tiistai 14. syyskuuta 2021

Yhteiskunnallisia muutostapauksia

Itse kukin suomalainen lienee seurannut yhteiskuntamme kulttuurista muutosta. Kuka hyvillään ja kuka vähemmän hyvillään.

Tänään saimme hiljaiseksi vetävän merkin tuosta muutoksesta, kun polkupyöräilevä mies löi nyrkillä naisen kiskoille Helsingin rautatieasemalla. Poliisin julkaiseman kuvan perusteella arvioituna mies ei vaikuta kantasuomalaiselta, kuten ei myöskään käyttäytymisensä perusteella. 

* * *

Toisen esimerkin tarjosi Ilta-Sanomat, jonka julkaiseman uutisen mukaan vuonna 2015 Suomeen saapunut turvapaikanhakija oli valehdellut henkilötietonsa kotimaata myöden. Sen jälkeen hän oli tehtaillut ensin väärällä ja lopulta oikealla henkilöllisyydellään uusia turvapaikanhakuja nauttien suomalaisen veronmaksajan kustantamasta ylöspidosta. 

Mies sai kuitenkin pienet sakot ja Maahanmuuttoviraston 84 516 euron laskun väärin perustein saamistaan vastaanottopalveluista - joita hän tuskin koskaan maksaa ainakaan omalla työllään. Tähän mennessä ei siis sen kummempaa uutista, koska eihän paperinsa kadottaneiden turvapaikanhakijoiden henkilöllisyys ole muutenkaan ollut selvää, ja nytkin se selvisi vain, koska mies teki hakemuksen omalla nimellään. 

Uutiseksi Ilta-Sanomien juttu muuttui kuitenkin, kun kaiken tämän seurauksena miehen viimeisintä turvapaikkahakemusta ei hylätty saman tien, vaan se on edelleen käsittelyssä. Nähtäväksi - vaan tuskin koko kansalle uutisoitavaksi - jää se, tärppääkö tällä kertaa. 

Yhteiskunnallinen muutos tässä asiassa piilee siinä, että maamme viranomaisten huijaaminen näyttäisi olevan sallittua ja jopa niin suotavaa, että sen jälkeen mahdollisuus saada turvapaikka ei suinkaan katoa. Hakeehan henkilö nyt usean huiputusyrityksen jälkeen suojelua omalla nimellään - tosin edelle kirjoittamieni tapahtumien jälkeen mieleeni nousi epäilys siitä, mahtavatko sen saamiseksi esitetyt perusteet olla tälläkään kertaa rehellisiä.

* * *

Kolmas yhteiskunnan muutoksesta kertonut uutinen oli Ylellä. Sen mukaan poliisiauto oli joutunut Haminassa nuorisojoukon - jonka laatua ei tarkemmin määritelty - kynsiin siten, että mm. rekisterikilpi oli viety. Myös pulloja oli heitelty ja poliisiautoja potkittu. 

Nähtäväksi jää, kuulemmeko tästä tapauksesta tarkempaa tietoa. Joka tapauksessa on syytä panna merkille, ettei tällaisia uutisia näkynyt minun nuoruudessani. Kertooko se sitten nuorison muuttuneesta käyttäytymisestä vai medioiden julkaisupolitiikan vapautumisesta - se jää toistaiseksi nähtäväksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Itähelsinkiläisiä nuoria
Väkivaltaiset somalinaiset
Koskelan tapaus kielii yhteiskunnan epäonnistumisesta

5 kommenttia:

 1. Mikäli merkit pitävät paikkansa, yhteiskuntamme ryhdistäytyy ruotsalaisen mallin mukaan. Vihapuheita palkataan vahtimaan vielä isompi poliisiarmeija, syyttäjäviranomainen syyttää yhä pontevammin kaikkia "kansanryhmää vastaan kiihottavia".

  Ja kansallisen sisäisen kahtiajaon revetessä -- jossa toiselle puolelle ryhmittäytyvät yhä ihanteellisempia ja megalomaanisempia yleiskäsitteitä ja "ihmisarvo- ja -oikeusideologioitaan" huutavat idealistit, ja toiselle puolelle jää yhä leimatumpi ja sensuuritoimin peloteltu realistien joukko -- kaikki yhteiskunnallinen keskustelu muuttuu tabujen, maagisten taikasanojen, reagenssien ja triggereiden melskeeksi ja helskeeksi.

  Moni ihmettelee jo nyt tuota tapaa jolla journalistit luopuvat niin tehtävistään kuin kunniastaan ja alkavat pelkästään peitellä sitä mihin yhteiskuntamme on menossa. Mutta, sanoisin, odottakaahan kymmenen vuotta vielä. Sitten sitä peiteltävää vasta riittääkin.

  VastaaPoista
 2. Turvapaikkateatteri kaipaisi perusteellista korjausta. Ensinnäkin uusien hakemusten määrällä pitäisi olla katto. Nyt hakijan peruste muuttuu homoksi tai kristityksi tai ties miksi, jos alkuperäinen hakemus ei pure. Toiseksi valehtelusta ja väärien tietojen antamisesta pitäisi seurata välitön hylkäys ja maasta poisto.
  Tämäkin jätkä on lonninut täällä kuusi vuotta täysin väärin perustein ja valehdellut koko ajan. Kolmanneksi turvallisesta maasta tulevat asylum-hokijat pitäisi käännyttää rajalta.
  Neljänneksi kaikenlaiset Pakolaisneuvonnat ja muut kieroutuneen oikeustajun omaavilla kukkahattutädeillä miehitetyt instanssit ja moraalittomat asianajajat pitäisi panna kuriin. He hyötyvät taloudellisesti tästä valheellisesta sirkuksesta. Ilman näiden neuvoja tuollainen paskiainen ei osaisi pyörittää moninkertaista valitusrumbaa.
  Tanskalaisilla ja perussuomalaisilla on täsmälleen oikea tavoite, eli nolla turvapaikanhakijaa.

  VastaaPoista
 3. Muistatteko, silloin joskus, meille kerrottiin että on haittamaahamuuton kustannuksia ei voida laskea. Nyt oikeuslaitos on saapunut avuksi ja pikku hiljaa alkavat kustannukset selvitä.

  Olisiko toimituksessa salanuivia, koska takaisinperittävä summa 84 516 euroa on mainittu :

  https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008263105.html

  Päiväsakon määrä kertoo, että työelämässä ei ole oltu paikkaamassa karjuvaa työvoimapulaa.

  Tuon melkoisen summan saa yksinkertaisella aritmeettisella toimituksella antamaan estimaatin kokonaiskustannuksista vuoden 2015 akavalaisten marssin hinnasta.

  VastaaPoista
 4. YK:n Agenda 2030 on kokoelma utopistisia tavoitteita. Voisiko olla mahdollista, että Suomi(kin) on lupautunut vähentämään maailman köyhyyttä ottamalla kehitysmaalaisia tänne elätettäväksi ?
  Se ainakin selittäisi sen röyhkeyden millä meidän päättäjät asiaa ajavat.

  VastaaPoista
 5. Terveiset Ruotsista. Eli samalla linjalla on Suomi näköjään tänään kuin Ruotsi on ollut jo monta vuotta. Toivotan tsemppiä sinne lahden taakse.
  En olisi uskonut suomalaisista, että antavat kohdella itseään näin.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!