keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Auttaako oma kokemus johtajana?

Ymmärtämättömyys nykyaikaisesta wokellus-kulttuurista vapautti suomalaisen urheiluhallinnon huippupestin eli Olympiakomitean johtajuuden haettavaksi. Eilen tehtävään valittiin maastohiihdon maailmanmestari ja moninkertainen arvokisamitalisti Matti Heikkinen. 

Asiaa ei oikeastaan tarvitse tässä kommentoida sen kummemmin, koska lehdistö on käsitellyt valinnan varsin kattavasti. Niinpä päätin tehdä tänä aamun jutun, josta voisi sanoa "lyhyestä virsi kaunis". 

Heikkisen valinta on nimittäin sikäli äärimmäisen mielenkiintoinen, että sen seurauksena pääsemme näkemään mihin itse omakohtaisesti huippu-urheilun vaatimukset tunteva ja maailman parhaaksi lajissaan yltänyt henkilö kykenee luotsaamaan suomalaisen olympiaurheilun. Tässä asiassa auttanee vielä sekin, että Heikkinen tunnettiin jo omalla urheilu-urallaan äärimmäisen analyyttisenä ja itseltään paljon vaativana henkilönä. 

Uudessa tehtävässään Heikkistä auttaa lisäksi se, että - kuten yleisurheilun mm-kisajoukkueen koko ja maastohiihdon viimetalvinen olympiamenestys osoittavat - on suomalainen olympiaurheilu juuri nyt mukavassa nosteessa. Suurin syömähammas jatkaa uransa huipulla, jääkiekkoilijat ovat parempia kuin koskaan ja hiihto- sekä yleisurheilunuorisossa on sellaista potentiaalia (esimerkki, toinenkolmas ja neljäs), joka oikein jalostettuna omaa mahdollisuuden palauttaa ainakin osa siitä loistosta, jossa minä kasvoin suomalaisen olympiaurheilun kultaisella 1970-luvulla.

Näillä sanoilla toivotan Matti Heikkiselle menestystä tehtävässään!

4 kommenttia:

 1. Kun ei vain sattuisi ” pöljä päivä”, jolloin leikkisästi tarjoutuisi naisurheilijalle selänpesijäksi saunaan. Se olisi rangaistava teko nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan tosikkoämmien johtamaan yhteiskuntaamme ei kuulu leikkisyys. Kaikki huumori on vain ahdistelua, rasismia ja seksuaalisesti kieroutuneiden sortoa. Kuka tästä maailmasta teki suuren Pohjois-Korean?

   Poista
  2. Arvoliberaalit amerikkalaiset.

   Poista
 2. Minä tiedän, luotsaa verorahoja taas yhteen kankkulan kaivoon..

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!