan sijoittaa myös afrikkalaiset ja hiekkaperseet, "nyt kun tilat jo ovat valmiina".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallisesti uutiskuvassa Irlantiin saapuneista "ukrainalaisista" vaan poseerasi pari neekeriä, ja muutama ananastukka.

   Poista
  2. Onko tästä jo kokemustietoa: tulevatko ukrainalaiset ja esimerkiksi somalit toimeen keskenään samassa vastaanottokeskuksessa? Vai joutuvatko he monesti piankin ilmiriitaan keskenään?

   Poista
 5. Pakolaisuus on ehkä käsitteellisesti kiitollisempi määritelmä kuin täysin epäselvä "turvapaikanhaku", johon jo lähtökohtaisesti saati sitten sekavissa mussuhumanistisissa puheissa sotketaan kaikenmaailman "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat".

  Ehkäpä tuota ukrainalaisten pakolaisten käyttäytymistä kannattaakin seurata sillä silmällä, miten paljon se poikkeaa näiden läpi Euroopan Suomeen seikkailevien kansainvaeltajien käyttäytymisestä.

  Voi olla, että jos toimittajat tekisivt työnsä totuudenrakkaudella ja kunniallisesti, voisivat laajemmatkin kansalaispiirit nähdä, miten tekopyhää ja täysin vääristä motiiveista lähtevää tuo "turvapaikka-ajattelumme" on.

  Mehän länsimaana voimme mahdollisesti tarjota "turvapaikan" jollekulle yksilölle, joka omassa yhteiskunnassaan joutuu henkilökohtaisen vainon kohteeksi siksi, että omaa samanlaisia ajatuksia kuin mitkä meille lankeavat luonnostaan.

  Ymmärrän, että esimerkiksi kirjailija Salman Rushdie tarvitsi turvapaikan, koska Iranin islamilainen ajatolla Khomeini oli julistanut hänelle tappotuomion. Mutta en totisesti ymmärrä sitä, että nyt turvapaikanhakijoiksi tulkitaan naissilmiin lampun sytyttävät karvaiset kansainvaeltajanuorukaiset -- ja nyt Salman Rushdie ironisesti toteaa, että jos hän nyt anoisi turvapaikkaa, sitä ei hänelle myönnettäisi, vaan hänet tuomittaisiin islamin halventamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisille on luonnollista asettua voittajan puolelle, ja voittajiahan nuo mekastavat geelipäät ovat.

   Poista
  2. Juu, uhriajattelu on todellakin naisille ominainen kilparata. Tajunnassahan kilparadat on kalkittu ensin, voittajat sitten niiden mukaisia.

   Poista
 6. Niin ketkä näitä vokkeja perustavat? Varmaa on, että siellä on joukkoa, jotka silmät kiiluen näkevät voitot.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!