torstai 7. heinäkuuta 2022

Sinisilmäisyyttä ja verbaaliakrobatiaa

Minun mielestäni ruotsalainen poliitikko Jimmie Åkesson kiteytti poliittisesti hyväksyttävän maahanmuuttajan ominaisuudet erinomaisesti toteamalla, että "Ruotsiin voi muuttaa muualta kunhan hyväksyy, että on tullut toiseen maahan ja sopeutuu elämään sen tavoilla eikä entisen kotimaan säännöillä. Jos tulee maahan tarkoituksena tehdä rikoksia tai elää ruotsalaisten verovaroilla, ei ole tervetullut."

Valitettavasti meillä Suomessa näyttää kansasta - tai ainakin äänioikeutetuista - edelleen noin 85 (muiden kuin Perussuomalaisten) tai 83 prosenttia (lisäksi Liike Nytin kannatus) olevan asiasta eri mieltä ja kannattaa - ainakin mielipidetiedustelussa - edelleen sen laatuista maahanmuuttopolitiikkaa, jossa Suomeen voi muuttaa muualta hyväksymättä täällä noudatettuja tapoja ja noudattamalla niiden sijaan entisen kotimaansa sääntöjä. Ellei tarkoituksena sitten ole suorastaan tehdä rikoksia tai ainakin elää suomalaisten verovaroilla. 

Erityisen selkeästi tähän tapaan ajattelevat Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n poliittiset toimijat, mukaan luettuna nykyinen sisäministeri, mutta käytännön politiikassaan samoilla linjoilla ovat myös Sosialidemokraattien, Keskustan ja Kristillisdemokraattien edustajat, vaikka näiden puolueiden poliitikot joskus kritisoivatkin harjoitettua maahanmuuttopolitiikkaa - todennäköisesti populistisin eli äänestäjää hämäävin perustein.

Tästä pääsemmekin ihmettelemään sitä, kuinka on mahdollista, että suomalaiset vuodesta toiseen kannattavat sinisilmäisesti edellisessä kappaleessa mainittuja puolueita, vaikka siitä on yhteiskunnallemme yhä selvemmäksi käyvää haittaa. Ja aivan naapurista - Pohjanlahden toiselta puolen - löytyy varoittava esimerkki siitä, mihin harjoitettu maahanmuuttopolitiikka tulee johtamaan; jopa kapinaan ruotsalaista yhteiskuntaa vastaan!

Eikä tässä asiassa ole mitään epäselvää, koska jopa Ruotsin sosiaalidemokraattinen pääministeri otti asiaan kantaa vain pari päivää sitten. Hänhän totesi, että "jos rikollisjengejä ei pistetä kuriin, ne uhkaavat Ruotsia ja maan demokratiaa". Ja jatkoi uskomattomalla verbaaliakrobatialla väittämällä panevansa ruotsalaiset rikollisjengit kuriin. 

Ajatus on luonnollisesti epärealistinen niillä keinoilla, joita naapurimaan hallituksella on käytössään. Ja siksi voimme jatkossakin seurata naapurimaan kehitysmaalaistumista samalla kun suljemme silmämme vastaavalta kehitykseltä Suomessa.

8 kommenttia:

 1. Mistä tämä harha että aivan kirjaimellisesti KAIKESTA todistettavasti valehteleva ja ideologista propagandaa oksentava yle jotenkin taianomaisesti on luotettava tiedonlähde kun kyseessä on vaikkapa mielipidemittaus siitä että 100% kansasta luottaa yleen tai että 100% kansasta vaatii lisää arabeja maahan työvoimapulaa paikkaamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle on hallituksen äänitorvi ja valitettavasti vanhempi väki, joka ei käytä nettiä, uskoo sen julistuksiin kuin pukki suuriin sarviinsa ja jatkaa samaa äänestyskäyttäytymistä kuin on tehnyt monta kymmentä vuotta. Nuoret taas ovat kaikkien tuulien vietävissä ja äänestävät tunteen, ei tiedon varassa. Mikään ei tule siis muuttumaan, ellei tulossa ole kertakaikkinen kaaos ja taloudellinen konkurssi, jotka molemmat 4 alkavat n

   äyttää hyv7n t8dennäköisiltä.

