perjantai 10. toukokuuta 2019

Matinkylässä roihuaa edelleen

Espoon Matinkylän mystiset autopalot ovat saaneet jälleen jatkoa. Poliisi epäilee niitä kuten aiempiakin tapauksia tahallaan sytytetyksi.

Olisi tärkeää, että rikostutkijat saisivat palojen syttymissyyn selville ja tekijät kiinni. Näin vältyttäisiin turhista epäilyistä, joita saattaa kohdistua esimerkiksi kaupunginosassa moskeijaa pitävään väestönosaan. Siis edellyttäen, ettei sillä eikä vasta alkaneella Ramadanilla ole palojen kanssa mitään tekemistä.

Toki autoja on poltettu viime aikoina myös muualla. Esimerkiksi Vantaan Viertolassa poltettiin ihmisten autoja vain kuukausi sitten. Poliisi epäilee niitäkin tahallaan sytytetyiksi.

Nämä tapaukset kertovat suomalaisen yhteiskunnan muuttumisesta, vaikka tekijöitä saattaa lähtökohtaisesti olla neljänlaisia: jotain asiaa kostavia rikollisia, satunnaisia pyromaaneja, Ruotsin tapausten perusteella uussuomalaisia tai neljäntenä vaihtoehtona ekoterroristeja.

Oli syyllinen Matinkylän paloon kuka tahansa, ovat autojen polttamiset runsastuneet siis myös Suomessa, vaikka Ruotsin kaltaiseen kehitykseen onkin vielä pitkä matka - siellä näihin tekoihin on erikoistunut uusruotsalainen vähemmistö, joka on oleellisesti suurempi kuin vastaava uussuomalainen ihmisyhteisö. Olisi toivottavaa, ettei näin olisi Suomessa, sillä mikäli Rinteen hallitus syntyy, sen toimien voi olettaa lisäävän myös Suomeen kohdistuvaa muslimien maahanmuuttoa.

Poliisi siis selvittäköön mahdollisimman nopeasti nämä Matinkylän tapaukset. Näin tulevalle hallitukselle syntyisi selkeä näköala siitä, mitä suomalaisen turvallisuuspolitiikan lohkoa sen tulisi kehittää erityisen pontevasti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Muslimien maahanmuutto on kytkettävä työllisyys ja rikostilastoihin
Matinkylästä Suomen autopyromaanien Mekka
Autopaloista Matinkylässä ja Ruotsissa

6 kommenttia:

 1. Käy kuin Ruotsissa: juuri mitään ei saada selville isossa mittakaavassa ja kun tekijöitä silloin tällöin saadaan kiinni, heitä puhutellaan eli tarjotaan pullakahvit poliisiasemalla. Homma jatkuu entiseen malliin ja ei kun yltyy.

  VastaaPoista
 2. Kovin on kohteliaasti kirjoitettu blogi-kirjoitus tänään.
  PT-median Paavo on vuosien mittaan asiallisesti todennut, että mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä ja näinhän se näyttää menevän.

  Nyt meillä on marokkolainen "Turun tappaja", Oulun ja muiden alueiden raiskaustapaukset, joissa turvapaikanhakijat ovat syytteessä sekä nyt nämä toistuvat autopalot.
  Tässä muutama asia mainitakseni. Julkinen sana hyvin piilottaa tai jättää uutisoimatta turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset,
  ettei minulla ja kansan syvissä riveissä edes kaikkea varmasti tiedetäkään.

  Eikä esim. valtiovalta mukamas pysty edes selvittämään mitkä on todelliset kustannukset turvapaikanhakijoiden osalta vaikka Pauli Vahtera ja Suomen Perusta siihen pystyivät.
  Nämä kustannukset olisi muuten syytä olla hallituksen tekijöiden tiedossa koska kun tulijoita tasaista vauhtia hyväksytään tänne oleskelijoiksi ja
  sosiaaliturvan kuluttajiksi, kulut kasvavat.