   Poista
  2. Anteeksi sotku, nämä tabletit hipaisunäppäimineen tekevät välillä omia temppujaan.

   Poista
 2. Tiettyjen asioiden pitäisi olla itsestään selviä. Esimerkiksi sen, että ihminen on pohjimmiltaan yhteisöolento, ja yhteisöjä koskevia päätöksiä pitäisi tehdä ottaen huomioon yhteisövoimat ja yhteisöominaisuudet -- mikä tarkoittaisi käytännössä sitä, että ymmärrettäisiin ja hyväksyttäisiin tosiasia, etteivät keskenään liian erilaiset kulttuurit koskaan voi sopeutua toisiinsa.

  Individualistisen sokeuden vallassa me osaamme tuijottaa vain yksilöihin. Jos ymmärtäisimme yhtään siitä, miten vähän yksikään yksilö on omaehtoinen, huutaisimme suoraa huutoa: "Älkää herrajumala tuhotko yhteiskuntiamme!" Mutta me emme huuda. Olemme mielestämme hyviä ihmisiä silloin kun "suvaitsemme", vaikka se sitten johtaakin siihen että yhteiskuntamme rakennusineet -- perusluottamus -- romahtavat.

  Suuri Yhteinen Valhe suitsuttaa korviimme monikultturismin hienoja humanistisia arvoja, ja meille käy paradoksaalisesti niin, että mitä rujommaksi yhteiskunta ympärillämme muuttuu, sitä visummin vain vaikenemme ja käännämme päämme poispäin aina kun näemme jotain jota ei sitten enää edes tilastoida.

  Yhteiset mielipiteet eivät tarvitse ryhmävahvistautumista niin kipeästi kuin yhteinen tarve vaieta vaikeista asioista. Ja suomalainen osaa pitää mölyt mahassaan ja olla vieraskorea. Narsistit jopa viehättyvät kaikenlaisesta tois- ja toiseuskulttuurista, ja poliitikot ja journalistit varmaan ovat viimeiset jotka uskaltavat sosiaalisesta häiriöstä ja yhteiskunnan perusedellytysten romahtamisesta puhua.

  VastaaPoista
 3. Aivan turha suomalaisten on ihmetellä, miksi venäläiset kannattavat putinismia. Pohjimmiltaan molemmat kansat ovat laiskoja hallintolampaita, joille tärkeintä on arkielämän sujuminen edes joten kuten. Suuria mullistuksia vältellään loppuun asti. Venäläiset uskovat valtion uutisiin kuten suomalaiset Ylenantoihin, koska niin vain on vaivattomampaa. Kumpikaan kansa eivät saa muutosta aikaan, vaan jatkavat opportunistiensa lieassa lahtipenkille asti.

  VastaaPoista
 4. Tuhka voisi arvioida syytä miksi äänestäjät kannattavat viher-vasemmistoa sen takia että se yleensä tarjoaa kansalaisille rahaa (esim. eläkeläiset ovat sen varassa) sen lisäksi ideologia mitä on tarjottu kuulostaa mukavalta.
  Lisäksi iso osa mediasta kannattaa sitä ideologiaa ja pyrkii vaientamaan äänet (sekä henkilöt) jotka kritisoivat sitä.

  VastaaPoista
 5. Alle prosentti vuonna 2016 Ruotsiin tulleista pakolaisista on saanut töitä 7 vuoden aikana. Ukrainan naiset pääsevät luultavasti jo vuodessa 60 kertaa parempaan tulokseen. Nils -Aslak


  https://sverigesradio.se/artikel/efter-flyktingvagen-fa-nyanlanda-kvinnor-anstalls-en-procent-har-fast-jobb

  VastaaPoista
 6. Luulempa, että suurella osalla suomalaisista on edelleen käsityksenä ulkomaalaiset ihanina nappisilminä ja sen sellaista. Käsitys on muodostunut yhden tai kahden viikon lomamatkoilla turistikohteisiin vuodesta toiseen. Mitään reaalimaailmaa ei ole koettu.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!