  Turvapaikanhakijoiden aiheuttamista ongelmista saadaan paljolti "kiittää" niitä henkilöitä, jotka aiheuttivat ja sallivat heidän tulonsa Suomeen.
  Tarkoitan tällä Sipilän kutsua ja kokoomuslaisia toimettomia sisäministereitä Risikkoa ja Orpoa, Mykkästä unohtamatta.
  Ai niin, olihan Mykkänen ahkera. Kävi ihan Marokossa asti allekirjoittamassa GCM-sopimuksen (Globaali sopimus turvallisesta, järjestyneestä ja säännönmukaisesta muuttoliikkeestä).
  Moni muu maahan ei sitä sopimusta allekirjoittanut!

  Eduskuntavaalit osoittivat, että kansa on herännyt ja kävi runsaslukuisasti äänestämässä perussuomalaisia. Ihan ei riittänyt piikkipaikalle mutta oli selkeä osoitus siitä,
  että kansa on kyllästynyt tähän touhuun.

  Nyt on tulossa EU-vaalit ja taas kerran on syytä käydä äänestämässä siten kuin kukin haluaa. Hyvin saadaan mallia Itävallasta, Italiasta, Unkarista jne.
  Toivottavasti äänestyspäivänä sää suosii ja aurinko paistaa - ettei vaan porottais liian kuumana ettei autot syty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle tänään:

   "Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset nousi kärkeen, vihreät kiri keskustan kiinni"

   https://yle.fi/uutiset/3-10774915

   Artikkelista poimittua:

   Kyselyn perusteella perussuomalaisten kannatus oli 18,8 prosenttia. Nousua on 1,3 prosenttiyksikköä vaalitulokseen verrattuna.

   SDP:n kannatus oli 17,8 prosenttia eli samalla tasolla kuin vaaleissa (siirryt toiseen palveluun).

   Myöskään kolmantena olevan kokoomuksen kannatus, 16,9 prosenttia, ei juuri eroa vaalituloksesta.

   Poista
 3. Ranskassa autogrillaus luetaan jo kultturiin kuuluvaksi ilmiöksi
  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiGyYLjqZDiAhWmpYsKHcGBAIsQFjAAegQIBBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.thelocal.fr%2F20180102%2Fis-the-famous-french-tradition-of-torching-cars-dying-out&usg=AOvVaw0S5hT4VqmM7NmyqbAzvpes

  Ruotsissakin muotia https://www.thelocal.se/20180816/whats-behind-the-car-burnings-in-western-sweden

  En osaa sen kummempaa asiasta sanoa. Eräässä polttoaiheisessa blogissa oli kuitenkin katsottu asiaa toiselta kantilta: "Tukholmassa myytävänä jälkiuunivolvo, alkuperäiseltä väriltään punainen."

  VastaaPoista
 4. Miksi nimenomaan autot?

  Autot ovat kulttiesineitä, ja tuli primitiivinen palvontaelementti. Tuhon ja itsetuhon symbioosi ja yhtyminen vahvasti taantuneessa tajunnantilassa. Siinä missä pyromaani on sairauteensa käpertynyt yksinäinen ressukka, siinä nämä autonpolttajat nauttivat ryhmävahvistautumisesta ja kaikkiallisen vallan tunnosta.

  Toki yksinäisiä susia on "aatteellisen" väkivallan tekijöissä. Länsimainen ampuja fantasioi samanmielisten joukoista -- niitä voi oikeasti olla olemassa somessa, sikäli kuin mikään mikä on somessa on todellista. Esimerkiksi Breivik fantasioi eurooppalaisista hengenheimolaisista. -- Sosiaalisesti hyvin sitova kulttuuritausta taas istuttaa yksilöön niin vahvat yhteisövoimat, että yksittäisiä kriisiytyneitä terroristimarttyyreita sikiää. Uhriajattelu ja kuolemankultti tulevat hyvin esimerkillisesti näkyviin juuri näissä yksilötapauksissa.

  VastaaPoista
 5. Proffa ei ole kartalla, se ei ole matinkylä vaan MUHAMATINKYLÄ.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!